Şimdi Ara

Divx'i 'AltYazı İle' VCD Yapmak (Resimli Anlatım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba , Sizlere Divx formatlı bir filmi Nasıl Altyazısı ile VCD formatına dönüştüreceğinizi anlatacağım.
    Sizler gibi bende çok araştırdım bu konuyu ve bir kaç yabancı sitede nasıl olabileceği hakkında bilgi edindim.Ve sonunda başardım.

Bunun için gereken dosyaları sizler için upload ettim.Buyrun,

http://www.share bigfile.com/file/63103/divxtovcdbyCarpathiA-rar.html (boşuğu kapatın)

Program isimleri,

*WinAvi Video Converter (arkadaşlar bu programın ilacınıda ekledim fakat malesef ilaç hastaya işlemiyor çalışan ilacı burdan edinebilirsiniz.)
    ***http://www.share bigfile.com/file/63118/winAVI-ser ial-txt.html *** (2 adet boşluk var kapatın)
    *VodSub (alt yazınızda oynama yapmanız için gerekli olabilir)

WinAvi Video Center isimli hastayı , hasta yatağına yatırdık ve ilacını verdik şimdi , yapacağımız şey basit

*ÖNEMLİ NOT" *** DIVXi VE ALTYAZI DOSYASINI AYNI İSİMDE DÜZENLEYİNİZ VE AYNI KLASÖRDE TUTUNUZ***
    İşlemi yapmadan önce lütfen alt yazınızda yapmak istediğiniz değişiklikleri yapınız.

**Örnek : axial-drkcty.sub / axial-drkcty

Divx'i "AltYazı İle" VCD Yapmak (Resimli Anlatım)

1.Öncelike , programı açıyoruz ve ana sayfada "DVD" isimli butona tıklıyoruz,
    2.Ardından önümüze divxi seçmemiz gereken pencereden vcd ye çevirmek istediğimiz divxi seçip "aç" a tıklıyoruz.

Ardından ,

3.Vcd haline gelicek olan dosyayı nereye yükleyeceğinizi belirtin.
    4.Çevrilmesini istediğiniz formatı seçin İsteyen istediği formata çevirebilir fakat biz "VCD" olarak işaretliyoruz.

Ardından "ok" yapıyoruz ve geçiyoruz.

5.Program divx ten vcd ye dönüştürmeye başladı dosyayı.Burda yapmanız gereken şey eğer istiyorsanız filmin nasıl çekildiğine göz atabilirsiniz "preview movie" yi işaretliyerek an an çekilen vcd formatının kalitesini takip edebilirsiniz.İşlem süresi 20dk civarı sürebilir tabiiki bu çektiğiniz formata ve bilgisayarınızın donanımsal özelliğine göre değişebilir.

İşlemin tamamlandığını var sayıyorum.Hazırlanmış dosya sizin yüklenmesini istediğiniz klasöre geçmiştir.

Cd yazıcınızda var tabiiki elinizde bu sebeple "nero" isimli cd yazıcı programınızında elinizde var olduğunu sayıyorum.

Neroyu açıyoruz

6.Sık Kullanılanlardan "Vidyo Cd Yarat"ı seçiyoruz.
    7.Hazırlamış olduğumuz film dosyasını (divxten çevirdiğimiz) sürükle bırak mantığı ile veya "ekle" butonundan bulup listeye ekliyoruz.
    8.İleriye tıklıyoruz ve tercihiniz olan bir kaç değişikliği yapıyoruz ve yazdırıyoruz.

İşlem bu kadar arkadaşlar.

Tavsiyem vcd ye yüksek hızla yazdırmayın bazen bozuk çıkabiliyor dosyalar.Ayrıca şunu söylemeliyimki "divx" i divx player olmadan normal bir vcd playerda tv de izlemek güzel olacaktır fakat görüntü kalitesi konusunda aynı şeyleri söyleyemem.Buda acı bir gerçek :)

Basit bir işlem esasında , sorun çıkacağını sanmıyorum kimsede , fakat yinede olan olursa belirtsin biz cevaplamaya çalışırız.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 1 Aralık 2024; 14:4:17 >

• Saolasin ellerine saglik peki ama bir sorum var divx vcd ye cevirdimigzde tek cd ye sigdirabiliyormmuyuz pek sanmiyorum ama
  • öyle bir durum söz konusu olduğunda filmleri kesip biçen programlar devreye giriyor :D
  • ya bilindik guzel bi tane oyle bir program bilen varmi...
  • video cutter felan bu isimde bişiler arattır kesin bişiler çıkar özellikle bizim forumlarda vardır bu konularda bilgilendirme
  • anlatım için saol

video ikiye bölündğünde alt yazıyıda ayırmak gerek bunun için bir program varmı bildiğiniz
    alt yazı düzenlemek için
  • convert olurken altyaziyi ekliyorsa bolurken sanmam bi sorun olcagini ama eger nero ile yazarken koyuyosa o zman sorun bak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hımmm öncelikle saol araştırman için...çok ilgilendiğim bir konu...bi sorum olucak....sen divx i vcd çevirdiğinde örnek olarak 700mb lık bir divx filmi vcd ye çevirince boyutu ne kadar arttı yada azaldı yada aynımı kaldı...onun oranlarını anlatabilirmisin....
  • Kesinlikle dosyanın büyüklüğü artıyor arkadaşlar, bende anlamadım neden artıyor fakat , artıyor yani aslında divxin kalitesi daha iyi yani kalite düştükçe vcd haline geliyor boyutunda azalması gerekir ?

Bundan artıyor neyse göz görmeden gönül katlanır :D
  • öncelikle paylasım için tskkrler ama ben kendim önceden zaten böyle bişi yaptıgım için önerim olcak yaw kim böle bi işle urasırki!

Cok zahmetli ve sonucu pekte ii deil! Kesiosun,biçimlisun, alt yazıyı ayarlıosun. bunları convert yaparken pc acaip kasılıor. sonuc olarak daandik bir vcd görüntüsü alıosun!
  • Tabiiki divx görüntü kalitesi ile vcd görüntü kalitesi tartışılamaz fakat elden birşey gelmez, bu konuda forumlarda çok istek gördüm bende çok istiyordum yapmak , ve sonunda bi şekilde başardık.En azından akılda soru kalmadı , isteyen yapıyor vcd formatında filmini beğenmeyen izlemiyor yani olay bu

Kolay gelsin herkese.
  • ya aklıma bişey geldi...yanlış hatırlamıyor isem birkez yapmıştım...divx bir filmi nero da convert etmiştim ve vcd yapmıştım....yapanlarınız varmı...görüntü pek iyi olmamıştı ama convert etmişti nero da...neroya girip vcd disci yarat yapıp oraya bu divx i ekleyince zaten o convert ediyor...baya uzun sürüyor yapması ama yapıyor...
  • Ben hiç denemedim bak onu zamanım olduğunda bakıcam kesin
  • Ben denedım :D lordun dedıgı gıbı sonuc pek ıyı deıl eskııden gercı ben ypıyodum ama atyazı sorunu var eer kuullanmak ısteyenler Easy vıdeo splıtter ı kullana bılır rahat ve kullanıslı ben heralde 10 dakka aldı koskoca fılmı kesme... Ama altyazı eklme ısı nı ogrendıkten sonra gene baslıcam
  • slm ben programın çalışıp çalışmadığını test etmek için herhangi bir video ile subtitle dosyasının adını aynı yaparak klasöre koydum ama olmadı sorun videonun farklı olmasımı????
  • Anlatım için teşekkür ediyorum.Fakat benim sorunum daha farklı ;
    Elimde V For Vendetta ispanyolca altyazılı vcd var.Ben bu filmden ispanyolca altyazıyı kaldırıp Türkçe Altyazıyı nasıl ekleyebilirim ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kül

Anlatım için teşekkür ediyorum.Fakat benim sorunum daha farklı ;
    Elimde V For Vendetta ispanyolca altyazılı vcd var.Ben bu filmden ispanyolca altyazıyı kaldırıp Türkçe Altyazıyı nasıl ekleyebilirim ?

eğer alt yazı filme gömülmüşse altyazıyı kaldırmam mümkün değil

güzel bir çalışma ben kendim yapana kadar bayağı bir uğraşmıştım ama bu sistemi çözdükten sonra divx den dvd vcd yapmak çok kolay
  • Kül ,

Telsimin söylediği gibi eğer alt yazı film ile birleşikse en azından ben bunun çözümünü bilmiyorum
  • arkadaşlar vcd cevirirken vcd izlediğimizde çözünürlük kücük gösteriyor onu nasıl nerden ayarlayabilirim yardımcı olcak arkadaş varmı
  • total video converter da yapıyor hem altyazı gömüyor hemde vcd formatına uygun hale getiriyor boyut problemi bunda da var ama
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.