Bildirim
Adı Duyulmamış Güzel Filmler (32. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Domates Kızartması
yönetmen nerden tanıdık geliyor diyordum,cinema paradiso nun yönetmeni imiş
gerçi onuda daha izleme fırsatım olmadı bir ara bitirmek lazım bu adamı film sayısıda azmış zaten
Ben de bu filminden sonra araştırmıştım, Cinema Paradiso ve La leggenda del pianista sull'oceano filmlerini gördüm, epey tanınmış iki filme sahip. Diğer filmlerini de izleyeceğim, İtalyan filmlerini izlemek çok keyifli oluyor. Bu arada La sconosciuta +18'lik sahneleri olan bir film, onu da belirteyim. -
-
http://www.imdb.com/title/tt0367859/
Kesin daha önce yazmışımdır gerçi. -
Der Tunnel
2001, Almanya yapımı. Yönetmen, Roland Suso Richter. Oyuncular, Heino Ferch, Nicolette Krebitz, Sebastian Koch, Mehmet Kurtuluş.
Filmin konusu kısaca şöyle (alıntıdır),
"Tek amacı, aynı ırktan oldukları halde Almanların komünist Doğu Almanya’dan özgür Batı’ya kaçmasını engellemek olan Berlin Duvarı’nın inşasının başladığı yıllardayız. Su sporları şampiyonu Harry Melchior, konumundan ötürü kolayca diğer tarafa kaçabilecek durumdadır ama sevgili kızkardeşi Lotte’yi ardında bırakmayı içine sindiremez. Sonunda dayanamaz ve sahte belgelerle sınırı geçer ama geride kalan Lotte’yi de kurtaracağına yemin eder.
Genç adam, bir mühendis olan en iyi arkadaşı Matthis ile birlikte bir plan yapar: Lotta’yı kurtarmak için duvarın altından bir tünel kazacaklardır. Matthis de kaçarken yakalanıp Doğu’da kalan sevgilisi Carola’yı bulmayı hayal etmektedir. Gruba annesini kurtarmak için katılan Fred ile tek amacı özgürlüğe hizmet etmek olan idealist Vic de dahil olduğunda harekete geçerler..."
Film yaşanmış olaylardan yola çıkılarak yapılmış. Epey etkileyici ve dramatik sahneler var. Ayrıca Türk Oyuncu Mehmet Kurtuluş da filmde önemli bir rol almış ve gayette başarılı bir oyunculuk sergilemiş. O dönemde ne olmuş ne bitmiş diye merak edenlere tavsiyemdir, bazı sahneler harbiden sarsıcı. Çok harika bir film, buraya da yazayım dedim, malum adı sanı pek duyulmamış bir film gibi.
"Filmde, 1940 yılında dönemin Sovyet gizli polisi tarafından, Stalin’in emriyle sosyalist(komunist) ideolojiye sahip olmadıkları için 22.000 Polonyalı'nın başlarına tek kurşun sıkılarak öldürülmesiyle sonuçlanan olay anlatılmaktadır."
O dönemi bir de Polonyalıların gözünden izleyebileceğimiz, çok kaliteli bir film. Bu katliam da ölenlerin arasında yönetmenin babası da varmış. Filmin bu kadar etkili olmasında bunun da rolü vardır herhalde. İzleyin mutlaka. -
Sukkar banat - Karamel (2007)
Özet
Beyrut’ta 5 kadın düzenli olarak bir güzellik salonunda buluşurlar...Bu güzellik salonu birkaç neslin bir araya gelip dertleştiği ve birbirleri ile sırlarını paylaştığı, şehrin en renkli mekanıdır...
Lalale Rabih i sevmektedir ancak Rabih evlidir...
Nisrine Müslüman’dır...Ve yaklaşan nikah günü onu ölesiye korkutmaktadır...Çünkü bakire değildir...
Rima kendisini müşterilerine asılmaktan alıkoyamamaktadır...Özellikle de uzun saçlı güzel olanına...
Jamale yaşlandığını reddetmektedir...
Rose hasta ablasına bakarken hayatını harcamış bir kız kurusudur...
Kuaför dükkanı, bu birbirinden değişik ve güzel kadınların annelik, aşk ve seks hakkındaki konuşmaları ve bitmek bilmeyen güzelleşme çabaları ile şehrin en eğlenceli yeridir... -
Reconstruction
2003, Danimarka yapımı. Yönetmen, Christoffer Boe. Oyuncular, Nikolaj Lie Kaas, Maria Bonnevie, Krister Henriksson. 91 dakika.
"Alex düzenli bir hayatı, güzel bir sevgilisi olan Danimarkalı genç bir adamdır. Bir akşam metroda karşılaştığı Aimee’nin peşinden gitme arzusunu bastıramaz ve kız arkadaşı Simone’a bile hiçbir şey söylemeden çekip gider. Aimee bir bara girer, Alex de peşinden. Birbirlerini daha önce tanımışlar mıdır ya da bu ilk karşılaşma mıdır? Alex içinde Aimee’yi ömrü boyunca tanıyormuş gibi bir his duyar. Sanki yıllardır birbirlerini tanıyormuş gibi konuşmaya başlarlar, gecenin sonunda ertesi gün buluşmak üzere sözleşirler ve Alex evine döner. Ancak yaşadığı ev artık yoktur, ne ailesi ne sevgilisi kimse onu tanımamaktadır. Alex tüm geçmişini, kimliğini yitirmiş bir adamdır, Onu tanıma şansı olan ve kim olduğunu ispat edebilecek tek insan Aimee’dir. Fakat sorun düşündüğü kadar kolay çözülmeyecektir. Aimee, O’nu ilk gördüğü andaki gibi kendi hayatına bir anda alabileceği, hayatının tüm boşluklarını doldurabilecek bir kadın değildir. Evlidir ve kocası August aynı Alex’in yaşadıklarını anlatan bir roman üzerinde çalışmaktadır. 24 saatte hayatı altüst olan Alex her şeyi eski haline getirebilecek midir? Ya da her zaman söylendiği gibi; aşk, o güne kadar varolan her şeyi unutmak ve yeni bir hayat yaratmak mıdır?"
Gerçekten çok farklı ve zor bir film. Muhakkak izleyin. -
bana göre efsane filmler hiç düşünmeden izleyin. Outlander filminde tarih bilim kurgu iç içe , Secret Defence ise başarılı bir casusluk filmi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz_19811981 -- 22 Nisan 2012; 17:34:11 > -
71-Into The Fire ~ Pohwasogeuro
Kore savaşında Kuzeylilere karşı direnen öğrencileri konu alan mükemmel bir film.Tavsiye ederim. -
1979, İngiltere yapımı. Yönetmen, Franc Roddam. Oyuncular, Phil Daniels, Leslie Ash, Philip Davis.
1965 Londra'sının gençlerinden oluşan Modlar ve Rockerlar arasındaki kutuplaşma ele alınıyor filmde. Güzel bir karakter yaratılmış ve film özünde bu karakterin dünyasıyla dış dünyanın bir türlü örtüşmediğini gösteriyor.
Filmi beğendiğimi söyleyebilirim. Herhangi bir sınıfa ait olmak isteyen bir gencin yalnızlaşma ve yabancılaşma süreci güzel işlenmiş. Film iki saat olmasaymış daha çok zevk verirdi. Bir de boş yere konulmuş ve uzatılmış sahneler var gibi, konu daha derin işlenebilirdi. Son sahne etkileyici.
Ek bilgi: Netten okuduğuma göre modlar, bugünkü modern-popüler kültürü oluşturan, kapitalizme ön ayak olan bir sınıf. Quadrophenia da The Who'nun bir albümünün adıymış.
Bu arada bu filmi Trainspotting'e benzetenler var ve bence de ana karakter dahil birçok benzerlik mevcut. Onu sevenler bunu da izleyebilirler. -
Das Boot (1981)
http://www.imdb.com/title/tt0082096/ -
'' Son kale '' bilen bilir ama herkes bilmez efsane filmdir -
quote:
Orijinalden alıntı: diminishedtriad
1979, İngiltere yapımı. Yönetmen, Franc Roddam. Oyuncular, Phil Daniels, Leslie Ash, Philip Davis.
1965 Londra'sının gençlerinden oluşan Modlar ve Rockerlar arasındaki kutuplaşma ele alınıyor filmde. Güzel bir karakter yaratılmış ve film özünde bu karakterin dünyasıyla dış dünyanın bir türlü örtüşmediğini gösteriyor.
Filmi beğendiğimi söyleyebilirim. Herhangi bir sınıfa ait olmak isteyen bir gencin yalnızlaşma ve yabancılaşma süreci güzel işlenmiş. Film iki saat olmasaymış daha çok zevk verirdi. Bir de boş yere konulmuş ve uzatılmış sahneler var gibi, konu daha derin işlenebilirdi. Son sahne etkileyici.
Ek bilgi: Netten okuduğuma göre modlar, bugünkü modern-popüler kültürü oluşturan, kapitalizme ön ayak olan bir sınıf. Quadrophenia da The Who'nun bir albümünün adıymış.
Bu arada bu filmi Trainspotting'e benzetenler var ve bence de ana karakter dahil birçok benzerlik mevcut. Onu sevenler bunu da izleyebilirler.
pm atıyorum cevap yazmıyosn -
Son Mafya - The Last Don
Kıyıda köşede kalmış adı duyulmamış bence harika bir mafya filmi ben 90 lı yıllarda star da "son mafya" izlemiştim 2. si de çevrilmiş
bulabilirsem ilk işim bu filmi izlemek olacak
nette de çok bilgi yok film ile ilgili ama mafya filmlerini sevenler için kesinlikle tavsiyemdir
-
quote:
Orijinalden alıntı: Domates Kızartması
pm atıyorum cevap yazmıyosn
Sanırım bir bozukluk var, mesaj olduğunu göstermedi, tıklayınca şimdi gördüm. -
Sanırım kimse söylememiş .
'' Koruyucu - The guardian '' Çok farklı bir konusu olan müthiş bir filmdir en baba dram filmlerine bile duygulandırmayan beni çok hafifte olsa duygulandırmıştı kısacası kesinlikle arşivinizde olması gereken bir film
-
Le silence de Lorna
2008, Belçika-Fransa yapımı. Yazan ve yönetenler, Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne. Oyuncular, Arta Dobroshi, Jérémie Renier, Fabrizio Rongione. 105 dakika.
Formalite icabı evlenip Belçika vatandaşı olan Lorna'nın, evlendiği adama âşık olmasını fakat zorunda olduğu için bazı şeylerin karşısında sustuğundan işlerin yolunda gitmemesini anlatıyor film. Yalnızca bu değil, filmin içeriğiyle ilgili bilgi vermemek için konuyu daha fazla açmayacağım. Dram sevenlerin izlemesi gerekir. Daha iyisi olabilirdi ama tam tadında olmuş film. Bazı şeyler karşısında sessiz kalmanın, ilerisi için ortaya çıkacak sorunların fitilini ateşlediğini sade bir şekilde anlatılmış.
Ayrıca Arta Dobroshi muhteşem oynamış, yaratılmış en çaresiz, kaderine boyun eğmek zorunda kalan karakterlerden biri olan Lorna'yı tam anlamıyla canlandırmış. -
Millions , bir çocuğun gözünden suç.Tam bir Danny Boyle filmi.
http://www.imdb.com/title/tt0366777/ -
Nedense pek duyulmadı ben başarılı bulmuştum.
-
wayy be ne fılmler varmış
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X