Şimdi Ara

Asio + Foobar2000 ile Kaliteli Müzik [DETAYLI ANLATIM]+[TEMA] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
16
Favori
19.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kartalaraz

paylaşım için tşk. notebookta kullanıyorum.notebook için ses netliği açısından fazla bir şey belli olmuyor.winamp la aynı gibi. tabiki iyi bir ses kartı ve hoparlörle dahada anlaşılır denemek lazım. benim hoşuma giden yanı görselliği çok hoş EQ ayarı mükemmel ince ayarlar yapabiliyorsunuz EQ görselliğide yansıtılmış çok hoş... artık müziği bunla dinlerim daha iyisi glene kadar...

Foobar kişileştirilmeye çok açık bir program bu yüzden öyle görüntüsüde hoş ve kalite olarakta iyi tabi netbookta belli olmayabilir ama imkanınız olursa iyi bir sistemde tavsiye ederim
  • bence foobar a saplantı yapmayın winamp icinde asio plugin var sonucta olay asio sürücülerinde
  • quote:

Onboard'la denendiğindede program ses kartını değil işlemciyi kullanılır ve daha kaliteli ses verir . Denedim bizzat (Programda bunun için seçenek var zaten eğer kartınızı kullanmak istiyorsanız seçersiniz diye yazdım ben mesaja)

Eğer ses kalitesi açısından bir fark yarattığını düşünüyorsanız tabii ki bu konuda bir şey diyemem sadece teknik açıdan bu biraz imkansız. Ayrıca bilgilendirme açısından söylüyorum ASIO protokolü de aynı miktarda CPU kullanır hatta bazen daha da fazla kullanır. Yarattığı fark stream'in DirectSound gibi değişik Windows layerlarından geçmesini engeller ve direkt ses kartına ulaşmasını sağlar. Bu sadece ama sadece kayıtta farkedilen birşeydir. Örneğin normalde Cubase vb. DAW programları kullanırken latency ASIO olmadan 100-700 ms civarıdır ve bu çok rahatsız edici bir durum olur çünkü monitoring yapamazsınız. Lakin kaydettiğiniz bir şeyi dinlerken latency 40 da olsa 100 de olsa pek farketmez. Zaten tutorialınızda foobar2000 buffer size'ı oldukça yükseltmişsiniz ki bu daha fazla latency yaratır aynı zamanda RAM yükünü arttırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarkus -- 3 Şubat 2011; 12:54:35 >

• yanlış alıntı yapmıssınız galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ogzhn_

@Themechanic

Asio'yu bi çaıştırabilseydin çok iyi olurdu ama olmadı bi türlü kardeşim programları kontrol etmeni söylemiştim hiç batınmı ?

@yus01

Driver'ı kuramadım demiştin nası bi hata aldın nasıl kurulmadı anlatırsan yardımcı olabilirim

Malesef olmadi kardeşim programları da denedim ama olmadi. İleride tekrar deneyeceğim yardımların için teşekkürler.
  • bu program ne işe yarıyor şimdi 192kpbs değerindeki sesleri 320 hatta 440 lara mı çıkarıyorda daha iyi kalite li oluyor merak ettim yapıyorsa ki biraz imkansız değerleri kesilmiş sese ses eklenmez yada var olan sesimi daha iyi işliyor bu konuda bilgi alabilirmiyim ki en iyi müzik dinleme programı amarok tur asla dll dosyası kullanmaz ses kartını olduğu gibi kullanır zaten kendiside linux altında çalışır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: pctechnic01

bu program ne işe yarıyor şimdi 192kpbs değerindeki sesleri 320 hatta 440 lara mı çıkarıyorda daha iyi kalite li oluyor merak ettim yapıyorsa ki biraz imkansız değerleri kesilmiş sese ses eklenmez yada var olan sesimi daha iyi işliyor bu konuda bilgi alabilirmiyim ki en iyi müzik dinleme programı amarok tur asla dll dosyası kullanmaz ses kartını olduğu gibi kullanır zaten kendiside linux altında çalışır :)

Burada ASIO'nun ses kalitesini arttırdığı iddia ediliyor zira yıllardır kayıt vs işlerde ASIO kullanan biri olarak sesin daha "iyi"(artık nasıl tanımlanıyorsa o iyi) olmasının fiziksel olarak hiç bir mümkünatı yok. Tek yaptığı şey latency azaltmak o da zaten kayıtta sadece işe yarar.
  • quote:

bu program ne işe yarıyor şimdi 192kpbs değerindeki sesleri 320 hatta 440 lara mı çıkarıyorda daha iyi kalite li oluyor merak ettim yapıyorsa ki biraz imkansız değerleri kesilmiş sese ses eklenmez yada var olan sesimi daha iyi işliyor bu konuda bilgi alabilirmiyim ki en iyi müzik dinleme programı amarok tur asla dll dosyası kullanmaz ses kartını olduğu gibi kullanır zaten kendiside linux altında çalışır :)

Bu program amarok'un yaptığını yapmaya yarıyor diyelim Windowsun saçma sapan ses işemlerini atlayıp sesi ses kartına veriyor

Amarok bende kullandım linux kullanıren gerçekten kaliteli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarkus

quote:

Burada ASIO'nun ses kalitesini arttırdığı iddia ediliyor zira yıllardır kayıt vs işlerde ASIO kullanan biri olarak sesin daha "iyi"(artık nasıl tanımlanıyorsa o iyi) olmasının fiziksel olarak hiç bir mümkünatı yok. Tek yaptığı şey latency azaltmak o da zaten kayıtta sadece işe yarar.

@Tarkus

Bilginize lafım yok biliyo olabilirsiniz eleştiriyosunuz sürekli ama kullananlar far olduğunu söylüyor kaliteyi arttırmak derken sadece sesi doğal olarak ses kartına aktarmaya yarıyor bu program başka bi iddiam yok

• bir sorum daha olacak windows ortamında çalışıpta dll mantığı ile çalışan ki bu windowsun dll dosyları ile bağdaşacaktır nasıl olcak bu işi dll lerden etkilenmeden .

denedim çok aman aman bir fark yok aynı işi windows media playerdan eq ayarlarından da o sesler ayarlana biliyor aslında çoğu kişi eq ayarları le uğrasmayı sevmez biraz hassastır . ama ses kalitesinde artış yok bundan eminim mp3 gene mp3 track ses kalitesinde gelmiyor denediğim için bilgi vermek istedim sadece ama çogu kişinin işine yarabilir windowsun eq ayarları ile oynamak istemiyor iseler . hepinize tşk dilediğiniz sinizle olur inşallah saygılar
  • quote:

bir sorum daha olacak windows ortamında çalışıpta dll mantığı ile çalışan ki bu windowsun dll dosyları ile bağdaşacaktır nasıl olcak bu işi dll lerden etkilenmeden .

denedim çok aman aman bir fark yok aynı işi windows media playerdan eq ayarlarından da o sesler ayarlana biliyor aslında çoğu kişi eq ayarları le uğrasmayı sevmez biraz hassastır . ama ses kalitesinde artış yok bundan eminim mp3 gene mp3 track ses kalitesinde gelmiyor denediğim için bilgi vermek istedim sadece ama çogu kişinin işine yarabilir windowsun eq ayarları ile oynamak istemiyor iseler . hepinize tşk dilediğiniz sinizle olur inşallah saygılar

Yorumunuz için öncelikle tşk ederim.Dll lerden etkilenmeden derken windowsun saçma dll'leri yerine kendi dll'lerini kullanıp ses kartına aktarım yapıyor program en azından teori böyle

• çıkan sayfada asio eklentisini bulamıyorum
    yardım lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: dramer1

çıkan sayfada asio eklentisini bulamıyorum
    yardım lütfen

Link yenilendi
  • 1 seneye yakındır kullanıyorum foobarı.Wasabi ile optik çıkıştan home theatera direk sesi vererek kullanıyorum ve gayet memnunum
  • bişey farkettim bunu kulanınca msn de cam acamıyorsun bunu nasıl cozebiliriz :=(((
  • hazır eq ayarları çıkmıyor
  • creative fataliy champion ses kartı kullanıyorum herşeyi denemem rağmen asio da ses gelmiyor birtürlü...pki digital bağlantı yaptığımdan olabilir mi ?
  • Anlatım için teşekkürler
  • @MC.CYBER_

Msn'de sorun yaşamadım ben ama msnde yeniden kamera kurulumu yapmayı denermisin ?

@feelulive

Eq ayarlarını hazır yerine kendi kulak zevkine göre yapman daha iyi olacaktır, fakat tekrar kurabilirsen programı düzeleceğini umuyorum.

@poten_za

Dijital çıkışlara etki etmez bu dijital çıkış zaten direk ses sistemine yollamakta sesi kullanmana gerek yok bunu .
    Ama arkadaş yazmış Wasabi adlı Output kurarsan belki kullanabilrisin denemediğim için kesin birşey söyleyemiyeceğim ama tekrar belirteyim ASIO analog bağlantılar için geçerli.

.AnasoN.

Rica ederim yardım edebildiysem ne mutlu bana.
  • Çok güzel çalışma olmuş hocam emeğine sağlık.Ses eskisine göre daha net çıkıyor winamp kullanıyordum önceden artık foobar2000 le devam .Tekrardan teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.