Şimdi Ara

Adobe, Creative Cloud ile aylık ödemeli üyelik sistemine geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

•  

Tasarım dünyasının en büyük yazılım sağlayıcısı olan Adobe, geçtiğimiz gün düzenlediği Max Konferansı kapsamında yeni aylık üyelik sistemini tanıttı.

Daha önce de kutulu ürünlerinin artık satılmayacağını açıklayan firma, Max Konferansı kapsamında 10 yıllık Creative Suite sisteminin tamamen bırakılarak, bulut tabanlı Creative Cloud üyelik sistemine geçildiğini duyurdu. Bu sistem sayesinde Creative Cloud isminden gelen "CC" takısına kavuşan Photoshop CC, Dreamweaver CC, Illustrator CC, Premiere Pro CC, Illustrator CC, InDesign CC ve diğer Adobe ürünleri, artık aylık olarak ödenen ücretler ile kullanılabilecek.

Creative Cloud ile programların yeni güncellemeleri anlık olarak sistemlere yüklenecek ve kullanıcılar yeni özellikler için uzun süre beklemek zorunda kalmayacaklar. Daha önce kutulu ürünleri satın alan kullanıcılara ise, Haziran ayından itibaren aylık ödeme sistemine 29.99$'lık fiyat etiketiyle indirimli olarak geçmeleri halinde yeni güncellemeler verilmeye başlanacak. Tek paket için ayda 19$ istenirken, tüm paket için ayda 49$ ücret ödemek gerekecek.

17 Haziran tarihinde resmi olarak başlayacak olan servis bulut sistemlerin geldiği son noktayı gözler önüne seriyor. Adobe'nin yeni sistemi ile çok fazla eleştiri aldığı belirtilse de, verdiği kararın sonuçlarının yakın bir zaman içerisinde belli olacağı belirtiliyor. Creative Cloud ile ilgili diğer ayrıntılara buradan ulaşarak, yukarıda yer alan bireysel fiyatlar yanında kurumsal fiyatlara da bakabilirsiniz. 

• Bir Allah'ın kulu bu maxle ne geldi başımıza demiyor. Aylık 100 lira ile abonelik. Tek tek için ise 35 lira gibi bi ücret... Rakipsiz olmak böyle birşey işte... Bence adobe çıkardığımız işler başına bir komisyon alsın:) Zira gün ay vardır işsiz kalıyoruz:) Not: CC üyeleri bence daha çok üretecekler, ellerindeki araçlarından değil ha; çünkü her gün açılmayan bir program, cepte delik açar 10 gram:)

• merhaba arkadaşlar.

raw8 mi çıktı? adobe'nin yeni buluşu shake reduction'ı kullanmak için illa creative cloud'a yıllık abone olmak mı gerekiyor. aynı şekilde lightroom8'de nasıl ediniliyor.

işin özü ben yasal olmayan yollardan cs6 + raw plugin kullanıyorum ve aşağıdaki videodaki özellikleri kullanabilmek için illa para mı bayılmam lazım. ben bu işten para kazanmıyorum sonuçta.

bu yeni sistem şirketler için iyide bizim gibi aylık 100 lira veremeyecek olan amatörler için kötü olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: serseri sirin

merhaba arkadaşlar. raw8 mi çıktı? adobenin yeni buluşu shake reductionı kullanmak için illa creative clouda yıllık abone olmak mı gerekiyor. aynı şekilde lightroom8de nasıl ediniliyor. işin özü ben yasal olmayan yollardan cs6 + raw plugin kullanıyorum ve aşağıdaki videodaki özellikleri kullanabilmek için illa para mı bayılmam lazım. ben bu işten para kazanmıyorum sonuçta. bu yeni sistem şirketler için iyide bizim gibi aylık 100 lira veremeyecek olan amatörler için kötü olmuş.

seni educational versiyon paklar. Teoride senin benim gibi amatörlerin bu programları değil tam sürüm kullanması, programa bakması bile mucize. O değil de nice babayiğitin deviremediği korsana bulut ne darbe vurdu. Daha acısı taze olduğundan kimse hissetmiyor yarın öbür gün sürüncez. yaz bunu, hhdk dediydi dersin :D

• İlla son sürüm kullanmayıverin :)
  • bu düzen onlara zarar verir büyük ihtimal ve tüketicisiyle arasını açar. ilerde farklı bir düzenle çıkarlarsa şaşırmam.
  • Cs6 candır. Her bir şeyi uzun süre daha yaparsın. millet hala cs2 kullanıyor.

2-3 sene daha sıkıntı olmaz. sonrasına ruslar bir çözüm bulur.

eklenti- köklenti iş çözülür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CS6 candır, bu konuda katılıyorum amma velakin CS5 yeni güncellemeleri alamıyor, yarın bir gün aynı kaderi CS6 nın yaşamayacağı ne malum :( Şunu daha makul yapsalar hiç düşünmeden aylık aboneliğe geçerim, CS6 lite edition yapsınlar sınırlı özelliklerle, aylık 10 usd ye orjinal kullanmaya fitim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozangunay

CS6 candır, bu konuda katılıyorum amma velakin CS5 yeni güncellemeleri alamıyor, yarın bir gün aynı kaderi CS6 nın yaşamayacağı ne malum :( Şunu daha makul yapsalar hiç düşünmeden aylık aboneliğe geçerim, CS6 lite edition yapsınlar sınırlı özelliklerle, aylık 10 usd ye orjinal kullanmaya fitim.

Creative Cloud için yapılan fiyatlar kampanya fiyatları şu an.

Bir sene sonra artık keyiflerince zam yapacaklar.

aylık 250 tl gibi bir rakama ulaşırsa bireysel olarak bu veren olur mu şüpheliyim.

creative Cloud işi firmalar ve ortak çalışan organizasyonlar için uygun.

Dediğim gibi elimizde güncel cs6 var. En az bir sene daha güncel. Sonrasında da eklentilerle üç beş sene daha gider. Sonrasını da sonra düşünürüz.

• Bu programları direkt lisanslı aldığınız zaman binlerce dolar ödüyordunuz. Küçük firmalar için bayağı sorun oluyordu. Ama bu şekilde kullanacağın zaman üyeliğini yenilersin kullanmayacağın zaman kapatırsın. Bence gayet mantıklı bir sistem.
  • Adamlar açık açık müşterilerine "öyle bir lisans alıp 10 sene kullanmak yok artık" diyor, bu yeni sistemle istemesen de, kullanmayacak olsan da, senin işine yaramayacak tonca özellik sana yenilik olarak sunulacak bile olsa seve seve yeni versiyona geçeceksin ve parasını da ödeyeceksin diyor. Bu arada sitesine baktım da fiyatlar tek uygulama için aylık 35TL ancak bu fiyat tanıtım fiyatı, seneye asıl fiyatı olan 70TL'ye çıkacak. Ondan sonraki sene de fiyat artışları gelir ve artık ne olur bilinmez. Tüm uygulamaların bulunduğu tam sürüm fiyatını hesap etmeye gerek bile görmüyorum. Umarım Corel, vb firmalar bu fırsatı değerlendirip Photoshop tekelini yıkar da Adobe gibi firmalar canlarının her istediğini yapamayacağını görür.
  • Bu uygulamanın tekleşme olarak algınanıp Adobe ba karşı tekelleşme nedeniyle davalarla karşılaşır mı acaba?
  • Fena çok fena oldu. :) Bireysel olarak photoshopun sonu geldi yani. Zengini de fakiri de almayacaktır bunu.

Bir de ben mi gözden kaçırdım acaba? İnternet hızları son zamanlarda şöyle 10 kat filan arttı mı? Bazen 300 mb lik dosya oluyor. Bunu uppload mı yapacağız şimdi? Ve 600 mb lik photoshopu tüm özellikleriyle online mi kullanacağız yani?

Saçma sapan işler dönüyor.

Uzun vadede adobe çok zarar görecek diyeyim. Piyasada herkes photoshop kullanmayı biliyor. İşletmeler de photoshopu satın alırken tereddüt etmiyor çünkü eleman bol etrafta. Photoshop ulaşılmaz oldukça işler değişecek 10 yıl sonra photoshop kullanan ufak kesim bundan on yıl önce olduğu gibi kıymete binecek. Eğer süreci iyi değerlendiren bir yazılım çıkarsa photoshopun 20 senelik egemenliğine son verebilir kim bilir.

Korsan için de endişelenmeyin. :) Çakma sunuculardan kullanacağız biz de. :)

• Bence çok iyi bir uygulama oldu. 2013'den bu yana kullanıyorum.

Bulut tabanlı olması gerçekten avantajlı. Fırça setlerimi ve renk setlerimi bulut üzerinde yedekliyorum, başka bir bilgisayara geçtiğimde, kendi hesabımda giriş yaptığımda PS tam da kullandığım gibi oluyor örneğin. Bu bir avantaj. Bir aylık 17 tl de gayet makul bir rakam aslında. Her zaman son sürümü kullanıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtanhu -- 26 Haziran 2015; 17:50:14 >
  • peki evde creative cloud dan satın aldım aynı ecountla da işyerine de aktarabiliyomuyum ek ödeme olmadan...bence tek kullanıcı tek ödemeyle internet aracılığıyla gittiği heryere götürebiliyorsa ve orda ek ödeme yapmadan kurabiliyorsa iyi bir çözüm...

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    evet, yalnızca 2 bilgisayar için kullanabiliyorsunuz. benim çalıştığım 2 bilgisayar var, ikisinde de aynı hesabım geçerli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.