Şimdi Ara

Adalar'da bir devir sona eriyor; faytonların yerini elektrikli araçlar alacak (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
0
Favori
1.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Önder

quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

Gec saatte yazdiginizdan yazdiklarimi tam anlayamadiginizi dusunuyorum.

Bende at kullanilmasina karsiyim.

ne hikmetse alinti yapanlarin yuzde doksani bunu okumuyor yada okuyor anlamiyor neyse.

Ben fayton seklinde elektrikli araclar kullanilsin yazdim, cogunluk atlarla devam edilsin yazdim sanmis.

Ulkede turkce bile anlasilmiyor malesef.

Hayirli gunler

Konsepti nasıl koruruz açıkla bakalım o zaman.

Alıntıları Göster
    Orjinal mesajimda acikladim okursaniz goreceksiniz.

Hayirli gunler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    götü bok kokan atların çektiği faytona gerek yok. At varsa suistimal vardır, şerefsiz kansız sürüsü hayvanlara yıllardır kan kusturuyor.

Atın bokunu temizleyen de yok zaten. Her yer bok götürüyor kısacası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

götü bok kokan atların çektiği faytona gerek yok. At varsa suistimal vardır, şerefsiz kansız sürüsü hayvanlara yıllardır kan kusturuyor.

Atın bokunu temizleyen de yok zaten. Her yer bok götürüyor kısacası.
    Off off yazilanlari takip edenler baya guluyordur sanirim, tabi yazilanlari anlayabilen arkadaslardan bahsediyorum.

Ilk mesaji sakince okuyun lutfen.

Hayirli gunler

• quote:

Off off yazilanlari takip edenler baya guluyordur sanirim, tabi yazilanlari anlayabilen arkadaslardan bahsediyorum.

Ilk mesaji sakince okuyun lutfen.

Hayirli gunler

Alıntıları Göster
    Vallahi on dakikadır okuyorum konuyu her yanlış anlayana tek tek açıklamaya çalışıp cevap vermeniz kahkaha attırdı, cidden anlama sorunu var bazılarının, ya da okumadan cevap yazıyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SnowJon

Vallahi on dakikadır okuyorum konuyu her yanlış anlayana tek tek açıklamaya çalışıp cevap vermeniz kahkaha attırdı, cidden anlama sorunu var bazılarının, ya da okumadan cevap yazıyorlar.

Alıntıları Göster
    En azindan birileri halimi anlamis bu yeter :)

• Doğru karar. Bok kokusundan adalarda yürünmüyordu. Hem atlar da rahat bir nefes alsın yazıktır.

Bir an önce bütün adalarda yaygınlaşması dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 20 Haziran 2018; 12:35:19 >
  • Merhabalar elektrikli faytonlarla ilgili bilgi sahibiyim elektrikli fayton özellikleri şöyle anlatayım

4 ile 6 Saat şarjla yaklasık olarak 60 - 70 km yol katedebiliyorlar.(yolun durumuna göre) en kötü adalarda 60km mesafe yaparlar

220 volt pirizden şarj olabiliyor bununda elektrik maliyeti 4 tl civarı

8 Adet 6 volt akü kullanılıyor Bu akülerin ömrü düzgün kullanılırsa 4 yıl.

10 kw (30.5 hp peak power) Ac bakım gerektirmeyen motor kullanılıyor.

Aracın hızı 25 ila 40 km/saat isteğe göre arttırılıp azaltılabiliyor

Daha önce adalarda denenmiş olup atların çıkmakta zorlandığı yokuşları rahatlıkla üzerinde 6 yolcu varken yapabiliyor.
    www.fayoto.com.tr adresinden elektrikli faytonları görebilirsinizAdalar'da bir devir sona eriyor; faytonların yerini elektrikli araçlar alacakAdalar'da bir devir sona eriyor; faytonların yerini elektrikli araçlar alacakAdalar'da bir devir sona eriyor; faytonların yerini elektrikli araçlar alacakAdalar'da bir devir sona eriyor; faytonların yerini elektrikli araçlar alacakAdalar'da bir devir sona eriyor; faytonların yerini elektrikli araçlar alacakAdalar'da bir devir sona eriyor; faytonların yerini elektrikli araçlar alacak

• Bence birkaç tane bırakmalılar. Nostaljiyi yaşamak için. Hem çok talep olmaz hemde birkaç tane at çok fazla yorulmamış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CXath1 -- 20 Haziran 2018; 13:24:18 >
  • hassansahinn H kullanıcısına yanıt
    Çok iyiymiş gerçekten

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Kimsenin keyfi atların sağlığından önemli değil. Yeter ki bu faytonlar kalksın 12 kişilik araçta koyarlar sonra 4 kişilik araçta koyarlar, isteyen istediğine biner. Niyetini açıkça belli edeceksin, yok öyleymişte şöyleymişte diye lafı evirip çevirmeyeceksin. Dürüst ol dürüst!!!

Başkalarına yanlış anlıyor demişsin ama yazdıklarından anlaşılan; 12 kişilik elektrikli araçlar olacağına 4 kişilik atın çektiği faytonlar işkence çekmeye devam etsin daha İYİ, gibi bir imaj çizmişsin. Ki buradaki çoğu kişinin öyle anladığına eminim. Yeter ki atlar işkence çekmesin insanların keyfinden önemli değil. Bencilce düşüncelerinizi kendinize saklayın.

Ayrıca yazının en sonuna 4 kişilik elektrikli fayton istemen HİÇBİR şeyi değiştirmiyor. "Diger ulkeler kiytirik adetlerine olumune sadik, ugrasip didinip yasatmaya calisiyor, biz bir kalemde silip atiyoruz. Siz hic venedikte gondol yerine motorlu sandallar calisacak dendigini duydunuz mu?" absürt absürt örnekler vermişsin. Venedikte insan gücüyle çekiyorlar, hayvan gücüyle değil. Ayrıca böyle hayvanların eziyet çektirildiği gelenekler yerin dibine batsın.

• Neden sadece adalarda yasaklanıyor ki eminim Türkiye'nin birçok yerinde atlı faytonlar,at ile geçimini sağlayan bir sürü iş kolu vardır.Yasaklanacaksa tümden yasaklanmalı. Adalardaki atlar canda diğer yerlerdeki atlar can değil mi :)

• quote:

OKUMADAN CEVAP YAZAN ARKADASLAR ICIN YAZDIGIM MESAJI OZET GECIYORUM GERISINI OKUMAYIN ZIRA ZATEN OKUMUYORSUNUZ ANLADIGIM KADARI ILE.

ATLAR SERBEST BIRAKILSIN, FAYTON SEKLINDE ATSIZ HAYVANSIZ ELEKTRIKLI ARACLARLA DEVAM EDILSIN.

NOT: LUTFEN MESAJI SONUNA KADAR OKUYUN OZELLIKLE KOYU ALANI. SABAHTAN BERI ONLARCA KISI YANLIS ANLAYIP CEVAP YAZMAKTA ZIRA TESEKKUR EDERIM.

Diger ulkeler kiytirik adetlerine olumune sadik, ugrasip didinip yasatmaya calisiyor, biz bir kalemde silip atiyoruz.

Siz hic venedikte gondol yerine motorlu sandallar calisacak dendigini duydunuz mu?

Tamam hayvanlara eziyete bende karsiyim bence de elektrikli arac mantikli ama konsepti koruyacaksin arkadaş.

Fayton dedigin sahsa ozeldir, sevdiginle, sevgilinle binersin adanin tadini cikarirsin.

Bu 12-20 kişilik otobuslerle neyin tadını cikaracaksin söyleyeyim metrobuste ne tad aliyorsan onun tadini cikarirsin anca.

Halbuki fayton seklinde, dizayninda fayton kac kisi aliyorsa o kadar kisi alan elektrikli araclar yapilabilirdi. Gene faytoncular kullanirdi sadece ati olmazdi.

O zaman hem gelenek korunmus olur hemde atlar eziyetten kurtulmus olurdu.

Ama nerde.

Hayirli gunler
    Bu mesaja gelen cevaplar troll olmalı Şaka maka ya kimse mesajını doğru düzgün okumuyor ya da okuduğunu anlamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Patavatlı

Bu mesaja gelen cevaplar troll olmalı Şaka maka ya kimse mesajını doğru düzgün okumuyor ya da okuduğunu anlamıyor.

Alıntıları Göster
    Sorma adam hala hayvan dusmanisin diyor yukarida. Hala okumamis yada okumus anlamamis yada anlamak istemiyor.

Hayirli gunler

• gurkanse kullanıcısına yanıt
    İspark alacak 5 tl, faytoncular tur başına alıyor 20, 25 tl.

• ben de öyle bir yerime at pisliği deymesin diye bayağ uğraşmıştım. kısaca kaldırılsın efendim.
  • Atların yerine pegasuslar gelmeliydi

• Çok zengin olsam yapılacak şımarıklar 123;

Özel yatla ya da havadan vs. adalara yüksek sesli egzozlu, süper sport motorsiklet getirip, akşama kadar dip gaz turlamak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 88mph

Çok zengin olsam yapılacak şımarıklar 123;

Özel yatla ya da havadan vs. adalara yüksek sesli egzozlu, süper sport motorsiklet getirip, akşama kadar dip gaz turlamak.
    Çok zengin olmasam da , yarış bisikletimle gayet iyi gazlıyorum adaları , sende dene :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quard

Neden sadece adalarda yasaklanıyor ki eminim Türkiye'nin birçok yerinde atlı faytonlar,at ile geçimini sağlayan bir sürü iş kolu vardır.Yasaklanacaksa tümden yasaklanmalı. Adalardaki atlar canda diğer yerlerdeki atlar can değil mi :)
    çünkü en çok adalarda atlara işkence ediyorlar.
    hayvanları beslemiyorlar.
    kaburgaları sayılıyor.
    çok fazla kırbaçlıyorlar.
    atların düzgün ahırı bile yok.
    atlara para için aşırı yükleniyorlar.
    hijyene önem vermiyorlar.
    milletten aşırı para istiyorlar.
    mafyalaşmışlar.

kısacası iğrenç bir olay....
  • Kontrol edemiyorsan yasakla. Ne guzel cozum.

Bunu destekleyenler olmasi da ayri bir ilginclik.

Yapilmasi gereken denetimdir kural koyarsin at 5 saat calisacak dersin. Mola verecek dersin. Oglen 10 la 4 arasi calismayacak dersin sicakta. Vs. Vs. Istense o atlarin durumu iyilestirebilir. Ama kim ugrasir onunla yasakla gitsin kokten cozum.

Kalkinca ne olacak kendine para kazandiran ata bakmayan adam (ya da adam olmayan) para kazandirmayana mi bakacak.

Ada halki.icin tasima lazimsa bu iyi bir cozum. Az sayida faytonda atlar icin siki kurullar koyup denetlenerek tutulsa turizm icin faydali olabilirdi.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.