Şimdi Ara

Adobe premiere pro ve After effects için tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar ! Ben Youtube için içerikler üreten bir arkadaşınızım. Yurtdışında yaşıyorum, fakat donanım konusunda çok bilgisiz olduğum için, 2019 yılı başında, ekran kartsız pc'yi, aha bu adobe uygulamalarını kaldırır diye çaktılar :)

Şimdi ise, daha iyi bir masaüstü toplamak istiyorum, şu anda kullandığım masaüstü ile premiere pro kullanıyorum fakat, çok fazla limitleri zorlayamıyorum. After effects'i açtığımda zaten pc donuyor.

Şu an kullandığım donanım, bu parçalardan oluşuyor.

İşlemci Intel(R) Core(TM) i5-8400 CPU @ 2.80GHz, 2808 Mhz, 6 Çekirdek, 6 Mantıksal İşlemci

Temel Kart Üreticisi ASRock

Sistem Üreticisi IRU

Yüklü Fiziksel Bellek (RAM) 8,00 GB

Toplam Fiziksel Bellek 7,93 GB

Kullanılabilir Fiziksel Bellek 3,14 GB

Toplam Sanal Bellek 13,9 GB

Kullanılabilir Sanal Bellek 6,94 GB

Disk Belleği Dosyası Alanı 6,00 GB

Disk Belleği Dosyası C:\pagefile.sys

Bağdaştırıcı Açıklaması NVIDIA GeForce GT 630

Bağdaştırıcı RAM'ı 1,00 GB (1.073.741.824 Bayt)

Şimdi ise, onbin Tl tutarında bir masasüstü toplamak istiyorum, monitörü hariç. Bu programların kasmayacağı bir pc tavsiyesi verecek olan var mı acaba bu programları kullanmış kişilerden ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moscow34 -- 29 Kasım 2020; 17:25:13 >

• anakartınız tam nedir?

yurt dısında olmanız buyuk avantaj yaratır sıze.

eldeki parçaları tam olarak yazarsanız 10000 harcamadan cok sağlam bır pc yaparız.

• acura07 kullanıcısına yanıt

Ben şu an kullandığım masaüstüne ekleme yapmak istemiyorum, yeni bir kasa yapmak istiyorum. Eskisini, nete girmek için kullanacağım. Yaşadığım yerde, Türkiye de ne satılıyorsa, hepsi bulunuyor. O yüzden onbin tl gibi bir bütçe ayırdım bu iş için.

• moscow34 kullanıcısına yanıt

Eldekine ekleme yaparak daha performanslı bir sistem toplarız diye demiştim.

1200 $ civarı bir sistem e mi bakıyoruz o zaman?

10700f 300$

Z490 tomahawk 180$

2*16 ram 100$

Wd ble 1tb m2 ssd 70$

Corsair rm750w psu 125$

Msi 100r kasa 50$

5600xt 300$

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acura07

Eldekine ekleme yaparak daha performanslı bir sistem toplarız diye demiştim.

1200 $ civarı bir sistem e mi bakıyoruz o zaman?

10700f 300$

Z490 tomahawk 180$

2*16 ram 100$

Wd ble 1tb m2 ssd 70$

Corsair rm750w psu 125$

Msi 100r kasa 50$

5600xt 300$

Peki bu donanım ile sıkıntı yaşamayacağımı, ve 4 k videoları rahatlık ile editleye bileceğimi söyleye bilir misiniz ?

Ekran kartı 2.el 2070s alırsanız garanti ederim.

5600xt ne yapar kestiremem. Ama altından kalkacaktır diye düşünüyorum

• Siz Adobe kullanıcısı mısınız ? Bu arada çok teşekkür ederim tavsiye için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moscow34 -- 29 Kasım 2020; 20:26:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Dostum söylediklerini topladım ve artı LG 27MK600M-W monitör ekleyip satın alıyorum kısmetse. Toplam 15 600 tl tutuyor. Umarım After effect ve premiere de istediğim kesintisiz sonucu alırım.

Ho. Ekran kartı 5600xt mi 2070s mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: acura07

Ho. Ekran kartı 5600xt mi 2070s mi?

GIGABYTE AMD Radeon RX 5600 XT GAMING OC [GV-R56XTGAMING OC-6GD rev2.0]

• Adobe uygulamalari icin "Supported GPUs for ray-traced 3D renderer" listesi olur ve adobe nvidia önerir, nvidia rtx lerden bir kart almanizi tavsiye ederim. (bu arada adobe all apps 2021 - lisansli kullanicisiyim)

Suan yasadiniz sikintinin temel sebebi ramler... ramleri 32gb yaptiginiz an buyuk bir rahatlama olacak, uzerine ekrankarti olarak uygun fiyatli bir rtx aldiginizda gpu acceleration biraz daha performansi arttiracak. zamaninda yapilan testlerde gt 1030 ile gtx 1080ti arasinda bu hizlandirmada oyle cok cok fark olmadigi yonundeydi... islemcinin cekirdek sayisi daha da onemliydi... 10700f/k/kf falan bunlar iyi olur aftereffect icin. ram cok önemli (64 bile dusunulebilir o derece) ve rtx bir kart olmasi gelecek icin bir garanti diyebilirim.

• kunGFu kullanıcısına yanıt

Adobe programları için İntel önerilirdi. Ryzen 5 bin serisi güçlü tek çekirdek performans geliişimiyle önerilir mi, yoksa İntel önermeye devam mı?

şurada Levon Turaç biraz bahsetmişti: https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/142431373

Recep Baltaş

• Metality kullanıcısına yanıt

Timeline muhabbeti geciyor Recepte, dogru... Levon egriyi dogruyu bir verdigi icin ona güvenilmez. Daha yakin tarihte 2020 icerisinde Mutenbaba bir youtube videosunu gostermisti, bu ne diyor diye  Autocad hakkinda mi konusunuyordu ne yapiyordu... komediydi resmen  

intel avantajli bana kalirsa, render süresi cok cekirdekli (20+) lar kadar avantajli olmasada, bu bütcede 10700f/k/kf mantikli bir secenek. Adobe video ve effect konularinda amd islemcilere extra bir özellik vereyim ona göre optimize edeyim demedi hala... Belki olur, birde su var ben ryzen 5000 performanslarini bilmiyorum belki iyilesme vardir lakin ryzen 5000 lerde hem pahali hem bulunamiyor, ben stok bulamiyorum hala mesela... olanda tek tük ve 460eu diyor ki bu parayi o islemciye vermem.

Hatirlarsan bu after effect muhabbetini 2016-17 arasida cok yapardik, ryzen yerine intel sistem önerirdik özellikle after effect icin. Fakat photoshop, illustrator ve indesign da ben suan r3 3100 kullaniyorum ve program akiyor. adobe un da programlari arasinda farkliliklar var. video editmele harici diger grafik tasarim konularinda amd islemci yine önerilebilir, video düzenleyecek ve bütcesi belli arkadaslar icin intel daha mantikli zaten suan intel fiyati ile de avantajli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 12 Aralık 2020; 14:31:24 >

Hocam selamlar, dolu dolu verdiğiniz yanıt yıllar sonra DH üyeliğimi hatırlamama sebep oldu.

Ben de yıl bitmeden bir sistem dizme arifesindeyim. Premier, Photoshop ile aktif iş yapıyorum ve bazen de xsplit üzerinden yayın yapma niyetindeyim. Tabii oyun da oynarım arta kalan zamanlarda.

İşlemci konusunda söyledikleriniz dikkatimi çekti.

GAMEBOOSTER GB-L06B RGB Mesh Panel USB 3.0 Mid Tower Kasa

SHARKOON SHP650 V2 650W 80+ 120mm Fanlı PSU

MSI B450M-A PRO MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart

KINGSTON 500GB A2000 NVMe M.2 SSD (2200MB Okuma / 2000MB Yazma)

CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance LPX Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram

AMD RYZEN 5 3500 3.6GHz 16MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 İşlemci

GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı

Ben yukarıdaki sisteme stokta bulunmadığı için başka bir yerden amd 3600x eklemeyi düşünüyordum. After effect kullanmadım hiç bugüne kadar, 3D animasyon kullanmadan halledebiliyorum işimi hazır template aracılığı ile. Sizce yine de Intel mi tercih etmeliyim? Etmemi tavsiye ederseniz hangi ürün tavsiyeniz olur?

Bir de arkadaşlar genel olarak yorum yapma fırsatı bulursanız çok değerli olur sistem için... 9 yıldır notebook kullanıyorum, bir kere borca girmişken güzel bir sistem almaya niyetliyim.

Teşekkür ederim.

• North_Remembers kullanıcısına yanıt

8-9k civarı bir bütçe ayırdınız sanırım

10400f

Z490 lı bir sistem kurmanız daha iyi olacaktır.

Yada 10100f li bir sistem kurup 3060ti zorlanabilir.

Açıkçası 7500'dü bütçem, 8 küsüre çektim şuan için... 9'a kadar gitmek istemiyorum kredi çekeceğim için direk 10 olacaktır faiziyle... ya da çekmeli ve 9 bandında mı yapmalıyım gelecek için?

edit: hocam bir de işlemciyi 3. nesil intel seçip ekran kartını yükseltmek ne kadar mantıklı? yanlış anlamayın, anlamak için soruyorum genel kanı bu yöntemin tersine değil mi? yayın yapan uygulamalar işlemciden yemiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi North_Remembers -- 12 Aralık 2020; 16:10:36 >

Bu işten para kazanıyor iseniz yatırım yapılmalı.

Render ekran kartıyla alınıyor ise

10100f 730 tl

Msi b460 a pro 700 tl.

500gb m2 ssd 600 tl

32gb ram 1100 tl

Sharkoon 750w gold psu 700 tl

Zalman n5 kasa 400 tl

3060ti 5000 tl( indirimden almak lazım)

10400f 1370 tl

Z490 vsi 1380 tl

32 gb ram 1100 tl

500gb m2 ssd 600 tl

Sharkoon 750w gold psu 700 tl

Zalman n5 kasa 400 tl

2060 3000 tl.( 2. El 1080 ti)

Olarak tercih edebilirsiniz.

Editi yeni gördüm.

Yayını ekran kartından yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 12 Aralık 2020; 16:19:2 >

Rami 32gb yap   islemci olarak suan 3500 parasindan ucuza galiba (?) 1360liraya 10400f satiyorlar, zaten after effect te intel diyoruz hemde 6/6 yerine 6/12 daha iyi olacak. 8bin civarinda nasil birsey cikar tam olarak kestiremiyorum lakin kaba hesap 1400 + 1400 + 1400 olsa cpu + ankart + ram 4200 lira yapar. (10400f + z490 v-si + 32gb 3600 cl18 gvk) ekrankarti olarak bende gtx 1060 6gb var, photoshop 2021 icin fazla bile geliyor. (grafik programlari icin) after effect icin caktirma bende mockup ve template kullaniyorum arada   yok yani ögrenecek o kadar cok sey var ki... suan mesela sta4cad kasiyorum (o beni kasiyor aslinda), statik programidir kendisi... gecen sene web sitesi hazirlamayi ögrendim, hem wordpress hem php ile... biraz vue.js kasarken kendimi kaybettim ona ara verdim biraz. Dedigim gibi after effect ögrensek adam gibi sadece bu program "bir isci" demek, hani bir lisan bir insan derler, degerini anlatmak isterler ya...

konuya dönecek olursak, cok oyuncu degilsen ekrankartini biraz tasarruflu model secmen yararina olabilir. Premiere de kullaniyorsan 4/8 lik tavsiye etmem sana... baya bekliyorsun videolarda... 6/12 yahut 8/16 daha iyi olur.

ssd olarak 500gb ile baslayabilirsin, kingstonda olur alternatif sandisk ultra 3d m2 de olabilir, kingston dram li bir model, ultra 3d dramsiz... ikiside 4 kanalli bir kontrolcüye sahipti yanlis hatirlamiyorsam. Sandisk nandlarini kendi üretiyor. Kingston da sicaklik ölcümü noktasinda hatalar olabiliyor. Reviewlerin bir bakmani tavsiye ederim, toms un kinde yaziyordu bu konu sanirim.

fiyati düsürmek icin milli kasamiz ranker virgo düsünülebilir 320lira sinerji satiyordu. islemci sogutucu, 10400f icin 4 heatpipe li 12cm fanli uygun bir modelde secebilirsin, almalisin zaten.(200liralik reeven e12 ile 50-55 derece olur yükte)

güc kaynagi aerocool aero white 650w 520 liraydi, japon kapasitör ve dc-dc cevirici olmasi gerekiyordu. En son ehhalil hocamla ok demistik bu model icin veyahut fsp hydro 700w olabilir, bütceye sigarsa highpower performance gd 600w 80+gold da düsünülebilir(620lira) Senin sectigin shp v2 modelini yukarda sana tavsiye veren Acura07 arkadasimiz kullaniyor gayet memnun oldugunu söylüyordu. corsair vs sari etiket ile ayni üniteye sahip bir model bu.

Rica ederim hocam, ben tesekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 12 Aralık 2020; 17:35:8 >

Katılıyorum. Stok sorunu düzelmedikçe Ryzen 7 5800x saçma fiyatlarda. Buna verilecek paraya çok rahat 10700f ve 32gb ram alınır. 4700 tl'ye 5900x alanlar çok şanslı:)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.