Şimdi Ara

Adobe Ürünleri için Bilgisayar (5bin - 6 bin arası bütçe) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Valla yukarıda da yazdım Intel farkını ama şimdi i7 8700 en ucuz 2300tl + soğutucu 2500 ediyor. i5 8400 + soğutucu ise 1700 neredeyse.

Performans farkı olacaktır ama 1700den 2500e çıkmaya değecek kadar değil. İşlemciden 2500e çıkacak olunca da PSU, hdd, ssd, anakart vesaire her parçanın kalitesini bir tık düşürmek gerekecek. Değmez gibi geliyor fikrimce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Free Man. kullanıcısına yanıt
    Çok yük oldum biliyorum ama o halde, son olarak bir link üzerinden gitmek istiyorum sipariş vermek adına. Bu konu da son tavsiyeniz nedir?
  • Adobe Ürünleri için Bilgisayar (5bin - 6 bin arası bütçe)

evet, bir şeyler topladım. yukko'nun tek fatura kesmesi ve benimde tek fatura kesen yerden alma zorunluluğumdan dolayı burayı tercih ettim. Tavsiye ve alternatifleri bekliyorum. :)

Ayrıca ekran kartı üzerinden render olayını biraz araştırdım. Ryzen 7'den düşüp Ryzen 5 serisine 2060 ekran kartına mı yönelsem diye de düşünmüyor değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fikriniscisi -- 8 Mayıs 2019; 0:44:16 >
  • İşlemci AMD Ryzen 7 2700X 3.70 Ghz 20MB AM4 12nm 2.231,38 TL
    Anakart MSI B450M Gaming Plus 2133mhz-3466mhz(OC) AM4 mATX 602,84 TL
    Bellek Corsair 16GB Vengeance Lpx Siyah 3000mhz CL16 DDR4 Ram 618,34 TL
    Ekran Kartı Gigabyte GeForce GTX1660Ti OC 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı 2.276,01 TL
    Sabit Disk Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200rpm Harddisk 297,62 TL
    SSD Disk Gigabyte 256GB NVMe Okuma 1200MB-Yazma 800MB M.2 SSD 1 376,41 TL
    Kasa Zalman S3 USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa 1 263,74 TL
    Güç Kaynağı Sharkoon 750W WPC Serisi 80+ Bronz Güç Kaynağı 1 417,01 TL

Ara Toplam : 6.002,84?TL
    KDV Toplamı : 1.080,51?TL
    Genel Toplam : 7.083,35?TL

Güncel halini şuna çevirdim arkadaşlar. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Ekran kartını 1660Ti seçip, 2700x işlemci yaptım. Gelecek ay veya daha sonra 16gb ram bir tane daha alırım diye düşünerek tek seçenek. 16gb seçtim ama yanlış mıdır özellikle ondan emin olamadım.
  • Fikriniscisi kullanıcısına yanıt
    Şahsi fikrimi belirteyim ;

Zaman S3 kasanın tip olarak benzeri olan Xigmatek Frontliner dı adı sanırım inceleme şansım olmuştu. İncecik bir saçtı malzeme kalitesini hiç beğenmemiştim. Zaman S3'te tip olarak benziyor malzeme kaliteside özellikle aynı ise tavsiye etmem onu bir araştırın derim.

Bana kalırsa 4 ram slotlu bir anakart alın yaptığınız işten dolayı ilerde 32 GB ram ihtiyacınız olabilir.

Ram olarak doğru seçim bence ilerde 32 GB tamamlamak isterseniz piyasada 2.elde de rahat bulunabilir. Bazı ramler çok satılmadığından aynısını bulmak zor oluyor.

Alacağınız SSD'de TBW değerine dikkat edin TBW değeri yüksek SSD tercih edin uzun ömürlü olması açısından.

Sharkon markasıda piyasaya yeni girdi sanırım benim o marka hakkında pek bilgim yok kaliteli mal üreten bir marka ise sıkıntı yok. Pek bilinmiyorsa O fiyatlara 700-750w Highpower psular mevcut onuda düşünebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 16 Mayıs 2019; 7:10:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• qaanx kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim öncelikle.
    Kasa için çok beklentim yok zaten. Niyetim, iki ayı bununla atlatıp daha sonra bir kasa ayarlamak. En azından üç ay beni götürmesi açısından. Onun yüzünden fazla ekstra masrafa girmedim orada. Diğer yerlerden kısmamak adına.

Anakart konusunda ki fikir aklıma yattı açıkcası. Bütçeyi aşmadan bir değişiklik yapma imkanım var mıdır tavsiye model?
  • Fikriniscisi kullanıcısına yanıt
    Oyunla işiniz yoksa 2060 ekran kartı abartılı olabilir. Buradan kısıp işlemciye yatırım yapın bence. Daha çok işinize yarar.
    1060 seviyesinde kart fazlasıyla işinizi görür hocam. Hatta ekran kartına 2. El geri kalanı kendiniz toplayın. Böylece istediğiniz parçaya rahat yatırım yaparsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 16 Mayıs 2019; 21:45:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aschil kullanıcısına yanıt
    Son mesajda yeni bir siste attım. 2060 yerine 1660'a düştüm. Ekran kartından render olayını daha çok tavsiye ettiler After Effect'de açıkcası o yüzden ekran kartında pek inemedim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.