Şimdi Ara

Adobe premiere elements sesin arkaplandan duyulması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar, bir filmin ses dosyasını silip başka bir ses dosyası ekledim. yalnız film konuşmalara gelince sesler kısılıyor.
    Sanki ses arkaplandan geliyor.
    Bu sorunu bir türlü çözemedim lütfen yardım edin.

Kullandığım program Adobe Premiere Elements 15

• Eklediğiniz ses dosyasının orijinalinde mi kısılıyor yoksa Premiere'de kurgularken mi kısılıyor ?. Sesin orijinalinden kaynaklanıyorsa volüm otomasyon, compressor/limiter gibi efektlerle ses kısıldığında yükseltilebilir. Bu tür efekt kullanımları ve ya otomasyon konusunda tecrübeniz yoksa sorun daha da büyüyebilir. Eğer kurgu esnasında Premiere'de ses yüksek ise ve audio kanalında compressor/limiter gibi bir efekt varsa benzer sorunlar oluşabilir. Bu tür sorunlar genelde TV'den kayıt edilmiş (TV rip) film seslerinde vardır çünkü bazı kanallar yayın esnasında compressor/limiter tarzı efektler kullandıklarından filmin orijinal ses miksinin volüm dengesi bozulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poko001

Eklediğiniz ses dosyasının orijinalinde mi kısılıyor yoksa Premiere'de kurgularken mi kısılıyor ?. Sesin orijinalinden kaynaklanıyorsa volüm otomasyon, compressor/limiter gibi efektlerle ses kısıldığında yükseltilebilir. Bu tür efekt kullanımları ve ya otomasyon konusunda tecrübeniz yoksa sorun daha da büyüyebilir. Eğer kurgu esnasında Premiere'de ses yüksek ise ve audio kanalında compressor/limiter gibi bir efekt varsa benzer sorunlar oluşabilir. Bu tür sorunlar genelde TV'den kayıt edilmiş (TV rip) film seslerinde vardır çünkü bazı kanallar yayın esnasında compressor/limiter tarzı efektler kullandıklarından filmin orijinal ses miksinin volüm dengesi bozulur.
    Hocam, bakın şöyle yapacaktım;
    Bir filme başka kaynaktan ac3 fotmatında ses ekleyecektim.
    Filmde halihazırda var olan sesi de kesecektim.
    Orjinal sesi kesip sildim ve eklemek istediğim ses dosyasını "audio 1" sırasına ekledim.
    Yalnız adobe içinde olsun saatlerce render yaptıktan sonra olsun ses sanki arkaplandan geliyormuş gibi oluyor.
    Sesi şöyle tarif edeyim hocam, hani dublaj için hazır filmler vardır, ortam sesleri normal duyulur; ama karakter sesleri çok kısıktır. İşte bunda da aynen böyle.
    Ayrıca herhangi bir efekt de yapmadım. Sesi 6 desibel'e kadar açtım; ama nafile.
    Sağdaki ses barında ses eksili değerlerden yukarı çıkmıyor bile.
    Program ses dosyasını eklerken nasıl oluyorsa artık önplan seslerini kesiyor herhalde.

Not: herhangi bir ses efekti uygulamadım. Programı kurduktan sonra hiçbir ek ayar yapmadan işlemi yapmaya çalıştım; ama böyle bir sorunla karşılaştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ses dosyasını tek başına eklesem dahi aynı şey oluyor.
    Program ses dosyasını eklerken istemediğim bir işlem yapıyor olsa gerek.

Ek: starmix gibi bir yer vardı. Orda audio dosyasına baktım "foreground" yazıyor yani "background" yazmıyordu, sorun neydi ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bocha Boston -- 29 Ocak 2019; 17:16:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimalle 5.1 gibi çok kanallı ses ekliyorsunuz ve konuşma olan kanallar düşük kalıyor. Premiere Elements kullamıyorum fakat Premiere Pro'da sol üst bölümde Audio Clip Mixer var yani volüm ayarlarının yapıldığı pencere. Eğer Audio Clip Mixer'da stereo kanallar yerine daha geniş bir alan görünüyorsa o ses ikiden fazla kanallıdır, her kanalın tek tek volüm ayarı yapılması isteniyorsa level'ların görüldüğü grafik alanında sağ kliklendiğinde çıkan menüden "show channel volume" seçilirse ayar yapılabilir. Diğer yöntem ise timeline'da ses kutusuna tıklandıktan sonra sol üstte effect controls'den de çok kanallı ses ayarı yapılabilir. Orijinal DVD/Bluray gibi kaynaktan alınma ses ise volümü oldukça düşüktür Premiere'in mikser ayarlarıyla yeterince yükseltmek mümkün olmayabilir bu durumda audio effects bölümünde amplify gibi bir ismi olan efekt var onunla ciddi oranda volüm artışı sağlanabilir. Haliyle volüm seviyesini 0'a vurdurmamak gerekir.(clip)

• quote:

Orijinalden alıntı: poko001

Büyük ihtimalle 5.1 gibi çok kanallı ses ekliyorsunuz ve konuşma olan kanallar düşük kalıyor. Premiere Elements kullamıyorum fakat Premiere Pro'da sol üst bölümde Audio Clip Mixer var yani volüm ayarlarının yapıldığı pencere. Eğer Audio Clip Mixer'da stereo kanallar yerine daha geniş bir alan görünüyorsa o ses ikiden fazla kanallıdır, her kanalın tek tek volüm ayarı yapılması isteniyorsa level'ların görüldüğü grafik alanında sağ kliklendiğinde çıkan menüden "show channel volume" seçilirse ayar yapılabilir. Diğer yöntem ise timeline'da ses kutusuna tıklandıktan sonra sol üstte effect controls'den de çok kanallı ses ayarı yapılabilir. Orijinal DVD/Bluray gibi kaynaktan alınma ses ise volümü oldukça düşüktür Premiere'in mikser ayarlarıyla yeterince yükseltmek mümkün olmayabilir bu durumda audio effects bölümünde amplify gibi bir ismi olan efekt var onunla ciddi oranda volüm artışı sağlanabilir. Haliyle volüm seviyesini 0'a vurdurmamak gerekir.(clip)
    Hocam ses dosyası 5.1 ve Bluray dosyasından riplenmiş filmden çıkarttım.

film dosyası 15gb'ydi. ses dosyası 2gb çıktı. AC3, 6 kanal, 640kbps bitrate oranı vardı.

Dediğiniz şeyi yapıp sizi bilgilendireceğim.

• poko001 P kullanıcısına yanıt
    Hocam, dediğiniz şeyi yaptım. Uzun süren bir işlemden sonra Audio dosyasının önplan ve arkaplan ayarlarının yapılamadığı gibi bir hata mesajı çıktı.

Neyse yine canınız sağolsun. Başka bir programla film ve ses dosyasını birleştirdim çok şükür.

Beni en çok şaşırtansa Adobe programlarının MKV ve FLAC dosya formatlarını desteklemiyor oluşu. Tam bir rezalet.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adobe işine gelen ne ise onu destekler. MKV cihaz üreticileri tarafından gözardı edilir, FLAC ise açık kaynak kodludur fakat kapitalist zihniyetlerinden dolayı Adobe buna destek vermez. Adobe'nin kendi H264 encoder'ı kötüdür fakat ücretsiz olan x264 kullanımına izin vermez ancak pluginlerle kullanmak mümkün olur vs.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.