Şimdi Ara

Adeviye Meydanı ve Kararlar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
2
Favori
6.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nürnberger

Küçük enişteler neden hala forumlarda yazmakla yetiniyor? Elinizi tutan mı var? Mısır çok uzak bir coğrafya değil!

Samimiyet testinden bahsetmeseniz neyse!

Bir siz eksiktiniz. Ortalığı karıştıran biri eksik diyorduk bizde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

quote:

Orijinalden alıntı: paardon

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: paardon

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

Suudi Arabistan'ın açıkça katliamı desteklediği ile ilgili mesaj attım.
    Üzerinden kaç saat geçti.
    Halen o çok müslüman arkadaşlardan bir tane bile Suudi Arabistan'a tepki mesajı yazılmadı.
    Hepsi sus, pus oldu.
    Her fırsatta İsrail,Abd şu veya bu diyen arkadaşlar nerede acaba.
    Suudi Arabistan açıkça katliamı destekliyor, neden tepki gösteremiyorsunuz.

Hocam kusura bakma ben videoyu izleyemedim vaktim olmadığından yarın bir sınavım daha var sadece okumak için girdim. Evet bu konuda katılıyorum malesef müslüman ülkeler bugün olaylara sessiz kalmış durumdalar. Ancak Abd, israil vs ülkeler haksız demeyelimmi. Arabistana müdahale edebilecek güç yok ama birlik beraberlik düşüncesi bu ülkedede malesef yok. Gezi olayında bu kadar tepki gösteren arkadaşlar nerede arkadaşım...

Buradayım hocam.

http://alkislarlayasiyorum.com/m/content/139215

Bizim bunları yapmamıza gerek kalmadı.

Yani bütün olayı bu video ile açıklıyorsunuz ne diyeyim. o zaman biz televizyon izlemiyoruz veya kafamız basmıyor anlamaya kusura bakmayın...

Sadece televizyona çok fazla güvenmemenizi öneriyorum.

Ya hocam etme eyleme sanki bir televizyonla takip ediliyor gündem. Lütfen bütün zulüm ortada...

Bakın ortada zulüm olmadığından bahsetmiyorum.
    Zulmün yalnızca Mısır'da olmadığından bahsediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Küçük enişteler neden hala forumlarda yazmakla yetiniyor? Elinizi tutan mı var? Mısır çok uzak bir coğrafya değil!

Esip gürlemekte üstünüze yok ama icraat nema.

Adeviye'de Rabia selamı vererek face de fotosunu paylaşacak tek yön gidiş bileti benden.
    http://www.trekturizm.com.tr/trek-turizm/genel/misir-havayollari-ankara-misir-abu-simbel-tek-yon-117e-misir-havayollari-ankara-misir-abu-simbel-tek-yon-misir-havayollari-mayis-ayi-biletleri/

• quote:

quote:

quote:

Esip gürlemekte üstünüze yok ama icraat nema.

Adeviye'de Rabia selamı vererek face de fotosunu paylaşacak tek yön gidiş bileti benden.
    http://www.trekturizm.com.tr/trek-turizm/genel/misir-havayollari-ankara-misir-abu-simbel-tek-yon-117e-misir-havayollari-ankara-misir-abu-simbel-tek-yon-misir-havayollari-mayis-ayi-biletleri/

Cidden garipsiniz sizinle uzlaşabilmek için o kadar çabaladım ancak anlamadınız. Sadece yafta vuruyorsunuz. Ayrıca olayı getirmek istediğiniz yeride biliyorum ancak ben oraya gelmeyeceğim..

• Tamam bizde sadece Mısırda var demedik ancak sizin yukarıdaki ifadeniz çok daha farklıydı lütfen..
  • abdullahors84 kullanıcısına yanıt
    Neydi acaba ifadem ? Yanlış anlaşılmaya yol açacak birşey dediysem samimi söylüyorum farkedemedim.

Yalnızca, Mısır olayının da belli kesimlerce her zaman ki gibi kullanıldığını..
    O kadar çok sorunumuz varken, ülke olarak cümbür cemaat bu olaya odaklanmamız gerektiğini düşündüm, savundum ve belirttim.
  • "Müslüman Kardeşler" nedir, kimdir?

Hasan el Benna kimdir?

Prof. Seyyid Kutub kimdir?

Kısacası II. Abdülhamit'ten beri destek verdiğimiz bir harekettir...
  • Kaddafiyi linç etmeye destek verenler, Suriye'de teröristlere destek verenler, kendi ülkesindeki insanları öldürüp ve sakat bırakanlar bir zahmet ağzına insanlık ve islam gibi kelimeleri almasın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.islamidavet.com/2013/07/06/dosya-gun-gun-halk-tarafindan-devrilen-mursinin-369-gunde-gazze-halkina-cektirdikleri/

Mursi nin gazze halkına çektirdikleri.

Bi de şu yazıyı da okuyun lütfen

'Bir elinde ateş diğerinde su: Rabia el-Adeviye
    Bir elinde meşale diğer elinde bir kova su ile Basra sokaklarında gezinmekteydi.
    "Biz zaten seni deli biliriz de, bu yeni deliliğin sebebi nedir?" diye sordular. İşte onun günümüze kadar ulaşan feryadı:
    "Bize söylendi ki, eğer dinimizin kurallarını takip edersek, cennete gidip sonsuza kadar keyif içinde yaşayacağız. Eğer kurallara karşı çıkarsak, cehennemin kızgın ateşleri içinde yanacağız. o nedenle, herkes sadece kurallara uyup yeryüzündeki zamanını doldurmak peşinde.
    İyi insan olmanın sebebi cennet için verilen söz oldu.
    Kötülükten korunmanın sebebi de cehennemden korku.
    İşte onun için cenneti ve cehennemi arıyorum.
    Bir bulursam, elimdeki bu meşalenin ateşiyle cenneti yakıp yok edeceğim. bu su ile de cehennemin ateşini söndüreceğim.
    Böylece, hepimiz, cennet rüşvetinden veya cehennem korkusundan değil, iyiliğin güzelliğinden dolayı iyi insan olacağız."
    700'lü yılların ortalarıydı. yani İslam’ın ilk yüz yılı. Rabia, erkek egemen arap toplumu içinde korkmadan konuşan bir kadın yıldız oldu.
    Yoksul bir ailenin dördüncü kızı idi. Adını "dördüncü" anlamına gelen "Rabia" koydular. adı bile yoktu yani. O, ailenin dördüncü kızı idi sadece.
    Anne baba öldükten sonra kızlar köle pazarında cariye olarak satıldılar.
    Sahipleri onu haremlerine kapattılar. Köleci rejim, köleleri, cariyeleri insan yerine koymuyordu. Köle sahibi, cariyelerini yatağa atmak için nikâh yapmak zorunda değildi. İslamiyet de bu köleci kuralları onaylıyordu. Hassas ruhu her satıldığında, yeni sahibinin hoyratlıkları, tecavüzleri karşısında bir kere daha inciniyordu. Her türlü çileyi çekti. çektiği acılar, ona toplumu, köleci dinci sistemi sorgulama yolunu açtı.
    Şimdi kendisine bunca kötülükleri yapanların günümüzdeki temsilcileri, müslüman kardeşler, kahire'de onun adını taşıyan meydanda gösteriler yapıyorlar.
    Rabia, ruhlar âleminden onlara sesleniyor: "ey kara yobazlar, defolun benim meydanımdan."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeodempp -- 21 Ağustos 2013; 21:04:49 >

• Yalana bak.darbecilerin yaptiklarini mursiye mal etmişler.

• Dolar 2 tl nin üzerine bugün çıkacak gibi... Ekonomide yakın dönemde ciddi bir olumsuz durum bekleniyor. Gündemin neden belirli br yöne zorla kanalize edildiği şimdi açık hale geldi... Öyle görünüyor ki önümüzdeki günlerde Mısır r4bia bıdı bıdıları sertleşerek devam edecek....

• quote:

Orijinalden alıntı: TNTB

Yalana bak.darbecilerin yaptiklarini mursiye mal etmişler.

rabia işareti yine mursi destekçisi

Müslüman kardeşleri destekleyenler müslüman kardeşler hakkında hiç bir şey bilmiyor sırf müslüman olduğu için müslüman kardeşler örgütünü destekliyorlar. Murside bir Müslüman kardeşler üyesidir.
    Bu örgüt Rusyada terörist örgüt olarak görülüp yasaklanmıştır.

Bu örgütün faliyetlerinin bazılarını yazayım sana :

İngiltere'nin nil deltası ve kahireden çıkmasını sağlayan Mahmut en-Nukraşi Paşa'ya suikast yaptılar.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Mahmut_en-Nukraşi_Paşa

1952 deveriminde Cemal Abdül Nasır'a suikast yapmaya çalışmışlar ve bunun ardından mısırda bu örgüt yasaklanmış.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Muslim_Brotherhood

Hama katliamında ölenlerin sorumlusu yine müslüman kardeşlerdir. Suriyenin güçsüz durmundan faydanlamak isteyip silahlı ayaklanma başlattılar.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Hama_Katliamı

Ve daha bir çok olaya adı karışmıştır.

İslami terör örgütütleriyle iş birliği içinde olduğu ortada.
    Mursi, 2011de hamas ve hizbullahın yaptığı hapishane baskını sonucunda serbest kalmıştır.
    http://www.businessinsider.com/how-president-morsi-got-out-of-jail-in-2011-2013-6

Mursinin nereden geldiği belli iyi biri değil.

2012–13 Mursi karşıtı protestoların sebebi

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, bir kararname ile kendini yargıdan muaf hale getirdi. Muhalefet Mursi’yi ‘firavun’ diye nitelerken halk sokağa döküldü
    Kararnameye göre “cumhurbaşkanının göreve geldikten sonra aldığı kararlar ve anayasal düzenlemeler, yeni anayasa tamamlanana ve meclisi seçimleri gerçekleşene dek nihai kabul edilecek ve herhangi bir merci tarafından durdurulamayacak, lağvedilemeyecek”. Mursi’nin yanı sıra meclis ve anayasayı yazma görevi verilen komisyon da yargıdan muaf olacak. Hüsnü Mübarek dönemi yetkilileri ise yeniden yargılanacak.

http://dunya.milliyet.com.tr/-misir-in-yeni-firavunu-/dunya/dunyadetay/24.11.2012/1631941/default.htm

Mısır’da Cumhurbaşkanı Mursi karşıtı protestocuları polis yerine Müslüman Kardeşler üyeleri ‘sorguluyor’. Kanunsuz gözaltılarda işkenceyle ifade alınıyor
    http://dunya.milliyet.com.tr/musluman-kardesler-iskencehane-kurdu/dunya/dunyadetay/12.12.2012/1640473/default.htm

Sabahlayan komisyon üyeleri, dün saat 05.00 sularında oylamayı tamamladı. Taslakta korunan “Devletin dini İslam’dır. Yasalar kaynağını Şeriat ilkelerinden alır” maddesi muhalifleri kızdırdı. Dün de gösterilerde yaklaşık 100 bin Mısırlı, İskenderiye ve Kahire gibi kentlerde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve anayasayı protesto etti. 15 gün içinde anayasa referanduma sunulacak.
    http://dunya.milliyet.com.tr/tartismali-anayasa-jet-hiziyla-onaylandi/dunya/dunyadetay/01.12.2012/1635419/default.htm

Mısır’da Müslüman Kardeşler destekçileri, Anayasa Mahkemesi’ne çıkan yolları kapatarak yargıçların içeri girmesini engelledi. Mahkeme, anayasayı yazan İslamcıların çoğunlukta olduğu komisyonun meşruluğunu görüşecekti
    http://dunya.milliyet.com.tr/musluman-kardesler-yargiyi-isgal-etti/dunya/dunyadetay/03.12.2012/1636212/default.htm

Mısır’da isyanı dindirmek için acilen yeni anayasa taslağı oylamaya sunuldu. Taslakta ‘şeriat’ maddesinin korunması liberalleri kızdırdı
    http://dunya.milliyet.com.tr/misir-da-demokrasi-yerine-seriat/dunya/dunyadetay/30.11.2012/1635041/default.htm

Demokrasi halk beni seçti(%25 oy ile) istediğimi yaparım istediğim yasayı çıkartırım demek değildir!
    Zaten demokrasi olmayan Mısır'da anti-demokratik bir şekilde mursi baştan indiridli.

Darbe olduğunda Mursiyi desteklemeyen MİLYONLARCA KİŞİ tahrir meydanını doldurmuştu zaten. Darbeyi yapanların müslüman kardeşlere yakın olmasıda düşündürücü...
    http://en.wikipedia.org/wiki/2012–13_Egyptian_protests

Mursi görevden alınır alınmaz Müslüman kardeşler yanlıları mursi karşıtlarına saldırdı.
    Ordu sonra dabe karşıtlarına ateş açtı ama ne gariptir ki her kaynakta ölü sayısı farklı birinde 3000 diğerinde 100.Ve ölenlerin SİVİL olduğuna inanmıyorum...

buda kanıtı

Bütün bunlara rağmen mursi iyi di mi ?
    daha neyi desteklediğinizden haberiniz yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C36D8071F -- 22 Ağustos 2013; 15:44:57 >

• Lath.Crusader kullanıcısına yanıt

Aslında ülke için bir dönüm noktasındayız. Son 5-6 yılda iktidarı taşıyan, yurtdışından bolca sermaye akımı sağlayan şartlar artık önümüzdeki yıllarda belkide Eylül ayından ama en geç 2014 1. çeyreğinin sonlarından itibaren yavaş yavaş tam tersine dönecekler, ve ülkede satılacak birşeyde kalmadı yeni bir " deha " ürünü finansal araç ortaya atmazlarsa B2 arazileri gibi, kısacası üretemeden yeme ekonomisi son yıllarını yaşıyoruz ülkede. Bizim asıl tartışmamız gerekenler bunlar ama başarıyla Mısır, Suriye, Irak, Arakan vs. diye dikkatler uzaklaştırılıyor bu konulardan. Neyse, bizim milletin aklı aç kalmadan harekete geçmiyor, o günleri de önümüzdeki yıllarda göreceğiz ama yine olan ülkenin genç kuşaklarına olacak buna üzülüyorum işte!

• Demokrasiyi ve ya yönetimin seçim ile belirlenmesi ilkesini takmamanızı anlarım, hatta saygı duyarım, farklı bir "yönetim biçimi" benimsemiş olabilirsiniz. Fakat Binlerce insanın önce iradesini sonrada hayatını katleden bir zalim ile aynı tarafa düşme pahasına bunu yapmanızı anlayamam, asgari bir vicdani ve insani müşterekte dahi buluşamayacasak nasıl anlaşacağız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

Dolar 2 tl nin üzerine bugün çıkacak gibi... Ekonomide yakın dönemde ciddi bir olumsuz durum bekleniyor. Gündemin neden belirli br yöne zorla kanalize edildiği şimdi açık hale geldi... Öyle görünüyor ki önümüzdeki günlerde Mısır r4bia bıdı bıdıları sertleşerek devam edecek....

Hükümeti sevmediğiniz için adeta keşke ülkenin başına her türlü bela gelse de biz de onlara sallasak diye bekliyorsunuz.
    Dolar 2 tl'nin üzerine çıksa ne yazar ? Sizin hükümete hamaset yapma bahanesi olacak diye dört gözle beklediğiniz bu şey usd'nin basık kalmasından dolayı ihracatçının lehine olan bir şeydir.
    akp'nin hükümet olduğu 2002'den bu yana 11 yılda usd % 34-35 kadar arttı (tl para cinsine göre) dileyen araştırsın. Peki sadece 2000-2001 yılları arasında usd ne kadar arttı % 96 ! Ve geriye doğru giderek daha önceki yıllarda, on yıllarda ne oranlarda artmış görebilirsiniz.

Yani o zamanlar bir gecede olan devalüasyon oranının altında tam 12 yıl geçirdik.

Bu tür masalları geçmişi bilmeyenlere anlatıp etkilemeye çalışabilirsiniz ama biz bu ülkenin eski zamanlarını da biliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Demokrasiyi ve ya yönetimin seçim ile belirlenmesi ilkesini takmamanızı anlarım, hatta saygı duyarım, farklı bir "yönetim biçimi" benimsemiş olabilirsiniz. Fakat Binlerce insanın önce iradesini sonrada hayatını katleden bir zalim ile aynı tarafa düşme pahasına bunu yapmanızı anlayamam, asgari bir vicdani ve insani müşterekte dahi buluşamayacasak nasıl anlaşacağız...

Demokrasi halk beni seçti(%25 oy ile) istediğimi yaparım istediğim yasayı çıkartırım demek değildir!
    Zaten demokrasi olmayan Mısır'da anti-demokratik bir şekilde mursi baştan indiridli.
    Ve kasım 2012den beri mursi karşıtları sokaklardaydı sebeplerinide yazdım yukarıda
    koyduğum videoyu izlersen müslüman kardeşler "TERÖRİST" örgütünün polise askere silahla saldırdığınıda görürsün !
    asker binlerce sivili katletmişmiş...

• quote:

Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

quote:

Demokrasiyi ve ya yönetimin seçim ile belirlenmesi ilkesini takmamanızı anlarım, hatta saygı duyarım, farklı bir "yönetim biçimi" benimsemiş olabilirsiniz. Fakat Binlerce insanın önce iradesini sonrada hayatını katleden bir zalim ile aynı tarafa düşme pahasına bunu yapmanızı anlayamam, asgari bir vicdani ve insani müşterekte dahi buluşamayacasak nasıl anlaşacağız...

Ve kasım 2012den beri mursi karşıtları sokaklardaydı sebeplerinide yazdım yukarıda
    koyduğum videoyu izlersen müslüman kardeşler "TERÖRİST" örgütünün polise askere silahla saldırdığınıda görürsün !

100 yillik gecmisi olan siyasi ve toplumsal bir hareketi krimanilize hatta terorize etme cabaniz cok manidar dogrusu. Ayrica Mursi'nin oy orani %51.4 tur, once dogru bilgi pylas.

Sandik hersey degildir muhabetinin es zamanli olarak turkiye'de baslamasi sende hic kusku uyandirmiyor mu?

Anladigim kadariyla antiemperyal goruse sahip bir arkadassin. Peki İsrail, Abd, AB , suudi amerika , katar gibi ulkelerle ayni cepheye dusmenizi neye borcluyuz, islamiphobia olabilir mi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

quote:

100 yillik gecmisi olan siyasi ve toplumsal bir hareketi krimanilize hatta terorize etme cabaniz cok manidar dogrusu. Ayrica Mursi'nin oy orani %51.4 tur, once dogru bilgi pylas.

Sandik hersey degildir muhabetinin es zamanli olarak turkiye'de baslamasi sende hic kusku uyandirmiyor mu?

Anladigim kadariyla antiemperyal goruse sahip bir arkadassin. Peki İsrail, Abd, AB , suudi amerika , katar gibi ulkelerle ayni cepheye dusmenizi neye borcluyuz, islamiphobia olabilir mi

terörize eden ben değilim herşey ortada suriyede isyan çıkartıp ingilizleri kovan mısır başbakanını öldüren onlar değil mi ?
    ben seçildim herşeyi yaparım diyip %25 oy ile şeriat getirmeye kalkan o değil mi ? diktatörlük yapan o değil mi ?
    bak yukarda gazete haberlerini verdim ne yaptıklarına bir bak...
    daha çok olay var nette biraz araştır istersen ama bu yazdıklarım bile yeter
    hiçte temiz bir örgüt değil bu "müslüman kardeşler" fetonun cemaatinden daha kötü

mısırda iki turlu seçim oldu önce bunu bil
    ilk seçimden %24 oy aldı
    Muhammed Mursi Özgürlük ve Adalet Partisi 5,764,952 24.78%

Seçimlerde, Müslüman Kardeşler'in kurduğu Özgürlük ve Adalet Partisi'nden Muhammed Mursi ve bağımsız aday Ahmet Şefik, en çok 2 oyu aldığı için ikinci tur seçimlere kaldı. Kurallara göre, hiçbir aday %50'yi geçemezse en çok oyu alan 2 aday ikinci tur seçimlere kalacak.

ikinci seçime 2
    Muhammed Mursi Özgürlük ve Adalet Partisi 13,230,131 51.73%
    Ahmet Şefik Bağımsız Politikacı 12,347,380 48.27%

Bu seçimlerde de katılım oranı beklenen düzeye ulaşamadı, oy kullananların oranı sadece %51.85'ti
    hesaplarsan yine %25 almış oluyor

http://tr.wikipedia.org/wiki/2012_Mısır_cumhurbaşkanlığı_seçimleri

yine söylüyorum darbeyi yapan müslüman kardeşlere yakın çok düşündürücü...

benim herkesin inancına saygım var
    ben herşeyi körü körüne desteklemem sırf mısırdaki olayları desteklemiyorum diye neden bende islamiphobia olsun ?
    ve neden desteklemediğimide kanıtlarıyla yazdım zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C36D8071F -- 22 Ağustos 2013; 17:33:08 >

• Rusya teror orguti olarak goruyormus bize ne.seriat kanunu koyacakmis,butun arap ulkerin anayasiinda seriat var,yeni bisey getirmiyor ki.musluman kardeslere butun kafirler ve siyonistçiler ve dogal olarakta islam dusmanlari karsi.

• quote:

Orijinalden alıntı: TNTB

Rusya teror orguti olarak goruyormus bize ne.seriat kanunu koyacakmis,butun arap ulkerin anayasiinda seriat var,yeni bisey getirmiyor ki.musluman kardeslere butun kafirler ve siyonistçiler ve dogal olarakta islam dusmanlari karsi.

halkın %75 inin istemediği bir anayasa %75in istemediği şeriat...
    tekrar tekrar yazıcam anlamakta güçlük çekiyosunuz darbe olduğunda mursi karşıtları meydanları doldurmuştu

müslüman kardeşleri desteklemek için kör olmak gerek yada akpli aynı şey zaten
    o kadar olaya rağmen sırf müslüman olduğu için destekliyosnuz başka bi sebebi yok
    hukuksuzlukalrını yazdım diktatör gibi olmasını yazdım haber linki koydum çok yazık...
    el kaidede müslümanmış onlarıda destekliyo musunuz ?

insan gibi anayasa yapsa insan gibi yönetse hiç bişey demicem
    ama şeriatıda hukuksuzlukla getirdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C36D8071F -- 22 Ağustos 2013; 20:55:53 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.