Bildirim
Adobe programlarına uygun PC?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Benim tavsiyem mümkün olduğu kadar yüksek RAM ve de mutlaka i7 işlemcili bir bilgisayar almanız. Tabii ki ekran kartı da güçlü olmalı. Ayrıca FullHD bir ekrana sahip olması da özellikle grafik çalışmalarında ciddi anlamda fark yaratır.
Ancak eğer gerçekten takıntısız ve süper hızlı bir çalışma yapabilmenin peşindeyseniz aşağıda önereceğim bilgisayarla birlikte mutlaka bir adet'te en az 240 Gb lik ve hızlı bir SSD'de almanız gerekiyor. Ve tabii işletim sistemini bu SSD üzerine kurmanız gerekir. Bundan sonra inanın sizi tutan olmaz...
http://www.indirimkenti.com/Products-URUN2565101-asus-n56vz-s4283h-core-i7-3630-240-ghz-16-gb-1-tb-4-gb-vga-156-windows-8-blurayfull-hd.html
Bu ürünün üzerinde 16 gb ram ve oldukça iyi bir ekran kartı mevcut. Ayrıca ekranı da FullHD. Şu an bana göre piyasada alınabilecek en iyi bilgisayarlardan.
Ama deminde söylediğim gibi üzerine mutlaka bir SSD takmanız size inanılmaz rahatlık sağlayacaktır.
Tabii bunu yapabilmek için DVDRW den vazgeçmeniz ve bu yuvaya da alacağınız bir KİT ile mevcut hard diskinizi takmanız gerekiyor...
Forum da bu konuyla ilgili oldukça fazla bilgi bulabilirisiniz...
Netice olarak bu alım size toplamda yaklaşık 3000 TL ye mal olacaktır. Yukarıdaki bilgisayara 2500 desek ortalama bir 240 gb SSD diskede 500 TL civarında ödeyeceğiniz varsayarsak, dediğim gibi toplamda 3000TL civarında tam da istediğiniz gibi bir bilgisayara sahip olabilirisiniz...
Saygılarımla,
-
Yeni bir Notebook alma arefesindeyim.Full HD,Corei7 işlemcili,16gb ramli falan...Video işlemede kullanacağım.
Aynı konuyu ben de merak ediyordum.Yukarda belirtilen Adobe programlarını sorunsuzca kullanabilmek için mevcut HDD yanına SSD takmamı tavsiye edermisiniz,kayda değer bir getirisi olur mu? diye soracaktım.cevabı vermişsiniz.Teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 15 Şubat 2013; 10:21:45 > -
mursa 46 çok teşekkür edrim verdiğin bilgiler için eyvallah -
quote:
Orijinalden alıntı: LokmanHekim
Yeni bir Notebook alma arefesindeyim.Full HD,Corei7 işlemcili,16gb ramli falan...Video işlemede kullanacağım.
Aynı konuyu ben de merak ediyordum.Yukarda belirtilen Adobe programlarını sorunsuzca kullanabilmek için mevcut HDD yanına SSD takmamı tavsiye edermisiniz,kayda değer bir getirisi olur mu? diye soracaktım.cevabı vermişsiniz.Teşekkürler.
tabiikide tavsiye ederiz hocam. ssd ile uygulamalarnızı bekleme olmadan direk hızlıca kullanabilirsiniz. diğer hddyide genellikle depolama vs oyun için kulanılıyor fakat sunu belirteyim ssd nin oyunlara pek faydası yok .. -
quote:
7200 rpm hdd mevcutsa bence ssd almasan da olur. Ssd takarsan çok hızlanır pc ama o kadar paraya değmez bence. Oyunlara ise getirisi olmaz.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: azsussan
quote:
7200 rpm hdd mevcutsa bence ssd almasan da olur. Ssd takarsan çok hızlanır pc ama o kadar paraya değmez bence. Oyunlara ise getirisi olmaz.
Video işlemede kullanacağım için iki ayrı HDDe ihtiyacım var.Diğeri zaten 7200rpm HDD.Birinci diski de aynı şekilde 7200rpm HDD mi yapayım yoksa SSD mi yapayım.Oyun amaçlı kullanmayacağım.Elbette oyun da oynarım ama birinci amacım bu değil.Amacım video kurguda render için hızlı bir PC olması.RAID yapmayacağım.Daha önceden denedim.Çok farkını görmedim.İki ayrı disk kullanmak video kurugu programında avantaj sağlıyor.Bunu tecrübemle biliyorum.Ama bu güne kadar hiç SSD kullanmadım.SSD halen pahalı bir aygıt.Bu fiyatıyla normal HDD yerine SSD tercih etmeye değer mi onu merak ediyorum.Notebooku pazartesi alacağım.İkinci diski buna göre normal HDD ya da SSD taktıracağım.
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: azsussan
quote:
Video işlemede kullanacağım için iki ayrı HDDe ihtiyacım var.Diğeri zaten 7200rpm HDD.Birinci diski de aynı şekilde 7200rpm HDD mi yapayım yoksa SSD mi yapayım.Oyun amaçlı kullanmayacağım.Elbette oyun da oynarım ama birinci amacım bu değil.Amacım video kurguda render için hızlı bir PC olması.RAID yapmayacağım.Daha önceden denedim.Çok farkını görmedim.İki ayrı disk kullanmak video kurugu programında avantaj sağlıyor.Bunu tecrübemle biliyorum.Ama bu güne kadar hiç SSD kullanmadım.SSD halen pahalı bir aygıt.Bu fiyatıyla normal HDD yerine SSD tercih etmeye değer mi onu merak ediyorum.Notebooku pazartesi alacağım.İkinci diski buna göre normal HDD ya da SSD taktıracağım.
O zaman bütçeniz yeterliyse ssd alın. Ama ssd alsanız da kullanacağınız programlarda gözle görülür bir hız farkı oluşmaz hdd ile.
-
Cevaplar için teşekkür ederim.
Aslında ilk niyetim ikinci diski de 750gb 7200rpm HDD olarak almaktı.Ancak SSD ler hakkında okuduklarım ilgimi çekti biraz da.Açılış kapanış hızı çok da önemli değil aslında.Önemli olan yazılımın çalışma hızı ve render süresine etkisi.
Bir diğer konu da ikinci HDD in oluşturacağı ekstra ses ve ısınma faktörü.
Aslında 750+750 gb lık toplam kapasite cazip gelse de, 750gb+240gb SSD ile elde edeceğim peformans farkı eğer hissedilir düzeyde ise buna yöneleceğim.
Ayrıca elimde önceki masaüstü bilgisayarımdandan kalan 3 adet 3.5 inç hardiskim var.Bunları USB 3.0 özellikte kutulara taktım ve harici disk olarak kullanacağım.Bu durumda yeni notebooka takacağım 750gb'lik ikinci hdd gereksiz oluyor.Bunun yerine 240gb SSD takmam daha mantıklı olacak gibi.
Peki USB 3.0 bağlantısı üzerinden takılan 3.5inç harici disk ile kasa içine takılan HDD kadar performans elde edebilir miyim?
Bunları USB 3.0 portundan bağlayıp ayrı fiziksel diskler olarak kullanacağım render sırasında.
Diğer bir deyişle USB 3.0 ile bağladığım diskten,kasa içine SATA portundan bağladığım disk kadar hızlı veri aktarım performansı elde edebilir miyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 17 Şubat 2013; 13:47:49 >
-
quote:
Cevaplar için teşekkür ederim.
Aslında ilk niyetim ikinci diski de 750gb 7200rpm HDD olarak almaktı.Ancak SSD ler hakkında okuduklarım ilgimi çekti biraz da.Açılış kapanış hızı çok da önemli değil aslında.Önemli olan yazılımın çalışma hızı ve render süresine etkisi.
Bir diğer konu da ikinci HDD in oluşturacağı ekstra ses ve ısınma faktörü.
Aslında 750+750 gb lık toplam kapasite cazip gelse de, 750gb+240gb SSD ile elde edeceğim peformans farkı eğer hissedilir düzeyde ise buna yöneleceğim.
Ayrıca elimde önceki masaüstü bilgisayarımdandan kalan 3 adet 3.5 inç hardiskim var.Bunları USB 3.0 özellikte kutulara taktım ve harici disk olarak kullanacağım.Bu durumda yeni notebooka takacağım 750gb'lik ikinci hdd gereksiz oluyor.Bunun yerine 240gb SSD takmam daha mantıklı olacak gibi.
Peki USB 3.0 bağlantısı üzerinden takılan 3.5inç harici disk ile kasa içine takılan HDD kadar performans elde edebilir miyim?
Bunları USB 3.0 portundan bağlayıp ayrı fiziksel diskler olarak kullanacağım render sırasında.
Diğer bir deyişle USB 3.0 ile bağladığım diskten,kasa içine SATA portundan bağladığım disk kadar hızlı veri aktarım performansı elde edebilir miyim?
SSD ile performans her turlu hissedilir duzeydedir, kesinlikle SSD tercih edin.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Açıkcası SSD konusunda bende aynı şekilde düşünüyorum ve ciddi anlamda hızı fark edersiniz. Bunu da her yerede fırsat buldukça yazıyorum. Yani bir SSD almakla hiçbir şekilde GEREKSİZ bir yatırım yapmış olmazsınız. Mutlaka ve mutlaka ciddi anlamda farkını hissedersiniz...
Render konusunda ise esas olan RAM miktarıdır. Bu işi için çok kişi 32 ve hatta 64 gb üzerinde RAM kullanıyor ve buna rağmen render işi ciddi zaman alıyor...
Gezici iseniz bu bilgisayara biçilmiş bir kaftan bu iş için. Ancak sabit bir yerde kullanıyorsanız esasen workstation veya kendi özel seçimlerinizle hazırladığınız bir desktop (mesela 64 gb RAM destekleyen) çok daha iyi bir seçenek olacaktır.
Saygılar...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X