Şimdi Ara

Adım Adım Çamurdan Ev Yapımı - Antikapitalist Mimari :) Maliyet 2.250 TL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
5
Favori
4.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kedoxs

Çok güzel bir çalışma.

Eskiden köylerde yeni evlenene tüm köylü toplanıp 15-20 gün içerisinde kerpiş ev yaparlarmış. Çamur ve saman karıştırılıp kalıplara basılır ve güneşe bırakılır. Yeterince kuruyunca da üst üste dizilip sıvanır ve üstüne çatısı, kapısı penceresi takılıp ev tamamlanırmış :)

Ne varsa eskilerde var.

Şimdi nerde o yardımlaşma, karşı komşumuzu tanımıyoruz bu devirde :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çamurun içine biraz tezek dediğimiz büyük hayvan dışkısı da eklemişler. Sanırım daha iyi yapışsın diye sıva niyetine :)
  •  Adım Adım Çamurdan Ev Yapımı - Antikapitalist Mimari :) Maliyet 2.250 TL
     Adım Adım Çamurdan Ev Yapımı - Antikapitalist Mimari :) Maliyet 2.250 TL

• Duvara şey yapsalar gider o ev..
  • betonarme evlerde kullanılan malzemelerde doğal betonda bir kaç katkı malzemesi hariç.geri kalanlar doğal.su-agrega-çimento(kalker,kil ve alçı taşı.)içeriğine katılan katkı malzemeleride zaten sağlıga zararlı şeyler değil.inşaat mühendisliği okurken aldıgım yapı malzemesi derslerinin ne işime yarayacağını düşünürdüm hep , ilk kez bi konuda yaradı
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1 9 0 7

betonarme evlerde kullanılan malzemelerde doğal betonda bir kaç katkı malzemesi hariç.geri kalanlar doğal.su-agrega-çimento(kalker,kil ve alçı taşı.)içeriğine katılan katkı malzemeleride zaten sağlıga zararlı şeyler değil.inşaat mühendisliği okurken aldıgım yapı malzemesi derslerinin ne işime yarayacağını düşünürdüm hep , ilk kez bi konuda yaradı

Betonarme evler sağlıksız değil aslında ama biz evi öyle bir dekore ediyoruz ki gerçekten sağlıksız yapıyoruz.

Duvarlar pürüzsüz alçı, pencereler pvc çift cam. İzalasyon filan. Evlerin tamamen nefesi kesiliyor. Özellikle kışın düzenli havalandırılmazsa sorun yaşanabilmekte havasızlıktan dolayı.

Sağlık boyutunu test için bir alçı sıvalı, pvc li evde 3-5 sigara için, birde toprak veya ahşap evde. Toprak ev resmen yutuyor.

Birde böyle yerlerde uyuyunca psikolojik mi bilmem insan müthiş dinlenmiş olarak kalkıyor. Havasının temizliğinden dolayı olabilir belki...

• Çok iyi tuttum bunu umarım bir gün bende yaparım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoulOfHeaven

Çok iyi tuttum bunu umarım bir gün bende yaparım.

Benimde planlarımda var. Şuan hayal gibi ama istenirse yapılabilir :)

• bi yağmurda pert
  • Bir yağmura bakar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eric _Theodore_Cartman

bi yağmurda pert

Doğru yapılmışsa ki öyle görülüyor hiç bir şey olmaz. Halen anadolunun pek çok yerinde toprak sıkıştırma damlar kullanılmakta. Sadece bir kaç yılda bir yuvarlak taşlarla preslenir ve kullanıma devam eder. En ufak bir akıntı yapmaz. Bu kullanılan malzemenin sıkıştırıldığında geçirimsiz olmasından kaynaklanmaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Verdo

quote:

bi yağmurda pert

Doğru yapılmışsa ki öyle görülüyor hiç bir şey olmaz. Halen anadolunun pek çok yerinde toprak sıkıştırma damlar kullanılmakta. Sadece bir kaç yılda bir yuvarlak taşlarla preslenir ve kullanıma devam eder. En ufak bir akıntı yapmaz. Bu kullanılan malzemenin sıkıştırıldığında geçirimsiz olmasından kaynaklanmaktadır.

Baya emek isteyen birşeymiş

• Gerçekten güzel olmuş.

• Bu yer turkiyedemi?binlerce agaca zarar vermisler.sikayet edicem.ayrica vergide vermiyorlar.olmaz oyle sey.fazlasiyla vergi vermeli.dogaya zarar vermisler.cezasida var.bunlar yatar icerde 3 5 yil.topragi yerden calmislar.dovletimiz hukuk devleti.muebbet bunlarinki.

• quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

Bu yer turkiyedemi?binlerce agaca zarar vermisler.sikayet edicem.ayrica vergide vermiyorlar.olmaz oyle sey.fazlasiyla vergi vermeli.dogaya zarar vermisler.cezasida var.bunlar yatar icerde 3 5 yil.topragi yerden calmislar.dovletimiz hukuk devleti.muebbet bunlarinki.

Mesele bir kaç ağaç meselesi değil :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teecem

Duvara şey yapsalar gider o ev..

Çok sağlam şeedmesi lazım onu yıkmak için :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kedoxs -- 28 Kasım 2014; 23:52:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Verdo

quote:

bi yağmurda pert

Alttaki abla sanki dam düzleştirme değilde yol düzleştirme yapıyor. Köy Hizmetleri İş Başında :)

• kedoxs K kullanıcısına yanıt
    O alet çok amaçlı. Onunla çimleme de yapılabiliyor. Çim ekilen alanı düzeltmek için.
  • Verdo V kullanıcısına yanıt
    Bahçeli her evde bulunması gereken bir taş. Peyzaj çalışmalarında çok faydalı. Köylerde uygun fiyata bulunabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kedoxs -- 12 Aralık 2014; 19:13:24 >
  • köylerdeki kerpiç Evleri bilmeyenler bir yağmura bakar çok dayanıksız demiş.

ayrıca köyde yapılan kerpiç evlerin çatısı naylonla kaplıdır yağmur geçirmesin diye.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.