Şimdi Ara

ADSL bağlantı GDMT nedir ? ADSL2+ ? nedir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
26.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

ADSL bağlantı GDMT nedir ? ADSL2+ ? nedir
  • TT eski nec portları diğer iss ler için ayırmış durumda,bu da başka bir sindirme politikası.
  • Portu tekrar değiştirmişler gün içinde

modemdeki bilgiler ;

DSL Status: UP
    DSL Modulation Mode: ADSL2+
    DSL Path Mode: FAST
    Downstream Rate: 4092 Kbps
    Upstream Rate: 799 Kbps
    Downstream Margin: 31 db
    Upstream Margin: 18 db
    Downstream Line Attenuation: 8
    Upstream Line Attenuation: 3

hız testi

upload ta sorun var gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamer Teknik Servis -- 22 Nisan 2009; 19:07:44 >

•  ADSL bağlantı GDMT nedir ? ADSL2+ ? nedir

Merhabalar bende uploaddan şikayetçiyim malesefki.. Yazılanları okudum, port değişikliği için bağlı olduğum türk telekom ofisine gidip söylemem yeterlimidir teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canbazzz -- 24 Kasım 2009; 11:57:09 >

• Sinyali aldığın ankastre bulunduğun noktaya yakın mı ? VDSL'e geçmeden önce ankastrem 3.2 km uzaklıktaydı sendeki sorunun aynısı yaşıyordum Download'a sıkıntı yoktu, upload hiç düzeltilememişti abartmıyorum 20-25 kez ttnet'ten adam geldi çözemediler, artık birbirimizi görmekten sıkılmıştık ahbap olduk resmen. Neyseki şirketimizin çok yakınına yeni bir ankastre yapıldı hemen VDSL'e geçtim bahsettiğin sıkıntıların tamamı bitti...

Umarım ttnet'ten gelecek arkadaşlar sorununu hemen bulurlar, çünkü onlarda ankastre önünde neler yaptıklarını bilmiyorlar ben bunu keşfetmiştim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatnoire -- 24 Kasım 2009; 14:40:33 >
  • bugün sabah net gitti sonra geldiğinde modulasyonu G.DMT olmuştu. bizim sokağın telefon hatlarını yeniliyolar acaba ondan dolayı yapmış olabilirler mi?(birde hızı 64kbps düşürmüşler )
    şimdi

eski

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 9 Mart 2010; 21:14:26 >

• arkadaslar izmir bornowadayız..8 mbit baglantı sınırsız kullanıyoruz..O kadar kötü bir internetimiz warki felc....bu telekoma ben gercekten birşey demiyorum! 1 mb cable da war ewde..uydunet..Ama adsl de portumuz "G.dmt" port war sanırım...Su an 40 kb fazla indirme yapamıyoruz..Geceleri Anca 150 oluyor... Cıldırıcaz..bakalım portu deiştirtmeye calişicaz..Bi duzelme olursa yazıcam buraya...Diger ulkemin guzel insanlarıda belki aynı sorunu yaşayabilirler!

• arkadaslar bugun itibariyle adsl+2 port a gecildi..hemen yaptılar nasıl olduysa..internetten şu an gayet memnunuz..Hayret bi sekilde duzelme oldu..testler gayet başarılı gorunuyor..830kb gosteriyor..Yalnız şöle bişi war youtube gibi online video sitelerinde yine indirme hızı yavas..Fakan İD maneger gibi download programıyla cok hızlı indirebiliyoruz..Testlerde gayet başarılı şimdilik! Video sitelerinde alttaki dolan kutucuk yine yavas ..Bunun tam sebebini cozebilmiş diilim..Ama idman de hız 950 kb gordugum oluyor..goruldugu gibi noise margin ve dierleri artmış durumda..İlginc şeyler diyorum ..iyi gunler diliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peeeehoul -- 16 Nisan 2010; 17:56:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: P4P800

tüm olay şundan ibaret smile adsl telekomun ttnete tahsis ettigi portlardan kiralıyor ama telekom smileye en dandik portları veriyor verdikleri portlar 1 2 ve 4mbit gibi hızlarda genelde sorunsuz çalışıyor ama benim gibi 8mbit kullanmak istediğinizde kullanamıyorsunuz illa portun adsl2+ destekli olması lazım

ufacık bir örnek veriyim size iş yerimin tam karşısında internet cafe var 8mbit ttnet kullanıyor aramız 15metre cafeyle fatih santral ilede 900metre telekomun bana dediği santral desteklemiyor veremiyoruz telekomdan gelen yetkili arkadaşa dedimki tam karşımdaki internet cafe 8mbit kullanıyor ben neden kullanamıyorum hemen başladı eleman kıvırmaya dedimki telekom babayın malımı santrala taktıgınız adsl2+ portların parasını kendi cebindenmi ödüyorsun biraz durdu yok hayır dedi e o zaman bana niye zorluk çıkartıyorsunuz dedim eleman tek kelime söyledi ttnet üzgünüm

bende ona dedimki bak abi beni iyi dinle ben 4mbit ttnet abonesiydim internetimi kapattırıp 16mbit vdsl başvurusunda bulundum 5 gün bekletildim hattın ölçümünü yapıp vdsl2 16mbit veremiyoruz dediler sebeb dedim hattınız problemmi e nepcaz dedim yapcak bişey yok dediler bi anda kan beynime şıçradı aradım smileyi dedimki 8mbit limitsiz adsl abonesi olmak istiyorum 3 gün içinde herşey bitti internetim yok defalarca arıza kaydı bıraktım bir sürü çile çektim güç bela 4mbit aldım tekrar ama istediğim hiç bir şey olmadı

bu konuşmaların ardından telekomdan gelen kişi açtı telefonu santraldaki yetkili arkadaştan ricada bulundu aldığımız cevap hayır değiştiremem oldu baktım olmuyor smile müşteri hizmetlerini arayıp herşeyi anlattım

10 gün boyunca santral memurunu telefonla rahatsız ettim smile müşteri hizmetlerini arayıp rahatsız ettirdim telekomdaki arkadaşı sonuç arkadaş pes etti portu seve seve değiştirdi artık adsl2+ bir portum var ve max 17 mbit baglantı destekliyor hattım önceden 4mbitle bile sorunlu çalışırken artık düzgün çalışıyor

evet azmin zaferi mutluyum artık 30 nisan günü 8mbite geçiş yapcam gelişmelerden hepiniz haberdar edicem yalnız 10 gün içerisinde açtığım telefon görüşmeleri bana 50TL ye patladı

off off akla,bilime ziyan yazılar,forumda yazı yazma şevkini kırıyor insanın.

vallahi öyle hayaller kuruyorsunuz ki kendinizi bile inandırmışsınız!

• benim de SNR MARGIN 10 db nin altına düşüyor bugün aradım bakalım ilgilenecez dediler bekliyorum :)

Edit

Geldiler g.dmt den adsl2+ yaptılar ve suan 10 gibi olan snr margin 33 oldu , sadece telefonda downloadda dalgalanmalar olduğunu doğru düzgün video izleyemediğimi hızın dğişken olduğunu söyledim ve de sinyalin zayıflığından bahsettim.4-5 Saatte halletiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAGILE -- 26 Nisan 2010; 19:19:03 >
  • Bağlantı Durumu: Bağlı
    Mod: AnnexM
    Hat Durumu: Sorunsuz

Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 344 794
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 356 945
    SNR Sınırı (dB): 9.3 11.9
    Hat Zayıflaması(dB): 43.7 40.9
    Güç (dB): 12.3 12.5

arkadaşlar benim bağlantım 8 mb kotasız bu değerler neden bu kadar düşük olur acaba sebebi ne olabilir
  • cevabı çok basit snr değeri 10 12 değerinin altında ve hat zayıflaması fazla santrale uzaksın şimdi iki çözümün var senin ankastre kutusundan eve gelen kabloları değiştirmen bunu telekom santrali yapıyor sonra çözüm olmazsa değerlerin artmazsa hat zayıflaması hariç bu paketin altında bir pakete geçmem port değişimi yapılması hepsi görecelidir ilk önce sıralı gitmelisin ttnet müşteri hizmetleri ile çözülmesi zor santraline git sebebini onlar sana söler ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: canbazzz

Merhabalar bende uploaddan şikayetçiyim malesefki.. Yazılanları okudum, port değişikliği için bağlı olduğum türk telekom ofisine gidip söylemem yeterlimidir teşekkürler..

hayır upload değerin budur hattın 8 mbps de olsa 2 de olsa upload 800 gibidir değişmez bu değer ayrıca speed test teki bağlantı hız testi değerlerinde normal
    ben 8 mbps kullanıyorum speedtestte download 6.80.uploadda dediğim gibi düşük çıkıyor ama bu normal herkezde aynı sorun yok iyi günler dilerim

• ADSL Bağlantı Durumu: Bağlantı var
    Trained Modulation: ADSL_2plus
    Upstream Rate (Kbps): 799
    Downstream Rate (Kbps): 8187

Bende Modulation için ADSL_2plus yazılı. Bu iyi mi kötü mü ?

Ayrıca alkatel ya da bir başka portta olduğunu nasıl anlayacağız ?
  • Ben bu ayarı g.dmt yapınca daha fazla hız alıyorum,adsl2 yapınca hız düşüyor,neden acaba
  • Gök Gürültüsü kullanıcısına yanıt
    Altyapı kötü olduğu içindir.
  • benım bır sorum olacak . modemım airties air 5442 DSL ayarlarında Glite ,annexM , adsl+2 felan war hangılerını secersem ınternetım daha ıyı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: zafer31521

benım bır sorum olacak . modemım airties air 5442 DSL ayarlarında Glite ,annexM , adsl+2 felan war hangılerını secersem ınternetım daha ıyı olur

Annex M'i kapatın, gerisi açık kalsın. ADSL2+ Annex A ile bağlanırsan en stabil bağlantıyı elde edersin.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.