Şimdi Ara

“Adil Kullanım Kotasına Hayır!” kampanyası meclisten destek buldu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
6
Favori
4.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akk ile bizi kontrol altına almaktadır devlet cünkü biz cahil sefil bir ülkeyiz 360 p devam neyimize 4 k film

• 1/16mbit(adsl) sınırsız 49tl taahütsüz ve telefonsuz
    4/24mbit(vdsl) sınırsız 54tl taahütsüz ve telefonsuz
    5/50mbit ...69tl taahütsüz ve telefonsuz
    10/100 mbit 99tl taahütsüz ve telefonsuz

diye gider.

asgari ücretin 1300tl olduğunu hatırlatmak isterim.

baktılar santraller dayanmıyor(herkesin 100mbit kullanacağını sanmıyorum. Kullanıcıların %80i 16mbit kullanmaya devam eder) günün yoğun saatlerinde 19:00-23:00 arası örneğin, günlük 50gb ı geçenlerin hızını 10mbite düşürürler.
  • Rezidansçılar akk'yi kaldirmaya katki yaparsa ilk defa bir işe yaramis olurlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: SgtLittleNoob

Veri tüketiminin inanılmaz boyutlara ulaştığı bu devirde hala ne kotasından bahsediyorsunuz arkadaşlar allah aşkına? biraz kendinize gelin. Dünyanın büyük bir çoğunluğunda uygulanmayan bu kotayı neden sadece biz uygulayalım? keriz miyiz biz? Unutmayın, Adil Kullanım Kotası olayı ticari bir olaydır. Altyapının kaldırmaması gibi bir durum yoktur. Şayet böyle bir şey olsaydı ay başlarında kotalar şebekeye yük binmemesi için kademeli olarak sıfırlanırdı ve Adil Kullanım Kotasız tarifeler satılmazdı. Ülkemizdeki servis sağlayıcılar sınırsız internet adı altında bir hızı 25-35-50-75GB gibi saçma sapan kotalara bölerek uçan tarife, kaçan tarife adları altında 50 tane tarife şeklinde satma peşinde. Avrupa ve Amerikaya bakarsak 3 tane Adil Kullanım Kotasız tarife oluyor, bunun yanına isterseniz tv yada ev telefonu hizmeti alıp arkanıza bakmadan rahatlıkla kullanıyorsunuz. Buyrun dünyadan internet manzaraları biraz ufkunuz genişlesin; https://fiber.google.com/cities/kansascity/plans/ “Adil Kullanım Kotasına Hayır!” kampanyası meclisten destek buldu

serederken gözlerim yandı :(

• AKK ve TTnet'in tekel olarak kalması gibi durumlardan felaket rant dönüyor. Mesela rakip firmalar(örn. Superonline) kazı yapıp fiberoptik hat döşeyecek olsa
    belediyelerden izin alamıyor dolayısıyla altyapı ve hizmet bölgesini genişletemiyor. Bunu bizzat bölge müdürü söyledi. Somut örnek.
    Kendi altyapısı olan 3-4 firma arasında rekabet dönmeli ki biri çıkıp desin "ben AKK'sız şu tarifeyi sunacağım müşterileri kendime çekeceğim".
    Diğer firmalar da yarışabilmek için uygun fiyatlı AKK'sız tarifeler sunmak zorunda kalacak. Demek ki kilit nokta rekabet ve altyapı. Telekomunikasyon ve altyapı
    konusunda rekabet lazım bize, bırakın firmalar yarışsın tekel durumu yokolup gitsin. Hükümet bu tekeli bizzat desteklediği sürece istediğin protestoyu yap bir halt olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

AKK ve TTnet'in tekel olarak kalması gibi durumlardan felaket rant dönüyor. Mesela rakip firmalar(örn. Superonline) kazı yapıp fiberoptik hat döşeyecek olsa
    belediyelerden izin alamıyor dolayısıyla altyapı ve hizmet bölgesini genişletemiyor. Bunu bizzat bölge müdürü söyledi. Somut örnek.
    Kendi altyapısı olan 3-4 firma arasında rekabet dönmeli ki biri çıkıp desin "ben AKK'sız şu tarifeyi sunacağım müşterileri kendime çekeceğim".
    Diğer firmalar da yarışabilmek için uygun fiyatlı AKK'sız tarifeler sunmak zorunda kalacak. Demek ki kilit nokta rekabet ve altyapı. Telekomunikasyon ve altyapı
    konusunda rekabet lazım bize, bırakın firmalar yarışsın tekel durumu yokolup gitsin. Hükümet bu tekeli bizzat desteklediği sürece istediğin protestoyu yap bir halt olmaz.

vodafone yeni evlere kadar fiber döşemeye başladı ama paketler ortada.
    superonline desen turk telekomdan farkı yok. 75gb akk lı paketler satıyor.hemde uploada bile akk koymuş.

bu 3 ana firma kartel yapıyor yani anlayacağın.

akk yasal olarak yasaklanmadan birşey beklememek lazım.

• Artık mecliste de adamımız var.
  • Amerika da AKK kalkıyor bizimkiler GB satarak zengin olma derdinde. Adam olmaz Telekom.

http://forum.donanimhaber.com/m_117710023/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mulina -- 23 Haziran 2016; 18:04:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

AKK ve TTnet'in tekel olarak kalması gibi durumlardan felaket rant dönüyor. Mesela rakip firmalar(örn. Superonline) kazı yapıp fiberoptik hat döşeyecek olsa

superonline desen turk telekomdan farkı yok. 75gb akk lı paketler satıyor.hemde uploada bile akk koymuş.

İşte mesajımda hükümetten kastım devlet kurumu olan ve başkanı hükümet tarafından atanan BTK'dır. BTK AKK'yı desteklediği sürece firmaların işine gelir ve bu düzen hiçbir zaman değişmez.
    Zaten rekabet yok hepsi TTnet'ten alıp satıyorlar, altyapı döşemelerine izin verilmiyor. Kilit nokta bu. Şehir içinde her sokakta her evde fiber olması lazım.
    O da belediyeler engel olduğu sürece mümkün değil. Yeni yapılaşan bölgelere hizmet verebiliyorlar ve sitelere, ama bu dediğimiz yerleşim tipleri şehrin %2'sidir ancak.
    Varolan eski sokaklara ve site dışı bölgelere hizmet veremedikleri sürece düşük hızlara mahkumuz, AKK ise hız düşük olsun yüksek olsun, ortak noktamız.

Bu arada 2 gün önce vodafone'dan aradılar sabit internet kullanıyormusunuz ne kadar ödüyorsunuz diye. Dedim ben AKK'sız internet kullanıyorum şu miktarda yüksek fatura ödüyorum.
    Sunacakları fırsat olmadığı için iyi günler diyip kapattılar. AKK'sız uygun fiyatlı tarife ve fırsat yok adamlarda Tüm firmalar ağzı birlemiş, neden? Çünkü hepsi TTNet'ten ADSL
    alıp satıyorlar, başka bir halt yaptıkları(daha doğrusu isteseler de yapabildikleri) yok. Hepsi reseller durumunda, TTNet ne veriyorsa onu satabiliyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: SgtLittleNoob

Veri tüketiminin inanılmaz boyutlara ulaştığı bu devirde hala ne kotasından bahsediyorsunuz arkadaşlar allah aşkına? biraz kendinize gelin.

Dünyanın büyük bir çoğunluğunda uygulanmayan bu kotayı neden sadece biz uygulayalım? keriz miyiz biz?

Unutmayın, Adil Kullanım Kotası olayı ticari bir olaydır. Altyapının kaldırmaması gibi bir durum yoktur. Şayet böyle bir şey olsaydı ay başlarında kotalar şebekeye yük binmemesi için kademeli olarak sıfırlanırdı ve Adil Kullanım Kotasız tarifeler satılmazdı.

Ülkemizdeki servis sağlayıcılar sınırsız internet adı altında bir hızı 25-35-50-75GB gibi saçma sapan kotalara bölerek uçan tarife, kaçan tarife adları altında 50 tane tarife şeklinde satma peşinde. Avrupa ve Amerika'ya bakarsak 3 tane Adil Kullanım Kotasız tarife oluyor, bunun yanına isterseniz tv yada ev telefonu hizmeti alıp arkanıza bakmadan rahatlıkla kullanıyorsunuz.

Buyrun dünyadan internet manzaraları biraz ufkunuz genişlesin;

https://fiber.google.com/cities/kansascity/plans/

“Adil Kullanım Kotasına Hayır!” kampanyası meclisten destek buldu

Hocam yaşım 22 ama Türk Telekom tekeli olduğu sürece o hız ve tarifeleri o fiyata Türkiye'de görmeye ömrüm yetmez sanırım...

Edit: O hızı kotasız o fiyata verseler de o hız Download hızı olur. 4 Mbps upload koyarlar yanına. Işık hızının ötesine geçtik diye satarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan07-36 -- 23 Haziran 2016; 18:07:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up

• CHP li değilim ama helal olsun

• Bende akk 100gb. Eğer steam den oyun falan satın alıp indirmezsem yetiyor. Benim esas sorunum upload hızı. Yüksek lisans yapıyorum ve her şey dijital ortamda paylaşılıyor. Proje dosyalarını göndermek tam bir işkence. Yetkili tüm makamlara bulut bilişim semineri verilmesi lazım bence.
  • hadi hayırlısı
  • 16mbit internetin tamamını veremiyorsun bana,birde 60gb indirdiğimde 3mbite düşürüyorsun,

Bu akşam summer sale var,yine yiyecekesin küfürleri

Bu nasıl ülke arkadaş,teknolojiden anlayan 1 tane mi yetkili olmaz lan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • huseyincarnege kullanıcısına yanıt
    Bu İnternet Türkiye'ye 2446547743267549475273579472537596733783520 yılında falan gelir her halde
  • Hep onlarınmı mecliste adamı olacak,

Birazda bizim olsun,gerçi malum partiden olmadığı sürece pek bir etkisi yok ama olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ClimbDown kullanıcısına yanıt
    Bakarsın bir, bin olur.
    Bakarsın gün gelir malum partininde canını sıkar bu durum. O zaman zaten uğraşmamıza gerek kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mementopolis

en az bilmem kac akk olsun diyenlere aciyorum ya . Akk diye birsey kalmamali hangi cagida yasiyoruz. daha iyi hizmet sunacak iken elindekiler ile neasil yolariz milleti onun hesabini yapiyorlar.

Haklısınız AKK olmamalı ama şartlar ortada. Tekel Telekom olayı tekeline almış. Diğerleri de ona uyup milleti yolma derdinde. Hizmeti biraz iyi olan yayılmıyor. Yatırım çok az. Bu durumda bunlara AKK'yi kaldırın derseniz hiç tınlamazlar herkes internetini iptal ettirmeye başlamadığı tekdirde. Öyle bir şey de olmayacaktır. En azından AKK bir-iki kat artsın. AKK sonrası hız 3'e düşmesin, yarıya falan düşsün. Upload hızları fiber ve VDSL'de download'ın yarısı kadar olsun. Bunlar yeter en azından. Zaten bu kadar olacağı bile şüpheli...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

İşte mesajımda hükümetten kastım devlet kurumu olan ve başkanı hükümet tarafından atanan BTK'dır. BTK AKK'yı desteklediği sürece firmaların işine gelir ve bu düzen hiçbir zaman değişmez.
    Zaten rekabet yok hepsi TTnet'ten alıp satıyorlar, altyapı döşemelerine izin verilmiyor. Kilit nokta bu. Şehir içinde her sokakta her evde fiber olması lazım.
    O da belediyeler engel olduğu sürece mümkün değil. Yeni yapılaşan bölgelere hizmet verebiliyorlar ve sitelere, ama bu dediğimiz yerleşim tipleri şehrin %2'sidir ancak.
    Varolan eski sokaklara ve site dışı bölgelere hizmet veremedikleri sürece düşük hızlara mahkumuz, AKK ise hız düşük olsun yüksek olsun, ortak noktamız.

Bu arada 2 gün önce vodafone'dan aradılar sabit internet kullanıyormusunuz ne kadar ödüyorsunuz diye. Dedim ben AKK'sız internet kullanıyorum şu miktarda yüksek fatura ödüyorum.
    Sunacakları fırsat olmadığı için iyi günler diyip kapattılar. AKK'sız uygun fiyatlı tarife ve fırsat yok adamlarda Tüm firmalar ağzı birlemiş, neden? Çünkü hepsi TTNet'ten ADSL
    alıp satıyorlar, başka bir halt yaptıkları(daha doğrusu isteseler de yapabildikleri) yok. Hepsi reseller durumunda, TTNet ne veriyorsa onu satabiliyorlar.

kendi altyapılarının olduğu yerlerde bile uydugun tarifeleri yok. vodafone ve superonline ın.
    superonline ın akksiz kampanyası var 99tl ye .onuda tek başına alan fazla çıkmaz.2 kişi ortak alınabilir.

superonline ilk başlarda akk siz veriyordu ,upload hızları çok yüksekti.sonra zamanla upload hızları düştü ve akk uygulanmaya başlandı.

superonline akk siz paketleri daha uygun fiyata verse. örneğin taahütsüz 99tl taahütlü 69tl gibi. o zaman patlama olur işte.
    mevcut kampanyasında 230tl den 99tl ye düşürmüş fiyatı(1 sene sonunda iptal etmek siteyene 1000küsür tl ceza çıkar).
    taahüt vermek istemiyor artık kimse. turknet taahütsüz veriyor örneğin.

özetle superonline ve vodafone aşırı bir çaba göstermiyor müşteri kapmak için.güzel kampanyaları var ama temel turk telekoma çok yakın özellikleri.

http://www.vodafone.com.tr/Net/supernet-fiber.php
    60gb için 55tl istiyor :) bari 150gb yapta turknet ile rekabet ediyor sansınlar.(vodafone un çok az yerde altyapısı olduğu için öyle dedim :) )

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.