promosyonlu sozlesmeyi imzaladigim telekom dairesindeki telekomculara da sorduktan kendi capimda bi fatura hesaplamasi yaptim.. ama forumlarda cok acayip rakamlar goruyorum 256k icin mesala 350 milyon gibi!!!!
benim 11 aralikta acildi.. faturalar her ay basi kesildigine gore.. telekomcularda ay sonuna kadar olan bedel alinir demisti
aralik ayi icin yani = (69/30)*19 gun =43 milyon
actirma parasi(ayakbasti parasi) = 69 milyon
ocak ayi icin = 69 milyon
toplam 181 milyon olarak hesaplamistim... hadi 19 milyonda "MESHUR" cesitli hizmetler olsa 200 milyon olarak bekliom ama 350'lerden bahsedenler var..
aydinlatirsaniz sevinirim....
Açtırma parası 87 olabilir.Oradan fark olusabilir ancak.Bir de damga pulu filan onu gerci cesitli hizmetlere katabilirsin.
Dostum fatura dun geldi temiz 69 milyon sadece port ucret. Forumda yazanlara bakma adsl faturasi ayri geliyor. Adamlar konusuyo konusuyo gelio fatura ondan sonra adsl e bok atiyorlar. Ayrica ocak sonuna kadarda bedava
benim fatura 173.500.000 görünüyo, 21 Kasımda 128/32 lik adsl ye başvurdum, 28 aralıktada 256/64 e yükselttim 173.500.000 fatura geldi. Fatura daha elime geçmedi geçsin bi bakalım ayrıntılarına
Adsl faturam bugün geldi,128k abonesi için ben de promosyonlu fiyattan sözlemşme imzalamıştım. Aktarıyorum: Port ücreti: 49.000.000 Çeşitli Borçlar: 9.800.000 Bağlantı: 49.311.000 Toplam(KDV d.):108.111.000 KDV(%18): 16.489.830 Ödenecek Mik.: 108.100.000
Bana 130 milyon geldi...
128 K abonesiyim aralik ayinda abone oldum ama sozlesmede 60 mil yaziyo. Fatura gelmedi. 163 ten borcumu ogrendim...
bana bugun adsl faturası geldi 128 adsl kullanıyorum...
60+60 120 milyon bekliyordum ama aşağıdaki dökümü göndermişler...size başlangıc tarihimi de yazıcam,isteyen hesaplayıp yorum yapsın...
9 aralık 2003 adsl hizmeti vermeye basladılar bana...
bugun (cuma) gelen faturam şöyle:
port ücreti 49 000 000 aylık toplam ücret 49 000 000 ÇEŞİTLİ BORÇLAR 22 867 000 bağlantı 60 000 000 toplam (kdv dahil) 132 000 000
ÖDENECEK MİKTAR 132 000 000
------------------------------------
ulan bu ne şimdii.. çeşittli borçlar da ne demek???
ben 60 milyon port parsı bekliyodum 49 milyon gelmiş...ii gusel ama çeşitli borçlarda neyi,n nesi oluyor??? hesap soracak hiç bi yer yok eminim...belki ben yanlıs hesaplıyorum ama cevap verecek bi hizmet birimi yok bu moktan telekomun...hiç ugrasmıycam o yusden...adamlarda buun biliyolar zaten...
9 aralıktan 9 ocaga kadar 120 milyon fatura gelmesi lazımdı... bugun ayın 23 ü ve faturamda fatura kesim tarihi yok...sadece ""dönem : ocak"" yazıyor...ben şimdi bunu nasıl hesaplıyayım... bu faturada kaç günlük hizmet oldugu yazmöıyor.. işin yoksa aklında tut adsl faturasını da bi daha ki ayda dikkatle takip et..offffff....
başka bi şirket olsa sallaaaaaa derdim ama işte bi şirkete güvensizlik böle bişey... ne yaparlarsa yapsınlar zor guvrnirim ben bunlara... her fırsatta sokmak istediklerini biliyorum çünkü ... heralde yine öle bişey yaptılar...(bana açıklasalar bunu söylemezdim ama açıklama yapan yokk)
bir ay onceki borcun olabilir mi? birde fatura kesim tarihi onemli, sana ulastigi tarihten ziyade...
Çeşitli borçlar ayın açtırdığınız gününden kesim tarihine kadarki ücret olmalı bir sonraki ay sabit gelmesi gerek
Telekom fatura dönemini aylık ayarlıyor. Ocak ayında gelen fatura aralık ayının borcunu gösterir.
İstnabul Avrupa yakasında oturan arkadaşlar ADSL faturalarını internetten hangi adres aracılığı ile öğreniyorlar acaba ?
En sonunda faturam geldi, işin ilginç yanı bağlantı ücreti almamış olmaları, Aylık ücretler kızmında sadece port ücreti olarak 49.000.000 görünüyor. Bu arada Başvuru tarihim 11.12.2003, hattın açılış tarihi 13.12.2003 hadi hayırlısı...( faturayı taradım ancak buraya nasıl ekleneceğini bilmediğim için elimde patladı...)
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Tugi</i> <br />Dostum fatura dun geldi temiz 69 milyon sadece port ucret. Forumda yazanlara bakma adsl faturasi ayri geliyor. Adamlar konusuyo konusuyo gelio fatura ondan sonra adsl e bok atiyorlar. Ayrica ocak sonuna kadarda bedava <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
umarim dedigin gibi olur.. izmir icin faturayi nerden ogrenebilirim???
ya telekomun port ucreti olarak 49 milyon li,ra alması güzel bir supriz olduı benim için...
bugun fatura geldi evt... 9 aralıkta acıldıgını düşündügümüzde ve faturanın 3 gun once kesildiginiz varsayarsak 40 gunluk ucretlendirilmiş demek...bu da 49 milyon liradan ,(port ucreti 49 milyon yazıyor) 64 milyon lira yapıyor + 60 milyon baglantı ucreti 124 milyon fatura gelmesi lazım.... 132 milyon lira gerldi ama... 1 milyon liranın bile hesabını ben sormadan vermesi lazım...sorsam da vereceklerini sanmıyorum...
hadi ilk faturada bi kaç milyonun hesabını yapmayalım dyelim...
bana bi dahaki ay 49 milyon liradan fazla fatura gelirse heralde acarım agzımı yumarım gozumu... yine de bunları solerken bunun bi açıklamasının olabilecegini düşünüyorum,bunu ogrenebilecek bi yer var mı?
Aksakal hocam, ne 60+60=120 den bahsediyorsun ki? Promosyonlu fiyattan abone olmuşsun işte, 49+49=98 olması gerekirdi. Şu çeşitli borçlar da ben damga pulu için ücret vermemiştim de ona saydım ama sen 22800 civarı çeşitli borçlardan bahsedince aklım karıştı. Müracat tarihim 15.12 ama modem aramak biraz uzun sürdüğü için sanırım 20si civarında adsl i açtırdım. Herneyse bu çeşitli borçları da ister istemez ödetecek Telekom.
256/64k
port ucreti : 69 milyon çeşitli borçlar : 62 milyon bağlantı : 87 milyon toplan (kdv dahil) :218 milyon
cümleten geçmiş olsun :)
ya bu telekom çeşitli borçlar adı altında geçiriyor ne bu ya borgen 62m gelmiş banada 22m nedir bu çeşitli borçlar sürekli gelecekmi??
babam karneme değil direk faturaya baktı ve fatura hakkında yorum yaptı olacak gibi değil
bu ne ya. herkese farklı gelmiş 128 hızlı bağlantısı olanlar için bağlantı ücretinin farklı olması kafamı karıştırdı
izmir 128k bugün geldi fatura. 31 aralıkta açılmıştı hattım. port ücreti 49 bağlantı 37 toplam 86