Şimdi Ara

Admob reklam gözükmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Uygulamama reklam ekledim fakat telefonumda reklam gözükmüyor.
    Aşağıdaki kodu kullanıyorum. Manifestimede gereken şeyleri ekledim. (metadata vs.)
    Bu şekilde emulator'de calıstırınca reklamı gösteriyor.Fakat kendi telefonumda uygulamayı calıstırınca reklamı göstermiyor.
    Hata nerede olabilir ? (AD_UNIT_ID'ye sadece ********02 eklersem bu sefer emulatorde de göstermiyor reklamı.)

private AdView adView; 
    private static final String AD_UNIT_ID = "ca-app-pub-*************334/********02";
    adView = new AdView(this);
    adView.setAdSize(AdSize.BANNER);
    adView.setAdUnitId(AD_UNIT_ID);

LinearLayout layout = (LinearLayout) findViewById(R.id.linear);
    layout.addView(adView);
    AdRequest request = new AdRequest.Builder().build();
    adView.loadAd(request);

• AdView'ın kendisini ekranda gözükür yapmamış olabilirsin diyecektim, ki emulator'de gözüküyor demişsin.

Telefona bağlayıp logcat'i takip et, bir hata veriyor mu. Yoksa sadece tahmin yürüterek ilerlersin, ki soruna sebep olabilecek ve aklına gelecek/gelmeyecek onlarca farklı durum olabilir.

Bir de çok basit bir soru olacak ama, telefonunda internet bağlantısı var değil mi? :)

AdMob'un eski sdk'sını mı kullanıyorsun yoksa google play services'ı mı?

Bir de emulator ile kendi telefonunu test cihazı olarak eklemeyi unutma, durup dururken admob hesabın kapanmasın :) Belki yapmışsındır çoktan ama hatırlatayım dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Driant -- 25 Haziran 2014; 18:53:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Driant

AdView'ın kendisini ekranda gözükür yapmamış olabilirsin diyecektim, ki emulator'de gözüküyor demişsin.

Telefona bağlayıp logcat'i takip et, bir hata veriyor mu. Yoksa sadece tahmin yürüterek ilerlersin, ki soruna sebep olabilecek ve aklına gelecek/gelmeyecek onlarca farklı durum olabilir.

Bir de çok basit bir soru olacak ama, telefonunda internet bağlantısı var değil mi? :)

AdMob'un eski sdk'sını mı kullanıyorsun yoksa google play services'ı mı?

Bir de emulator ile kendi telefonunu test cihazı olarak eklemeyi unutma, durup dururken admob hesabın kapanmasın :) Belki yapmışsındır çoktan ama hatırlatayım dedim

Evet hocam internete bağlı. Google play services kullanıyorum.(adt bundle indirdim) Fakat eclipse'e import ederken 1 2 kere hata verdi gibi şuanda bir sorun olmuyor projelere kütüphane olarak eklerken.

Birde logcatda şöyle bir hata veriyor. Admob'un sitesinde bu hata için umursamayın diyor
    Şöyle bir olay varki. Admob'un örnek olarak verdiği reklam projesini indirdim. Kendi reklam id'mi yazdım ve google play services'i tanıttım yine reklam gözükmedi Son ihtimal silip baştan kurucam adbyi.

LogCat message: The Google Play services resources were not found. Check your project configuration to ensure that the resources are included.

• adView.loadAd(adRequest);

bu satırın altına aşağıdaki kodu ekler misin? Benim reklamlar ikinci request'e kadar gözükmüyordu. Request'ten sonra background color'u değiştirdiğimde arkada bir şeyler refresh oluyor sanırım ben de hatırlamıyorum şimdi sebebini, böyle bir çözüm bulmuştum.

adView.setBackgroundColor(getResources().getColor(android.R.color.transparent));

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Driant -- 26 Haziran 2014; 9:02:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Driant

adView.loadAd(adRequest);

bu satırın altına aşağıdaki kodu ekler misin? Benim reklamlar ikinci request'e kadar gözükmüyordu. Request'ten sonra background color'u değiştirdiğimde arkada bir şeyler refresh oluyor sanırım ben de hatırlamıyorum şimdi sebebini, böyle bir çözüm bulmuştum.

adView.setBackgroundColor(getResources().getColor(android.R.color.transparent));

Malesef hocam yine olmadı. Pm'den skype adresimi atıyorum müsait olunca ekleyip bi bakabilirmisin sana zahmet
  • Güncel.
  • Benim uygulamamda yatay ekranda reklam görünüyor dikey ekranda görünmüyordu. Logcat de reklam için gereken alan şu kadar mevcut alan şu kadar diye mesaj veriyordu. Günlerce aradım en sonunda stackowerflowda buldum yanıtını. Android manifestte yer alan bir kaç satırı silerek hallettim olayı. Ancak şu an kendi bilgisayarımın başında olmadığım için hatırlayamadım. Logcatde verilen hatayı googleda aratarak çözümü bulmayı deneyebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • merhaba arkadaşlar bu başlık baya önce açılmış ama bende benzer bir sorun var benim uygulamam apk şeklinde playstore ekli değil uygulamama admobtan reklam aldıktan sonra ki 2 hafta boyunca reklamlarım çıktı kazanclar elde ettim lakin birden kesildi test reklamları ekliyorum onlar görünüyor reklamların istatistikleri görünüyor kaç gösterim olduğu vs ancak reklamlar uygulamada çıkmıyor bundan dolayı da tıklama yapılamıyor ve akzanc elde edemiyorum yeni kodlar aldım ekledim onlarda çıkmadı maalef bu sorunun çözümü ile ilgili bilginiz var mı teşşekürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.