Şimdi Ara

ADSL'den Fiber'e Geçiş Serüvenim | Bütün Detaylarıyla (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
5
Favori
4.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam kablodan para alma gibi bir mevzu yok. İsteyen çeker isteyen çekmez dediler bana. Daire'nin girişe bırakırız isterlerse çekerler dediler.
  • Benimde Telekom fiber optik kablo çekildi dış kablo geldi kutu takıldı cam kaynak yapıldı test yapılacak dendi çok beklermiyim dostum birde sana ne hız alırsın dediler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ADSL'den Fiber'e Geçiş Serüvenim | Bütün Detaylarıyla

Bu hazır bitmiş dimi modemi nasıl alıyorum

• Konu sahibi senin için özel fiber dikmemişler zaten başvurduğunda fiber çalışmasını önceden planlamışlar yoksa tek kişinin isteğine gore yapsalar benim isteğimi karsılayıp fiber getirirlerdi istanbulun merkezindeyim adsl’den fibere gecmek için çekmediğim faks, göndermediğim email, yapmadığım btk/cimer şikayeti kalmadı ama nafile.

• yakupcuk34 Y kullanıcısına yanıt
    En fazla 2 3 güne açılır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • efegoc kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkür ederim. Dükkan için bir başvuru yapayım bende.
  • yakupcuk34 Y kullanıcısına yanıt
    Evet şebeke aktiflenecek o kadar.
  • Binanızda kaç daire var ve kaç senelik bir bina?
  • hayırlı olsun darısı bizim başımıza.sizin ev eskimi? benim bildiğim eski binalara hat çekme zahmetine girmiyorlardıda bizim evin ilerisinde 50 metre ötede yeni yapılan binada fiber altyapı var ama bizim bina eski olduğu için hiç oralı olup bize fiber çekmiyorlar.

• Ali ekinc1 A kullanıcısına yanıt

Eski binaya da çekerler mail salın salabildiğiniz yerlere.

Bizim bina +30 senelik.

• Hocam İstanbul'daki altyapı problemleri saymakla tükenmez. Davulun sesi uzaktan hoş gelir demişler. İçinde olduğunuzda durumlar daha farklı. Ben İstanbul dayım mesela VDSL ile hizmet alıyorum. Yakında fiber geleceği yönünde bilgi aldım ama çok uzun yıllar ADSL kullanmıştım. Oldukça uzun süredir de VDSL kullanıyorum. Yeri burası değil farkındayım ama İstanbul da özellikle trafik, insan kalabalığı, ulaşım hatlarının zayıflığı gibi pek çok konu var. En başta her büyükşehir gibi asayiş problemleri var. Haberlerde bahsedilen metrolar İstanbul un belirli bölgelerine yapılıyor. Takdir edersiniz ki İstanbul çok geniş bir bölgeye yayılmış ve birçok bölgenin minibüs hattı bile yok, kaldı ki otobüs hattı olsun, metrosu olsun. Diğer şehirlerde yaşamadığım için bilmiyorum ama herkes kendi yaşadığı şehrin problemlerine hakimdir diye düşünüyorum. Konumuz internet olduğuna göre yine internet ile alakalı cümleler ile bitirmek isterim. İstanbul da çok fazla yeni konut yapıldı ve bu konutlar çok sayıda daire veya hane içerdiği için genellikle hepsinde fiber hizmeti bulunuyor. Sayının çokluğu sebebiyle Türkiye ortalamasına etki ediyor olabilir fiber oranı olarak ama asıl hizmeti ücra köşelerde aramak gerekir. Metrosu, otobüs hatları, ve donatı alanları ile dört bir yanı sarılmış yerlerde aramamak lazım, oralarda zaten her türlü hizmet oluyor, yoksa bile zamanla geliyor. Belki bir işletmeci veya operatör yetkilisi veya çalışanı bu mesajı okur ise şunu diyebilir, her köyde her mahallede saha dolapları var, internet hizmeti var daha ne isteniyor? Herkesin istediği esasen mevcut koşullar neyi gerektiriyor ise en iyi hizmeti onun çerçevesinde almak. Bugün fiber interneti konuşuyor isek herkesin fiber internet istemeye hakkı var. Saha dolabına çok yakın olan veya binasına kadar fiber hizmeti olanlara "zaten 100 hız alabiliyorsun" denilebilir. Ancak 100hız günümüzün maksimum hızı, yakında bu rakam 200,300 olduğunda insanlar buna yönelik talepler iletmeye başlayacaktır. Bu durumda en iyi çözüm fiber internettir ve umarım günün birinde tüm hizmetler fiber üzerinden iletilir ancak makul fiyatlar ile.

Son olarak ise, belirli yerleri son dönemde yenilenmiş olsa bile büyük bir çoğunluğu 20 yaşından büyük bakır hat ile bağlanmış internetimden yazıyorum bu mesajı. Hızım 24megabit. VDSL üzerinden hizmet alıyorum belirttiğim gibi. Saha dolabına kadar fiber olsa da, geri kalan kısımdaki bakırlar çok eski. Arıza oldukça veya bozukdukça eklerle düzeltildi bir kısmı ama geniş kapsamlı bir yenileme çalışması olmadı. Olsaydı belki daha da iyi bir hizmet sunulabilirdi. Ancak yakın zamanda fiber yapılacağı söyleniyor. Bakalım gelecek dönemde neler göreceğiz... Yapılan tüm işlere ve emeklere saygımız sonsuz, ancak durumları iyi değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.

@Ö1f1

• quote:

Orijinalden alıntı: sarumana

Eski binaya da çekerler mail salın salabildiğiniz yerlere.

Bizim bina +30 senelik.

bizim binada 30 senelik var bugün vdsl geldi.

ADSL'den Fiber'e Geçiş Serüvenim | Bütün Detaylarıyla

eskiden 10 mbps zor görüyordum buna şükür

• Ali ekinc1 A kullanıcısına yanıt

50 sıkıntı olabilir kullanıcı arttıkça ama 35 işinizi görecektir hocam, hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarumana

50 sıkıntı olabilir kullanıcı arttıkça ama 35 işinizi görecektir hocam, hayırlı olsun.

teşekkür ederi.geceleri yoğunluk olunca düşecekmiş biraz ama benim için pek bir önemi yok o kadar düşmesine.

• Hocam merhaba, Kartal'ın hangi semtinde ve mahallesinde gerçekleşti bu olay? Bende Yakacık Çarşı Mahallesi'nde oturuyorum yaklaşık 10-11 ay kadar önce VDSL dönüşüm oldu ancak FTTH sistem için şansımı denemek isterim. Rica etsem bu yazdığınız bilgiler dışında bir şey varsa benimle PM üzerinden paylaşır mısınız? Teşekkürler.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Elinize sağlık hocam, çok iyi bir şekilde açıklamışsınız. Ben de bir kaç ekleme yapmak isterim. Ben ülkemizde altyapıyı artık büyük bir osun olarak gürmüyorum çünkü fiber erişim şebekeleri her yere yayıldı. Elbette fiber erişim tiplerine göre performansları değişebiliyor ancak önemli olan fiber erişim altyapsının yayılmış olması, erişim tipleri arasında dönüşüm ya dareziyon elbettte sıfırdan altyapı döşemekten daha basit. Ğlkemizde benim fikrime göre asıl sorun rekabettir. Ama bu rekabetin sadece paylaşım modelleriyle değil aktif olarak altyapı bazında da gerçekleşmesi bence önemli.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler hocam, elinize sağlık. Katılıyorum size. ADSL'den Fiber'e Geçiş Serüvenim | Bütün Detaylarıyla 

• akanzii A kullanıcısına yanıt

Gümüşpınar Mah. deyim ben, hemen aşşağıda.

• Hocam cimer (altyapı bakanlığı) ve btkya eş zamanlı başvuru yaptım.
    ADSL'den Fiber'e Geçiş Serüvenim | Bütün Detaylarıyla

Evimde hali hazırda fiber kablolamayı kendimiz yaptık. Kanal çektim ve modemin olacağı odaya getirdim. Israrla getirmek istemiyorlar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.