Şimdi Ara

adaptörlü modemi usb ile çalıştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tp link modemim var bunu usb den enerjı alarak çalıştırmak istiyorum mümkünmü

• dc to dc step up devreleri var ancak adaptörünün çıkışındaki tam gerilim ve akım değerlerini yazmalısın..
  • müşeri hizmetlerini aradım 12v 1amper dedi adam
  • en az 6 7 adet boş usb portu gerekir
  • 12 v luk fanı çalıştırıyor, ana karttan felan olmazmı yinede yok mu bi olur yolu
  • quote:

Orijinalden alıntı: fefeyx

12 v luk fanı çalıştırıyor, ana karttan felan olmazmı yinede yok mu bi olur yolu

usb 5 volt 500ma verir. kasanın içini aç hdd yada dvdye takılan jaklardaki sarı ve siyah kabloları uzat sarı olan +12 dir siyahta - dir. çak ucunun içi + olarak şekilde bağlarsan modem çalışır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ok denicem hocam sağolun
  • Hocam modeminizin pcbsinde muhakkak bir usb yeri vardır. Bende ki modem de öyle. (Pikatel Airmax 101)

Bence o yere lehim yapılarak güç verilebilir modeme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutarslan.com

quote:

12 v luk fanı çalıştırıyor, ana karttan felan olmazmı yinede yok mu bi olur yolu

usb 5 volt 500ma verir. kasanın içini aç hdd yada dvdye takılan jaklardaki sarı ve siyah kabloları uzat sarı olan +12 dir siyahta - dir. çak ucunun içi + olarak şekilde bağlarsan modem çalışır.

peki aynı yere birde fan bağlasam olurmu araya da bi anahtar koyup isteediğim zaman modem çok ısındığında fanı çalıştırayım olurmu yoksa birini dediğiniz gibi hdd ye diğerini de dvd ye gelen jack a mı bağlayayım
  • quote:

quote:

quote:

peki aynı yere birde fan bağlasam olurmu araya da bi anahtar koyup isteediğim zaman modem çok ısındığında fanı çalıştırayım olurmu yoksa birini dediğiniz gibi hdd ye diğerini de dvd ye gelen jack a mı bağlayayım

bağlayabilirsin ama elektiksel ekleri güzel yap parazitli olmasın.Mesajlarından anladığım kadarıyla fazla elektronik bilgin yok.Bilen bir arkadaşınla beraber yaparsan senin için iyi olur.İşin sonunda modemini powerini pc ni bozma ihtimalinde var.O yüzden çok anlamıyorsan yapmanı önermiyorum arada benide zan altında bırakmış olursun.bir zamanlar başka arkadaşa tarif ettim.jakın içi 4 olsun dedim ters bağlamış modemini bozdu.Bunlara dikkat etmelisin. hani şehirdesin?

ayrıca modemler öyle aşırı ısınmaz zaten önümüzde kış.Fan'a hiç gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutarslan.com -- 10 Ekim 2011; 21:38:33 >

• kasa da güç kaynağından çıkan molex kablolardan (sarı siyah siyah ve kırmızı renkte dört kablodan oluşur) boşta oan bir tanesinin sarı kablosundaki 12voltu modemin + girişine siyah kablosunuda (toprak) modemin - girişine bağlarsanız modem çalışır bu kablolara paralel bir şekilde fan da bağlayabilirsiniz bir sorun yaratmaz. yanlız tüm bu işlemleri yaparken güç kaynağının komple fişten çekik ve yüksüz olmasına (fişten çektikten sonra bilgisayarın açma tuşuna basarsanız yükü boşalır.) dikkat edin. molex kablosununu ortadan kesip bağlamayı düşünüyorsanız da boşta kalacak 2 kabloyu (kırmızı ve siyah) güzelce izole etmeyi unutmayın.
  • siz bu cevapları verirken ben dayanamayıp o arada modemi kapatıp hallettim gayet güzel oldu elektronık bilgim yok ama otomotiv mezunu olduğumdan elim biraz yatkındır zor olmadı biraz deneme yanılma yaptım riske girip ama bişi olmadı neseki mouse vardı bi tane 5 tl lik onun topu hareket ettirdiğimizde algılayan kısmını söküp anahtar yaptım mouse un topunu bir kademe çevirince fan çalışıyor zaten elektripüide modeme dirk verdim sorun çözüldü artık istediğim zaman fanı açabiliyorum bi tanede modemin elektrik girişiine yapmayı düşündüm ama ne kadar sağlıklı olur bilmediğimden direk bağladım belki daha sonra orayada bi anahtar koyarım yada zaten hiç gerek yok nasıl olsa modemin kendi açma kapama düğmesi var
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bağlayabilirsin ama elektiksel ekleri güzel yap parazitli olmasın.Mesajlarından anladığım kadarıyla fazla elektronik bilgin yok.Bilen bir arkadaşınla beraber yaparsan senin için iyi olur.İşin sonunda modemini powerini pc ni bozma ihtimalinde var.O yüzden çok anlamıyorsan yapmanı önermiyorum arada benide zan altında bırakmış olursun.bir zamanlar başka arkadaşa tarif ettim.jakın içi 4 olsun dedim ters bağlamış modemini bozdu.Bunlara dikkat etmelisin. hani şehirdesin?

Benden bahsediyorsunuz sanırım
    http://forum.donanimhaber.com/m_50556105/mpage_1/f_/key_//tm.htm#50556105

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Hunter***

quote:

quote:

quote:

quote:

Benden bahsediyorsunuz sanırım
    http://forum.donanimhaber.com/m_50556105/mpage_1/f_/key_//tm.htm#50556105

evet bu seferde yanlış olmasın diye hangi şehirde diye sordum 2-3 liralık bir şey yapıp hediye etcektim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.