Şimdi Ara

Adiosçular-Ankara Buluşması (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
543
Cevap
8
Favori
15.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: stserkan

Çağatay üstad hoşgeldin!
    Bugün de mesain yoktur umarım :)

Teşekkürler dostum:)

Gene altın operasyonu başlamış. Karun gibi oldunuz. Nereye gidecek bunun sonu:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cartok

quote:

Çağatay üstad hoşgeldin!

hoşgeldin. detaylı bir anlatım bekliyorum senden. 25 şubatta da biz vize görüşmesine gideceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: attorney-at-law

quote:

quote:

Çağatay üstad hoşgeldin!

hoşgeldin. detaylı bir anlatım bekliyorum senden. 25 şubatta da biz vize görüşmesine gideceğiz.

Teşekkürler dostum. İncelememi yaptım. Görmedin herhalde. Buraya da kopyalayayım:)

Batı Amerika için hayat kurtaran bilgiler

Merhaba arkadaşlar 29/01/2013-10/02/2013 tarihleri arasında Los Angeles-San Diego-Las Vegas-San Francisco şehirlerini kapsayan Batı Amerika gezimizi iki aile 4 kişi tamamlamış bulunmaktayız. Bazı arkadaşlar gideceği için inceleme istemektedirler. Bende şurayı gördüm şurayı gezdim demek yerine gidecek kişilerin işine yarayacak önemli bilgileri çıkardım. Zaten gezilecek görülecek yerleri bulabileceğiniz internette yüzlerce inceleme var. Aklıma geldikçe ekleme yapacağım. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Başka merak ettiğiniz konular varsa memnuniyetle yardımcı olurum. Amerika konusunda benden daha deneyimli arkadaşların düzeltmemi istedikleri bakşa bir konu olursa iletirse sevinirim.

1-Araba: Programınızı öyle yapın ki uçaktan indiğiniz anda kiralık arabanız sizi beklesin, dönüş için uçağa binmeden önce arabayı teslim edin. Bu bölgeyi arabasız gezmek neredeyse imkansız ve aşırı pahalı. Taksiler çok pahalı 10 mil yani 17 km için 35 dolar ödersiniz ki 35 km ile Los Angelesde bakkala bile gidemezsiniz.

2-Araba kiralama için traveljigsaw sitesini şiddetle tavsiye ederim. Hem karşınızda Türk muhattaplarınız oluyor. Hemde en ucuz fiyatlar burda. 2 kere kiralama yaptık en ufak sorun yaşamadık. Toyota Corolla veya benzeri kiralama yapmamıza rağmen. İki kiralamamızda da hem alamo hemde dollar ücretsiz upgrade ile biri sıfır Crysler 200 modeli araba verdiler inanılmaz rahat bir arabaydı ve 2400 motor olmasına rağmen bir depo yakıt ile (55-65 dolar) yaklaşık 1000 km yol gittik.

3-Araba kiralama şirketi ile kontratınıza dikkat edin. Kontrata harfiyen uyun yoksa gereksiz yere ceza ödersiniz. Bizde dollar çalışanının bilerek/bilmeyerek yönlendirmesiyle 2 saat arabayı geç götürdük 70 dolar ekstra ücret ödedik. O kadar itiraz ve yüzleşme istememize rahmen adamların tek dediği kontratına bak oldu.

4-Uzak doğuya gittim puanlar da birikti birde Amerikaya gidim diyorsanız. Bütçenizi gözden geçirin derim. Amerika uzak doğuda olduğu gibi bitli turist parasıyla gezilecek bir destinasyon değil. Özellikle yeme içme çok pahalı. Şöyle eşimle ortalama bir restoranda mükellef bir akşam yemeği yiyeyim derseniz. Bahşişi vergisi cartı curtu 100 dolar gidiyor. Yok ben Burger King, Pizza Hut kıvamında takılırım diyorsanız. O bile kimi zaman bizden pahalıya geliyor.

5-Ben ettim siz etmeyin. Çinlilere verilen ucuz turlardan uzak durun. Kahvaltıda bile çin lokantasına gidiyorlar. Burda saymadığım yüzlerce dezavantajı var. İnanılmaz asık suratlı ve kaba insanlar. Uzak doğuya gitmiştim ama çinlilerin bu kadar uyuz insanlar olacağını bilmezdim. Arabanızı kiralayın özgür özgür gezin. Emin olun en ucuz alternatif bu.

6-Burdan gitmeden vucudunuza su dieti yaptırın. 1 lt su 3 dolar. En çok para harcadığımız kalemlerdn biri su oldu. Benim gibi günde ortalama 5 lt su içen bir eşe sahipseniz programınızı iptal de edebilirsiniz. Şaka bir yana büyük marketlerden kasa ile satılan su paketlerinden 2-3 tane alın bagaja atın. 24 lü 0,5 lt su 5 dolar vergisi depozitosu vs 8 dolar filan.

7-Otelinizin yeri çok önemli değil bence. Fantazi olsun diye bir kaç gün Venice Beach civarında bir otelde kalabilirisiniz ama diğer günler için hep gezeceğinizden ve mesafeler de çok uzak benzin parasının da ucuz olmasından dolayı f/p olarak uygun otellerde kalabilirsiniz. Ben kalmadım ama LAX civarında ki otellerde kalınabilirmiş diyorum şimdi. Hem oteller çok güzel hemde fiyatları uygun.

Bu konuda @Sakurek arkadaşımın yorumu oldu onu da ekliyorum benim yorumum aldatmasın.

Bu kısma müdahale gereği duydum hocam izninizle.. Kesinlikle LAX çevresinde kalmanızı tavsiye etmem. Buralar Inglewood olarak geçiyor. Ve akşamları dışarıda her türlü olay oluyor. Mümkünse sadece uçağa binmek için o bölgeye gidin. 1 hafta kadar bu bölgede kaldım. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Santa Monica tarafını tavsiye ederim. Pazarlıkla uygun yerler bulunaibliyor. En azından akşamları rahat rahat çıkıp sahilde veya "3rd street" da gezebilirsiniz. Gezilesi görülesi yerdir. Okyanus kenarında nezih bir semttir. Gündüz vakti de malibu'ya beverly hills e geçersiniz. Çok yakın bu bölgeye.

8-Disneylanda gidecekseniz citypass, gitmeyecekseniz Go Los Angeles Card mutlaka alın. Yapacağınız etkinliklerde çok tasarruf edersiniz.

9-Alışveriş için eminim outletleri gezmeyi planlıyorsunuzdur ancak navigasyonunuza Ross, Tjmix, Wallmart gibi markaları kendi mağazasından ucuza alabibileceğiniz marketleri ekleyin. Bu mağazalarda outletlerde harcayacağınız vaktin yarısına istediklerinizi bulabilirsiniz. Bu mağazalar sayesinde Türkiyeye tıka basa dolu 4 valiz 2 el bagajıyla döndük. Örneğin 50 TL ye Tommy, Guess marka ayakkabılar, yine 50 TL ye Calvin Clain pantolonlar, hanımda 30 TL ye guess gözlük, 40 TL ye Nine West, Tommy çantalar aldı. Tabi bizim bütçe göçtü.

10-Amerikada her yerde gördüğünüz fiyatlar KDV hariç fiyatlardır. Los Angeles ve San Francisco için gördüğünüz fiyatlara %8,4, Las Vegas için %8,1 eklemeniz gerekiyor. Ufakda olsa vergi düşük olduğu için Appleshop gibi yüksek miktarlı alışverişlerinizi Las Vegasdan yapabilirsiniz.

11-Gitmeden mutlaka ama mutlaka iyi bir navigasyon aleti götürün. Biz arkadaşın ipad ini götürmüştük. O da işinizi görür. Ancak google map ile gideceğim yeri bulurum filan demeyin olmuyor. İyi bir navigasyon programı da yükleyin. Biz Garmin yükledik. Oldukça başarılıydı.

12-Amerikada 90-120 km hız civarında akan çok kalabalık otoyollardan ulaşım sağlanıyor. Ben yabancıyım sağdan tın tın giderim diyorsanız yanılıyorsunuz. Genel olarak o anda hız limiti neyse ona yakın bir hızda gitmeniz gerekiyor. Yoksa sinirleniyorlar. Sizi geçerken tip tip bakıp birşeyler söylüyorlar.

13-Biz sonradan çözdük tek başınıza değilseniz oldukça işe yarayacaktır. Otoyollarda en sol şeritte car pool denilen genelde en sol şeritte olan bom boş bir şerit vardır. Bu şerit birden fazla kişi ile seyahat eden arabalara ayrılmıştır. Yoğun trafikte çok işe yarıyor. Amerikalılar genelde hep tek seyahat ettikleri için genelde bu şerit boş oluyor. Ancak yukarıda dediğim gibi hız sınırında gitmeniz gerekiyor yoksa arkanızda sinirli bir kuyruk oluşuyor.

14-Amerikada gezerken askeri üslerden uzak durun. Benim gibi yanlışlıkla girmeye çalışırsanız. Bir süre sorgulanabilirsiniz San Diego da aaa ne güzel bir yermiş diye arabayla gezerken trafik beni conorado adasında denizci üssüne götürdü. Kapıdaki askerin biz geziyorduk yanlışlıkla geldik dediğimdeki yüz ifadesi görülmeye değerdi

15-Eğer vaktiniz varsa San Francisco ya gidişte veya dönüşte sahil yolundan gitmenizi öneririm. Yolunuz uzuyor ama hem yol manzarası hemde yol üstündeki kasabalar müthiş. Çok güzel bir yol macerası mutlaka deneyin.

16-Gezdiğiniz bölgelerde bulursanız Farmers Marketlerden uygun fiyata meyve alabilirsiniz. Normalde Los Angelesde elmanın, portakalın 1 tanesi 1 dolar. Markatlerde bile 0,85 cent. Farmers marketleden kilosunu 2-3 dolar civarına bulabilirsiniz. Sürekli Fast Food yerken biraz vücuda vitamin girsin.

17-Eğer oteliniz kahvaltı dahil değilse veya trafikten kaçınmak için sabah erkenden yola düşecekseniz kahvaltı maliyetinden kaçınmak veya onların sağlıksız ürünlerini yememek için burdan valizinize vakumlu pakette 1kg taze kaşar ve zeytin atın. Birde liptonun bardak poşet çaylarından alın. Dua edersiniz bana

18-THY ile gidiyorsanız uçakta verilen yemeği son kırıntısına kadar yiyin. Bu yiyceğiniz son Türk yemeği olacak geziniz boyunca hep hasretle anacaksınız. Birde siz istedikçe verdikleri peynirli sandwichleri alabildiğiniz kadar çantanıza atın çok işe yarayacak.

19-San Diegoya 2 gün ayırın. Biz 1 gün ayırmıştık tadı damağımızda kaldı. Amerikanın en güzel şehri bence. İzmir kıvamında bir şehir.

20-Biraz ırkçı olacaktır ama yardımseverlik konusuda ırk sınıflandırması yapayım. Birisine birşey soracakken işinize yarayacaktır. Beyaz amerikalı>iyi giyimli siyah amerikalı>meksikalı ispanyol kökenli>çekik gözlü>rapçi tipli siyah amerikalı>porto rikolu tipler>Homeless denen market arabasıyla gezen evsizler

Şimdilik benden bu kadar. Herkese iyi gezmeler.
    Not: Benden izin almadan lütfen yazımı başka sitelerde kullanmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cartok -- 13 Şubat 2013; 17:19:15 >

• böyle olmaz üstad
    şöyle oturup etraflıca atlatman lazım. bi buluşma ayarlayalım. sen yokken toplanamadık.
  • Ben şu jetlag ı atlatayım da buluşuruz dostum. 2 gündür gece birde sabah olmuş gibi kalkıyorum.
  • Ben uyuyamıyordum..gece birde zihnim açık oluyordu :) bikaç güne geçer.. imkanın varsa bikaç gün hafif uyku ilacı al yatarken..
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinalasya

quote:

Orijinalden alıntı: ravin

haber verirseniz bidahakine ben de gelirim?

öğle tatilinde 12,30 civarında marifetten almayı planlıyoruz.

bu arada arkadaşlar altın fiyatı düne göre 1,5 tl civarı düştü. alım yaparken dikkat edin.

Gr altın ne kadar diyor..24 gr? Kaç puan veriyor bir de?
  • quote:

Ben şu jetlag ı atlatayım da buluşuruz dostum. 2 gündür gece birde sabah olmuş gibi kalkıyorum.

hay allah. ben su turlardan cok umutluydum. otel konusunda son dusuncen ne? senin kaldiklarinda mi kalalim yoksa baska bir alternatif mi dusunelim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Ben şu jetlag ı atlatayım da buluşuruz dostum. 2 gündür gece birde sabah olmuş gibi kalkıyorum.

hay allah. ben su turlardan cok umutluydum. otel konusunda son dusuncen ne? senin kaldiklarinda mi kalalim yoksa baska bir alternatif mi dusunelim?

Başka alternatif düşünebilirsin dostum. Bizim kaldığımız otelde kumarhane olduğu için giriş kısmında çok değişik tipler vardı. Kumarhane de öyle L.V. daki gibi değil bizim kahvehanelerin büyüğü gibiydi:) Crown Plaza Commerce
  • quote:

quote:

quote:

Başka alternatif düşünebilirsin dostum. Bizim kaldığımız otelde kumarhane olduğu için giriş kısmında çok değişik tipler vardı. Kumarhane de öyle L.V. daki gibi değil bizim kahvehanelerin büyüğü gibiydi:) Crown Plaza Commerce

saat 5'te ayakta olduğuna göre jet lag sürüyor anlaşılan. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: raskolnikov77

quote:

Orijinalden alıntı: metinalasya

quote:

Orijinalden alıntı: ravin

haber verirseniz bidahakine ben de gelirim?

öğle tatilinde 12,30 civarında marifetten almayı planlıyoruz.

bu arada arkadaşlar altın fiyatı düne göre 1,5 tl civarı düştü. alım yaparken dikkat edin.

Gr altın ne kadar diyor..24 gr? Kaç puan veriyor bir de?

2 gün 99 tl+%1 puanla aldık ama dün 100 den aşağı veremem dedi 100 den aldık bugün başka yerlere bakmayı düşünüyoruz. öğleden sonra sonucu yazarım

• quote:

quote:

quote:

quote:

saat 5'te ayakta olduğuna göre jet lag sürüyor anlaşılan. :)

:)) Bugünde 04:30 da kalktım.

• Altin almaya ne zaman gideceksiniz ustadlar ?

bende geleyim toptan daha uygun fiyatli bulunuyor malum
  • quote:

Orijinalden alıntı: JohnDillinger

Altin almaya ne zaman gideceksiniz ustadlar ?

Yok dostum o iş öyle değil. Sayı arttıkça kuyumcular fiyat yükseltmeye başladı. Biz 2 gündür öğlen gidiyoruz. Yarında gideceğiz gel istersen.
  • quote:

quote:

Yok dostum o iş öyle değil. Sayı arttıkça kuyumcular fiyat yükseltmeye başladı. Biz 2 gündür öğlen gidiyoruz. Yarında gideceğiz gel istersen.

Kızılayda neresi var uygun?Fiyat nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: raskolnikov77

quote:

quote:

Kızılayda neresi var uygun?Fiyat nedir?

Valla kuyumcular fiyatı 100 TL ye fixleyince çeyrek altına döndük bugün. 157 TL ye 2 çeyrek 3 karta 100+100+114 gibi bir şekilde aldık. Gram altında hemen hemen bütün kuyumcular 100 den aşağı düşmüyorlar artık.

Yer:Marifet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cartok -- 14 Şubat 2013; 15:07:10 >

• arkadaşlar markafoniden alışveriş yapmayı düşünen varsa çocuğun cipsinden çıkan 15 tl indirim kodu var gruptan ihtiyacı olan varsa verebilirim. 70 tl alt limitli galiba
  • Yarin isler musait olursa geliyim bende

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yarin isler musait olursa geliyim bende

Dostum yarın cumartesi. Bizim gibi memuruslar evde oluyor:))
  • quote:

quote:

Yarin isler musait olursa geliyim bende

Dostum yarın cumartesi. Bizim gibi memuruslar evde oluyor:))

yarın diye bugünü kastetmiş berat. msjı dün atmış. artık pazartesine bekleriz
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.