Şimdi Ara

DVD filmi türkçe oynatma!Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dvd ve usb flash bellek aldım.
    Dvd filmi komple attıgımda dvd player dvd'yi oynatıyor ama ing. versiyonunda.Bakıyorum attığım dvd'nin Türkçe dublajı var fakat oynayan filmi türkçeye çeviremiyorum.
    Filmi nasıl atmalıyım ki,dvd'yi oynatırken türkçeye çevirme özelliği aktif olsun?
    Herhangi bir programı filan mı var acaba?

• Ben menuleri, farklı dublajı, altyazısı olan dvd leri nero ile yazdığımda hiç sorunsuz kullanabiliyorum. Nerodan yazma olayındada farklı bir yere girmiyorum direk veri dvdsi yarat deyip seçtiğim dosyayı atıyortum içine.

sizin sorununuz dvdnin kendindede olabilir değilse playerinizde olabilir. usbyi neden belirttiniz? usb ye filmi yükleyip ordan çalıştırdığınız içinmi?
  • Hayır Dvd Cd'si yönünden sıkıntım yok dvd cdsini takıyorum istedğim gibi türkçe ing.ce türkçe alt yazılı yapabiliyorum.Benim sıkıntım Dvd filmi usb'ye atınca usbyide dvd'ye takınca dvd filmi sadece ing.ce izleyebilmem usbyi takınca kumandada türkçeye çeviremiyorum veya alt yazısını ekleyemiyorum
  • herhangi bir yazma programiyla kalip halinde yaz filmi sonra onu usb ye at bir tane de usb ye portable daemon tools atarsin bu sekilde farkli pc lerde de izleme imkanin olur
  • Ben internet cafelerden film aldığım için genelinde nero tarzı kalıp yazıcı programlar olmuyor.
    Dvd'yi dvix'e çevirsem öyle usb ye atsam nasıl olur sizce? olur mu acep?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 5kursun

Ben internet cafelerden film aldığım için genelinde nero tarzı kalıp yazıcı programlar olmuyor.

DVD filmlerinin ses codeclerine baktımızda 2-3-4 çeşit ses olduğunu görüyoruz.
    mesela

audio #0 turkish 448 kbps 6 channels
    audio #1 english 448 kbps 6 channels
    audio #2 turkish 192 kbps 2 channels
    audio #3 english 192 kbps 2 channels

bunlar DVD 4-5 parçaya ayrılmış içindeki *.vob dosyaları içinde gömülüdür.DVD rip yapanlar bilir.bu seslerden sadece birini seçiyoruz, görüntü codec'i olarak xvid divx gibi codec'leri tercih ediyoruz.o yüzden boyutta epey kazanç sağlanıyor.bazı uyanık korsancı amcalar internette şurdan burdan buldukları divx mp4 hatta sinema çekimi görüntüleri çeşitli DVD yaratıcı programlarla DVD'lere atıyor.senin de kullandığın DVD bunlardandır.o yüzden tek bir dil olabilir.sorun bundan değilse,internet cafe'deki dosyalardan olabilir.yani onların DVD kalıp dosyası olması şarttır o zaman(*.iso, *.nrg vb gibi)çünkü DVD ve CD'lerde bu bahsettiğiniz tarzda kopyalama bunların pc dışındaki diğer oynatıcılarda çalışmamasına sebep oluyor.mesela bizzat denemiştim elimde ps1 oyunu kalıp dosyası(*.iso) vardı.tabi cahilliğimizden nero'nun kalıbı diske yazdırma özelliğini bilmiyordum.veri diski yarat deyip bu dosyanın içindekileri aracı bir programla görüp seçip yazdırdım fakat oyunu pc'de emulatör yardımıyla açtığım halde(tabi kalı dosyası halindeki oyunu) ps1'de açamamıştım.sonra kalıbı diske yazdırmayı denedim ve açtı.
    sanırım bu CD, DVD'lerde pencere açarak göremediğimiz dosyalar var.olay bundan kaynaklanıyor.

ayrıca DVD CD'si diye birşey yoktur.DVD farklı,CD farklı,BD(Blu-Ray) farklı bir şeydir.

quote:

Orjinalden alıntı: 5kursun

Ben internet cafelerden film aldığım için genelinde nero tarzı kalıp yazıcı programlar olmuyor.

buna dikkat etmemişim.eğer DVD oynatıcın divx açabiliyorsa bence de öyle yap.böylelikle daha fazla film atabilirsin usb flash belleğine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 28 Ekim 2008; 19:12:25 >

• Dvd ve usb yi birbirinden ayırabilmek için öyle yazmıştım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.