Şimdi Ara

Adaptör ve akü arasındaki fark hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kardeş çok teşekkürler zaten son açtığım 2 3 sekmedede onları çok daha iyi anladım.Aküyle sürekli haşır neşir olurum diye düşünüyorum o zaman 15V07A bi şarj aleti işimi görür.Yardımcı olan olmayan herkese teşekkürler.Yarın 2.amfimi yapıcağım ve çalıştırırsam aküyle kulanmayı düşünüyorum ömrü bitince artık 2 tane alıp 12V14A bi akü oluştururum.
  • Yok abi bende biraz araştırdım zaten hiç konu açmadan üstündeki değerlerden anlayabiliyormuşum :D. Şimdi yarınki yapıcağım amfi için lehim nasıl yapılır araştırması yapıyorum ve bir soru hepiniz bilirsiniz :D Lehim alıştırması nerde yapabilirim yani parçaları haşat etmek istemiyorum bi gazete üstünde mesela üstüde bişeyler sürerek veya bi demir koyarak onun üstünde lehim alıştırması yapabilir miyim? Lehim telini pastaya banıyormuşuz ben havyayı banıyordum olsun öğrenmek iyidir.
  • O değilde ben biraz utangaç bi insanım markete girip birşeyin fiyatını bile soramıyorum bazen şimdi işim yok gidip tek tek elektronikçi dolaşcam Bi TDA1554Q devresi ortalama kaç tl'ye mâl olur? 22W Hoparlör ve herşeyi dahil kutu değil :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

Orijinalden alıntı: sepkov

O değilde ben biraz utangaç bi insanım markete girip birşeyin fiyatını bile soramıyorum bazen şimdi işim yok gidip tek tek elektronikçi dolaşcam Bi TDA1554Q devresi ortalama kaç tl'ye mâl olur? 22W Hoparlör ve herşeyi dahil kutu değil :D

50 lira.

İyiymiş :D
  • quote:

Yaşım daha küçük 15 :D bu işlere yeni başladığım için yavaştan toplamaya başladım ama 1 sn elimde bi devre vardı bakıyorum diyoduna.Görebildiğim kadarıyla sadece N400 yazıyor.O zaman yarın bi 15V1A şarj aleti alim ve ufacık bi araştırma yaptım. Bu ışıldak aküleri beklediğimden ucuz çıktı, çıkmasıda iyi oldu bol bol kullanırım artık :D

Yaşın küçük değil hatta benden bile büyüksün .Ölçü aleti alıp adaptörün voltajını ölç ve şarja o şekilde tak olmaz ise 15 volt adaptör ile şarj edersin.Bu arada genelde şarj cihazının akımı bataryanın %10 u oluyor.Yani senin adaptörün akım konusunda sıkıntısı yok.Voltaj konusunda sıkıntısı olabilir.6 volt 4a aküler 10 15tl civarında haberin olsun : D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secollah -- 12 Ağustos 2013; 3:44:46 >

• zaten araştırınca şarj oranının 100/10 olduğunu gördüm :D Yaş konusundaki ifadem şu
  • quote:

Abi tamam yeter artık daha ne kafana takıyorsun konu bitti zaten

Senin tek yapman gereken 14-15 Voltluk bir adaptörün çıkışına seri ampul bağlayıp aküyü o şekilde şarj etmen.

Saygılar...
  • Kişisel meseleleriniz sebebi ile içeriğinde bilgi olan bir çok mesajınız silindi arkadaşlar. Varsa kişisel husumetlerinizi konulardan uzak tutmanızı öneririm. Hem mesajlarınızdan başkaları yararlansın istiyorsunuz hem de konunun tam ortasında kişisel meselelerinizi döküyorsunuz. Lütfen biraz daha dikkat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rds

Kişisel meseleleriniz sebebi ile içeriğinde bilgi olan bir çok mesajınız silindi arkadaşlar. Varsa kişisel husumetlerinizi konulardan uzak tutmanızı öneririm. Hem mesajlarınızdan başkaları yararlansın istiyorsunuz hem de konunun tam ortasında kişisel meselelerinizi döküyorsunuz. Lütfen biraz daha dikkat.

Son yazdığım mesaj kişisel bir meseleden öte teknik olarak çok açıklayıcı bir mesajdı keşke silmeden evvel tamamen okusaydınız.

Müsaade ederseniz tekrar yayınlayacağım.

Saygılarımla.
  • Tüm mesajları tek tek okuduğumdan emin olabilirsiniz. Dilerseniz o kısmı gönderebilirim, tekrar yayınlarsınız, memnuniyet duyarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rds

Tüm mesajları tek tek okuduğumdan emin olabilirsiniz. Dilerseniz o kısmı gönderebilirim, tekrar yayınlarsınız, memnuniyet duyarım.

Mesajı yazdıktan sonra sayfayı kapatmadığım için sekmede hala duruyormuş yeni farkettim. Bir kopyasını aldım, teşekkür ederim.

Forumdaki arkadaşlar isterse tekrar yayınlayacağım...

Saygılarımla...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.