Şimdi Ara

Asio + Foobar2000 ile Kaliteli Müzik [DETAYLI ANLATIM]+[TEMA] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
16
Favori
19.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ogzhn_

@Powerofmind

Denetim masası'ndan Ses efekti ve aygıtlarına gel Ses efekti sekmesinden ses efektlerini sessiz olarak ayarla

Ses sekmesi altında MIDI çalarken bölümü var "MS GS software wawetable Synth" olarak seçilidir muhtemelen onu değiştir.

Bide böyle dene bakalım

Windows 7 kullanıyorum ve dediğin bölümü bulamadım.Diğer dediklerini de denedim ama olmadı.Olmuyorsa da sağlık olsun asiosuz bile foobar gayet iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerofmind

quote:

Orijinalden alıntı: Ogzhn_

@Powerofmind

Denetim masası'ndan Ses efekti ve aygıtlarına gel Ses efekti sekmesinden ses efektlerini sessiz olarak ayarla

Ses sekmesi altında MIDI çalarken bölümü var "MS GS software wawetable Synth" olarak seçilidir muhtemelen onu değiştir.

Bide böyle dene bakalım

Windows 7 kullanıyorum ve dediğin bölümü bulamadım.Diğer dediklerini de denedim ama olmadı.Olmuyorsa da sağlık olsun asiosuz bile foobar gayet iyi

Öncelikle demek istediğimi daha iyi anlatayım resimleri takip edersen sorunsuz yapabilirsin sonucundan tam emin değilim ama umarım olur

Asio + Foobar2000 ile Kaliteli Müzik [DETAYLI ANLATIM]+[TEMA]

Asio + Foobar2000 ile Kaliteli Müzik [DETAYLI ANLATIM]+[TEMA]

Gösterdiğim olmuyorsa Ses efetleri sekmesinden windows seslerini kapatın birde son olarak ses simgesine çift tıklayın karıştırıcıyı açın ve uygulama seslerini kapatın umarım sorununuz çözülür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogzhn_ -- 1 Şubat 2011; 3:08:00 >

• @Ogzhn_

Gösterdiğin kısımları ayarladım ve dikkat ettim ki o 2 işareti kaldırsam bile özellikleri açınca yeniden seçili olarak geliyorlar. Ses efektlerini kapatmayı da denedim ama o da işe yaramadı malesef. Ama MS GS software wawetable Synth bölümünü bulamadım sanırım bu yüzden sorun oluyor.
  • Vallahi Asio'yu ben de severek kullanıyordum ama başka ses kaynağına geçip, tekrar foo'ya döndüğümde devamlı mapping hatası veriyordu ("cannot direct output channels to the drive channels" gibisinden bir mesaj veriyordu, channel 1 left, channel 2 right diye tekrar remap yapıyordum. Çözüm bulamadım, gına gelmişti.

Sonrasında WASAPI output'a geçtim, kafam rahat. ASIO ile aynı kaliteyi veriyor. İsteyen denesin.

http://www.foobar2000.org/components/view/foo_out_wasapi

dll dosyasını foobar'ın component klasörüne atıp sonra programın output menüsünden WASAPI'yi seçiniz.

Bir de hem WASAPI hem de ASIO için buffer lenght'i 800'e indirip output format'ı 24-bit'e ayarlayınız.

• @NJ

Dediğini yaptım ama "Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 44100 Hz / 24-bit / 2 channels" hatası alıyorum. Halbuki kartım 48khz 24 bit destekliyor. Nerede yanlış yaptım acaba?
  • ses kartının özelliklerinden 24-bit depth ve 96 KHz sample rate seçili olduğundan emin olunuz.

Eğer DTS, APE ya da 24/96 FLAC dinlemiyorsanız 16'da kalabilir, sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerofmind

@Ogzhn_

Gösterdiğin kısımları ayarladım ve dikkat ettim ki o 2 işareti kaldırsam bile özellikleri açınca yeniden seçili olarak geliyorlar. Ses efektlerini kapatmayı da denedim ama o da işe yaramadı malesef. Ama MS GS software wawetable Synth bölümünü bulamadım sanırım bu yüzden sorun oluyor.

Win7'de nereden kapanığını bi türlü bulamadım aslında arkaplanda çalışan programları tek tek kapatıp deneyerek bulabilirsiniz ses çıkarabilecek MIDI kullanabilecek yazılımları kapatarak ve WASAPİ'de hata almışsınız ses kartınız 16 bit belkide bazı ses kartları öyle yazdığı gibi olmuyorda

• benim sorunum Asio Universal Driver'ı kuramadım foobar da listede de cıkmıyor
  • foobarda asio driver gozukmuyordu bundan yola cıkarak winamp icinde asio plugin oldugunu ogrendim winamp plug da asio driver gozuktu ve şuan tüm sesler 5.1
  • Eğer doğru kurduysanız asio driver foobarda kesinlikle gözükmeli
  • Foobar2000 son 2 yıldır kullandığım tek mp3 çalar programıdır , birçok arkadaşım tavsiye ettim ,Beğenenler oldukça fazlaydı.
    Nedense oldukça sade deyip beğenmeyenlerde oldu

Ben foo_out_ks verisini , component dosyasının içine atıpta kullanıyordum.Ondan farklı olarak bu konuda ki uygulamayı yapsam ne gibi bir farkla karşılacağım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NJ

ses kartının özelliklerinden 24-bit depth ve 96 KHz sample rate seçili olduğundan emin olunuz.

Eğer DTS, APE ya da 24/96 FLAC dinlemiyorsanız 16'da kalabilir, sorun yok.

Kartım 24 bit 48khz destekliyor ve onlar seçili Heralde yazılımsal başka bir problem var anlayamadım. Zaten 16 biti seçersem de bu sefer aynı hatanın 16 bitli olanını, 8 bitte de aynı hatanın 8 bitli olanını alıyorum.

@Ogzhn_

Kart 24 biti destekliyor diye biliyorum hatta 24 bit şarkılar foobarda sorunsuz çalışıyor.
  • dikkat ettim winamp icinde asio plugin 5+1 degil 4+1 calısıyor
    PowerDvd den dinliyorum ses hepsinden daha güzel
  • @Themechanic

Asio'yu bi çaıştırabilseydin çok iyi olurdu ama olmadı bi türlü kardeşim programları kontrol etmeni söylemiştim hiç batınmı ?

@yus01

Driver'ı kuramadım demiştin nası bi hata aldın nasıl kurulmadı anlatırsan yardımcı olabilirim
  • driver kuruldu ama foobarda device kısmında görünmüyordu zaten powerdvd den dinleyince foobardan vazcaydım
  • Asio driver'ı kurmanız eğer asio destekleyen bir ses kartınız yoksa (ki profesyonel kartınız olması gerekir) sisteminizi zorlamak dışında hiçbir şeye yaramayacaktır. Asio protokolü Asio destekleyen ses kartları ile ASIO isteyen programlar arasında bir bağlantı oluşturmak içindir. Foobar'a ASIO eklediğiniz takdirde muhtemelen standart onboard ses kartı durumu daha da kötü yapacaktır. Ayrıca ses kartınız ASIO desteklese bile normal müzik dinlemeniz sırasında kalitenin artması mümkün değildir.
  • Paylaşım için teşekkürler uzun zamandır pc ses sistemleri bölümündeki en faydalı paylaşımlardan biri olmuş uzun yıllar bu programları kullanıyordum fakat kurulumda zorlanan arkadaşlar için rehber niteliğinde bir yazı olmuş
  • @Tarkus

Creative X-fi serisi bile asio destekliyor profesyonel bi kart oludğunu pk sanmıyorum orta düzey bi kart

Onboard'la denendiğindede program ses kartını değil işlemciyi kullanılır ve daha kaliteli ses verir . Denedim bizzat (Programda bunun için seçenek var zaten eğer kartınızı kullanmak istiyorsanız seçersiniz diye yazdım ben mesaja)

Ve bu programın Mp3'ün kalitesini arttırdığını söylemedim ben yazdım zaten Asio sesi taşıyan işleyen bi protokoldür ve sesi daha az daha profosyonelce işleyerek bize ulaştırır buda kaliteyi arttırır.

İddaa etmiyorum ben kullanıyorum ve bakıyorum başka kullananlarda memnun sizin fikrinize saygı duyuyorum.

İyi forumlar

@_DIESEL_

Tşk ederim beğeniniz için bende kullanıyorum ve nası kullanacağımı kendi kendime öğrendim diyebilirim bu yüzden paylaştım umarım yararlı olur

• quote:

Orijinalden alıntı: yus01

driver kuruldu ama foobarda device kısmında görünmüyordu zaten powerdvd den dinleyince foobardan vazcaydım

Sizin kulak zevkiniz siz bilirsiniz
  • paylaşım için tşk. notebookta kullanıyorum.notebook için ses netliği açısından fazla bir şey belli olmuyor.winamp la aynı gibi. tabiki iyi bir ses kartı ve hoparlörle dahada anlaşılır denemek lazım. benim hoşuma giden yanı görselliği çok hoş EQ ayarı mükemmel ince ayarlar yapabiliyorsunuz EQ görselliğide yansıtılmış çok hoş... artık müziği bunla dinlerim daha iyisi glene kadar...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.