abi mux a girisi atmegadan yapmiyor. opamptan gelen sinyali mux a giriyor .atmega ile cıkis pinini seceip pine bagli olan cap. e yukleme ypaiyor.bu yklemenin sureside 100ns imis. bu hizda kontrol yapabilir mi 16 mips olan bir islemci. sonucta mux un bir piniin secmek icin islemcide 4 pinin secimi gerk miyor mu. yani 1/16 us * 4 pin= 1/4 us demek degil mi. bu drumda nasil 100ns ara ile secim yapabilir. ben onu anlamadim.
hiç bişey anlamadım...
neyi anlamadin. benim anlatmak istedigimi mi . yoksa adamin bunu nasil yaptigini mi.
abi 18f serisibir pıc ,40mhz mi hizlidir atmega16 mi 16mips oluyor. pıclerdeki mhz islem (komut) hizi mi oluyor. yada bu iki islemci es deger midir
Pic uygulanan osilatör girişi 4 e bölünür. Bir komutun uygulanması bu sürede olur. Yani 40/4 10 Mhz oda 10MIPS olur bu durumda atmelin 16 mips olduğunu düşünürse atmel %60 daha hızlı olacaktır.
hocam hesabindaki 10 mhz bit hizi mi yoksa komut hizi mi bit hzi dedigim 0 ve 1 lerin degisme hizii mi. ki bit hiziysa bir komutuntanimi icin 16 bit kullanilirsa baya yavas bir durum ortaya cıkacak. ben 10 mips e raziyim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme