Şimdi Ara

Adobe Ürünleri için Bilgisayar (5bin - 6 bin arası bütçe)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

5bin ile 6bin arasında bir bütçem var. Ancak 6binin üstüne çıkabilecek durumum yok. Bilgisayarı toplıyor olmamda ki sebep; After Effect, Premiere Pro, Photoshop ve ayrıyetten Corel için sürekli kullanacağım bir bilgisayar ihtiyacım. 4K Video işleme olmayacak yüksek ihtimalle ancak onda da iyi kötü bir performans alabileceğim bir şeyler olabilir mi diye de ümit ediyorum.

İki monitorüm var, biri;
    akakce.com
    HP Z4N74AA 27" 5ms Full HD Curved Monit�r Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/monitor/en-ucuz-hp-z4n74aa-27-5ms-full-hd-curved-fiyati,92440155.html

Monitor AMD Ekran kartlarını destekliyormuş, pek anlamadığım alan olunca. Bu da benim için elde ki üründen de faydalanmak adına önemli. Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar :)

• Öncelikle "AMD destekli" diye bir panel yoktur. FreeSync paneller var onlar da AMD'nin dikey senkronizasyon teknolojisine sahipler. Evet eskiden sadece AMD ile çalışıyordu FreeSync fakat şu anda Nvidia GPU ile de çalışabiliyorlar.

Adobe uygulamalarında GPU acceleration'dan faydalanmak istiyorsan NVidia GPU alman şart. CPU tarafında ise aynı fiyata daha çok Core/Thread veren AMD öneririm.

6 bine bu sistemi öneririm, tüm ihtiyaçlarını karşılar :
    www.sinerji.gen.tr
    Sinerji Argon Serisi Frekans P1 B45-206FP1 Ryzen 5 2600 16GB 240GB SSD RTX2060
    https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-frekans-p1-tga-rtx2060-ryzen-5-2600-16gb-240gb-ssd-rtx2060-pmu417507
  • Öncelikle "AMD destekli" diye bir panel yoktur. FreeSync paneller var onlar da AMD'nin dikey senkronizasyon teknolojisine sahipler. Evet eskiden sadece AMD ile çalışıyordu FreeSync fakat şu anda Nvidia GPU ile de çalışabiliyorlar.

Adobe uygulamalarında GPU acceleration'dan faydalanmak istiyorsan NVidia GPU alman şart. CPU tarafında ise aynı fiyata daha çok Core/Thread veren AMD öneririm.

6 bine bu sistemi öneririm, tüm ihtiyaçlarını karşılar :
    www.sinerji.gen.tr
    Sinerji Argon Serisi Frekans P1 B45-206FP1 Ryzen 5 2600 16GB 240GB SSD RTX2060
    https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-frekans-p1-tga-rtx2060-ryzen-5-2600-16gb-240gb-ssd-rtx2060-pmu417507

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Bu desteklenme olayını bilmiyordum. Teşekkür ederim.

Bu sisteme sanırım en acil takviyem hdd olur. 6 bin 500 gibi kapatabilirim. Bu tabi ki bütçemin biraz üstüne denk geliyor ama başka farklı bir tavsiye yoksa bunu düşünüyorum şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fikriniscisi -- 5 Mayıs 2019; 13:27:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fikriniscisi

Bu desteklenme olayını bilmiyordum. Teşekkür ederim.

Bu sisteme sanırım en acil takviyem hdd olur. 6 bin 500 gibi kapatabilirim. Bu tabi ki bütçemin biraz üstüne denk geliyor ama başka farklı bir tavsiye yoksa bunu düşünüyorum şuan.
    Sizin için ben bir de tek tek toplama yapayım:

Adobe Ürünleri için Bilgisayar (5bin - 6 bin arası bütçe)

Kasadan yüksek bir beklentiniz olmasın normal kasa ama iş görür çok kötü değildir, içinde gelen yeni revizyon VS600 ise sisteminiz için gayet yeterlidir. Zamanında ben de kullandım ses konusunda da üzmez.

Anakart hazır sistemin anakartından daha iyi, PWM tasarımı über iyi olmasa da 2600'e oc yapmanıza müsaade eder.

Bütçeyi denkleştirmek için ekran kartını 1660Ti seçtim ve HDD ekledim. 5850'ye güzel bir sistem oldu bence :)

• Premiere için konuşuyorum:

Render süresinde Ryzen 5 2600, Intel i5 8400'e gore daha hızlı.

Ama, ama, burası çokomelli, timeline süresinde yapılan işlemlerde Intel i5 8400 (dahili grafik birimi sayesinde) ryzen'e göre daha hızlı.

Sizin için render önemli ise AMD, timeline süresinin kısalması önemli ise Intel i5 8400 alın.

9400F olmaz zira dahili grafik birimi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YouTube
    PREMIERE PRO IS FASTER ON INTEL? Hardware Encoding Demystified - Thoughts on Choosing Editing CPU
    https://youtu.be/soKjqYIWl44

YouTube
    The REAL Reason We Switched to INTEL For Adobe Premiere Video Production!
    https://youtu.be/ofdh-THQFpE

YouTube
    Switching from AMD Ryzen Back to Intel i7 - Adobe Premiere Editor
    https://youtu.be/xmeNHBNGbl8

Bu videolarda bu duruma değinilmiş.

Yukarıda yazdığımı söylediğim zaman bazı arkadaşlar render süresinden gidip karşı çıkıyorlar ama benim vurgu yaptığım nokta render süresi değil. Zaten onda AMD iyidir.

Kaldı ki bir işin önemli bölümünü timeline süresi oluşturmakta. Hatta çoğu zaman render sırasında ekran başında oturmuyorum dahi.

Bu nedenle Intel tercih etmenizi, ve mecburen stok soğutucuyu da değiştirmenizi öneririm. Bende gammaxx s40 var ve sıcaklığı 60 derece altında tutuyor. Kâfi bir değer. 200 lira civarına benzeri soğutucular da benzeri performansı verir.

imkan varsa i7 8700 de alınabilir. Ram olarak ise 16gb tercih etmenizi öneririm. İster 1x16 ister 2x8.

• Free Man. kullanıcısına yanıt
    hocam sizde bununla ilgili bir bench / kaynak falan var mi? cok nadir kullanirim bu uygulamalari timeline performansi suana kadar hic dikkatimi cekmedi dogru soylemek gerekirsede effect ilede ugrasmiyorum gerci benimkini meraktan soruyor diye düsünebilirsiniz. Timeline da ne kadar bir farktan bahsediyoruz render da mesela cuda li veya cudasiz aslinda arada ucurum fark olmuyor (%30 civari) benchlerden gördügüm kadariyla (kimisi gt1030 al gec diyor, ben söylemiyorum)
    ve aslinda i5 7500 ile ekrankartsiz PS İD Aİ cok rahat kullanilabiliyor ekstra ekrankarti ihtiyaci olmadan. primere i de ekrankartsiz kullanmayi denediniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 5 Mayıs 2019; 14:28:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tabii ben i5 8400ü 1325tl + 50tl puana 1275liraya getirdim. Şimdi fiyatları 1450 üstünde gibi duruyor.

Bu durumda 1750 liraya ryzen 5 2700 de var veya ikinci elde sıfır i7 8700ü 1900 liraya gördüm birkaç kez.

Bu seçenekler de düşünülebilir. Ryzen 7 2700 ile i5 8400 asimetrik bir kıyas olur. Sonuçlarını merak ettim, bir bakayım verileri elde edince yine konuyu guncellerim.

• Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Şimdi işteyim hocam, eve geçmem geceyi bulur. Yarın bu bilgileri tartışıp edindiğim kaynakları derlemeye çalışırım. Bir iki yabancı forumda uzun süre üzerinde tartıştık bu konuyu. Lakin bir test olması mümkün değil gibi. Photoshop için bir test olduğunu biliyorum, bir script arka arkaya fotoğraflara belirlenmiş editleri yaparak skoru hesaplıyordu.

Ama Premiere için var mı, bilemiyorum. Lakin bu mesajları yazınca baktım da i5 8400 olmuş 1450-1500tl. 1250-1300 arası yine (o zamanlar ryzen 5 2600 1200 civarındaydı) bir mantıklı yönü vardı.

Şimdi ryzen olmuş 1100tl diğeri 1500tl :) şimdi alsam sanırım 300 daha fazla verir ryzen 7 2700 alır gecerdim. 1500 etmez şu koşullarda Intel i5 8400. Hatta 1500+200tl soğutucu masrafı ile ryzen 7 2700 fiyatına geliyor :))

Teşekkür ederim bunu da ekledim listeye bununla da ilgileneceğim. Zaten oyun oynamaya dair en ufak bir beklentim yok. İş bilgisayarı olarak HDD mecburiyetim vardı.

Konu içinde ki yazılanları merakla okudum, biraz zorlandım anlamak da. Konuya uzak olduğum için. Ancak şuanlık verilen en uygun liste bu. Eğer başka bir tavsiye gelmez ise buna yoğunlaşmalıyım diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fikriniscisi

Teşekkür ederim bunu da ekledim listeye bununla da ilgileneceğim. Zaten oyun oynamaya dair en ufak bir beklentim yok. İş bilgisayarı olarak HDD mecburiyetim vardı.

Konu içinde ki yazılanları merakla okudum, biraz zorlandım anlamak da. Konuya uzak olduğum için. Ancak şuanlık verilen en uygun liste bu. Eğer başka bir tavsiye gelmez ise buna yoğunlaşmalıyım diye düşünüyorum.
    Hocam oyunla hiç işiniz yoksa direkt 2700X / 1050 gibi bir şeye çevirelim sistemi. Ben arada oyun da oynarsınız diye düşünmüştüm.
  • 5998 ₺
    https://www.itopya.com/master-501-anm-ryzen-5-2600-msi-rtx-2060-gaming-z-6g-8gb-ram-1tb-disk-gaming-bilgisayar/ Her ihtiyacınızı karşılar diye düşünüyorum disk kapasitesi de yüksek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Ekran kartının da ihtiyaç olacağını düşünmüştüm bu tip işler için. After Effect için özellikle. Yoksa oyun oynama niyetim yok. Yani en azından her şeyi süper ayarlar da oynama gibi bir niyetim yok. Ayda 3-4 defa belki bilmiyorum gta 5. Bu olur yüksek ihtimalle.

İtopya linkine de bakıyorum o halde. Bu gece son bir karar verip, yarın sipariş vermek istiyorum. Tavsiyeler hep 6bini aşınca bende 6.5 7bin arasında bir bütçe yenilemesi yaptım. 7bine vardırmak istemiyorum ama yine de.
    bilgisayarı kendi başıma toplama imkanım yok. Bilgisayarcı uğraşma vaktim de olmuyor pek. Tek bir yerden almak istiyordum bu yüzden. Ancak, liste gerçekten iyi duruyor. Hepsini alabileceğim tek bir kaynak var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fikriniscisi -- 6 Mayıs 2019; 18:23:24 >
    kurulumunu yapabilirim, optimizasyondan pek emin değilim. Bios update kısmı da olumsuz. Ancak dediklerinizi genel anlamda toplarsak; biraz da o yüzden 6 bin liralık bütçeyi aşındırdım yukarıya doğru. Elbette performans kadar fiyatı da önemsiyorum ancak önceliğin her zaman performanstan yana olması gerekiyor gibi. 3-5 fazla da olsa, uyumluluk kısaca performanstan kayıp vermek istemiyorum.

Ekmeğim için alıyorum bu bilgisayarı haliyle, her türlü tavsiyeye hala açığım. Sizin yazdıklarınızı da not ettim. Gece dediğim gibi son karar verirken, hepsini göz önüne alacağım. Çok teşekkür ederim.
  • Bir de kafama takılan sorulardan biri ae, ps ve corel gibi programlar için. Hem video hem grafik olunca, ekran kartının önemli olduğunu düşünmüştüm. Biraz internetten araştırmalarım da (tabi doğruluğundan emin olmamakla beraber) işlemci gücünün daha önemi artıyormuş bu işlerde. Buna göre ekran kartında düşmeniz iki arkadaşın da daha mantıklı geldi bana.

Bu konu da fikri olan bir arkadaş var mı?
    İşten çıktım şimdi, eve doğru gidiyorum. Bilgisayarın başına oturup, uzun uzadıya bakıp, bugüne hepinizin yardımıyla bitireceğime inanıyorum. :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.