Şimdi Ara

Adeviye Meydanı ve Kararlar (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
2
Favori
6.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ne kadar talihsiz açıklamalar yapıyorsunuz ve Webbie abi senden hiç beklemediğim bir yorum yani gezi parkı üzerinden yorum yapmanı asla beklemezdim. Abi birileri yapabilir ama senin yapman hoş değil. Zira bugün yukardada dediğim gibi Zulüm her yerde aynıdır. Farklı olmaz Gezi olaylarındada yanlıştır.

quote:

Şimdi bırakın uzaklara gitmeyi de, kendiniz gibi düşünmeyenlere yapılan ve burada yapılanlara verdiğiniz tepkileri sorgulayın. Benim terörist olduğumu düşünen ve söyleyen forumdaşlar, müslüman olduğunuzu iddia edip Mısır'daki masum insanlara ağlarken Türkiye'de devletin polisi ve işbirlikçi sivillerin sopalarla gençleri öldürmesine sessis kalıyorsunuz ya, sizin hiçbir duygunuz inandırıcı değil.

Abi Sana terörist dediyse biri bu onun cahilliğidir. yani bu kişileri ben görmedim ve inan böyle adamlara cevap bile yazmıyorum. bu alıntıladığım yerdeki mesajın sınıfsallaştırmanın başka bir boyutu. Ayrıca bunları direk o kişilere alıntılayarak ifade et abi.

Ortadoğu sıra ile yoklanıyor arkadaşlar bir gün bize sıra gelirse al işte Akp senin suçunmu diyeceksiniz. Sonrada insanları katlettirmelerinimi izleyeceksiniz. Ya kim nederse desin bizim ortalık karıştıran adamlarla veya basit söylemlerde bulunan adamlarla ne işimiz olabilir. Yani biz yaşasak aynı olayı beraber tepki vermemiz gerekir. Bugün olaylar karşısında devletin yanında durmak yerine köstek olmaz çözüm olmayacaktır: zaten bunu istediklerini ortaoğuda hali hazırda örnekleri ile gösteriyorlar.

Gerçekten inanamıyorum bazı satırları okurken, webbie abi söylemlerimi hoş gör zira genelde çözüm odaklı yazan bir insanın sinirden yazdığı şeyler olarak düşünüyorum yukardakileri ama bu ülkede yine beraber yaşayacağız abi.

Genç arkadaşlar bir çoğunuz sanmıyorumki çok şey yaşadı. Bu ülkeden dışlanmayı yaşamayan arkadaşlar bunları yaşamış biri olarak söylüyorum bu siniriniz sadece zararınıza, Rica ediyorum sakin olun ve tekrar yazdıklarınıza bakın bu iş çözüm değil, af eedersiniz ama sadece sidik yarıştırmak. Gezi olayları veya Akp veya Chp üzerinden yazma zamanı değil artık biraz durmak lazım zira artık beraberlik zamanı. İnsanlar hata yaparlar belki çok pahalıya mal olur ama artık yetsin çok kan döküldü ve artık lütfen kırıcı söylemleri bir kenara bırakın...

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

quote:

Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

quote:

Orijinalden alıntı: TNTB

quote:

quote:

Rusya teror orguti olarak goruyormus bize ne.seriat kanunu koyacakmis,butun arap ulkerin anayasiinda seriat var,yeni bisey getirmiyor ki.musluman kardeslere butun kafirler ve siyonistçiler ve dogal olarakta islam dusmanlari karsi.

halkın %75 inin istemediği bir anayasa %75in istemediği şeriat...
    tekrar tekrar yazıcam anlamakta güçlük çekiyosunuz darbe olduğunda mursi karşıtları meydanları doldurmuştu

müslüman kardeşleri desteklemek için kör olmak gerek yada akpli aynı şey zaten
    o kadar olaya rağmen sırf müslüman olduğu için destekliyosnuz başka bi sebebi yok
    hukuksuzlukalrını yazdım diktatör gibi olmasını yazdım haber linki koydum çok yazık...
    el kaidede müslümanmış onlarıda destekliyo musunuz ?

insan gibi anayasa yapsa insan gibi yönetse hiç bişey demicem
    ama şeriatıda hukuksuzlukla getirdi...

Mursi tabiki bütün yetkili kendinde toplayacak,bunu yapması gerekiyordu.Çünkü,diktatör Hüsnü Mübarek'in devletin bütün kollarında adamları vardı.Bunları saf dışı bırakabilmek için yetkileri kendinde toplamaya çalıştı.Bu hukuksuzluk değil bir olması gereken siyaset planıdır.
    Halkın şu kadarı katılmış bu kadarı katılmamış bırak şimdi bunları.Seçimlerde gelmeyen seçmen üzerinden sonuçlar çıkmaz.%51 oy aldıysa halkın %51'i destekliyor,%49'u desteklemiyor demektir bu kadar basit.
    Mısır darbesi müslümanların ilerlemesini önlemek içindir.Siz hala "Müslüman Kardeşler" cemaatinde takılı kalmışsınız.Onların yerinde başka bir İslami yapılanma olsaydı aynı şey onlarında başlarına gelecekti.Çünkü aynı senaryo Türkiye'de de oynandı.28 Şubat'ı hatırlatmamıza gerek yoktur.

Batı ülkeleri,Amerika,İsrail hepsi sessiz.Hazır müslüman kanı dökülürken niye sesini çıkarsınlar ki ? Bedavadan müslüman katliamı.

Müslüman Kardeşlere yapılan haksızlıklara,katliamlara karşı tabiki onların yanında olacağız.Seçimle gelen seçimle gitmedi.

"ve şeriatı getirebilmek için bütün yetkileri kendisinde toplaması gerekiyodu yoksa yapamazdı"
    bunu eklemeyi unutmuşsun

%51 oy almış halkın 80 milyon nüfusu olan ülkeden bahsediyoruz
    13,230,131 oy aldı halkın yarısı
    80 nin yarısı 13 mü ?

mübarekte seçimle gitseydi kaç tane seçim oldu gitti mi ?

mısır başbakanlarına suikast yapmakta haklı yani bunlar öyle mi ?
    ingilizleri kovan başbakanı ve Süveyş Kanalını millileştirmeye çalışan başbakana suikast yapmakta haklılar di mi ?

Bazen çok boş yazıyorsun hocam cidden. Orada insanlar ölüyor dünyanın her neresinde olursa olsun böyle zalimlik olmaz. Bunun Türkiyedede adı aynıdır, başka yerdede. Mesele sizin hala olayı siyaset üzerinden götürüyor olmanız mesela Silahsız bir grubu terörist nitelendirip katlediyor olmanız. Bugün Avrupada öldürecekmi çözüyorlar işleri. Yani Birilerine laf edipde oradakilere düşmanlığınız gerçekten manidar.

Bugün Türkiyede 5 genç öldü olaylarda ve polisin bunları alıp götürmesi yeterliydi ehli vicdan her insan buna karşı olur ancak sizinki karşı durmak değil inanın sadece kin kusmak

quote:

ne kadar yazarsam yazayım ne kadar kanıt koyarsam koyayım bazıları anlamamakta ısrar ediyor cevap yazmaktan sıkıldım...
    ilk önce ayrı konu açayım diye düşündüm ama zaten ana konusu var diye buraya yazdım

demişsiniz.

Asıl bazı noktaları siz anlamıyorsunuz madem demokrasi diyoruz o zaman bu şekilde ilerlemez olaylar. Ya insanların gözleri önünde çocuklar son nefesini verdi. Türkiyede Kameralar önünde öldüresiye dövüldü bir genç ve sonrasında öldü. Bunlar dünyada normal şeyler değildir. Ancak sizin ve sizin gibi söylemleri olan arkadaşlar sadece kışkırtıyor emin olun. Kalkıp banada cevap verebilirsiniz ancak bu gerçeği değişirmeyecek dünyada güllü gülistanlık olmayacak mesajlarınızda en ufak yapıcılık yok istediğiniz kadar yırtının. Bugün oradaki insanlar bunları yaşayacak belki ama inanın sizin ve sizin gibilerin söylemleri asla dünyaya yarar getirmedi ve getirmeyecek...

Bir yerde asker binlerce sivili katletmişmiş dediniz. bakın tekrar edeyim arkadaşım Bugün avrupada örnekleri kalmamış olan yapılanmaları Ortadoğuya hak görmek vicdansızlıktır. Bu nefretinizi bir durdurun sonra tekrar yazın...

eli silahlı sivil insanlar
    artık sivil anlayışınız nasılsa...

türkiye hakında konuşmuyorum ki
    hangi yazımda türkiye hakkında bişey dedim
    kameralar önünde dövülüp sonra ölen gence bende üzüldüm normal şeyler değil bencede
    bu yazdığının mısırla ne alakası var bende onu anlamadım

müslüman kardeşler hakkında bir sürü şey yazdım sen bunlara rağmen müslüman kardeşler iyi diyebiliyosan sana dicek sözüm yok
    çünkü ne dersem diyeyim anlamadığın belli

• Abdullah'ım, o satırların tamamının arkasında duruyorum. Ancak yazdıklarımı dikkatle okumanı isterim. Ben hiçbir zaman, hiçbir nedenle bir insanın öldürülmesini normal karşılayamam. Bu kişi ister müslüman, ister yahudi olsun. Benim kimlik tanımlamamda insan kavramı vardır ve tamamının aynı haklarla var olduğuna inanırım, ki bunu sen de bilirsin.

Ancak benim tepki verdiğim şey, yıllarca Amerika'nın kendi halkını uyutmak için uyguladığı politikanın acemice ama yine de işe yarar bir şekilde benim ülkemde yapılıyor olmasıdır. Buna en basit örnek Suriye'dir. İnsan olduğunu, müslüman olduğunu söyleyen lider, tüm dünya bir kenarda dururken o ülkeye bizim topraklarımızdan yabancı teröristlerin geçmesini sağlıyor ve oradaki sivil halka gıda yardımı yapmak yerine, Yasin suresini boynuna takıp cennete gidene kadar kendisine göre kafir olanları öldürmeye çalışanlara silah ve lojistik yardımında bulunuyor. Halk da oturup bunu yiyor.

Aynısını Mavi Marmara ile de yaptılar ve halk yine yedi. Devamlı olarak halkın duygusal yönüne bastırıp, asıl çözülmesi gereken sorunların üzerini örtüyorlar. Hergün yatıp kalkıp Somali, Libya, Mısır ya da Suriye diye ağlayanlar, bir kez olsun Reyhanlı'da ölenleri kimin öldürdüğünü, Uludere katliamının emrini kimin verdiğini, Mavi Marmara'dan sonra ne gibi bir tavır sergilendiğini sormuyor. Bunlar önemsiz mi? Bunlara neden olanlarla, yıllardır Suriye'de insanların birbirlerini öldürmesine neden olan insanlar aynı kişilerdir.

Emin olun ki Mısır'da ya da dünyanın başka bir yerinde öldürülen her insan için aynı şekilde üzülüyorum ama maalesef ki insanların bir kısmını kardeşi olarak görüp ağlayan ama diğerleri hakkında rasyonel yorumlar yaptığını sanan insanlardan tiksiniyorum. Bu kadar ikiyüzlü olunmaz.

Benim öğrenmek istediğim şey aslında çok basit; Mısır'da merhamet bekleyen insanları düşünürken, kendi ülkenizdeki ölümler nasıl oluyor da sizi bu kadar tepkisiz kılabiliyor? Mısır'da sisteme itiraz eden insanlar öldürülüyor ve buna verilebilecek en sert tepkiyi verip, burada itiraz edenlerin yine devlet tarafından öldürülmesi neden bu kadar önemsiz olabiliyor?

Buradan anlamam gereken, kimin hangi tarafta durduğu mudur? Yani ölen sizinle aynı düşüncedeyse merhum; değilse kafir midir ve de ölümünün geçerli bir nedeni mi vardır?
    Bunu yapmayın işte. Bu ülkenin solcuları dincilerinden çok daha önce Filistin'deki masum insanların yanında durdu ve onları kucakladı. Hamas gelene kadar Türkiye'deki muhafazakar kesim orada ölenleri umursamadı bile, çünkü siyasi ayrılık vardı ve bir anda kardeş oldular.

Üst kimliği insan olmayan ve insanları bir şekilde değer farklılıkları içerisinde ele alan hiçbir düşünce saygıyı ya da acımayı hak etmez. Orada siviller ölüyor ve birileri hiçbir riske girmeden burada gücüne güç katıyor ve ülkenizi satıyor.

Belki görmüşsünüzdür; heryerde bir afiş asılı ve o afişte "Gençlik şühedanın izinde" yazıyor. Kendi gençlerini ölümle bu kadar haşır neşir etmeyi uygun gören, ölümün en şereflisi ile onların arasını iyi tutmaya çalışan iktidarınız kendi çocuklarını askere bile göndermedi.

Düşünün, sadece düşünün ve burada bu işlerden nemalanan, önüne atılan kemikle mutlu olanları boşverin. 10 yılda her yasayı çıkarıp, orduyu bitiren ve anayasayı bile tek başına değiştiren iktidarınız neden türban yasağını kaldırmadı?

Düşünün...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Rusya teror orguti olarak goruyormus bize ne.seriat kanunu koyacakmis,butun arap ulkerin anayasiinda seriat var,yeni bisey getirmiyor ki.musluman kardeslere butun kafirler ve siyonistçiler ve dogal olarakta islam dusmanlari karsi.

tekrar tekrar yazıcam anlamakta güçlük çekiyosunuz darbe olduğunda mursi karşıtları meydanları doldurmuştu

o kadar olaya rağmen sırf müslüman olduğu için destekliyosnuz başka bi sebebi yok
    hukuksuzlukalrını yazdım diktatör gibi olmasını yazdım haber linki koydum çok yazık...

Mursi tabiki bütün yetkili kendinde toplayacak,bunu yapması gerekiyordu.Çünkü,diktatör Hüsnü Mübarek'in devletin bütün kollarında adamları vardı.Bunları saf dışı bırakabilmek için yetkileri kendinde toplamaya çalıştı.Bu hukuksuzluk değil bir olması gereken siyaset planıdır.
    Halkın şu kadarı katılmış bu kadarı katılmamış bırak şimdi bunları.Seçimlerde gelmeyen seçmen üzerinden sonuçlar çıkmaz.%51 oy aldıysa halkın %51'i destekliyor,%49'u desteklemiyor demektir bu kadar basit.
    Mısır darbesi müslümanların ilerlemesini önlemek içindir.Siz hala "Müslüman Kardeşler" cemaatinde takılı kalmışsınız.Onların yerinde başka bir İslami yapılanma olsaydı aynı şey onlarında başlarına gelecekti.Çünkü aynı senaryo Türkiye'de de oynandı.28 Şubat'ı hatırlatmamıza gerek yoktur.

Batı ülkeleri,Amerika,İsrail hepsi sessiz.Hazır müslüman kanı dökülürken niye sesini çıkarsınlar ki ? Bedavadan müslüman katliamı.

Müslüman Kardeşlere yapılan haksızlıklara,katliamlara karşı tabiki onların yanında olacağız.Seçimle gelen seçimle gitmedi.

"ve şeriatı getirebilmek için bütün yetkileri kendisinde toplaması gerekiyodu yoksa yapamazdı"
    bunu eklemeyi unutmuşsun

80 nin yarısı 13 mü ?

ingilizleri kovan başbakanı ve Süveyş Kanalını millileştirmeye çalışan başbakana suikast yapmakta haklılar di mi ?

Bazen çok boş yazıyorsun hocam cidden. Orada insanlar ölüyor dünyanın her neresinde olursa olsun böyle zalimlik olmaz. Bunun Türkiyedede adı aynıdır, başka yerdede. Mesele sizin hala olayı siyaset üzerinden götürüyor olmanız mesela Silahsız bir grubu terörist nitelendirip katlediyor olmanız. Bugün Avrupada öldürecekmi çözüyorlar işleri. Yani Birilerine laf edipde oradakilere düşmanlığınız gerçekten manidar.

Bugün Türkiyede 5 genç öldü olaylarda ve polisin bunları alıp götürmesi yeterliydi ehli vicdan her insan buna karşı olur ancak sizinki karşı durmak değil inanın sadece kin kusmak

quote:

ne kadar yazarsam yazayım ne kadar kanıt koyarsam koyayım bazıları anlamamakta ısrar ediyor cevap yazmaktan sıkıldım...
    ilk önce ayrı konu açayım diye düşündüm ama zaten ana konusu var diye buraya yazdım

demişsiniz.

Asıl bazı noktaları siz anlamıyorsunuz madem demokrasi diyoruz o zaman bu şekilde ilerlemez olaylar. Ya insanların gözleri önünde çocuklar son nefesini verdi. Türkiyede Kameralar önünde öldüresiye dövüldü bir genç ve sonrasında öldü. Bunlar dünyada normal şeyler değildir. Ancak sizin ve sizin gibi söylemleri olan arkadaşlar sadece kışkırtıyor emin olun. Kalkıp banada cevap verebilirsiniz ancak bu gerçeği değişirmeyecek dünyada güllü gülistanlık olmayacak mesajlarınızda en ufak yapıcılık yok istediğiniz kadar yırtının. Bugün oradaki insanlar bunları yaşayacak belki ama inanın sizin ve sizin gibilerin söylemleri asla dünyaya yarar getirmedi ve getirmeyecek...

Bir yerde asker binlerce sivili katletmişmiş dediniz. bakın tekrar edeyim arkadaşım Bugün avrupada örnekleri kalmamış olan yapılanmaları Ortadoğuya hak görmek vicdansızlıktır. Bu nefretinizi bir durdurun sonra tekrar yazın...

kameralar önünde dövülüp sonra ölen gence bende üzüldüm normal şeyler değil bencede

müslüman kardeşler hakkında bir sürü şey yazdım sen bunlara rağmen müslüman kardeşler iyi diyebiliyosan sana dicek sözüm yok

Yazdıklarının dayanağı yok arkadaşım söylemler üzerinden gidiyorsun. Onuda geç her ne olursa olsun insan bunlar insan. İsten M kardeşler olsun isterse başkası olsun. Eleştirileriniz yapıcılıktan yana değil. Ben yazdıklarınızı anladım ancak siniriniz sizin anlayışınızı etkilemiş...

Orada olan M kardeşleri vs grupları değil, ölen insanları görmeliyiz. Hayvan gibi öldürülen insanları bakın tekrar ediyorum. Avrupa kendine reva göremediğini görmezden gelmektedir. Bunu siyasi gruplar üzerinden değerlendirmek ise sadece insafsızlıktır. Hala Bilmem ne grubu deyip askerlerin teröristleri öldürmesi durumu gibi durumları makul görüyorsanız sizinde taraf olduğunuz ortaya çıkar ki bu düşünce sıranın bize gelmesi demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahors84 -- 24 Ağustos 2013; 0:25:08 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bunu eklemeyi unutmuşsun

80 nin yarısı 13 mü ?

quote:

demişsiniz.

Yazdıklarının dayanağı yok arkadaşım söylemler üzerinden gidiyorsun. Onuda geç her ne olursa olsun insan bunlar insan. İsten M kardeşler olsun isterse başkası olsun. Eleştirileriniz yapıcılıktan yana değil. Ben yazdıklarınızı anladım ancak siniriniz sizin anlayışınızı etkilemiş...

Orada olan M kardeşleri vs grupları değil, ölen insanları görmeliyiz. Hayvan gibi öldürülen insanları bakın tekrar ediyorum. Avrupa kendine reva göremediğini görmezden gelmektedir. Bunu siyasi gruplar üzerinden değerlendirmek ise sadece insafsızlıktır. Hala Bilmem ne grubu deyip askerlerin teröristleri öldürmesi durumu gibi durumları makul görüyorsanız sizinde taraf olduğunuz ortaya çıkar ki bu düşünce sıranın bize gelmesi demektir.

yazdıklarımın dayanağı yok mu ?
    3. sayfada yazdıklarımı okudun mu
    ne dediysem altına haber linki koydum kaynak gösterdim
    polise askere ateş açan devlet binalarını yakan karakolları basıp polis öldüren mk üyelerinin videosunu koydum
    ama yazdıklarımın bir dayanağı yok öyle mi ?

• Senin bahsettiğin videoları çok gördük hocam. Neye inanmak istersen ona inanırsın. Ben şuan sadece insanların öldüğünü görüyorum ve vicdanım gruplar üzerinden değerlendirmek yerine sadece bu Katliam bitsin diyor. Sence Suriye, Mısır, Irak, Lübnan vs tesadüfmü. Zamanında Türkiyede Aczimendi lideri ile basıldı diye haber çıkarıp bazı grupları sindirdiler ve Sonrasında O basılan bayanın ne olduğu ortaya çıktı. Dolayısı ile Bazen Tv den bakıp yalan haber deyip, sonra işimize geldiğinde gerçek demek ne kadar doğru. Şuan bunları değil ölen insanları konuşmalıyız...
  • quote:

Senin bahsettiğin videoları çok gördük hocam. Neye inanmak istersen ona inanırsın. Ben şuan sadece insanların öldüğünü görüyorum ve vicdanım gruplar üzerinden değerlendirmek yerine sadece bu Katliam bitsin diyor. Sence Suriye, Mısır, Irak, Lübnan vs tesadüfmü. Zamanında Türkiyede Aczimendi lideri ile basıldı diye haber çıkarıp bazı grupları sindirdiler ve Sonrasında O basılan bayanın ne olduğu ortaya çıktı. Dolayısı ile Bazen Tv den bakıp yalan haber deyip, sonra işimize geldiğinde gerçek demek ne kadar doğru. Şuan bunları değil ölen insanları konuşmalıyız...

tesadüf değil tabiki
    arap baharı mübarek düşüp yerine mursi geldiğinde tamamlanmıştı mısır için
    batılı ülkeler lideri seçip başa geçirmişti
    hatta mursi hillary cilintondan destekte almıştı sanırım
    durum batılı ülkeler için bu kadar iyiyken neden mursiye darbe yapsın bu batılı ülkeler ?
    şeriatı istemeyen halk mursiye karşı olmuştu kasım 2012den beri mursi karşıtları meydanları dolduruyordu
    şeriat fikri mısır için iyi gitmedi
    şeriat kukla devletler için en iyi yönetim şekli
    mursinin sonu mübarek gibi olcaktı
    sonrada mkya yakın olan ordu darbe yaptı

bütün bunlara rağmen yinede kafamda çok soru işareti var

• Mursi denen şerefsizin derhal kellesi alınmalı bence. İbreti alem olsun diye meydanda sallandırılmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RAkara

quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Mısırdaki azınlık ne zamandır baş oldu.Mısır ordusunu yaptığı başarılı operasyonlar için tebrik etmek gerekir.Teröristlere çok iyi ders verdiler.

Binlerce ölen masum çocuk, kadın ne zamandan beri terörist oldu. Sizde ar haya kalmamış. Nasıl bir vicdan anlayışınız var. Ders verdiler derken neyin dersini verdiler. Ne suçları var ben sana söyleyim ne suçları var tek suçları müslüman olmak müslüman oldukları için zulüm görüyorlar müslüman oldukları için dünya sessiz. Müslümanlardan başka zulüm gören var mı dünyada. Binlerce kişiyi acımadan katledenler terörist olmuyor da binlerce ölen savunmasız insanlar mı terörist oluyor?

Hatayda ölen vatandaşlara ve terör yüzünden şehit olan binlerce askere neden ağlamıyorsunuz? Onlar müslüman değil mi? bize ne elin arabından mursisinden. Türkiyede insanlar ölünce popolarıyla gülüyor onlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: BEETHOVEN

quote:

quote:

Mısırdaki azınlık ne zamandır baş oldu.Mısır ordusunu yaptığı başarılı operasyonlar için tebrik etmek gerekir.Teröristlere çok iyi ders verdiler.

Binlerce ölen masum çocuk, kadın ne zamandan beri terörist oldu. Sizde ar haya kalmamış. Nasıl bir vicdan anlayışınız var. Ders verdiler derken neyin dersini verdiler. Ne suçları var ben sana söyleyim ne suçları var tek suçları müslüman olmak müslüman oldukları için zulüm görüyorlar müslüman oldukları için dünya sessiz. Müslümanlardan başka zulüm gören var mı dünyada. Binlerce kişiyi acımadan katledenler terörist olmuyor da binlerce ölen savunmasız insanlar mı terörist oluyor?

Hatayda ölen vatandaşlara ve terör yüzünden şehit olan binlerce askere neden ağlamıyorsunuz? Onlar müslüman değil mi? bize ne elin arabından mursisinden. Türkiyede insanlar ölünce popolarıyla gülüyor onlar.

O kirli savaşta şehit olan kardeşlerimize 30 yıl boyunca oturup sadece ağladık kardeşim başka ne yapabildik, Ama şimdi bak 7 aydır Teröre kurban vermiyoruz, ölüm, kan, baskın, asker ve şehit haberi yok çok şükür, demek ki birileri yılalrdır diğerlerinin yaptığı gibi sadece oturup ağlamamış bu kirli savaşın bitmesi için elini taşın altına koymuş. Vicdanı olan biriysen bazen hiç bir şey gelmez elinden oturup ağlarsın ve dua edersin sadece, Mısır ve Suriye'de şu an için yapabileceğimiz bu, şunu unutma artık, Suriye, Mısır, filistin, ırak, bosna, azerbaycan vs yok BİZ varız, ya bir ve beraber oluruz, ya da acılarımıza dahi ağlayacak kimseyi bulamayız.

• quote:

quote:

quote:

Söylemesi kolay sen Türkiye'de ölenlerden hangisine ağladın söyle hangisi için dua ettin. Ne yaptınız söyleyin. Mavi Marmara'da ölen 9 kişi için niye sesiniz çıkmadı sizin zihniyetten hangisi o mitinglere katıldı niye onlar Türk değil mi. Arap oldukları için üzülmüyorsan bari ölen çocuklar için üzülün. Söyle bakalım şuan dünyada müslümanlardan başka zulüm gören var mı müslümanlardan başka katledilen var mı. Neden hep müslümanlar zulüm görüyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Söylemesi kolay sen Türkiye'de ölenlerden hangisine ağladın söyle hangisi için dua ettin. Ne yaptınız söyleyin. Mavi Marmara'da ölen 9 kişi için niye sesiniz çıkmadı sizin zihniyetten hangisi o mitinglere katıldı niye onlar Türk değil mi. Arap oldukları için üzülmüyorsan bari ölen çocuklar için üzülün. Söyle bakalım şuan dünyada müslümanlardan başka zulüm gören var mı müslümanlardan başka katledilen var mı. Neden hep müslümanlar zulüm görüyor.

Soruyu biraz daha geliştirelim;

Şu anda Libya'da, Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da ya da Türkiye'de müslümanları müslümanlardan başka öldüren var mı?

Sünni bir müslüman ölürken sünni bir müslümandan başka ağlayan, şii bir müslüman ölürken şii bir müslümandan başka ağlayan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

quote:

quote:

quote:

Soruyu biraz daha geliştirelim;

Şu anda Libya'da, Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da ya da Türkiye'de müslümanları müslümanlardan başka öldüren var mı?

Sünni bir müslüman ölürken sünni bir müslümandan başka ağlayan, şii bir müslüman ölürken şii bir müslümandan başka ağlayan var mı?

İşte o da ayrı bir saçmalık. O olmaması lazım da o neden oluyor neden ayrım var müslümanlar bir bütün olması gerekirken neden bunlar oluyor. Şu an bizde hanefilerle şafiiler arasında bir sorun var mı ben pek göremiyorum işte onların da böyle olması gerekiyor. Biz de araplara çok kızıyoruz bizim ülkedeki müslümanlar onlardan daha bilinçli yaşıyor bence bi kere onlarda temizlik adına bir şey yok halbuki temizlik imandan gelir. Suud kralı darbecilere destek veriyor mesela karşı çıkabiliyorlar mı adamları boykot edelim desek ne yapıcaz hac boykotu mu yapıcaz. Müslümanlığı geçtim bir kere araplar zaten kendileri birlik değil.

• Aslında sorunu kendiniz açıklıyorsunuz.

Nasıl siz "Onlar" ile ilgili yorum yapıyorsanız ve onları "Yanlış" görüyorsanız, "Onlar" da sizi aynı şekilde görüyor ve eleştiriyor. Darbecilere destek veren kraldan bahsediyorsunuz ya, o darbeciler de kendi açılarından baktıklarında yaptıklarının "diğer" olandan daha doğru olduğunu düşünüyor. Siz ise "Diğer" olanın daha doğru olduğunu düşünüyorsunuz.

Ancak burada önemli olan konu, "Onlar" ya da "Diğer" olarak nitelendirilen kesime ne kadar katlanılabilir olduğudur. Hıristiyanlar da mezheplere ayrılmış durumda ve onlar da "Diğer" olarak nitelendirdikleri insanların ibadet biçimini kabul etmiyor ama en azından duracakları noktayı bilip, saygılı olmaları gerektiğinin farkındalar.

Konuyu biraz daha netleştirmek gerekirse;
    İslam topraklarında devamlı kan var. Bu kan dış güçlerin etkisiyle olsun ya da olmasın, camiyi bombalayan kişiler yaptıklarının doğru ve Cihad dahilinde olduğunu düşünen "Diğer" müslümanlar. Burada hiçbir bahane, bir insanın sırf başka türlü inanıyor diye bir diğer insanı öldürmesine neden olamaz. Ancak, derine inerseniz bu yapılanın altında, bizim devamlı tekrar ettiğimiz "Demokrasiyi yanlış anlama" durumunun biliniyor olması yatıyor. Müslüman ülkelerin hiçbiri, iktidarın yaşam şekli dışındaki yaşam şekillerini kabul etmiyor ve yok sayıyor. Bahsettiğim intihar bombacıları, kendi inanışlarına rakip gördükleri inanış biçimlerini bu nedenle yok etmeye çalışıyor çünkü diğeri hayatta kalır ve kafa sayısı olarak daha fazla olursa, ezberletilen ama gerçekle alakası olmayan demokrasiyi kullanıp onları yok eder.

Özetle; İslam ülkelerinin acilen eğitime ihtiyacı var. Korku ve nefret üzerine kurulu, bir iktidarın gücünü artırmak ve insanlığı karanlığa gömmek dışında hiçbir işe yaramayan ve insanlara acı getiren sistemlerinden kurtulmalılar. Her müslüman ülkenin başında bir diktatör ya da kral ve seçkin bir zümre var. Onlar bu dünyanın tüm nimetlerinden sonuna kadar yararlanırken, arkalarındaki güç kaynağı olan insanlar kendilerine gösterilen hedefe odaklanıp, o hedefe nefret biriktirmek ve kusmakla meşguller.

• 7 aydır şehit gelmiyor diyenler, neler olduğunun farkında mı acaba? Ne oldu da terör bitti? Pkk yok mu edildi ?
    Yoksa teröristlerle masaya oturulup, onlara istedikleri mi verildi?
  • şimdi gelelim sayılara:
    Hızlı tren hırsınız nedeniyle hazır olmayan trenlere insanları bindirdiniz. 30 kişi öldü.
    Uludere'de insanları bombaladınız 30 kişi öldü.
    Reyhanlıda sizin Osmanlı hevesiniz yüzünden 50 kişi öldü.
    110 insanımızı böyle kaybettik.
    2002 de 7 şehit
    2003 de 31 şehit
    2004 de 75 şehit
    2005 de 105
    2006 de 111
    2007 de 146
    2008 de 171
    2009 da 62
    2010 da 72
    2011 99
    2012 123
    şehit sayılarını toplarsak 1002 kişi yapar.
    110 kişiyide eklersek 1112 kişi yapar.
    Bunlara ağlamayın hadi gidin de Mısır'dakilere ağlayın. Sizden aksini bekleyen de yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de yukarıda saydığım rakamlara gezi de ölenleri ekleyin.
    Yazık bu insanlara, çok yazık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

7 aydır şehit gelmiyor diyenler, neler olduğunun farkında mı acaba? Ne oldu da terör bitti? Pkk yok mu edildi ?

hangi şehirler , hangi limanlar vaad edildi acaba?millet oturduğu yerden konuşuyor yok efendim şehit gelmiyormuş.milletin, süreçteki şartlardan haberin var mı da böyle konuşuyor? bu akp fanboylar çok fena.fanboy çok gördük ama bu kadarını görmedik.. Allah sonumuzu hayır etsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2ner

quote:

7 aydır şehit gelmiyor diyenler, neler olduğunun farkında mı acaba? Ne oldu da terör bitti? Pkk yok mu edildi ?

hangi şehirler , hangi limanlar vaad edildi acaba?millet oturduğu yerden konuşuyor yok efendim şehit gelmiyormuş.milletin, süreçteki şartlardan haberin var mı da böyle konuşuyor? bu akp fanboylar çok fena.fanboy çok gördük ama bu kadarını görmedik.. Allah sonumuzu hayır etsin

+1
    Arkadaş bu hükümetten öncekiler isteseler doğudan şehit haberi gelmesini engelleyemezler miydi.Bu hükümet gibi pkk ile masaya otursalar onlarda engellerdi.

10 yıl önce bu adamlar yiyosa bunları yapabilir miydi.Asayiş kurup kontrol yapıyorlar..

Devletin polisi,askeri nerede bunlar olurken.Şehit haberi gelmemesi için bunlara göz yumulacaksa 30 senede ölen şehitlerin hesabı ne olacak.Pkk ortaya çıktığında bu hükümet gibi pkk ile anlaşarak şehit haberi gelmemesini o zamanki hükümetlerde yapardı..Pkk aponun serbest kalması şartıyla çekiliyor.Eğer apo serbest bırakılmazsa pkk eylemlerine devam edecek.Gerçi bunlara laf anlatmak boşa.Murat karayılanın röportajlarını takip edin.Özerklik ve aponun serbest kalması onların kırmızı çizgileri..Yani onların istekleri olmazsa pkklılar geri gelecek.

Kendisine hakaret eden başbakan bizde olsa gerek.İlk anayasa referandurumunda mitinglerde pkk ile görüşen şerefsiz,namussuzdur demişti..Ama öcalan ile o zamanlarda hep görüşme oluyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kei$er$oZe -- 25 Ağustos 2013; 1:48:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Eskişehir'de öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ı duymuşsunuzdur. Birkaç gündür medyada o üniversiteli gencin öldürülüş anına ait video kayıtları var ve sanırım en azından olaydan haberiniz olmuştur. Gezi Olayları'na karşı tutum sergileyen ve vergilerle geçimini sağlayan polis, yine Gezi Olayları'na karşı olan ve büyük ihtimalle de iktidara gönülden bağlı bir grup ellerinde sopalarla bekliyor. Sokaktan geçen sadece Ali İsmail değil ve başka insanlar da polis/devlet ve işbirlikçi vatandaşların şiddetinden nasibini alıyorlar. Çünkü o kafa yapısına göre Gezi Parkı Olayları'na karışan herkes suçlu ve herkes cezalandırılmalı. Ve yine aynı kafa yapısı şu anda heryerde 4 rakamını gösteren simgeleri kullanıyor ve örnekleri burada da mevcut.

Şimdi bırakın uzaklara gitmeyi de, kendiniz gibi düşünmeyenlere yapılan ve burada yapılanlara verdiğiniz tepkileri sorgulayın. Benim terörist olduğumu düşünen ve söyleyen forumdaşlar, müslüman olduğunuzu iddia edip Mısır'daki masum insanlara ağlarken Türkiye'de devletin polisi ve işbirlikçi sivillerin sopalarla gençleri öldürmesine sessis kalıyorsunuz ya, sizin hiçbir duygunuz inandırıcı değil. Size zarar gelmedikçe, yapılan herşey mübah ve sizden olmayanların öldürülmesi de bir o kadar umursanmaz olaylar. Kendi ülkenizde yakılan insanlar, köyler, suikaste uğrayan yazarlar oldu ama hiçbirinde sokağa dökülmediğiniz. Sokağa döküldüğünüz her an yurtdışında yaşayan birilerinin acılarına ortak olmayı istediğiniz zamanlardı ve o zamanlarda da sizin kutsadığınız iktidar ya bu ülkenin bir parçasını sattı ya da teröristleri meşrulaştırdı.

Uyanmanızı istemeyeceğim, çünkü uyumuyorsunuz. Siz müslümanların içine düştüğü sorunu yaşıyorsunuz ve bugünü kurtarma derdindesiniz. Bugünü kurtarırken geleceğinizden feda ettiklerinizin sonuçlarını görmek için Filistin'e bakın ve gelecekteki halinizi görün. Tepenizde duran ve sizin seçtiğinizi sandığınız insanlar aslında sizin seçimleriniz değil. Onları siz seçmiş olsaydınız, onlarla ilgili bilmeniz gerekenleri size anlatan ve bununla yükümlü olan kuruluşlar, size sadece görmeniz gerekeni değil gerçekleri de gösterirdi. Ama sorgulamak tehlikelidir. Özellikle geri kalmış Ortadoğu toplumlarına yasaktır. Onlara hergün bir hedef gösterin ve ya nefret ya da acıma duygusuyla kendi hayatlarını bir kenara bıraksınlar ve o olaya odaklansınlar. Bu durum çok karmaşık değil ve hem sizin iktidarınız ve hem de iktidarınızın iktidarları size bunu hergün yapıyor. Siz devam edin elinize tutuşturulan oyuncaklarla oynamaya, bu kafayla yakında oynayacak oyuncağınız da kalmayacak, oynayacak parkınız da...

Çok güzel yazmışsınız. Müslümanlar sırf bu kafa yapısı yüzünden dünya tarafından kaybetmeye mahkum.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.