Şimdi Ara

Adım Adım Çamurdan Ev Yapımı - Antikapitalist Mimari :) Maliyet 2.250 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
5
Favori
4.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: the right hand of evil

Hiç sağlam görünmüyor. Türk müteahhit yapsa malzemeden çalar kesin, bitmeden yıkılır.

Aslında fazlasıyla sağlam. Kullanılan ağaçlarla taşıdığı yük bence çok orantısız. O ağaçlar onun gibi 5 evi taşır rahatlıkla. Depremde sıva dökülmesi dışında başka bir şey olmaz. Tabi çatısına inek düşer, dağdan kaya düşer orası ayrı. Burası Türkiye her şey olabilir :)
  • mükemmel olmuş lan. yaşanır valla yaşanır.
  • çok iyi be
  • Büyük ustaya rantı verilmeden olmaz. Önce rant sonra ev

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tip yapılar mukavemeti çok düşük yapılardır herhangi bir eksenel kuvvet karşısında yeteri direnci gösteremezler.Bu nedenle tercih edilmemesi gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köylerde dolu var.Samanda karıştırıyorlar zemini tahtadan gacır gucur ses yapıyor.
  • Valla bizim evden daha modern :D
  •  Adım Adım Çamurdan Ev Yapımı - Antikapitalist Mimari :) Maliyet 2.250 TL
     Adım Adım Çamurdan Ev Yapımı - Antikapitalist Mimari :) Maliyet 2.250 TL

Adım Adım Çamurdan Ev Yapımı - Antikapitalist Mimari :) Maliyet 2.250 TL
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xtremee

Bu tip yapılar mukavemeti çok düşük yapılardır herhangi bir eksenel kuvvet karşısında yeteri direnci gösteremezler.Bu nedenle tercih edilmemesi gerekir.

Şu betondan duvarlar nefes almıyor ki...

En iyisi ahşap ev.

Fırsatım olsa, sevdiceğimle kalsam bir ömür oralarda...
  • Parasızlık zor. Ama evleri yine de hayırlı olsun

• sen yapsan sende öyle durmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Bu tip yapılar mukavemeti çok düşük yapılardır herhangi bir eksenel kuvvet karşısında yeteri direnci gösteremezler.Bu nedenle tercih edilmemesi gerekir.

Şu betondan duvarlar nefes almıyor ki...

En iyisi ahşap ev.

Fırsatım olsa, sevdiceğimle kalsam bir ömür oralarda...

Evet kerpiç evler dayanıksız çünkü direk olayı yok, bağlantı yerleri bildiğin çamur. İlk sarsıntıda kağıttan ev gibi yıkılıyor. Ama bu ev öyle değil. Onlarca kalın ve yere basitlenmiş meşe ağacı direk görevi görüyor. Çamur burada ana taşıyıcı değil sadece sıva ve yalıtım malzemesi olarak kullanılmış. Duvarların için çalı çırpı ile dolu. Buna aslında evi çok sağlam yapıyor. Ağaçlara binen yük çok çok az. Bence bu ev taş gibi sağlam mukavemet konusunda.

• Yikilip yerine avm dikilmeli!

• quote:

Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

Yikilip yerine avm dikilmeli!

50 sonra belk :)

Adam insandan uzak olmak için dağ başına yapmış. Avm yapma kıvamına gelirse bçlge zaten bunlar çoktan gitmiş olur oradan :)

Bunlar modern dünya yanında insanlardan da kaçmak istiyorlar. Sahte gülücükler, dost görünümlü fesatlar, küçük hesaplar peşinde koşanlar...

2-3 düzgün dostu olsun yeter aslında...

• quote:

Orijinalden alıntı: Agire Jiyan

Parasızlık zor. Ama evleri yine de hayırlı olsun

En son sebep parasızlıktır. Bu insanlar kaçıyorlar. Kimi modern hayattan, kimi insanlardan çeşit çeşit sebep var.

Dünyada her geçen yıl sayıları artıyor.

Into the wild filmi vardı bu konuda.

İyi bir araştırma yapılması lazım bunlar için :)

• quote:

Bunlar biraz bilimde katmışlar. Bol miktarda direk kullanıp sağlamlaştırmışlar. Köylerde olanlar genelde direksiz ve depremde çok dayanıksız. Bu yüzden dolayı kerpiç evlerin bir dönem yasaklandığını okumuştum. İran ve Pakistan depremlerinde ölüm oranının yüksek olması genelde direksiz kerpiş evlerden dolayıdır.

Ama bunun depreme son derece dayanıklı olduğunu düşünüyorum. Tabi dağdan kaya yuvarlanmazsa :)
  • Tapusu var mıy mış.

• quote:

Orijinalden alıntı: satıcı12

Tapusu var mıy mış.

Hayır. Kaçak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SıradanÇinkoKarbonPil

Ben betona alisigim yapamam bunun içinde

Bir gün yat ondan sonra gör betonu :)

Kokusu bile yeter.

• Çok güzel bir çalışma.

Eskiden köylerde yeni evlenene tüm köylü toplanıp 15-20 gün içerisinde kerpiş ev yaparlarmış. Çamur ve saman karıştırılıp kalıplara basılır ve güneşe bırakılır. Yeterince kuruyunca da üst üste dizilip sıvanır ve üstüne çatısı, kapısı penceresi takılıp ev tamamlanırmış :)

Ne varsa eskilerde var.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.