Şimdi Ara

Adeviye Meydanı ve Kararlar (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
2
Favori
6.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mısırdaki azınlık ne zamandır baş oldu.Mısır ordusunu yaptığı başarılı operasyonlar için tebrik etmek gerekir.Teröristlere çok iyi ders verdiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

quote:

Orijinalden alıntı: TNTB

Rusya teror orguti olarak goruyormus bize ne.seriat kanunu koyacakmis,butun arap ulkerin anayasiinda seriat var,yeni bisey getirmiyor ki.musluman kardeslere butun kafirler ve siyonistçiler ve dogal olarakta islam dusmanlari karsi.

halkın %75 inin istemediği bir anayasa %75in istemediği şeriat...
    tekrar tekrar yazıcam anlamakta güçlük çekiyosunuz darbe olduğunda mursi karşıtları meydanları doldurmuştu

müslüman kardeşleri desteklemek için kör olmak gerek yada akpli aynı şey zaten
    o kadar olaya rağmen sırf müslüman olduğu için destekliyosnuz başka bi sebebi yok
    hukuksuzlukalrını yazdım diktatör gibi olmasını yazdım haber linki koydum çok yazık...
    el kaidede müslümanmış onlarıda destekliyo musunuz ?

insan gibi anayasa yapsa insan gibi yönetse hiç bişey demicem
    ama şeriatıda hukuksuzlukla getirdi...

benim bildiğim ülke zaten şeriatla yönetiliyordu mursi gitti herşey çokmu güzel oldu sırf hükümete karşı olucam diye darbeyi savunmayın diktatör gibi olanlarıda destekliyosunuz Suriyede siz ne istiyosunuz onu anlamış değilim görüşlerinizde çok çelişkiler var.

• quote:

ikinci seçime 2
    Muhammed Mursi Özgürlük ve Adalet Partisi 13,230,131 51.73%
    Ahmet Şefik Bağımsız Politikacı 12,347,380 48.27%

Bu seçimlerde de katılım oranı beklenen düzeye ulaşamadı, oy kullananların oranı sadece %51.85'ti
    hesaplarsan yine %25 almış oluyor

http://tr.wikipedia.org/wiki/2012_Mısır_cumhurbaşkanlığı_seçimleri

yine söylüyorum darbeyi yapan müslüman kardeşlere yakın çok düşündürücü...

benim herkesin inancına saygım var
    ben herşeyi körü körüne desteklemem sırf mısırdaki olayları desteklemiyorum diye neden bende islamiphobia olsun ?
    ve neden desteklemediğimide kanıtlarıyla yazdım zaten

Yeterince açıklayıcı bir cevap olmuş

• quote:

quote:

Rusya teror orguti olarak goruyormus bize ne.seriat kanunu koyacakmis,butun arap ulkerin anayasiinda seriat var,yeni bisey getirmiyor ki.musluman kardeslere butun kafirler ve siyonistçiler ve dogal olarakta islam dusmanlari karsi.

tekrar tekrar yazıcam anlamakta güçlük çekiyosunuz darbe olduğunda mursi karşıtları meydanları doldurmuştu

o kadar olaya rağmen sırf müslüman olduğu için destekliyosnuz başka bi sebebi yok
    hukuksuzlukalrını yazdım diktatör gibi olmasını yazdım haber linki koydum çok yazık...

Mursi tabiki bütün yetkili kendinde toplayacak,bunu yapması gerekiyordu.Çünkü,diktatör Hüsnü Mübarek'in devletin bütün kollarında adamları vardı.Bunları saf dışı bırakabilmek için yetkileri kendinde toplamaya çalıştı.Bu hukuksuzluk değil bir olması gereken siyaset planıdır.
    Halkın şu kadarı katılmış bu kadarı katılmamış bırak şimdi bunları.Seçimlerde gelmeyen seçmen üzerinden sonuçlar çıkmaz.%51 oy aldıysa halkın %51'i destekliyor,%49'u desteklemiyor demektir bu kadar basit.
    Mısır darbesi müslümanların ilerlemesini önlemek içindir.Siz hala "Müslüman Kardeşler" cemaatinde takılı kalmışsınız.Onların yerinde başka bir İslami yapılanma olsaydı aynı şey onlarında başlarına gelecekti.Çünkü aynı senaryo Türkiye'de de oynandı.28 Şubat'ı hatırlatmamıza gerek yoktur.

Batı ülkeleri,Amerika,İsrail hepsi sessiz.Hazır müslüman kanı dökülürken niye sesini çıkarsınlar ki ? Bedavadan müslüman katliamı.

Müslüman Kardeşlere yapılan haksızlıklara,katliamlara karşı tabiki onların yanında olacağız.Seçimle gelen seçimle gitmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KISKANIYORLAR -- 22 Ağustos 2013; 22:50:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bobo.1903

quote:

quote:

benim bildiğim ülke zaten şeriatla yönetiliyordu mursi gitti herşey çokmu güzel oldu sırf hükümete karşı olucam diye darbeyi savunmayın diktatör gibi olanlarıda destekliyosunuz Suriyede siz ne istiyosunuz onu anlamış değilim görüşlerinizde çok çelişkiler var.

sizde bilip bilmeden konuşmayın
    3. sayfada yazdıklarımı oku önce neden mursiyi desteklemiyorum onu anla
    ve ben hiç bir zaman diktatör destekliyorum veya desteklemiyorum demedim
    ösonun desteklenecek bi tarafı yok ösoyu biraz araştırın isterserniz
    terörü asla desteklemem
    suriyede esad adaletsizce başta duruyo olabilir ama bu terör ile çözülmez

mısırda müslüman kardeşler başa geçene kadar şeriat yoktu
    Yarı başkanlık sistemi vardı
    yani : Başkanlık sistemi ile parlamenter sistemin karışımıdır. Yürütme gücü halk tarafından seçilen devlet başkanı ile meclis güvenine dayanan hükümet başkanı arasında paylaşılır. Fiili olarak ise yürütmenin başı devlet başkanıdır.

hep görevde hileyle kaldı muhalefeti kısıtlayarak seçimlere girdi
    Enver Sedat'a yapılan suikastın ardından Mısır Devlet Başkanlığına ve Ulusal Demokratik Parti'nin liderliğine seçilen Mübarek; 1987, 1993, 1999 ve 2005 yıllarında yapılan ve muhalefetin katılımının kısıtlandığı seçimlerde arka arkaya dört kez göreve seçildi.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Hüsnü_Mübarek

• quote:

quote:

quote:

Mursi tabiki bütün yetkili kendinde toplayacak,bunu yapması gerekiyordu.Çünkü,diktatör Hüsnü Mübarek'in devletin bütün kollarında adamları vardı.Bunları saf dışı bırakabilmek için yetkileri kendinde toplamaya çalıştı.Bu hukuksuzluk değil bir olması gereken siyaset planıdır.
    Halkın şu kadarı katılmış bu kadarı katılmamış bırak şimdi bunları.Seçimlerde gelmeyen seçmen üzerinden sonuçlar çıkmaz.%51 oy aldıysa halkın %51'i destekliyor,%49'u desteklemiyor demektir bu kadar basit.
    Mısır darbesi müslümanların ilerlemesini önlemek içindir.Siz hala "Müslüman Kardeşler" cemaatinde takılı kalmışsınız.Onların yerinde başka bir İslami yapılanma olsaydı aynı şey onlarında başlarına gelecekti.Çünkü aynı senaryo Türkiye'de de oynandı.28 Şubat'ı hatırlatmamıza gerek yoktur.

Batı ülkeleri,Amerika,İsrail hepsi sessiz.Hazır müslüman kanı dökülürken niye sesini çıkarsınlar ki ? Bedavadan müslüman katliamı.

Müslüman Kardeşlere yapılan haksızlıklara,katliamlara karşı tabiki onların yanında olacağız.Seçimle gelen seçimle gitmedi.

"ve şeriatı getirebilmek için bütün yetkileri kendisinde toplaması gerekiyodu yoksa yapamazdı"
    bunu eklemeyi unutmuşsun

%51 oy almış halkın 80 milyon nüfusu olan ülkeden bahsediyoruz
    13,230,131 oy aldı halkın yarısı
    80 nin yarısı 13 mü ?

mübarekte seçimle gitseydi kaç tane seçim oldu gitti mi ?

mısır başbakanlarına suikast yapmakta haklı yani bunlar öyle mi ?
    ingilizleri kovan başbakanı ve Süveyş Kanalını millileştirmeye çalışan başbakana suikast yapmakta haklılar di mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C36D8071F -- 22 Ağustos 2013; 23:18:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DeadPoets

quote:

Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

Dolar 2 tl nin üzerine bugün çıkacak gibi... Ekonomide yakın dönemde ciddi bir olumsuz durum bekleniyor. Gündemin neden belirli br yöne zorla kanalize edildiği şimdi açık hale geldi... Öyle görünüyor ki önümüzdeki günlerde Mısır r4bia bıdı bıdıları sertleşerek devam edecek....

Hükümeti sevmediğiniz için adeta keşke ülkenin başına her türlü bela gelse de biz de onlara sallasak diye bekliyorsunuz.
    Dolar 2 tl'nin üzerine çıksa ne yazar ? Sizin hükümete hamaset yapma bahanesi olacak diye dört gözle beklediğiniz bu şey usd'nin basık kalmasından dolayı ihracatçının lehine olan bir şeydir.
    akp'nin hükümet olduğu 2002'den bu yana 11 yılda usd % 34-35 kadar arttı (tl para cinsine göre) dileyen araştırsın. Peki sadece 2000-2001 yılları arasında usd ne kadar arttı % 96 ! Ve geriye doğru giderek daha önceki yıllarda, on yıllarda ne oranlarda artmış görebilirsiniz.

Yani o zamanlar bir gecede olan devalüasyon oranının altında tam 12 yıl geçirdik.

Bu tür masalları geçmişi bilmeyenlere anlatıp etkilemeye çalışabilirsiniz ama biz bu ülkenin eski zamanlarını da biliyoruz.

Öff.. Biri bir laf söylese de "sizin için hükümetin düşmesi ülke çıkarlarından daha önemli" diye yorum yapsak diye pusuda bekleyenler ortaya çıkmış... Bi siz akıllısınız şu ülkede zaten.

Neymiş? Dolar yükselirse ihracat artarmış.. Bakkal ekonomisinden hallice. Arkadaş ihraç yaptığın ülkelerde para mı var da ihraç yapıyorsun? Ortada dünyayı bekleyen bir olumsuz durum var ve bu olumsuz durumdan daha fazla etkilenecek ülkeler (Türkiye, Meksika gibi) ve daha az etkilenecek ülkeler (Almanya vb.) var. Bu keşmekeşte sen ihracatını mı artıracağını sanıyorsun?

Dahası sen yıllarca bu ülkenin ekonomisinin ihracatla mı çevrildiğini sanıyorsun? Yoksa senin gibi kalkınmakta olan ekonomilere bol bol gelen fakat önümüzdeki keşmekeşte gelişmiş ülkelere geri kaçmaya çalışacak fakat merkez bankasının uygulamalarıyla ülkede tutulmaya çalışılan sıcak para ile mi?

Dahası sizler kimi ebleh yerine koymaya çalışıyorsunuz? Biz bilmiyor muyuz başbakanın söz yazarlarının politikasını? Ne zaman sağlam bir zam yiyecek olsak yok türbandır (şu sıralar işe yaramamaya başladı ya o da) yok başka bir şeydir gündeme getirildiğini?

Allah bilir şimdi İsraile gerçekten düşman olduğumuzu falan da iddia edersiniz.

Asıl sizin söylemlerinizin modası geçti kimse yutmuyor haberiniz yok. Ya neyse ben bir şey demiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 23 Ağustos 2013; 5:11:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sisi darbeden önce İsrail'e bilgi vermişti.İsrail'de Amerika güvencesi vererek darbe yaptırdı.Siz hala darbenin Mursi karşıtı halk için yapıldığını zannedin.
    Müslüman Kardeşlere yapılan bu komploların karşısındayız.Hata yapmış olabilirler sorun değil tenkid edilebilir ama bu onlara karşı çıkacağımız anlamı çıkmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Mısırdaki azınlık ne zamandır baş oldu.Mısır ordusunu yaptığı başarılı operasyonlar için tebrik etmek gerekir.Teröristlere çok iyi ders verdiler.

Binlerce ölen masum çocuk, kadın ne zamandan beri terörist oldu. Sizde ar haya kalmamış. Nasıl bir vicdan anlayışınız var. Ders verdiler derken neyin dersini verdiler. Ne suçları var ben sana söyleyim ne suçları var tek suçları müslüman olmak müslüman oldukları için zulüm görüyorlar müslüman oldukları için dünya sessiz. Müslümanlardan başka zulüm gören var mı dünyada. Binlerce kişiyi acımadan katledenler terörist olmuyor da binlerce ölen savunmasız insanlar mı terörist oluyor?
  • Hani birden daha iktidara bile gelmeden ABD'yi anavatan yapıp her türden şikayet için yollara düşen bazı meşhur politikacılarımız ve Müslüman Kardeşlerimizin katıksız ABD'li Enver Sedat ile Mısırdaki sol görüşlülere saldırmak için gözü kapalı iş birliği yapması aklıma gelmedi değil!
  • TÜriyeden bu darbeye karşı tam bir karşılık verilmemesinin nedeni ırkçı ve faşist muhafazakarların hala inatla "müslümanlar" kalıbını kullanmaları ağızlarından bir "insanlar" lafını duyamadık.İşte bu yüzden kaybetmeye mahkumsunuz.Diğer açıdan benim söylediğim şey hala aynı her ne olursa olsun "İNSANLAR"öldürülüyor ve bu iğrenç bir şey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskişehir'de öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ı duymuşsunuzdur. Birkaç gündür medyada o üniversiteli gencin öldürülüş anına ait video kayıtları var ve sanırım en azından olaydan haberiniz olmuştur. Gezi Olayları'na karşı tutum sergileyen ve vergilerle geçimini sağlayan polis, yine Gezi Olayları'na karşı olan ve büyük ihtimalle de iktidara gönülden bağlı bir grup ellerinde sopalarla bekliyor. Sokaktan geçen sadece Ali İsmail değil ve başka insanlar da polis/devlet ve işbirlikçi vatandaşların şiddetinden nasibini alıyorlar. Çünkü o kafa yapısına göre Gezi Parkı Olayları'na karışan herkes suçlu ve herkes cezalandırılmalı. Ve yine aynı kafa yapısı şu anda heryerde 4 rakamını gösteren simgeleri kullanıyor ve örnekleri burada da mevcut.

Şimdi bırakın uzaklara gitmeyi de, kendiniz gibi düşünmeyenlere yapılan ve burada yapılanlara verdiğiniz tepkileri sorgulayın. Benim terörist olduğumu düşünen ve söyleyen forumdaşlar, müslüman olduğunuzu iddia edip Mısır'daki masum insanlara ağlarken Türkiye'de devletin polisi ve işbirlikçi sivillerin sopalarla gençleri öldürmesine sessis kalıyorsunuz ya, sizin hiçbir duygunuz inandırıcı değil. Size zarar gelmedikçe, yapılan herşey mübah ve sizden olmayanların öldürülmesi de bir o kadar umursanmaz olaylar. Kendi ülkenizde yakılan insanlar, köyler, suikaste uğrayan yazarlar oldu ama hiçbirinde sokağa dökülmediğiniz. Sokağa döküldüğünüz her an yurtdışında yaşayan birilerinin acılarına ortak olmayı istediğiniz zamanlardı ve o zamanlarda da sizin kutsadığınız iktidar ya bu ülkenin bir parçasını sattı ya da teröristleri meşrulaştırdı.

Uyanmanızı istemeyeceğim, çünkü uyumuyorsunuz. Siz müslümanların içine düştüğü sorunu yaşıyorsunuz ve bugünü kurtarma derdindesiniz. Bugünü kurtarırken geleceğinizden feda ettiklerinizin sonuçlarını görmek için Filistin'e bakın ve gelecekteki halinizi görün. Tepenizde duran ve sizin seçtiğinizi sandığınız insanlar aslında sizin seçimleriniz değil. Onları siz seçmiş olsaydınız, onlarla ilgili bilmeniz gerekenleri size anlatan ve bununla yükümlü olan kuruluşlar, size sadece görmeniz gerekeni değil gerçekleri de gösterirdi. Ama sorgulamak tehlikelidir. Özellikle geri kalmış Ortadoğu toplumlarına yasaktır. Onlara hergün bir hedef gösterin ve ya nefret ya da acıma duygusuyla kendi hayatlarını bir kenara bıraksınlar ve o olaya odaklansınlar. Bu durum çok karmaşık değil ve hem sizin iktidarınız ve hem de iktidarınızın iktidarları size bunu hergün yapıyor. Siz devam edin elinize tutuşturulan oyuncaklarla oynamaya, bu kafayla yakında oynayacak oyuncağınız da kalmayacak, oynayacak parkınız da...

• Polis olan bir arkadaş Facebook a koyunca gördüm ben o ifadeyi. O günden beri de bir tek haber açıp okumadım o konuyla alakalı. Çünkü vicdan kavramının bu kadar kahpe, bu kadar dönek olması gerçeği ile çarpıldım. Şimdi çok duuuuuuuyarlı arkadaşlar tepki gösterelim şunu yapalım bunu yapalım diyorlar. Anlamadığınız nokta şu.

Kendi vatandaşı, arkadaşı ölürken-öldürülürken buna tepki vermeyen daha kötüsü öldürme eyleminin içinde olan insanlar bugün Mısır için ağlıyorlar-üzülüyorlar. İsterse Mısır ın hepsi ölsün benim dibimde patlamaya hazır dinamitler(düşünme yeteneği olmayan, vicdanı yukardan gelecek emirlere göre şekillenen varlıklar) varken çok mu umurumda olacak sizce Mısır.
  • Bence Müslüman Kardeşlerimizin tarihi hakkında bu konuda yazdıklarınız bile tek başına ayrı bir konu açmanız için yeterli. Sayenizde biraz bakındım ve özellikle iktidara gittikleri süreç bizdeki Müslüman kardeşlerimiz ile inanılmaz derecede paralellikler taşıyor!
  • ülkesinin başbakanının asılmasını devrim olarak görenlerin mısırdaki darbeye karşı çıkmalarını beklemek hata olur.
  • neommy kullanıcısına yanıt
    ne kadar yazarsam yazayım ne kadar kanıt koyarsam koyayım bazıları anlamamakta ısrar ediyor cevap yazmaktan sıkıldım...
    ilk önce ayrı konu açayım diye düşündüm ama zaten ana konusu var diye buraya yazdım
  • Haklısınız ne diyeyim ki?
  • bobo.1903 kullanıcısına yanıt
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7icF7MhdlWQ

Önce Mısır hakkında biraz bilginiz olsun sonra benzerlikleri ararsınız. Yukardaki güzel belgeseli bir arkadaş KB'e biraz önce koymuş bir izleiyn belki görüşlerinizi biraz etkiler!

Ek: last Survivor adlı arkadaş koymuş yukardaki videoyu konu olarak KB'e.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 23 Ağustos 2013; 16:10:27 >
  • Bunlar ne ilk ne de son olaylar...
    Çözüm Kuran Ahlakyny ya?amaktan ve bunun bir gere?i olarak bütün müslümanlaryn hizipçilik yapmamasyndan, enaniyeti byrakmalaryn ve birlik olmasyndan geçiyor. Müslümanlaryn kar?y fikre ve onlaryn ya?am hakkyna ve sitiline saygy duymasy gerekiyor. Kaliteyi, esteti?i ve sanaty ya?amlarynyn içine samimi bir ?ekilde almalary gerekiyor. Kadyna ikinci synyf insan muameleyi byrakmalary ve gereken de?eri vermesi gerekiyor. Kendinden olmayanlara basky, zulum ve ?iddeti byrakmalary gerekiyor.
    Müslümanlar, herkesin kabul edece?i, herhangi bir cemaate ba?ly olmayan, tüm insanly?y kucaklayabilecek, nefretin yerine sevgiyi getirebilecek bir liderin etrafynda toplanmalylar. Yok biz daha iyisini biliriz, her?eyi bildi?imiz gibi hallederiz veya görmezden geliriz denirse/denmeye devam ederse, bu olaylar asla durulmaz ve Allah daha da ?iddetli belalar verebilir. (Allah korusun).
    Neticede tüm müslümanlar, hayret verici pe?isyra bir çok ?iddetli olayyn neticesinde Hz. Mehdi'yi arayacaklar (zorunda kalacaklar) ve ba?laryna geçirecekler ve olaylar byçak gibi kesilecektir. Kader böyle in?aAllah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carmanja -- 23 Ağustos 2013; 17:11:51 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

"ve şeriatı getirebilmek için bütün yetkileri kendisinde toplaması gerekiyodu yoksa yapamazdı"
    bunu eklemeyi unutmuşsun

%51 oy almış halkın 80 milyon nüfusu olan ülkeden bahsediyoruz
    13,230,131 oy aldı halkın yarısı
    80 nin yarısı 13 mü ?

mübarekte seçimle gitseydi kaç tane seçim oldu gitti mi ?

mısır başbakanlarına suikast yapmakta haklı yani bunlar öyle mi ?
    ingilizleri kovan başbakanı ve Süveyş Kanalını millileştirmeye çalışan başbakana suikast yapmakta haklılar di mi ?

Bazen çok boş yazıyorsun hocam cidden. Orada insanlar ölüyor dünyanın her neresinde olursa olsun böyle zalimlik olmaz. Bunun Türkiyedede adı aynıdır, başka yerdede. Mesele sizin hala olayı siyaset üzerinden götürüyor olmanız mesela Silahsız bir grubu terörist nitelendirip katlediyor olmanız. Bugün Avrupada öldürecekmi çözüyorlar işleri. Yani Birilerine laf edipde oradakilere düşmanlığınız gerçekten manidar.

Bugün Türkiyede 5 genç öldü olaylarda ve polisin bunları alıp götürmesi yeterliydi ehli vicdan her insan buna karşı olur ancak sizinki karşı durmak değil inanın sadece kin kusmak

quote:

ne kadar yazarsam yazayım ne kadar kanıt koyarsam koyayım bazıları anlamamakta ısrar ediyor cevap yazmaktan sıkıldım...
    ilk önce ayrı konu açayım diye düşündüm ama zaten ana konusu var diye buraya yazdım

demişsiniz.

Asıl bazı noktaları siz anlamıyorsunuz madem demokrasi diyoruz o zaman bu şekilde ilerlemez olaylar. Ya insanların gözleri önünde çocuklar son nefesini verdi. Türkiyede Kameralar önünde öldüresiye dövüldü bir genç ve sonrasında öldü. Bunlar dünyada normal şeyler değildir. Ancak sizin ve sizin gibi söylemleri olan arkadaşlar sadece kışkırtıyor emin olun. Kalkıp banada cevap verebilirsiniz ancak bu gerçeği değişirmeyecek dünyada güllü gülistanlık olmayacak mesajlarınızda en ufak yapıcılık yok istediğiniz kadar yırtının. Bugün oradaki insanlar bunları yaşayacak belki ama inanın sizin ve sizin gibilerin söylemleri asla dünyaya yarar getirmedi ve getirmeyecek...

Bir yerde asker binlerce sivili katletmişmiş dediniz. bakın tekrar edeyim arkadaşım Bugün avrupada örnekleri kalmamış olan yapılanmaları Ortadoğuya hak görmek vicdansızlıktır. Bu nefretinizi bir durdurun sonra tekrar yazın...

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.