Şimdi Ara

Asio + Foobar2000 ile Kaliteli Müzik [DETAYLI ANLATIM]+[TEMA]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
16
Favori
19.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet arkadaşlar kaliteli müzik dinlemeniz için tavsiye ettiğim program ve ekletisinin kullanımını anlatacağım öncelikle asio nedir onu anlatayım.

ASIO= Audio Stream Input/Output . Asio DirectSound'a benzemektedir fakat onun daha profosyonel halidir dijital ses işlemlerimizi çok kaliteli bir şekilde gerçekleştiren bi eklentidir

Vereceğim programlarla asio tüm ses kartlarına uyumlu hale gelebilir yani asio desteklemeyen kartlarlada kullanılabilir

KULLANACAĞIMIZ PROGRAMLAR

1-) Foobar2000
    Foobar2000 v1.1.2

2-) Foobar İçin Asio Eklentisi
    Asio Eklentisi

3-)Asio Universal WDM Driver
    Asio Driver

KURULUM

1-) Asio Universal Driver'ı kuruyoruz

Kurulum bittikten sonra Pc'yi yeniden başlatıyoruz.

2-) Foobar2000'i kuruyoruz

3-) İndirdiğimiz Asio eklentisini Foobar2000'i kurduğumuz klasördeki "Components" adlı klasöre atıyoruz.

Kurulum bitti şimdi sıra ayarlamalara geldi

AYARLAR

Foobar2000'i açıyoruz , ilk önce tema ile ilgili bir kaç bilgi gelicek önümüze istediğinizi seçip devap ediyoruz.

Sol üstten File > Preferances'a tıklıyoruz .Karşımıza çıkan pencereden Playback > Output > ASiO Virtual Devices'ı seçiyoruz .

Karşımıza bu başlık pencere gelince Add New'e tıklıyoruz .

Çıkan pencereden driverımızın yüklü olduğunu görüyoruz ve Configure'e tıklıyoruz .

Gelişmiş menüyü açıyoruz

Solda gördüğümüz ses kartımız bi kaç tane var ise hangisini kullanacağımızı seçiyoruz seçtiğimiz mavi renkli oluyor zaten.

Sağ tarafta ise gelişmiş ayarlar var eğer iyi bir ses kartınız varsa donanım arabelleğini kullanabilirsiniz bu işlemci kullanımı azaltır.

İşimiz bitti şimdi çarpıya basıp çıkıyoruz.

Şimdi soldan Output kısmına gelerek Device listesinden ASIO'yu seçiyoruz . Ve ASIO artık kullanıma hazır

Şimdi ince ayar yapma vakti :

En soldan Playbacke tıkladığımızda üstte ReplayGain'den Process'i None yapıyoruz .

Foobar'ın gecikme yaşatmaması için ram'dan en büyük müzik dosyamız kadar bir boyutu Foobar'a ayırıyoruz. Bunun için Advanced Sekmesi altından Playback'e tıklayarak oradaki Full File Buffering Up To'yu sahip olduğunuz en büyük müzik dosyasının boyutuna ayarlayacağız.Ben kendiminkini 200mb'ye ayarladım.

Ve bitti programımız kullanıma hazır. Bu eklentinin tek eksi yönü windows seslerini kesmesidir yani müzik dinlerken windows sesleri duyulmaz ama müzikteki kaliteye bence değer.

TEMA

Foobar'ın en sevmediğim yanı görünüşüydü bu yüzden tema aradım çokça zaman en sevdiğim iki temayı paylaşacağım sizinle.

1-) DarkOne v2.1

DarkOne v2.1 [BURADAN]

KURULUM

-> İndirdiğimiz arşivdeki "DarkOne21build20100529.exe" dosyasını çalıştırıyoruz.
    -> Foobar'ın kurulu olduğu dizin (Genelde : "C:\Program Files\Foobar2000"dir ) doğrumu diye bakıyoruz.
    -> Doğru ise kuruluma geçiyoruz.
    -> Kendi kendine yüklüyor zaten program bitincede bir Pdf dosyası açılıyor onu kapatıp Foobar2000'i açıyoruz.
    -> Karşımıza bir seçenek ekranı geliyor buradan Columns UI'yi seçiyoruz devam ediyoruz
    -> Foobar açıldı. Sağ üstten File >> Preferences 'i açıyoruz
    -> Sol taraftan Display>> Columns UI'yi seçiyoruz.
    -> Açılan bölümden Fcl İmporting and Exporting bölümünden Import'a basıyoruz.
    -> Dosya seçme aracından Foobar'ımızın kurulu olduğu dizine geliyoruz.
    -> Foobar2000'in içinde bulunan DarkOne21 adlı klasörün içine giriyoruz.
    -> DarkOne_v2_1.fcl adlı dosyayı seçip Ok'a basıyoruz.
    -> Ardından gelen ikinci uyarıya da Ok deyip Preferences'i kapatıyoruz
    -> Temamız hazır

2-) FooSilk v3.1

FooSilk v3.1[BURADAN]

KURULUM

-> İndirdiğimiz arşivdeki Foo_silk_3.1 adlı klasörü Foobar'ımızın kurulu olduğu dizindeki Components adlı klasöre taşıyoruz.
    -> Foobarı başlatıyoruz
    -> Sağ üstten File >> Preferences 'e tıklıyoruz
    -> Soldaki bölümlerden Default User Interface'yi seçiyoruz.
    -> Açılan panelden Import Theme'ye tıklıyoruz
    -> Şimdi açılan pencereden Components Klasörüne geliyoruz oraya taşıdığımız Foo_silk_3.1 adlı klasörü açıyoıruz
    -> İçindeki dosyalardan "foo_silk_3.1__resize.fth" olanı bulup seçiyoruz
    -> Önümüze gelen tema ayarları ile ilgili kutucuğa Ok deyip geçiyoruz
    -> Temamız hazır

Güle Güle kullanın

Ogzhn_

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogzhn_ -- 12 Şubat 2011; 13:31:38 >

• Teşekkürler anlatımın çok güzel olmuş birkaç gün içinde deneyeceğim ama bir sorum var.bende creative x-fi go usb ses kartı var.bu kart asio destekliyor mudur?nereden öğrenebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerofmind

Teşekkürler anlatımın çok güzel olmuş birkaç gün içinde deneyeceğim ama bir sorum var.bende creative x-fi go usb ses kartı var.bu kart asio destekliyor mudur?nereden öğrenebilirim?

Tam emin olmasamda yok diye biliyorum fakat verdiğim driveri kurarsanız sorununuz olmayacaktır
  • Anlatımın için çok teşekkürler. Fobar200 ve asio eklentisini uzunca beridir kullanıyordum zaten gerçekten bitirim ikililer..
  • quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY

Anlatımın için çok teşekkürler. Fobar200 ve asio eklentisini uzunca beridir kullanıyordum zaten gerçekten bitirim ikililer..

Beğeniniz için tşk ederim . Bende uzunca süredir kullanıyorum bi konuda aklıma geldi bende paylaşayım dedim
  • tamda yeni bir ses kartı siparişi vermiştim gelsin bu iki programıda kurup gerekli ayarları yapıcam elinize sağlık , tabi varsa başka ayarlar anlatımın devamınıda bekleriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Losretias
    tamda yeni bir ses kartı siparişi vermiştim gelsin bu iki programıda kurup gerekli ayarları yapıcam elinize sağlık , tabi varsa başka ayarlar anlatımın devamınıda bekleriz

Ben bildiğim herşeyi anlattım fakat program çok gelişmiş eq'ya sahip isterseniz onuda kullanırsınız sizin beğeninize kalmış sade doğal kaliteli ses veren bi ikili asio ve foobar beğenmeyen olabilir fakat memnun kalacağınızı düşünüyorum eğer yeni şeyler öğrenirsem hemen paylaşırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anlatım için teşekkürler üstad.
    x-fi extream gamer ses kartım ve g500 ses sistemim var. Burdaki driver ı indirmeme gerek varmı dersin?kurulum olsun ara yüz olsun baya bir karışık geldi:)

Uzun zamandın media jukebox12 kullanıyorum gayet memnunum... Bugün kurup deniyeceğim. Her hangi bir sorun olursa yardım edersen sevinirim.

Bu arada cahilliğime ver mod nasıl olsa var eq ayarı yapmasak bir sorun bir değişim olurmu acaba?
  • İlk önce Driveri indirmeden dene bildiğim kadarı ile gamer'da asio desteği mevcut .

Foobar'ın output bölümünden device seçerken ASİO: X-Fİ GAMER var ise driversız devam edebilirsin(ki büyük ihtimal var)

Onu seçtikten sonra biz YÜklediğimiz driverin arayüzünü ayarlıyoruz ya hani şu lacivert olan sen orada Congifure'ye basınca ses kartının asio menüsü açılacaktır muhtemelen

Eq kulak zevkine göre zaten çok sıkıntı olmaz bende pek kullanmıyorum ses kartının arayüzünde zaten mevcut

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogzhn_ -- 31 Ocak 2011; 17:19:18 >
  • . Yanlış yazıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogzhn_ -- 31 Ocak 2011; 17:18:43 >
  • evet dostum kurdum gerçektende temiz bir sesi var ve seste artşta var.
    anlamadığım 2 konu var.
    1. playback-dsp manager seçeneğinde bişeyler var 5+1 fln onları nasıl aktive edicez? Başka birsürü özellik daha var onları anlayamadım.
    2. ise en önemlisi flac ları çalmıyor bu program çok büyük eksik...Yoksa benmi halledemedim.
  • bugün denedim ama ses alamıyorum.dediklerini aynen yaptım ama olmadı
  • @tmert0

1-) Orada convert to stereo gibi eklentiler var yani 5.1 müziği iki kanala çeviren eklentiler onlarla çok işim olmadı pek bilmiyorum galibba 5.1 olan kayıtları stereo sistemlerde dinlemeye yarıyor seninde g500'ün olduğu için gerek yok

2-) Ben sürekli flac dinliyorum ve sorunsuz şekilde çalıyor program flacları zaten neredeyse tüm ses türlerini oynatabiliyor codec falan belki sorun nedir tam bilemiyorum ama program flac destekliyor

@Powerofmind

Driveri falan kurduğunu varsayıyorum Device kısmından doğru tercihi yapmamış olabilirmisin yada ASİO4ALL ayarları var hani lacivert olan program yukarıda resimlerde var orada ses kartın aktifmi eğer ses kartının yanındaki simge yukarıdaki şekildeki gibi mavi ise sorun olmaması lazım eğer çarpı falan varsa üstünde ses kartını kullanan program vb. birşey açıksa onu kapatıp denemeni istiyorum

• evet çarpı var ama ses kartını neyin kullandığını bulamadım bi türlü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerofmind

evet çarpı var ama ses kartını neyin kullandığını bulamadım bi türlü

Bu ses kartının kullanıldığı anlamına geliyor ses kartının bi programı vardır sağ altta saatin yanında simgesi vardır onu görev yöneticisinden kapatabilirmisin
  • @Powerofmind

Denetim masası'ndan Ses efekti ve aygıtlarına gel Ses efekti sekmesinden ses efektlerini sessiz olarak ayarla

Ses sekmesi altında MIDI çalarken bölümü var "MS GS software wawetable Synth" olarak seçilidir muhtemelen onu değiştir.

Bide böyle dene bakalım
  • @Powerofmind

Win7 Kullanıyorsan eğer denetim masasından ses'e gir

Hoparlör yazıyor orada kullandığın aygıtın adı ona tıklayıp özelliklere bas

Açılan pencerede gelişmiş sekmesi altında seçili olan iki madde var onlardaki işareti kaldır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogzhn_ -- 31 Ocak 2011; 19:54:11 >
  • Öncelikle anlatımın için çok teşekkür ederim ,
    Önceden yaşadığım bir sorun hakkında hazır bu konu varken bilgi almak istiyorum , elimde asus 785d-m pro anakart var onboard ses kartını kullanıyorum VIA 1708S chipset li , Logitech x-530 var ancak 2 hoparlörden ses alabiliyorum sadece , ses kartının programında hoparlörleri test ettiğimde hepsinden ses geliyor ancak 5.1 şekilde müzik , oyun vs. ses alamıyorum. Foobar ı kurdum anlattığın şekilde , ses kalitesi arttı ancak hala stereo şekilde alıyorum ... Yardımcı olursan sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: r2balanar

Öncelikle anlatımın için çok teşekkür ederim ,
    Önceden yaşadığım bir sorun hakkında hazır bu konu varken bilgi almak istiyorum , elimde asus 785d-m pro anakart var onboard ses kartını kullanıyorum VIA 1708S chipset li , Logitech x-530 var ancak 2 hoparlörden ses alabiliyorum sadece , ses kartının programında hoparlörleri test ettiğimde hepsinden ses geliyor ancak 5.1 şekilde müzik , oyun vs. ses alamıyorum. Foobar ı kurdum anlattığın şekilde , ses kalitesi arttı ancak hala stereo şekilde alıyorum ... Yardımcı olursan sevinirim...

Tam olarak bilgim olmadığı için kesin konuşamıyorum fakat en son driverı yükleyin öncelikle

Birde Foobarın Preferences kısmını açın Dsp Manager altındaki Convert stereo to 4 channels eklentisini aktifleştirin belki 4 kanal olarak alabilirsiniz böylelikle sesi

Son olarak İnternette okuduğum yorumlara bakılırsa sizin şikayetinizi herkes yaşıyor galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogzhn_ -- 31 Ocak 2011; 21:20:46 >

• @r2balanar

Biraz araştırdım ses kartının arayüzünde speaker fill diye bir özellik varsa onu seçersen düzelebilir sorunun

Sorununuzun kesin çözümünü buldum galiba

Channel Mixer (TIKLAYIN)

Bunu indirin Foobar2000'i kurduğunuz klasörün içindeki Components klasörüne atın içindeki "foo_channel_mixer.dll " adlı dosyayı

Sonra Foobar'ı açın Preferences'e girin Dsp manager'a girin Sağ taraftaki listeden Channel Mixer ı seçin (Sol tarafa geçsin)

Sol tarafa geçince Channel Mixer'i seçip Congifure Selected Seçeneğine basın oradan Output Channelsi 6 kanala alın diğer sekmeleride karıştırarak sesin diğer kanallara yayılımı subwoofer ayarları gibi özelliklere ulaşabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogzhn_ -- 31 Ocak 2011; 21:58:28 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.