Şimdi Ara

Adeviye Meydanı ve Kararlar (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
2
Favori
6.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun uzun yazdım ama "Bu konu başka mesaj kabul etmemekte" gibi bir mesaj çıktı. Bir daha yazmaya da üşendim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

Mesajlarımı sildim
    Sadece şunu yazsam yeterli: merhamet etmeyene merhamet edilmez.

Haklısın hocam merhamet önemli bir konu ve bunun üstüne laf olmaz sanırım ve şunuda ekleyeyim Allah' tan daha fazla merhamet edemeyiz zira en iyisini bilende O. Dolayısı ile bunların hepside bizim sınavımız ve konulardaki yorumlarda bile malesef sınıfta kalıyoruz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

quote:

Mesajlarımı sildim

Haklısın hocam merhamet önemli bir konu ve bunun üstüne laf olmaz sanırım ve şunuda ekleyeyim Allah' tan daha fazla merhamet edemeyiz zira en iyisini bilende O. Dolayısı ile bunların hepside bizim sınavımız ve konulardaki yorumlarda bile malesef sınıfta kalıyoruz...

Hocam ben sivilleri öldürenlerin karşısındayım.
    Kim öldürmüş, nerede öldürmüş beni ilgilendirmez.
    Allah'ın verdiği canı Allah'tan başka kimse almamalı.
    Hele ki döve döve öldürerek hiç almamalı. Silahla vurarak hiç almamalı.
    Yukarıdaki hırçın arkadaşı zaten şikayet ettim.
    Onları ben yazsam şimdiye kadar çoktan bölüm cezası almıştım.
    Zaten öfkeyle, kinle ve cahillikle hareket edeni muhattap almam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Mesajlarımı sildim

Hocam ben sivilleri öldürenlerin karşısındayım.
    Kim öldürmüş, nerede öldürmüş beni ilgilendirmez.
    Allah'ın verdiği canı Allah'tan başka kimse almamalı.
    Hele ki döve döve öldürerek hiç almamalı. Silahla vurarak hiç almamalı.
    Yukarıdaki hırçın arkadaşı zaten şikayet ettim.
    Onları ben yazsam şimdiye kadar çoktan bölüm cezası almıştım.
    Zaten öfkeyle, kinle ve cahillikle hareket edeni muhattap almam.

Ahh hocam ahh ortadoğu sırası ile yoklanıyor. Korkuyorumki sıra bu topraklara gelirde o zaman şimdi anlatamadıklarımızı ve anlaşamadıklarımızı ders ile alırız. Allah muhafaza etsin. Zira bu ülke o zor zamanları bir daha görmesin inşallah.

• Herkes olabildiğinizce çok yazmış ben biraz kısa yazayım.

Mısır bu durumdan kurtulmasının tek yolu dünya vicdanın sızlayıp yeter deyip, siz demokrasiyi katlettiniz, zulüm ettiniz biz demokrasiyi yaşıyoruz sizinde yaşamınıza destek vermek istiyoruz demeleri gerekirken Mısır bu durumda bize ne çıkar düşüncesiyle ellerini ovuşturarak bekleyen bir egemen güçler var.

Amerika, İsrail, Rusya ve dünyanın önce gelen ülkeleri dört gözle bize ne düşer derdindeler. Para babası Araplar zaten Atatürk döneminde bize yaptıkları kalleşliği tekrarını Mısır'a yapıyor. Arap ülkelerinde padişahlık saltanatlık var demokrasi gelirse bunların olmayacağını biliyorlardı. Mısır demokrasiyi kabul edebilseydi dünyaya örnek olacaktı ve olmadı izin vermediler.

Özgürlüğümüzü kazanmak için benden yaşça küçük büyük insanları hatırlayın. Sırf bu günler için düşmana aç karınla, yoklukla karşı koyan bir neslin torunlarıyız. Bu bize örnek olsun bizim yıllar önce kazandıklarımızı hala günümüzde sahip olamayan ülkeler ve acılarını iyi görüyoruz.

Arkadaşlar gerçekci olun burada olayları tartışmak bir nebze olayları açıklar fazlası gelmez. Mısır'ı deviren güç aynı zamanda dünyayı isteği uğrunda kan akıtan güçtür. Bu çok açıktır ve Amerikanın izni olmadan darbe yapmak günümüzde geçerli birşey değildir. Tabi bir kaç tane istisnası var ve o kişi Che ve arkadaşları

Mısır için çaba gösterenler arkadaşlar şeriat gelmesi için değil demokrasi gelmesi, erkek-kadın eşitliğin sağlanması, din ve vicdan özgürlüklerin korunması lazım. En önemlisi ülkenin laik bir yapıya kavuşmasıdır.

Bazıları çıkacak laiklik dinsizlik odur budur dededen duyma lafları söylecek. Türkiye'yi ayakta tutan laikliktir bunu aklınıza kazıyın.

Mısır laik bir yapıyla dönüşüm geçirseydi şuan bunca kan akıtılmazdı !

• Darve doğru değildir lakin mübarekin devrilmesi ile mursinin devrilmesi aynı şey değildir.mübarek orayı işgal eden bir adamdı.demokrasiyi tıkıyordu.mursi ise henüz daha yolun basındaydı .olmayan demokrasiyi baltamakla suçlayıp ,demokrasiyi bu bahaneyle baltalamak yanlıştır.mursinye yapılan haksızlıktır.ayrıca mısıra faturası cok ağır olmuştur.zira darbe ile mübarek ile olduklarında daha kötü duruma düştüler.tabi mısır aslında satranç tahtası.ne şeritatcılar umrunda milletin ne de demokrasi.herkes çıkarında ve kendine müttefik arıyor.binlerce insanı katleden afrikalı lideri ağırlıayan da RTE ,ABd askerlerine du edende RTE,esada kanka deyip bir ABD telefonuyla katil esad diye naralar atanda RTE ... yani demokrasi bunların ağzında sakız.RTE mursiyi destekliyordu.aslında mursnin iktidar olması onun oldukça işine yaradı ama batı istemedi.belkide RTE ile bir müttefik kurup ortadoğuda islam birliği için öneli bir adım atılacağından korktu ve bileti erken kestiler.tabiki en ağır bedeli mısır halkı ödeyecek.hemde yıllarca.tabiki burda en suçlu isimlerden biri de mursi. sen dünyanın düzenini biliyorsun.niye dikine gidiyorsun.o koltuğuna iki günde oturup çömrünün sonuna kadar kalacağını mı sandın.yyedirmezler öyle kolayca.RTE gibi akıllı olacaktın.bak adam oraya yağcılık yaptı buraya yağcılık yaptı ,Amerikancıyım dedi ,İslamcıyım dedi,bop eşbaşkanıyım dedi ,yahuilierle kanka oldu,ateizlerde bizim güvencemzide dedi .koltuğa sağlamca oturdu.dahası rakiplerini de etkisiz kıldı.askeri siyasi sitatükoyu yıktı.yiğidi öldür hkkını yeme.adam iyi oynadı kozunu.gerçi daha oyun bitmedi belki ayağını kaydırırlar gene.neyse mursi adımlarını iyi atmadı erken final yaptı.süper güçlerin büyük orduya ihtiyacı demokrasi götürmek için :D ama bizim bölgedeki büyük orduların amacı halkı baskı altında tutabilmek için.ortadoğuda demokrasini gelişmesi için sanırım ilk önce halkı baskı altında tutan orduların küçültülmesi gerekli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle belirtmek istediğim müslümanlara katliam yapılmıyor insanlara yapılıyor bu tip ayrımlara gerek yok, her vicdan sahibi insan bu duruma üzülür ama bu durumu propaganda aracı olarak kullanmak çok yanlış şuan hükümet bunu propaganda aracı olarak görüyor bunu her söylemlerinde dile getiriyor ki ben samimi bulmuyorum gezi olaylarında hayatını kaybetmiş 5 insanımızı ağızlarına almayan insanların samimiyetine inanmam kimsede beni inandıramaz.

Olaylara gelirsem ben mursi karşıtlarının meydanlardan neden çekildiğini anlam veremedim kendi görüşüm inanıyorum ki mursi karşıtlarının çoğunluğu askeri darbeye karşıydı ama durum vaziyet böyle gelişince mursi yanlıları meydanlarda tek kaldı onlarda kendi meşru haklarını kullanarak sürece tepki veriyorlar şuan mısırda demokrasinin sadece 'd' si kalmış vaziyette bu durumun düzelmesi şuanlık olası görünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goncerivoo -- 18 Ağustos 2013; 2:02:51 >
  • quote:

Mesajlarımı sildim

Kur-an' dan birkaç kelime alıp yazsan çok farklı anlamlar çıkar. Bu cümle de böyle.
  • Doğu Türkistan'da gerçek kardeşlerimiz kan ağlıyor bunlar hala Mısır aşağı Mısır yukarı...

• quote:

quote:

Suudi Arabistan'ın açıkça katliamı desteklediği ile ilgili mesaj attım.
    Üzerinden kaç saat geçti.
    Halen o çok müslüman arkadaşlardan bir tane bile Suudi Arabistan'a tepki mesajı yazılmadı.
    Hepsi sus, pus oldu.
    Her fırsatta İsrail,Abd şu veya bu diyen arkadaşlar nerede acaba.
    Suudi Arabistan açıkça katliamı destekliyor, neden tepki gösteremiyorsunuz.

Hocam kusura bakma ben videoyu izleyemedim vaktim olmadığından yarın bir sınavım daha var sadece okumak için girdim. Evet bu konuda katılıyorum malesef müslüman ülkeler bugün olaylara sessiz kalmış durumdalar. Ancak Abd, israil vs ülkeler haksız demeyelimmi. Arabistana müdahale edebilecek güç yok ama birlik beraberlik düşüncesi bu ülkedede malesef yok. Gezi olayında bu kadar tepki gösteren arkadaşlar nerede arkadaşım...

Buradayım hocam.

http://alkislarlayasiyorum.com/m/content/139215

Bizim bunları yapmamıza gerek kalmadı.

• Mursi'nin Abd vatandaşı olduğunu da unutmamak gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

Doğu Türkistan'da gerçek kardeşlerimiz kan ağlıyor bunlar hala Mısır aşağı Mısır yukarı...

Doğu Türkistandaki zulüm Mısırdaki katliamdan çok eskilere dayanır, kaçırdıysam mazur gör ve uyar fakat seni daha önce buralarda Doğu Türkistan ile ilgili bir konu açtğını ve onların acılarını paylaştığını görmedim. Amacının soydaşlarımızı düşünmek olmadığını iyi biliyorum. Soydaşlarımızı araya katarak Mısır'da yapılan bu zulmleri gölgelemeye ve zalimleri unutturmaya mı çalışıyorsunuz.. Keşke samimi olduğunu düşünebilseydim..
  • mursi den çok suud kralına ve katar hariç diğer arap ülkeleri yöneticilerine üzülüyorum yaptıklarıyla gerçekten zavallı insanlar konumuna düştüklerini teyit ediyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

quote:

Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

Doğu Türkistan'da gerçek kardeşlerimiz kan ağlıyor bunlar hala Mısır aşağı Mısır yukarı...

Doğu Türkistandaki zulüm Mısırdaki katliamdan çok eskilere dayanır, kaçırdıysam mazur gör ve uyar fakat seni daha önce buralarda Doğu Türkistan ile ilgili bir konu açtğını ve onların acılarını paylaştığını görmedim. Amacının soydaşlarımızı düşünmek olmadığını iyi biliyorum. Soydaşlarımızı araya katarak Mısır'da yapılan bu zulmleri gölgelemeye ve zalimleri unutturmaya mı çalışıyorsunuz.. Keşke samimi olduğunu düşünebilseydim..

Yukardaki mesajımı bazı sitelerde doğu Türkistandaki olayların yine tırmanışa geçtiğini okumamdan sonra yahu bu işin derinlerinde ne var diyerek saatlerce Uygur-Çin savaşlarının tarihini okumam, sonra o savaşlara devlet büyüklerimizden hiç bir referansın gelmediğini hatırlamam ve 10 dk sonra akabinde bu konu görmem üzerine yazmıştım...

Ha örtmeye çalışıyor muyum? Kesinlikle evet. Gına geldi bu gündemi meşgul eden Sisi ve Mursi denen apaçilerinin kavgalarından ve yancılarından. Ben ne olacağını söyleyeyim: Türkiye'de 60 70 80 lerde ne olduysa Mısırda 2013 lerde 2023 lerde 2033 lerde o olacak daha çok sisiler pisiler mursiler göreceğiz... İyi kötü demokratikleşecek ve oturmuş bir toplum haline gelecekler zaman içinde. Zira mevzunun altında gavur-müslüman söylemin de derinlerinde onlarca yıl sürecek ciddi bir sosyolojik hareket ve toplumsal değişme var. O yüzden darbecilerin ve mursicilerin kazanması Mısırda yer yüzü cennetini kurmayacak.

Ek olarak benim bu Doğu Türkistan ile ilgili bir konu açmam hiç bir şeyi değiştirmez. Hükümetin veya medyanın biraz da bu konuya referans vermesi asıl önemli olan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 18 Ağustos 2013; 11:46:39 >

• Allah'ın verdiği canı Allah'tan başka kimse almamalı.
    Can almanın 3'ü 5'i olmaz.
    Merhamet etmeyene merhamet edilmez.
    Zalimin yanında olan dilsiz şeytandır.
    Zalimlerin, öldürenlerin, sakat bırakanların yanında olanlar bir daha düşünsünler...

• quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

quote:

Neden gezi de ölenlere ses çıkaramadınız.
    O kadar insanın gözü çıktı, hiç sesiniz çıktı mı?
    Kendi işinize gelince her türlü zalimliği savunursunuz.
    Adamlar şeriat getirmeye çalışıyor haberiniz var mı?
    Böyle rejimlerde kadınlar tek başlarına sokağa çıkamıyor, araba kullanamıyor, boşanamıyor bir çok insani haktan mahrum kalıyor.
    Sizin kız kardeşinizin kocası, sizin kız kardeşinizin üstüne 3 tane daha kız getirse bunu hoş mu karşılayacaksınız.
    Sizin kız kardeşinizi kocası sürekli dövse, kız kardeşiniz boşanma hakkı olmadan buna katlansa hoşunuza gidecek mi bu durum.
    Müslüman ülkeler şeriat ile yönetilmek zorunda değildir.
    Ama sizin gibi adamların ciğerini bilirim.
    İçki içmezler, domuz eti yemezler ama iş kul hakkına gelince öyle bir yerler ki şaşırısınız.
    Kağıt üstünde dindarlardır ama bütün işleri para üstünedir.
    Masonlara kızarlar ama aynı şekikde yapılanırlar, tarikat kurarlar ve aynı ticari örgütlenme sisteminş uygularlar.
    Masonlar ile aynı şekilde örgütlenirler ama masonlara kızlarlar. Tabi deli deliyi görünce sopasını saklarmış.
    İşte bu sözde dindarların aslında din ile ilgisi falan yoktur. Dini ve kültürel eğitimsizlikle beslenirler.
    Dinin Türkçe olmasını istemezler. Çünkü dini bilmeyen cahil toplulukları kolayca kandırmak isterler.
    Vatan tehlikeye girdiğinde ise Hristiyanlarla ve Yahudilerle el ele vermekten çekinmezler. Bunların dedeleri işgal kuvvetlerinin safında yer almıştır.
    Bir kısmıda vatanı değil kendi iktidarını düşünen padişah tarafında yer almıştır. Bunların vatan sevgileri veya millet sevgileri olmaz.
    İnönü'ye laf ederler ama açın tarihe bakın 1. ve 2. İnönü zaferleri tarihe altın harflerle kazınmıştır. Hangi şıh bu millet için böyle savaş kazanmıştır.
    Hiç birisi kazanmamıştır. Onlar düşman kuvvetleri ile ele ele verip maddi çıkar elde etmeye çalışmışlardır.
    O yüzden bunların derdi insan hakları, özgürlük falan değil.
    Bunların tek isteği kendi düşüncelerini zorla uygulamak, herkese kabul ettirmek, kendisi gibi düşünmeyeni de dinden atmaya çalışmaktır.
    Bu uğurda da yapmayacakları şey yoktur. Bugün onu savunurlar yarın işlerine başkası gelir onu savunurlar. Esas dertleri ise paradır.

Şeriatın namaz, Kur'an, İslam olduğundan habersiz bir şekilde yaşayan sen ve senin gibileri magmaya yolluyorum. Sayfalarca yazabilirim; sen de sayfalarca yazabilirsin ama İslam, Şeriat ve Müslümanlık hakkında böylesine cahilce yorumlar yapan birine ne söylenilebilir ki.. Özellikle modernizm ve demokrasi denen şeylere tapınan, kendisi İslamdan uzak olan ve bununla yetinmeyip olanca gücüyle Muslumanları da kendi mesnetsiz inancına inanmaya zorlayan - karşı duranları aklınca ezip geçen bir zihniyet.. Asıl garip olan nedir, biliyor musun; ciddi manada garip olan, polis kendi avucunda danseder ve başkalarına işkenceler yaparken kalçasını büyütenlerin o cop, silah; her ne haltsa, kendisine dönünce bunu fırsat bilip ötekileştirme politikası gütmesi ve bu alçaklıktan saldırdığı topluluk veya kişileri utanmaz bir şekilde, ahlaktan uzak bir biçimde sorumlu tutmaya çalışmasıdır. Gezide toplananların anarşizm ve sol terorizm altında nasıl da ihanet ruhunu içsellestiriğini görmemek için bu rezaletin içinde olmak gerekir. Oradaki polis siddetini meşru gören katı devletçi yaratıkları cımbızla tutup çekerek bunu ve birtakım ideolojik, toplumsal meseleleri ortaya atarak "kendi savunduğu kavramsal temeller"i dahi gözardı edebilecek kadar canilesen insanlıktan çıkmış yaratıklar topluluğunun yüzlerce insanın katledildiği zulüm çarkını meşru görmesi, "oh olsun" demesi, aptalca düz mantık ilişkisi kuran dar bakışlı kemalistlerin "önce kendini düzelt" şeklindeki alçakça bir bakışaçısıyla olan biteni salt siyasi bir meseleymiş gibi ifade etmeye çalışmaları...

Hüküm ancak Allah'ındır.

Hocam sakin olun karşınızdakinin yazdıklarını biraz kendinizi yerine koyarak yazın. Zira ifade etmek istediğinin farkı olmalı eğer arkadaşa kızdıysan.

Belki inanç boyutunda seninle aynı düşünmekteyiz ancak ifade şekliniz hoş değil. Rica ediyorum arkadaşım biraz daha sakin zira cevap verdiğiniz arkadaş lafta sözden anlamayan bir insan değil. Ha burayı yeterli bulmadıysanız özelden mesaj atınız.

Haklısın.. Arkadaştan özür diliyorum. Ne var ki, daha fazla olmamam ve rencide etmemek için kendisini blokladım. Bu sebeple sana yaziyorum.

Elbette bloklamak tercihinizdir. Buna diyecek birşey yok. Zira kalp kırmaktansa en mantıklı yol. Ancak ben forumda arkadaşlarla daha yakından görüştüğüm ve antonidas ilede özelden uzun süre mesajlaştığım için kendisinin anlayışlı biri olduğunu düşünüyorum. Dolayısı ile konular hararetli iken biraz dikkat durumu daha anlaşılır hale getirir. Zira burada herkes zulümden yakınıyor. Zaten müzlüman alemi bir araya gelemediğinden bu halde değilmi

• quote:

Orijinalden alıntı: paardon

quote:

quote:

Halen o çok müslüman arkadaşlardan bir tane bile Suudi Arabistan'a tepki mesajı yazılmadı.
    Hepsi sus, pus oldu.

Hocam kusura bakma ben videoyu izleyemedim vaktim olmadığından yarın bir sınavım daha var sadece okumak için girdim. Evet bu konuda katılıyorum malesef müslüman ülkeler bugün olaylara sessiz kalmış durumdalar. Ancak Abd, israil vs ülkeler haksız demeyelimmi. Arabistana müdahale edebilecek güç yok ama birlik beraberlik düşüncesi bu ülkedede malesef yok. Gezi olayında bu kadar tepki gösteren arkadaşlar nerede arkadaşım...

Buradayım hocam.

Yani bütün olayı bu video ile açıklıyorsunuz ne diyeyim. o zaman biz televizyon izlemiyoruz veya kafamız basmıyor anlamaya kusura bakmayın...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hepsi sus, pus oldu.

Buradayım hocam.

Yani bütün olayı bu video ile açıklıyorsunuz ne diyeyim. o zaman biz televizyon izlemiyoruz veya kafamız basmıyor anlamaya kusura bakmayın...

Sadece televizyona çok fazla güvenmemenizi öneriyorum.

• Küçük enişteler neden hala forumlarda yazmakla yetiniyor? Elinizi tutan mı var? Mısır çok uzak bir coğrafya değil!

Samimiyet testinden bahsetmeseniz neyse!
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hepsi sus, pus oldu.

Buradayım hocam.

Sadece televizyona çok fazla güvenmemenizi öneriyorum.

Ya hocam etme eyleme sanki bir televizyonla takip ediliyor gündem. Lütfen bütün zulüm ortada...

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.