Şimdi Ara

Kablosuz Bağlantıda PCI Kart mı USB Adaptör mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
10.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Kablosuz modemim var. Bunun için bilgisayarıma kablosuz bağlantı kiti alacam. Öğrenmek istediğim WIRELESS PCI ADAPTÖR mü daha uygun olur yada
    KABLOSUZ USB ADAPTÖR mü?
    benim için performans önemli,hangisi daha iyi bilgisi olan bir zahmet benimle paylaşsın
    Ben şu 2 ürün arasında kaldım ilki
    USROBOTICS PC5417 125MBPS WIRELESS PCI KART diğeri ise
    AIRTIES WUS300 125 Mbps Wi-Fi USB STICK+DUCK
    Önerilerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler

• kesinlikle pci.

usblerin performansi rezalet iki oda ilerden sidik zoru ile cekiyor.

wireless modemin yada access pointin kaliteli bi marka ise wireless adaptorude ayni marka al. 125mbit G++ kullanmayi planliyorsan kesinlikle ayni marka alman gerek. farkli markalar uyumsuzluk yapar 54mbit kullanmak zorunda kalirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkaura

kesinlikle pci.

usblerin performansi rezalet iki oda ilerden sidik zoru ile cekiyor.

wireless modemin yada access pointin kaliteli bi marka ise wireless adaptorude ayni marka al. 125mbit G++ kullanmayi planliyorsan kesinlikle ayni marka alman gerek. farkli markalar uyumsuzluk yapar 54mbit kullanmak zorunda kalirsin.

USB'den bağlamalı tüm Kablosuz Ağ Adaptörleri tamamen dediğiniz kadar verimsiz değil zannederim. Ayrıca birkaç modelin (şu anda pşiyasada var olanlardan WUS-300 böyle) yanında küçük bir masaüstü stand de geliyor ve yine beraberinde gelen 70-80 cm'lik bir USB kablosu ile de ağ adaptörünün konumunu bir miktar değiştirip daha iyi çekim yapacağı bir konumu tesbit edebiliyorsunuz. Yani bu USB kablosu zğ adaptörlerini mutlaka kasanın önündeki veya arkasındaki USB yuvalarından sabit olarak bağlamak zorunlu değil.

PCI tarzı kablosuz ağ kartları, kasaya bağlı/bağımlı olduklarından (daha da kötüsü kasanın arkasında kaldıklarından) çoğu zaman kasanın konuşlandırılmasıyla "kıyıda köşede" kalabiliyorlar. Bunların büyük çoğunluğunda kullanılan antenler 1.5 - 2 dBi'lık ve sabit tipten. (Gerçi en azından Edimax adlı bir markanın bir modelinde anten sabit değil de hareketli idi; yani anten kartın üzerindeki bir SMA tip konektöre galiba 50-60 cm. boyunda bir kablo ile bağlananiliyordu...)

• Kafam karıştı şimdi. Fiyat olarak derseniz aşağı yukarı ikiside aynı fiyata.Şimdi ben bu USB adaptörü sevdim gibi şirin bir şey alayım mı almayayım mı? AIRTIES WUS300 125 Mbps Wi-Fi USB STICK+DUCK
  • 2 senedir robotics 5422 kullanıyorum performası arkadaşın dediği gibi düşük deil
    komşumdan bağlanıyorum internete şifresiz
    şifre kırma işine gireceksen başka bir marka usb adaptör al roboticsin usb adaptörlerişin chipsetleri bu işe uygun deil
    kendi modemine bağlanıcaksan
    benim 5422 yi tavsiye ederim 5 metre uzatma kablosu ile istediğim yere uzatıyorum tahmini komşum 20-30 mt ilerde 8-10tane daha şifreli ağı çekiyor
    daha önce kart almıştım ama arkadaşın dediği gibi kasaya bağımlısın ve antenleri hiç verimli değil
    ben amatör reflektörde yaptım usb için daha iyi çekiyor bence kesinlikle usb adaptör
  • ben wus 300 kullanıyorum gayet iyi modemimde telecomun verdigi airties rt 205 modemle kullanıyorum gayet iyi baglantım hiç kopmadı bazen 54 e düşüyor falan ama sonra hop 125 hem taşınabilir olması yüzünden ben aldım yani usb pcı yuvası zaten 3 tane var vede 2 si dolu 3 sünede pcı to esata 4 usb 2.0 ve ide baglantısı olan kart alıcam yani pcı benim işime yaramazdı yalnız aynı marka olmasında yarar var bide şans işi bu tabi elektronik alet birisi çok iyi olup digeri iyi olmaya biliyor gerekirse 5 mlik usb ozatmaylada kullana bilirsin pcı alırsan anteni degişebilenlerden almanı tavsiye ederim anteni de bir uzatma kablosu alıp güzel bir yere yerleştirmen lazım buda kablo masrafı vede bu kablo usb kablodan daha pahalı antenide degştirmek isteye bilirsin tabiki
  • Değerli arkadaşlar,
    Bende telekomun verdiği ZyXEL p-660RU-T1 Kablolu adsl modemi var Bildiğiniz gibi onda bir eternet çıkışı ve bir de USB çıkışı var. Bunu masa üstü bilgisayarımda kullanıyorum. Bana bir de Labtop verecekler
    Bana söylenen:
    Modemdeki USB çıkışını kasaya bağlarsın eternet çıkışınıda salonda kullanacağın labtop'a bir kabloyla uzatır ve labtop'a girersin (ADSL modemden salona olan mesafe 10 mt diyelim) Bu şekildeki bir bağlantıda masaüstü bilgisayarla laptop'un aynı anda kullanılması halinde bir problem yaşanır mı? ikisi de aynı hızla çalışır mı? eternet çıkışı ile USB çıkışının iletişim hızları aynı mıdır?

Bir sorum da şu olacak: Bu kablolu modemi herhangi bir adaptörle salonda kullanılacak olan laptopu kablosuz olarak kullanabilirmiyim. Böyle bir imkan var mı.

Şu sözünü ettiğiniz wus-300 ün gerçekten ne işe yaradığını wireles modemi olan bir kişinin ona ek olarak niye onu da kullandığını pek anlayabilmiş değilim.Wus-300 kullanan arkadaşlar tam olarak bilgilerini benimle paylaşırsa başkalarına da faydalı olur ümidindeyim. Nedir, ne işe yarar, niçin kullanılır, nasıl kurulur v.s gibi alakanıza şimdiden teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bendede usr 5422 usb wireless var 4 duvar ötedeki arkadaşımın modeminden -75db lik sinyal alıyor hiç de fena sayılmaz ama bu bir gerçekki pci wireless cardlar usb lerden kat kat daha iyi çekim gücüne sahip
  • endo 39 arkadaşım modemini degiştirmene gerek yok piyasada router denilen cihazlar bunların tek ethernet girişlileri ve 1wan + 4 port ethernet girişine sahip olanları var senin alacak oldugun 1 wan + 4 port olan neden dersen 4 ethernet portu var sen bunlardan bir tanesini masaüstü pc ne takacaksın geriye 3 tane boş kalacak bu senin avantajın oluyor wan dedigim şey ise senin modeminden gelen ethernet kablosunun baglandıgı yer bu aparatla hem wriless modeme sahip oluyorsun hemde 4 port hub a wus 300 e gelince bendede var bununla masa üstü pc de wrilees kullanmak için airtiesin ürünü vede 125mbps erişim gücüne sahip bir cihaz gayet güzel masa üstü pc ne alıp istersen onuda kablosuz yapabilirsin ayrıca bir sorun vardı ethernet ile usb arasındamutlak fark var tabiki usbden modemi bagladıgın zaman baglantı hızını 1mbps olarak gösterir ki bu çok küçük bir rakam diyeyim ben sana ethernette ise bu deger 100 mbps yani modemle bilgi alışverişin yada diger agdaki cihazlarla alışverişin daha hızlı oldugu anlamına geliyor

• Eski bir laptopa wireless özelliği kazandırmayacaksanız ve sürekli söküp çıkarıp takmanız gerekmiyorsa USB almayın.. PCI çok daha güçlü sinyal alım kalitesi olarak.
  • Arkadaşlar alakanıza gerçekten teşekkür ederim. Kablolu modemi kablosuza router kullanarak nasıl çevireceğimi electronik_ ... arkadaştan öğrendim teşekkürler. Meseleyi daha iyi anlamak için yaptığım araştırmalarda "SMARTNET ARCW 4BR wireless 4 port broad band router pro edition" hakkında sinyal aktarımı bakımından ve diğer imkanları bakımından çok olumlu söylemlerle karşılaştım. Tam almaya karar vermiştim ki başka yerlerdede emule(ne ise) açılınca net'in kesildiği web'in açılmadığı ve msn'nin düştüğü de kopukluklar olduğunu ve bir türlü önüne geçilemediğini epey kişiden dinledim ve tereddüt de kaldım. Pek fazlada bu çeşit router tespit edemedim. Bu kopukluklar doğrumu ki doğruysa büyük bir eziyet ve sıkıntı verir. çaresi nedir veya önerilen sorunsuz bir marka var mıdır. alakanıza şimdiden teşekkürler.
  • ben bir arkadaştan 2. el olarak aldım smart neti ve denedim wpa şifre koydum msn açtım denedim dakkada birdüştü vede bazen tekrardan baglanamadı bile smart net alma ama airties yada dlink öneririm çalıştıgım bilgisayarcıda dlinkle iki bina (okul blokları ) arasıkablosuz ag kurduk vede tüm pcler birbirini görüyordu üstelik kablosuz veri olarakta kullanıyorlar laptoptan falan baglanıyorlardı memnun kaldılar dlinkin accespointinialırsan memnun kalırsın bence
  • Teşekkürler elektronik_manyak arkadaşım senin de başına geldiğine göre demek söylenenler doğru smart net'i almaktan vaz geçtim. masa üstündeki kablolu ZyXel'i USB çıkışından benim kasaya bağladıktan sonra ethernet çıkışından da salondaki laptopa bir kabloyla bağlanmak en hesaplı yol olacak anladığıma göre. teşekkürler
  • Smartnet kablosuz router kullanıyorum ve bahsettiğiniz problemlerin hiçbirini yaşamadım. Ya ben çok şanslıyım problemsiz bir seriye denk geldim, yada şikayet eden arkadaşlar çok şanssız sorunlu bir partiye denk gelmişler diye düşünüyorum.
  • Desktop PC de USB Wireless adaptörler 2014 yılı itibari ile incelediğinizde, oldukça ufak ve etkililer. Tenda, Zyxel, hiper ve Airties gibi markaların birçok ürünü piyasada.
    Yeni nesiller için başarılı oldukları söyleniyor fakat şunu unutmayın ki bir ufak usb adaptör (açıklamasında 150Mbps yazsa da) hiçbir zaman anakart üzerine takılan çift antenli bir PCI adaptörden güçlü ve verimli olmayacaktır. Üstelik fiyat olarak da neredeyse aynılar. Burada tabi bir ürünü farklı cihazlarda değişken olarak kullanmak söz konusu ise, piyasada bulunan 25 - 75 TL arasındaki usb adaptörlerden almak kişinin daha işine yarayacaktır.
    Toparlarsak aldığınız ürün sizin isteğiniz ile doğru orantıda olmalıdır.
     Kablosuz Bağlantıda PCI Kart mı USB Adaptör mü?

• Genel olarak PCI kartlar harici cihazlardan daha iyi performans verir. Ama şu iki ürünü karşılaştırın dersen en iyi sonucu iki ürünü deneyerek alırsın.
    Ntekim PCI karttan daha iyi çalışan USB dongle lar da var. Bu iki model için PCI kart derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • madem hortlamış yan odada pc için bu ürün nasıl sizce? hemen sipariş vereceğim gelen bir kaç yoruma bağlı.
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/tp-link-tl-wn823n-300mbp-usb-wireles-n-mini-103811344?mpch=ads&ggap_s=akakce&ggap_m=ocs&ggap_n=akakce&scxid=14489-145823-2357-0
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.