Şimdi Ara

Adeviye Meydanı ve Kararlar (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
2
Favori
6.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Suriyeye yakında müdahale edilmesi söz konusu.Şimdi islamcıların gerçek yüzünü görmüş olacağız.Her alanda batıdan nefret edenler bu operasyona Mısırdaki darbeye verdikleri tepkiyi verecekler mi yoksa mezhepçilik uğruna god bless usa mi diyecekler..Davutoğlu nato kararını beklemeden suriyeye gönüllü girmeye şimdiden hazır..Bakalım rabiacılar bu duruma nasıl bakacak..

Sana birşey sorayım. Hükümette şunlar olsaydı bu olaylar olmazdı diyebileceğin kafa tutacak biri varmı bildiğin. Yani Eleştirmeniz oldukça yerinde eyvallah ama belli sınıfsallaştırmalar altıdan herkese laf vuruyorsunuz az sakin lütfen. Yani bazen gerçekten güzel yazmış diyorum arkasına bir islamcı, ümmetçi vb. söylem. Sence artık buna gerek varmı. Savaş kapımıza dayanınca siz bilmem beler yüzünden oldu deyip yüzünü Abdeye veya herhangi bir yere dönüpte onlaramı gideceksin. Ya arkadaş yine bu ülkede birbirimize kalacağız bu nefret söylemlerine bir dur de artık ya.......

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

quote:

Orijinalden alıntı: -ßernard-

quote:

Orijinalden alinti: Kei$er$oZe

Misirda seriat isteyen Mursi yanlilarinin demokrasiden bahsetmesi komediden öteye geçemiyor.Adeviyede olanlarin derdi demokrasi degil.Mursi bu sonu haketmistir.Mübareke karsi ayaklananlar Mursiye karsida ayaklanmistir.Çünkü insanlar baski istemiyorlar..Mursi ise demokrasiyi kullanip Firavun olmak istedi..

oha yani mursi ne yapty da deokrasiyi kullanyp firavun olmak istedi açyklar mysynyz

Mursi hem Şeriatçı, hem Amerikancı, hem faşisttir, sen bilmiyorsun , onlar bilirler.. Sisi ise demokrat, iyi huylu, anti emperyal, laik ve çağdaş bir liderdir, bir sineği bile incitmez.. Halkı için ne doğruysa bilir, haşa yanılmaz ve şaşmaz biridir..

Financial Times Ortadoğuyu anlamak isteyenler için bir Klavuz hazırlamış;

" ORTADOĞU'YU ANLAMAK!

“Efendim, İran Esad’ı destekliyor. Körfez ülkeleri Esad’a karşı!
    Esad, Müslüman Kardeşler’e karşı.
    Müslüman Kardeşler ve Obama, General Sisi’ye karşı.
    Ama Körfez ülkeleri, Sisi’nin tarafında! Yani, Müslüman Kardeşler’e karşılar!
    İran, Hamas’ın tarafında, ama Hamas, Müslüman Kardeşler’i destekliyor!
    Obama, Müslüman Kardeşler’i destekliyor ama Hamas ABD’ye karşı!
    Körfez ülkeleri, ABD’nin tarafında, ama Türkiye, Esad’a karşı olan Körfez ülkeleri ile birlikte; ama Türkiye, General Sisli’ye karşı Müslüman Kardeşler’in tarafında.
    Ve General Sisi, Köfez ülkeleri tarafından destekleniyor!
    Ortadoğu’ya hoşgeldiniz, iyi günler. ”

Valla Sayın Optimist, bölge ve insanı b... çukuru gibi oldukça normal insanların bile tercih yaparken fazla bir seçenekleri olamıyor, bu yüzden bence en doğrusu hiç bulaşmamak yıllarca yaptığımız gibi. Tartışmak için değil yalnızca görüşümü ifade ettim.

Malesef abi karışık ama güzel bir ifade. Malesef zorda olsa ortadoğunun içinden çıkılmaz hali bu. Yani artık düşmanımın düşmanı dostumdurda diyemiyorsun. Zira Düşmanın düşmanının düşmanının düşmanı.......... gibi sıralamada giden bir durum bir bakarsın senin başına çorap örer. :) dolayısı ile Ortadoğu halkları feraseti ile karar verememekteler. Mesela Ben her nekadar Esed Rejimine karşı olsamda dışarıdan Abd gibi bir gücü müdahalesinin Irak 2 gibi bir drum getireceğini düşünüyorum. Ayrıca ne biliyoruz Kimyasalları savaş için başkalarının yollamadığını. Gerçi uç bir senaryo benim düşüncem ancak yinede artık bu işin suyu çıktı. Aslında şu sayfada yazan birçok kişi bir noktaya değiniyor ama o noktalar tek başına ya yanlış bir yere gidiyor yada çözümse doğru çözüm olmuyor...

• Yok arada mantıklı şeyler yazar ,yok bazen güzel yazar.Sen kimsin abdullah.Sözlerine dikkat et.Arkadaş belirli bir kesime elbette sıfat takıcaz.İslamcılar Kemalist derken sorun yokta biz islamcı,ümmetçi derken mi sorun var.Twitterda osmanlıcılar,ümmetçiler takipleşiyor diye tag yazanlar kim.Biraz mantıklı eleştiri yap.Ben yorumlarımı her zaman mantıklı yazarım ama senin hoşuna gitmeyen mesajlarım mantıksız geliyorsa o senin sorunun.Daha öncede dedim.Blokla geç,muhatap olma.Ötekileştirmenin kralını yapanlar bize birlikten bahsediyorlar.Geziye katılanların islamcılar tarafından nasıl linç edildiğini gördük.Biz sizin ne olduğunuzu iyi biliyoruz.Onun için siz kendi dünyanızda takılın.
  • Kaiser'in mantıksız yazısını okumadım abdulahors'un ise mantıklı yazısını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TNTB
    Mubarek bir diktatördür.

Mübarek her seçimde en az % 85 oy almış biridir. Mursi ise akp nin oyu kadar oy almış biridir. Sadece bu benzerlik bile yeter kimliğini anlamaya.

Siz ve sizinle aynı minvalde konuya taraf olanların konuya ilgileri sadece mezhepseldir, demokrasi ile bağlantıları yoktur. Olsaydı Suriye'ye Yahudi komplosunu desteklemez, burada olduğu gibi yeri göğü yıkıyor olurlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

quote:

Rabiacılara bişey anlatılmaz.Onlar kendi askerleri şehit edildiğinde avatar değişmez ama araplar ölünce ümmetçilik uğruna kahrolurlar..
    @antonidas

malesef öyle

Yapma hocam Kayzerin gazına gelip böyle bir fikre kapılma. Karşı düşünceden uygun gördüğüm ve diyalog kurabildiğim nadide insanlardansınız. Hoş Kayzerde arada mantıklı şeyler yazar ama bazen malesef durumun gazına gelip insanları sınıflandırdığı oluyor malesef...

hocam forumda olur öyle şeyler.
    Bazen kızıyoruz, öyle yazıyoruz.
    Tabi bahsettiğimiz biçimde davranan insanlar da var.
    Çevremde de çok var.
    Zaten sevmediğim ne varsa çevremde bitiyor, ne biçim iş anlamadım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nürnberger

quote:

Mubarek bir diktatördür.

Mübarek her seçimde en az % 85 oy almış biridir. Mursi ise akp nin oyu kadar oy almış biridir. Sadece bu benzerlik bile yeter kimliğini anlamaya.

Siz ve sizinle aynı minvalde konuya taraf olanların konuya ilgileri sadece mezhepseldir, demokrasi ile bağlantıları yoktur. Olsaydı Suriye'ye Yahudi komplosunu desteklemez, burada olduğu gibi yeri göğü yıkıyor olurlardı.

Kendisinden başka cumhurbaşkani adayı olmayınca...tek adam devleti diyoruz buna

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yok arada mantıklı şeyler yazar ,yok bazen güzel yazar.Sen kimsin abdullah.Sözlerine dikkat et.Arkadaş belirli bir kesime elbette sıfat takıcaz.İslamcılar Kemalist derken sorun yokta biz islamcı,ümmetçi derken mi sorun var.Twitterda osmanlıcılar,ümmetçiler takipleşiyor diye tag yazanlar kim.Biraz mantıklı eleştiri yap.Ben yorumlarımı her zaman mantıklı yazarım ama senin hoşuna gitmeyen mesajlarım mantıksız geliyorsa o senin sorunun.Daha öncede dedim.Blokla geç,muhatap olma.Ötekileştirmenin kralını yapanlar bize birlikten bahsediyorlar.Geziye katılanların islamcılar tarafından nasıl linç edildiğini gördük.Biz sizin ne olduğunuzu iyi biliyoruz.Onun için siz kendi dünyanızda takılın.

Peki benden bir defa Kemalistler vs. benzetmesini duydunmu. Asla duymazsın zira senin gibi ifade etmekten çekiniyorum. Ha siz sınıfsallaştırdınız şimdi kralını ben yapacağımmı diyorsun. Bak sana makul olanı söylüyorum madem mantıklı hareket etmek istiyoruz o zaman öyle insanlara cevap vermek zorunda değiliz arkadaşım. Neden bu nefretin anlamıyorum. Eğer çözüm olacaksa ve gerçekten samimane söylüyorum yüz yüze görüşelim. İnanıyorumki bazı şeyler daha net anlaşılır. Sizden rica ediyorum...

O kadar nefret dolusunki anlayamıyorum seni. Belli bir güruh kesinlike düşman sana göre... Bak tekrar söyleyeyim. Beni başkası ilgilendirmez. Sana karşı şucu bucu ibaresini kullandımmı ama sen herkesi genelliyorsun ki ben başkasınada kullanmam aynı ifadeyi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahors84 -- 29 Ağustos 2013; 13:02:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nürnberger

quote:

Mubarek bir diktatördür.

Belli b ri giruha düşmanlığın seni ne hale getiriyor farkında değilsin ki artık anladım sadece birilerine düşmanlıktan dolayı bir kısım insanın ölümüne kesinlikle karşı çıkmazsın.

• Dövülerek öldürülen çocuk ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıkıyor.
    İşin içinde 4 sivil polis daha varmış. Görüntüleri silmişler.
    Sen burada kendi insanlarını döve döve öldür, gözlerini kör et, sonra neymiş Adeviye meydanıymış.
    Geçin bunları, orada polis destan yazdı diyenler, gelip insanlıktan falan bahsetmesin.
    Toplumsal olayları medyatik ünlülere soran adamlar gelip burada bir şey anlatmasın.
    İşinize gelince katilleri destekliyorsunuz, işinize gelince katilliği bizzat kendiniz yapıyorsunuz, işinize gelmeyince ölen hiç bir insanı umursamıyorsunuz, işinize gelmeyince de eylem yapmaya çalışıyorsunuz.
    Görüyoruz bunları kör değiliz.
    Hiç bir tutar yanınız yok. Sadece fanatikler ve parayla beslediğiniz adamlar sizi destekliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genc demokrat arkadaslar. Konuyu actiniz ve aglayip durdunuz. Bugunlerde Misir'da 500'un uzerinde insan iktidara karsi durdugu icin idam edilecek, ama sanirim size ya da iktidariniza emir gelmedi. Gelmis olsaydi, kullanici adinizin yanina yine "4" isaretini koyup aglardiniz.

Ama henuz umrunuzda degil gibi...

• Nasıl konuşsunlar ki?

@webbie

• Yasin el Kadı ayarı verince telefondan, herkes sus pus oldu. öyle meydanlarda 4 parmak yapmaya benzemez dış politika.
  • Videoyu henüz seyremedim ama akşam evden seyrederim.

Saatler geçti ve hala bu arkadaşların hiçbirinden demokrasi, din, insanlık, hak ya da hukukla ilgili bir cümle duyamadım. Acaba forumdaşlarımız ve başbakanımız henüz duymamış olabilir mi idam cezalarını?

Eğer öyleyse, Twitter'dan haber verelim de, vicdanları sızlayıp meydanlarda 4 parmak işareti yapıp ağlaşsınlar.
  • Su kadarini yazayim bu adamlarin mubarek zamani turizmi falan vardi geliri vardi simdi kiyaslayn simdkiyle o zamanin yasam standartini cok mu iyi sozde kendileri uzun sure ulkeyi toparlayamacaklar iste bunar hep din ayrica mursi secilen baskan 90 milyon ulkeden kac milyon oy almis.sisside silah aliyor abd ve rusyadan kime calistigi zaten belli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitmar48 -- 7 Nisan 2014; 15:19:23 >
  • 529 kişiyi idam etmeye kararlı görünüyorlar. Dikta rejimi ve onun yarattığı yargı sistemi, kendisine karşı olan (Her ne kadar benim görüşüme de yaşama hakkı vermeyen insanlar olsalar da) herkesi yok etmeyi kafaya koymuş ve ne insanlık ne de vicdan kalmamış.

İşin kötüsü, dikta rejiminin en büyük destekçileri ve karşıt görüşlü olan ve dinle devleti yönetmek isteyenlerin destekçileri iki farklı İslam grubu. Ancak ilginç olan her iki grubun arkasında da Amerika Birleşik Devletleri var. Mısır'da insanlar birbirlerini keserken, ki Ortadoğu demokrasi anlayışına göre kimin kafa sayısı ya da silahı fazlaysa o daha demokrattır, birileri bunu ranta çevirdi. Amerika, İsrail ve İngiltere gibi ülkeler silah sattı, Suudi Arabistan ülkesindeki demokrasi isteyenleri bastırdı ve Tayyip de Türkiye'de meydanlara çıkıp eliyle "4" işareti yapıp önündeki AKP'li kitleyle ağlaştı.

Şu anda bu olaya verilen en büyük tepki, Amerika Birleşik Devletleri sözcüsünün "Şok edici" demesi. Ne Arabistan kralı, ne Türkiye padişahı çıkıp da tek kelime etmiyor, çünkü oradaki ölümlerden faydalanabilecekleri kadar faydalandılar.

• Mısır bildirisine AK Parti'den yanıt gelmedi.

quote:

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi Mısır'daki idam cezalarına karşı tüm partilerin ortak bildiri yayınlamasını önerdi. Hamzaçebi'nin bu önerisine MHP'den olumlu yanıt gelirken AK Parti öneriye yanıt vermedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bugün Meclis Genel Kurulu oturumunda söz alarak, TBMM'deki tüm siyasi parti gruplarına, Mısır'daki idam cezalarına karşı, TBMM'nin ortak bir bildiri yayınlamasını önerdi. Hamzaçebi, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, MHP'den olumlu yanıt aldığını, Ak Parti'nin ise bu öneriye yanıt vermediğini söyledi. Hamzaçebi, "Ben çağrıyı yaptım. AK Parti grubu destek vermedi. Ben destek vermemelerini, olumsuz yanıt olarak algılıyorum" dedi.

Tamamı için...

Forumda devamlı yazanlar/savunanlar nerede? Gören var mı?

@webbie

• Remlak kullanıcısına yanıt
    Bu adamlara ne desek boş. Kendi iktidarları için hertürlü yozlaşmışlığı, her olayı ve insanı rahatlıkla propaganda malzemesi yapıyorlar. Libya, Suriye ve Mısır'ı iç siyasette kullanıp, oradaki insanların ölümlerini kendi seçmenlerini kandırmak için kullanabilecek kadar küçükler.

Onlar neyse de, burada o iktidarı ufak çıkarlar için savunanlar çok daha büyük bir hata içerisindeler.
  • Yapmayın arkadaşlar gezi veya her nerede olursa olsun zulüm zulümdür. İnsan zarar görüyorsa kötüdür elbet. Hala birbirinizin üzerinden Neredesiniz gezide insanlar zarar görürken veya 500 kişiden fazla adam idam ediliyor geziciler nerede diye tabirler kullanıyorsunuz. El insaf hepiniz insansınız. Ama hiç beklemediğim yazarlardan bazı ifadeleri görünce dondum kaldım. Bu demek oluyorki Gezide canlanan karşılıklı atışma zaten damarda varmış. Birilerine suç atmaya gerek yok. Bundan anlaşılıyorki bazılarının eline geçsek bir kaşık suda boğacaklar . Gerçekten çok yazık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

529 kişiyi idam etmeye kararlı görünüyorlar. Dikta rejimi ve onun yarattığı yargı sistemi, kendisine karşı olan (Her ne kadar benim görüşüme de yaşama hakkı vermeyen insanlar olsalar da) herkesi yok etmeyi kafaya koymuş ve ne insanlık ne de vicdan kalmamış.

İşin kötüsü, dikta rejiminin en büyük destekçileri ve karşıt görüşlü olan ve dinle devleti yönetmek isteyenlerin destekçileri iki farklı İslam grubu. Ancak ilginç olan her iki grubun arkasında da Amerika Birleşik Devletleri var. Mısır'da insanlar birbirlerini keserken, ki Ortadoğu demokrasi anlayışına göre kimin kafa sayısı ya da silahı fazlaysa o daha demokrattır, birileri bunu ranta çevirdi. Amerika, İsrail ve İngiltere gibi ülkeler silah sattı, Suudi Arabistan ülkesindeki demokrasi isteyenleri bastırdı ve Tayyip de Türkiye'de meydanlara çıkıp eliyle "4" işareti yapıp önündeki AKP'li kitleyle ağlaştı.

Şu anda bu olaya verilen en büyük tepki, Amerika Birleşik Devletleri sözcüsünün "Şok edici" demesi. Ne Arabistan kralı, ne Türkiye padişahı çıkıp da tek kelime etmiyor, çünkü oradaki ölümlerden faydalanabilecekleri kadar faydalandılar.

Abi Sen demiştn Chp ve Akp nin yerine başka bir yapı kurulması gerektiğini dolayısı ile Chp nin ön ayak olduğu bir durumdan insanlık çıkartmakta makul gelmiyor. Akp nin bunu ifade etmeside gerçekçi olmayacağı gibi. Dolayısı ile Ayinesi iştir kişinin....

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.