www.dslreports.com da line quality testi yaptım.ve böyle bir sonuçla karşılaştım.http://www.dslreports.com/quality/nil/1103049 online oyunlardaki pingim çok yüksek. download hızım normal. bu yüksek pinglerin sebebi hat kalitesimi?yoksa modemimdemi bir şey var? alcatel ADSL 1000 modemini kullanıyorum. bu hattı daha kaliteli yapmak için ne yapmak lazım?telekomu arasam hattı komple değiştirirlermi?böyle bir hizmet varmı?
yokmu bu işten anlayan yaw? yada başka bir forum söyleyin oraya yazim derdimi.
Herşeyden olabilir.telekomun hattı değiştiriceğinden emin değilim. Ama özel bir dilekce ile ölçüm yaptırabilirsin.
saygılar
Telefonda cızırtı yoksa hattı değiştirmen hiçbirişe yaramaz. Ama telefon görüşmeleri sırasında parazit yapıyorsa mutlaka hattın gözden geçirilmesi lazım. Ayrıca ADSL' de, santrale olan uzaklığın da çok önemli. Uzaklık arttıkça, kalite de azalır.
Yaw arkadaşlar bu ADSL'de telefon ücreti varmı. Yani dialup gibimi.
Hayır telefon ücreti yok; sabit aylık bir ücreti var o kadar.
kusura bakmayın topici gec farkettim biraz.
jermie,
ADSL adı üzerinde Asimetrik Digital Line Subscriber teknolojisidir.asimetrik olması download ve upload icin ayrılan band genisliklerinin farklı olmasındandır.download hızı 1.5-8 mbps arasındadır.upload hızı da 16-576kbps arasında deişkenlik gösterir.senin download hızın normal cıkmıs ok no problem ama oyunlarda pingim düsük demissin.pinginin düsük olması upload hızının düsük olasından kaynaklanıyor zaten xDSL teknolojisinin temeli download icin yüksek band elde etmektir.böylece download ve sayfa görüntüleme hızın gayet tatmin edici olur.ancak upload icin genelde sadece login olma yada kücük veriler yollama söz konusu oldugundan upload bandı düsük tutulmustur.isin temeli budur.[frndsp]