Şimdi Ara

Adaptör ile çalışan bir bluetooth hoparlörü pille nasıl çalıştıranilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adaptör ile çalışan bir bluetooth hoparlörü pille nasıl çalıştıranilirim ? 2 adet cep telefonu bataryasını seri bağlayıp direk adaptör girişinden versemartı eksi şeklinde cihaz çalışır mı ? Çünkü adamtörün akımı düşürerek verdiği prensibi ile hareket ediyorum yardım ediniz çünkü bu şekilde kullanamıyorum hoparlörü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cihazın çalışma gerilim ve akım bilgilerini yazın bir çözüm bulmaya çalışalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Cihazın çalışma gerilim ve akım bilgilerini yazın bir çözüm bulmaya çalışalım.
    Cihazı daha almadım cihaz audiopro t10 ve bir tülü adaptör bilgisine ulaşamadım arka girişte 100-240 w yazıyor adaptör. ancak creative adaptörü üstünden şu bilgilerle Regulated Output : DC 12 VOLTS. Maximum Current : 2000ma (suitable for 2 Amp or Below), bilgileri budur nasıl bir pil planı ile besleyebilirim bu adaptörü baz alırsak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentalform -- 4 Eylül 2018; 7:41:12 >
  • Verdiğiniz bilgilere göre adaptör yerine ancak 3 tane seri şarjlı batarya bağlarsanız çalışır ancak seri halde iken o pilleri özel bir devre ile şarj etmelisiniz. Ya da her seferinde tek tek...

• Ya da bağımsız 3 adet tp4056 ile aynı anda ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavi-kaplan

Ya da bağımsız 3 adet tp4056 ile aynı anda ...
    Bu devreyi ve pilleri bir şekilde hoparlör içine entegre edersem adaptörle dinleyip aynı zamanda da şarj eder miyim peki ?

• mentalform M kullanıcısına yanıt
    TP4056 ile değil de yukarıdaki mesajda dediğim özel seri şarj devresiyle olur. (3s bms kart)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Verdiğiniz bilgilere göre adaptör yerine ancak 3 tane seri şarjlı batarya bağlarsanız çalışır ancak seri halde iken o pilleri özel bir devre ile şarj etmelisiniz. Ya da her seferinde tek tek...
    Yani adaptördeki bilgilere göre büyük soundbar vs dahil tüm cihazları çalışırmak mümkün mü ? Buna göre güvenip alacağımda :) pilli fiyatına pilsiz model 2 kat güce rağmen aynı fiyat aodiopro addon t10 modeli linki altta sizce çalışırmı seri lityum pil ile adaptör girşinden ?

https://www.audiopro.com/product/addon-t10/

• quote:

Orijinalden alıntı: mentalform

Bu devreyi ve pilleri bir şekilde hoparlör içine entegre edersem adaptörle dinleyip aynı zamanda da şarj eder miyim peki ?

Alıntıları Göster
    Yapan yapıyor örnekleri mevcut, ama hem kullanıp hem şarj sıkıntılı yeri gelir gerilim çok düşer kapanır, bilhassa aşırı yüksek ses daha fazla voltaj götürür.
    https://www.google.com.tr/search?q=3s+li+ion+charger+tp4056&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjm7Y6g8qHdAhWILFAKHX8GBfsQsAR6BAgFEAE&biw=1280&bih=887#imgrc=o_gwN_aeNXxRLM:

Aynı linkin vdeolarına da bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi-kaplan -- 4 Eylül 2018; 20:42:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mavi-kaplan

Yapan yapıyor örnekleri mevcut, ama hem kullanıp hem şarj sıkıntılı yeri gelir gerilim çok düşer kapanır, bilhassa aşırı yüksek ses daha fazla voltaj götürür.
    https://www.google.com.tr/search?q=3s+li+ion+charger+tp4056&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjm7Y6g8qHdAhWILFAKHX8GBfsQsAR6BAgFEAE&biw=1280&bih=887#imgrc=o_gwN_aeNXxRLM:

Aynı linkin vdeolarına da bakabilirsin.

Alıntıları Göster
    İnceleyeceğim teşekkür ederim ben harici şarj etmeyi düşünüyorum dıştan pil yuvası ve bağlantı yapacağım ama tek korkum sadece fiş çıkarsa yani akım düşürme devresi içeride ise pil güç kesime girecektir ve işe yaramayacaktır diyemdüşünüyorum tabi yanlış bilmiyorsam ?

Vidyolara bakarsanız düşündüğünüz gibi pil yatağı ile harişci şarj yapanlar var, her ne kadar gerek olmasa da. Soket uydurup pilleri içeride seri bırakman 4056 ları dışarı bırakman yeterli ;).
  • Hocam böyle çıkış gücü 80w olan cihaza 1100 lira para vermek mantıklı değil ama yine de siz bilirsiniz. Pille mille olacak iş değil bu. Oto aküsü ve invertör ile yapacaksınız. İçindeki amfi devresi beslemesi kaç voltla çalışıyor belirsiz. Öyle hazır sistemlerde 5v 12v 24v gibi sabit oltaj yok. Adam belki 30 volt belki 48volt kullanıyor. Belki de +12-12 volt olarak çift beslemeli.

Böyle pahalı bir hoparlörü bataryayla çalıştıracak kullanım amacınız nedir ? Ona göre bir cihaz önereyim yoksa bu şekilde verimsiz olur. Logitech z906 5+1 var 500w rms gücünde. Z2300 veya z623 var 200wrms gücünde yıkım makineleri.
    Dediğim gibi siz nasıl kullanmayı hedefliyorsunuz ? Taşınabilirlik özelliğini neden kazandırmak istiyorsunuz onu belirtin.
  • linyit43 arkadaşımız en doğrusunu söylemiş. Örnek verilen adaptör 12V/2A yani 24Watt , ampli ise Amplifier: Digital Class D amplifier, 2 x 20W + 1 x 40W yani 80Watt !!! Besleme voltajı belirsiz , buna ilaveten usb için 5W ( USB DC OUT / 5V 1000mA ) , bluetooth un güç harcaması , kumanda alıcı devresi ve preampli harcamaları ile ampli kaybı vs de eklerseniz tahminen 100Watt güç harcayacaksınız. Şayet 12VDC ile beslense bile 100/12=8.33Amper lik bir adaptör gerek !Böyle varsaysak bile 12V/7Ah lik bir ups aküsü 1 saat bile dayanmaz bu güce...
    Saygılar
  • Yukarıda arkadaşın verdiği voltaj ve akım bilgilerine göre tavsiyede bulunduk ancak bahsettiğiniz çıkış güçleri ile alakasız bir durum söz konusu. Verilen bilgilerde bir yanlışlık oldu sanırım. Tabi ki 100w lık bir sistem bataryayla beslenemez. Arkadaş max. 2a yazmış...

• Tamamen haklısınız , baştan yanlış bilgilendirme mevcut. Ben de tesadüfen , Creative adaptör denince , marka farklı diye bu speaker neymiş diye baktım ve orada farkettim hatayı...
    Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Hocam böyle çıkış gücü 80w olan cihaza 1100 lira para vermek mantıklı değil ama yine de siz bilirsiniz. Pille mille olacak iş değil bu. Oto aküsü ve invertör ile yapacaksınız. İçindeki amfi devresi beslemesi kaç voltla çalışıyor belirsiz. Öyle hazır sistemlerde 5v 12v 24v gibi sabit oltaj yok. Adam belki 30 volt belki 48volt kullanıyor. Belki de +12-12 volt olarak çift beslemeli.

Böyle pahalı bir hoparlörü bataryayla çalıştıracak kullanım amacınız nedir ? Ona göre bir cihaz önereyim yoksa bu şekilde verimsiz olur. Logitech z906 5+1 var 500w rms gücünde. Z2300 veya z623 var 200wrms gücünde yıkım makineleri.
    Dediğim gibi siz nasıl kullanmayı hedefliyorsunuz ? Taşınabilirlik özelliğini neden kazandırmak istiyorsunuz onu belirtin.
    Hocam bu hoparlör ufam minyon bir şey hem ev hem kamp bahçe vs için kullanacağım harman kardon go play 100 watt 6000 ma pil var pilli bunların hepsi akım düşürerek çalışıyorlar ve son kullandıkları akım pille beslemeye uygub görünüyor tabi ben çok tecrübeye sahip değilim ancak teknik olarak mümkün görünüyor mesela aynı markanın 25 wattlık olanı 30 saat kullanım sunuyor batarya ile ve öyle aman aman bir pil değil audiopro t3 modeli.

Anlıyorum hocam. Yalnız böyle bir ses sistemine batarya ile verimli bir sistem kurmaya kalkıtğınızda sade ve güzel bir şey yerine çirkin hantal batarya/akü kablolar soketler bi ton uğraş gerektirir. En sade ve kullanışlı olanı eğer elektrik olamyan yerde ama genel anlamda sabit yerde duracak bir ses sistemi istiyorsanız 1000-2000 lira bunlara vermek yerine ya logitech Z2300 ya da z623 veya bütçe genişletilirse z906 gibi büyük bir sistemi kurun. Jenaratör alıp priz ile ya da 60-80 amper 12v akü alıp invertör ile besleyin. Tabi akü bitince onu şarj etmesi ayrı dert. Yani priz varsa yakınlarda kablo çekip gerekirse 50 metre 100 metre çekin sistem 220v ile çalışıyorsa o şekilde çalıştırın.

Şimdi 1000-1500 liraya aldınız t10 ses sistemini gelir gelmez çiçek gibi cihazın içini söküp garanti dışı bırakıp bluetooth modülü için 5v besleme amfi için artık çift beslemeliyse daha kötü olur ama kabloları çıkarın sonra cihazı geri toplayın. 12v bir akü veya 5-10 amper küçük bir 12v akü alın. Ardından 7805 gibi regülatör kullanın. Yapamayacaksanız oto çakmaklık alın usbli onu sökün içinden iki kablo çekip aküye bağlayın çıkışındaki usb soketinden iki kablo alıp bluetooth modülüne bağlayın. Sonra amfi devresi için 12v ise direk hat çekin değilse onun için artık 100 lira mı tutar bilemem yüksek akıma dayanabilecek bir stepup devresi yapın. Çift belsmeliyse -12v için ayrı bir devre oluşturun. Şimdi bütün bu yazdıklarımı hayal edin her taraf devre kartları kablolar. Taşınabilir diye aldığınız 1000 küsur liralık ses sistemi bitkisel hayattaki insan gibi kablolara bağlı yaşayacak. Arından bu akü bir gün bitecek ve onu şarj etmek için ayrı şarj ünitesi alacaksınız.

Bahçede müzik dinlemek için 10-50w arası max 200 liralık bir müzik kutusu tarzında bir şey işinizi görür. Ama parti mi yapacaksınız uzun süreli müzikle keyif mi yapacaksınız bu sistem kullanışlı olmaz. En uygunu ilgili yere 220v hat çekmek yani uzatma kablosu kullanmak. Gerekirse tadilat yapın yerin altından götürün. Bahçenin 4 köşesine priz koymak çok masraflı bir şey değil. Elektriğe uzak 2 farklı mekanda dinliyorsanız iki farklı mekana da ayrı ayrı kaliteli ses sistemi alın aynı para tutar. Yani 30 dakikalık müzik keyfi için t10 almak mantıksız, uzun süreli müzik keyfi için ise bu sistemi kullanmak imkansız. Oluru yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Anlıyorum hocam. Yalnız böyle bir ses sistemine batarya ile verimli bir sistem kurmaya kalkıtğınızda sade ve güzel bir şey yerine çirkin hantal batarya/akü kablolar soketler bi ton uğraş gerektirir. En sade ve kullanışlı olanı eğer elektrik olamyan yerde ama genel anlamda sabit yerde duracak bir ses sistemi istiyorsanız 1000-2000 lira bunlara vermek yerine ya logitech Z2300 ya da z623 veya bütçe genişletilirse z906 gibi büyük bir sistemi kurun. Jenaratör alıp priz ile ya da 60-80 amper 12v akü alıp invertör ile besleyin. Tabi akü bitince onu şarj etmesi ayrı dert. Yani priz varsa yakınlarda kablo çekip gerekirse 50 metre 100 metre çekin sistem 220v ile çalışıyorsa o şekilde çalıştırın.

Şimdi 1000-1500 liraya aldınız t10 ses sistemini gelir gelmez çiçek gibi cihazın içini söküp garanti dışı bırakıp bluetooth modülü için 5v besleme amfi için artık çift beslemeliyse daha kötü olur ama kabloları çıkarın sonra cihazı geri toplayın. 12v bir akü veya 5-10 amper küçük bir 12v akü alın. Ardından 7805 gibi regülatör kullanın. Yapamayacaksanız oto çakmaklık alın usbli onu sökün içinden iki kablo çekip aküye bağlayın çıkışındaki usb soketinden iki kablo alıp bluetooth modülüne bağlayın. Sonra amfi devresi için 12v ise direk hat çekin değilse onun için artık 100 lira mı tutar bilemem yüksek akıma dayanabilecek bir stepup devresi yapın. Çift belsmeliyse -12v için ayrı bir devre oluşturun. Şimdi bütün bu yazdıklarımı hayal edin her taraf devre kartları kablolar. Taşınabilir diye aldığınız 1000 küsur liralık ses sistemi bitkisel hayattaki insan gibi kablolara bağlı yaşayacak. Arından bu akü bir gün bitecek ve onu şarj etmek için ayrı şarj ünitesi alacaksınız.

Bahçede müzik dinlemek için 10-50w arası max 200 liralık bir müzik kutusu tarzında bir şey işinizi görür. Ama parti mi yapacaksınız uzun süreli müzikle keyif mi yapacaksınız bu sistem kullanışlı olmaz. En uygunu ilgili yere 220v hat çekmek yani uzatma kablosu kullanmak. Gerekirse tadilat yapın yerin altından götürün. Bahçenin 4 köşesine priz koymak çok masraflı bir şey değil. Elektriğe uzak 2 farklı mekanda dinliyorsanız iki farklı mekana da ayrı ayrı kaliteli ses sistemi alın aynı para tutar. Yani 30 dakikalık müzik keyfi için t10 almak mantıksız, uzun süreli müzik keyfi için ise bu sistemi kullanmak imkansız. Oluru yok.
    Bu cihaz normal akımdan düşük güçle çalışıyor adaptör marifeti ile tıpkı pilli versiyonları gibi bende adaptör sonrası devreye bir kaç li-ion pille bu gücü sağlarım diye düşündüm çünkü pilli versiyona göre ciddi fiyat avantajı var mesela harman kardon go play 100 watt ve 6000 ma batarya ile çalışıyor bunun küçük kardeşi t3 5000 ma yani bunlar benzer güçlerle çalışıyorlar ancak tabiki pil dayanma süreleri farklı bende bunu pil kapasitesi artımı ile aşmayı planlıyordum sonuçta gereken akımı pille verirsem çalışması gerekmez mi ?

Hocam bak işte Audiopro t3 te %100 volume de 12 saat, %50 volume de 30 saat diyor. Adamlar bataryalı modeli yapmış içindeki 2x5w ve 15w amfiler ile belirli bir voltaja göre içindeki aküyü veya 1.2v ni-cd pille doldurulmuş kutuyu tasarlamışlar. Ama t10 modelinde 2x20w ve 40w amfi mevcut buna siz kendiniz batarya yapmak istiyorsunuz, uğraşmayın. 1000 liraya tekrardan söylüyorum bu sistemi almak mantıksız geliyor bana ama çok istiyorsanız T3 modelini alıp çiçek gibi kullanın. Yeni alacağınız sistem için maceraya girmeye gerek yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.