Şimdi Ara

ADOBE PREMIERE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
27.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • psd (photoshop) dosyası ile kolayca yaparsın
  • @fsh77...
    Arkadaşım CS4 kasıyor mu sende ben de yükledim gel gör ki source dan dahi real-time izleyemiyorum...Kaliteyi "draft" yapmama rağmen... Var bi halt...
  • En az 2 GB ram ister yoksa CS3 e gore daha kasıyor.
  • Premiere CS3 ve CS4'ü ayrı ayrı kurup deneme imkanı buldum. Her iki programda yakın tarihlerde piyasaya sürülmüş programlar olmasına karşın her ikisinin de AVCHD formatını desteklemediğini gördüm. Bu kadar güncel olan ve geniş kitleler tarafından kullanılan bu iki programın böylesine popüler bir formatı desteklememesini insanın aklı almıyor. Acaba ben bir takım ayarları mı yanlış yapıyorum. Bilgi verecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • CS4 için 4.0.1 gibi bir update le bu desteğin geldiği söyleniyor...
    Çünkü açılışta AVCHD editing seçenekleri çıkıyor...
  • Bir yerlerde rastlamıştım... hoş bir laftır :"kafeste olmak, insana, uçabileceği sanısını verir" gibi bir laftı!
    Benim Sony Vegas Pro 8, taa ne zamandan beri AVCHD'yi destekleyip duruyor da ne oluyor:)
    Sanki bilgisayarın gücü yetiyor da...

Karadenizliye sormuşlar, son sözün nedir diye, o da "ha bu bana ders olsun" demiş:)

AVCHD kayıt yapıp da bunu edit etmeye çalışanlara Allah sabırlar ve da akıl fikir versin diyorum:))))

Allah beni HDV'lerimden ayırmasın:)
  • Arkadaşlar, burada tam olarak ne olmakta?

http://help.adobe.com/en_US/PremiereElements/7.0/WS07E90062-585C-4060-8827-08FCCD4AFA6D.html

Ben normal normal videomu çekiyorum ve program bunu "time-lapse video" haline mi dönüştürüyor yoksa ben daha baştan çekerken mi "time lapse" yaratmaya uygun olarak mı çekmem lazım???
  • Arkadaşlar kendi sorumun cevabını bu kez kendim buldum ve sizlerle de paylaşmak istiyorum... Adobenin son sürümü olan CS4 de AVCHD desteği var ancak bu destek import olarak veriliyor yani AVCHD klibi projenizde kullanıp montaj yapabiliyorsunuz ancak aynı projenin çıkışını almak yani export yapmak istediğinizde bu mümkün değil. Bu arada "Mind Games" isimli arkadaşın dediğine katılmamak mümkün değil. AVCHD kameraların görüntülerinde kurgu yapmak için bilgisayarın çok çok güçlü olması gerekiyor ve HDV kurgu yapmak çok daha kolay.
  • AVCHD lerin ham görüntülerinin olduğu bir site var mı? Denemek isterim bilgisayarımda..
  • quote:

Orjinalden alıntı: bigturco

Arkadaşlar kendi sorumun cevabını bu kez kendim buldum ve sizlerle de paylaşmak istiyorum... Adobenin son sürümü olan CS4 de AVCHD desteği var ancak bu destek import olarak veriliyor yani AVCHD klibi projenizde kullanıp montaj yapabiliyorsunuz ancak aynı projenin çıkışını almak yani export yapmak istediğinizde bu mümkün değil. Bu arada "Mind Games" isimli arkadaşın dediğine katılmamak mümkün değil. AVCHD kameraların görüntülerinde kurgu yapmak için bilgisayarın çok çok güçlü olması gerekiyor ve HDV kurgu yapmak çok daha kolay.

Bu neden böyle acaba bilginiz var mı?
  • İşin teknik ayrıntısını tam bilemeyeceğim.AVCHD orijinal bir videoyu bilgisayarımda denemediğim için işlenmesi ne kadar zahmetli olur şahsen henüz göremedim.

Ancak eskiden beri gördüğüm bir şey vardır.Mesela elimizde 5 dk lık bir video parçası var diyelim.720*576 çöznürlüğünde 1gb lık ham avi dosyası olsun bu.Mesela söz gelimi 1gb lık bu videoyu 20 mb lık yine aynı çözünürlükte bir WMV dosyası halinde encode ettik.Bunu mesela premiere de kurguda kullanmaya çalıştığımızda avi dosyası yağ gibi giderken wmv dosyası takılıyor,kilitleniyor,kare kare olur,pikselleşiyor falan.Yani videonun sıkıştırılmış olması ekstra işlemci gücü istiyor.Hele bir de efekt,renk ışık düzeltme falan eklemeye başladın mı vay haline!

Söz konusu AVCHD gibi görüntünün gelişmiş bir teknikle sıkıştırlması olunca bu videonun işlenmesi haliyle çok daha zor oluyor.MPEG dosyası nispeten daha rahat işlenebiliyor.Zaten HDV de bir mpeg türevi.Onda da var sıkıştırma ama AVCHD kadar komplike yüksek seviyede değil.

Mesela benim şu andaki bilgisayarım HDV yi gayet rahat işlerken wmv de bile o rahatlığı biraz kaybediyor.Zannediyorum AVCHD de su kaynatmaya başlar işlemci.

Tabii ki kullanılan edit yazılımlarının yapısı ,algoritması da buda rol oynayacak.İleride AVCHD için daha iyi optimize edilen editleme yazılımlarıyla belki bu kadar yüksek işlemci gücü gerekmeyebilir.Ama şu an için yüksek seviyede sıkıştırlmış videolarla bilgisayarda kurgu yapmaya çalışmak hiç de akıl karı değil.

Bir de ben şunu merak ediyorum.Canon'un bir modeli var mesela 24mbps lik AVCHD video kaydediyor.Yani Kasetteki 25mbps ye eşdeğer bir rakam nerdeyse.İşte bunu nasıl yapıyorlar.Sıkıştırmayı çok daha geliştirip yüksek datayı öyle mi kaydediyorlar yoksa tam tersi sıkıştırma daha mı azaltılıyor.Biraz daha kurgucunun işini kolaylaştırmak için video daha mı az sıkıştırılıyor bu modellerde?

• Benim bildiğim, ya da anladığım, algıladığım şu : AVC, Advanced Video Codec. Adamlar bu "advance" etme işini baya bir abartmışlar, iç içe geçmiş 25-30 codec, her bir karede, her defasında bütün bu 25-30 codec tek tek açılmak durumunda!!
    Bunu yapacak olan CPU da herhalde "hayır dua" okumuyordur, yap diyene:))
  • Demin yazdıklarımdan sonra, kafamda bişiler çağrışım yaptı, İlker Canikligil'in kitabında okuduklarım aklıma geldi. Sayfa 26'da buldum aradığımı.
    Video sıkıştırma yöntemi genelde 2 şekilde oluyormuş:
    Intraframe (Kare işi) ya pardon ya "Kare içi" olacak doğrusu... kontrol etmeden göndermişim...
    Interframe (Kareler arası)
    "Özellikle kurgu yapmak istediğinizde interframe sıkıştırma yöntemleri sorunludur" demiş Sn.Canikligil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIND GAMES -- 19 Şubat 2009; 17:10:21 >
  • Aynı kitabı ben de okumuştum hocam.Dijital video ile ilgilenenlere tavsiye ederim.

Şimdi benim anladığıma göre interframe yönteme örnek olarak mpeg sıkıştırmayı verebiliriz.Zira mpeg videolarda her bir karedeki resmin değişimine göre esas alan bir sıkıştırma yöntemi var.Resmdeki durağan noktalar sonraki karelerde tekrar kullanılarak video hacminden tasarruf ediliyor.Mesela sahnede durağan bir plan ve hareketli bir nesne var diyelim.Mpeg sıkıştırmasında durağan olan yerler aynı kalırken hereketli kısımlar ayrı ayrı kullanılıyor.Zannediyorum WMV dosyalarında da benzeri bir yöntem kullanılıyor.Mesela bir videoyu değişken bit hızlı olarak wmv ye encode edersek çok fazla hereketli sahne içeren videoların bit hızı dolayısı ile hacmi daha fazla oluyor.Ama aynı süredeki video daha durağan bir sahne ile çekilirse hacmi daha az oluyor.Ancak ince hassas özellikle kare kare uğraşılan kurgularda bu sıkıştırma yöntemleri sakıncalı oluyor.Zira kereler birbiryle bağlantılı.

İntraframe sıkıştırma yöntemini bilmiyorum.Acaba divx xvid sıkıştırmalar bu tipte midir?

• Arkadaşlar netten almayı düşündüğüm "Panasonic AG-HMC 150 veya 151" in RAW örneklerini buldum...
    Birkaç tanesini kaydettim CS4 de çok kolay editleniyor, hiçbir sorun yok ama gel gör ki "Adobe Media Encoder" export edemiyor...
    Herşeyi yapıyorsun efekt falan basit kurgu denedim ama export edemedim. Atıyorsun "AME" a dosya kayıp veya silinmiş diyor salak program...
    RAW örnek linki aşağıda sizler de bir denesenize... 41,54,61,76,81 nolu dosyalar nispeten düşük boyuta sahip...
    Ben EOS 5D MarkII nin Full HD dosyalarını da kaydettim o .mov formatında geliyor... Hiçbir player daha doğru düzgün oynatmadı bile.
    AVCHD dosyalarını da öyle zannediyordum... Onlar yağ gibi akıcı çıktı sevindim ama "export" da ıçtık...

ADOBE PREMIERE

http://vontraining.net/HMC150Preview/index.php

Verdiği "Error" bu

-----------------------------------------------------------------------
    Kaynak okunamadı. Lütfen taşınmadığını veya silinmediğini kontrol edin.

- Kaynak Dosya: C:\DOCUME~1\Owner\LOCALS~1\Temp\AVCHD DENEME_14.prproj
    - Çıktı Dosyası: C:\Documents and Settings\Owner\Desktop\AVCHD Files\Sequence 01.mp4
    - Kullanılan Hazır Ayar: HDTV 1080p 29.97 High Quality
    - Video:
    - Ses:
    - Bit Hızı:
    - Kodlama Süresi: 00:30:20
    19.02.2009 16:28:48 : Kodlanamadı
    Kaynak okunamadı. Lütfen taşınmadığını veya silinmediğini kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babaluga -- 19 Şubat 2009; 16:34:41 >

• 1080 60i/50i/30p/25p/24p and 720 at 60p/50p/30p/25p/24p
    Yapmadığı yok gibi:)
    Baya baba bir makineye benziyor... Şimdiden hayırlı uğurlu olsun:)

Şu anda no.96 yı indiriyorum, bakalım benim Vegas nasıl bir reksiyon (reaksiyon yani) verecek?

Bu .mov ları falan, ne varsa Nero Showtime'da açıyorum. Bir şikayetim yoktur!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIND GAMES -- 19 Şubat 2009; 18:15:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MIND GAMES

1080 60i/50i/30p/25p/24p and 720 at 60p/50p/30p/25p/24p
    Yapmadığı yok gibi:)
    Baya baba bir makineye benziyor... Şimdiden hayırlı uğurlu olsun:)

Şu anda no.96 yı indiriyorum, bakalım benim Vegas nasıl bir reksiyon verecek?

Bu .mov ları falan, ne varsa Nero Showtime'da açıyorum. Bir şikayetim yoktur!!

Doğru bir tek "Nero Showtime" doğru düzgün gösteriyor...
  • Sorunu çözdüm... Çok abuk bir çözümü var ama çözüldü...

"Error" ün adı buymuş zaten bilinen birşeymiş...

Error: "Encoding Failed. Could not read from the source" (Adobe Media Encoder CS4 on Windows)

1. Close all Adobe applications.
    2. In Windows Explorer, navigate to C:\Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CS4. (If you installed Premiere Pro CS4 in a location other than the default of C:\Program Files\Adobe, then navigate to your custom installation location.)
    3. Right-click on Adobe Premiere Pro.exe (which might appear without the .exe extension) and choose Create Shortcut.
    4. Rename the newly created shortcut to just Premiere.

Important: The name of the shortcut must be exactly Premiere with no other characters.
    5. Open a second Windows Explorer window, and navigate to C:\Program Files\Common Files\Adobe\dynamiclink.
    6. Move the Premiere shortcut that you created into the dynamiclink folder.

Öte yandan 36 saniyelik filmin Full HD renderi 10 dakika 22 saniye sürdü... Şaka gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babaluga -- 19 Şubat 2009; 18:19:46 >

• Sesler problemli çıktı bu kez Nero Showtime'ta.

Vegas'ta açtım. Hem ses hem de görüntü ok! 1 dakika 40 saniye gibi. Hiç efect falan vermedim. DVD architect'e uygun mpeg2 olarak render et dedim.
    Aradan 4 dakika geçti, kalan süre : 41 dakika dedi. Yani toplam 45 dakikada halledicek gibi. Ben de tamam sonra yaparsın dedim, durdurdum.
  • Şu codec olayına iyice gıcık olmaya başladım haa.. 25-30 codec bu ne ya...
    Bir de panasonic çiler ilk gen. HD ile ilk gen. AVCHD arasındaki farkı gösteren foto koymuşlar... Bunun için mi 25-30 codec acep???

ADOBE PREMIERE
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.