............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................tava diye bir yemeginiz varmis,nasil bisey bi anlativerin
patates,patlıcan,domates le yapılıyor işte.
ben anca bu kadar anlatırım
abi gercekten onemli bir konu et ,tavuk filan da konulurmu icine?
pardon ya yemegin ismini yazmamisim galibayemegin ismi tava
yemeğin ismini alıntı yapınca görebiliyorum abi kafadan sıkmadık heralde
dur sana tam tarif verim
1kğ adana patlıcanı Yarım kilo kuzu eti 6 adet domates 3 adet sivri biber 1 çorba kaşığı biber salçası Bir tatlı kaşığı sıvı yağ Tuz Karabiber Toprak güveç Bir baş sarımsak
Yapılışı: Patlıcanların kabukları alacalı soyularak içi su dolu kabın içine birazda tuz atılarak küp şeklinde doğranır. Ve acısının çıkması için yarım saat bekletilir. Ayrı yerde kabukları soyulmuş domates doğranmış et ve ufak doğranmış biberler Toprak güvece önce kuzu eti biraz salça Üzerine suları süzülmüş patlıcan domates biber ve sarımsak. diğer malzemeleri koyarak fırında 1 saat pişirilerek sıcak servis yapılır.
beckhir in Önerisi :
yanın da pirinç pilavıyla servis yapılırsa çok daha iyi olur
abi cok sagolasin be cok makbule gecti.su an amerikadayim adanada incirlikte bulunmus tum amerikalilar kafamin etini yedi,tava diye ne oldugunu hic duymamistim valla,artik yaparim cok sagolasin