Şimdi Ara

adsl faturasi gereginden fazla mi gelior???? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Kendi faturam adına konusuyorum.Gelen Faturalar dönem olarak ocak ayına ait.

----
    port ucreti : 69 milyon
    çeşitli borçlar : 62 milyon
    bağlantı : 87 milyon
    toplan (kdv dahil) :218 milyon
    -----

port ucreti : ok (onda sorun yok ve sadece bu aya özgü)

çeşitli borçlar : 62 milyon

bu hattın açılışdan bu yanaki kullanım ücretimiz. benim 2 aya yakın oldu açılalı. bunu çeşitli borçlar başlığı altında yazmışlar gitmiş. Yani hattın açılış tarihinbden doalyı kişiden kişiye farklı gelcektir.(sadece bu aya özgü)

bağlantı : 87 ( işte bunu anlamış diğilim, nerde promosyon???)

hazirana kadar 69 diğilmiydi? ne işse..

Örneğin mehkel'e:
    <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mehkel</i>
    <br />izmir 128k bugün geldi fatura. 31 aralıkta açılmıştı hattım.
    port ücreti 49
    bağlantı 37
    toplam 86
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

31 aralıkta açtırdığından diğer borçlar altında herhangi bir ücret gelmemiş.

Bu gelen faturaların kesim tarihine 21-22 Ocak gibi dersek ;

arkaşın faturası için

22 gunluk kullanım : 22.49/30'dan bağlantı ücreti 37'ye yakın bir değer 36 milyon çıkıyor. Normal gibi herşey..

Benim, faturamda tek kafama taktığım bağlantı ücretinin 69 diğil 87 olarak gelmesi..

• banada
    49 port
    60 bağlantı
    22 çeşitli borç+kdv
    132mio geldi
  • evet sorun bu zaten nerdeyse herkese bağlantı ücreti farklı gelmiş
  • yaw abicim farklı diğil aynı.

Bakın şimdi, tarfiler şöleydi.

128 k : 60 milyon / promosyonlu 49
    256 k : 87 milyon / promosyonlu 69

Şimdi mesala 128 k olan bu topic'e yazan 2 kişinin bağlantı ücretine bakıyoruz . 60 milyon. Bu 2 kişi ocaktan once hattı açık olanlar. mesala "mehkel" nickli arkadas 31 aralık sonrasi oldugu için sadece 22 gunluk baglanti ucretini gondermisler.

Bize yani daha oncesinden beri kullananlara şöyle bişey yapmışlar;

128k için konusuyorum : (o sırada 31 aralık sonrası hat açılanlar için sorun yok, diğerleri için)

Bidefa enbaşta bağlantı ücretini herkeste 60 milyona tamamlamışlar. (Dikkat: 49'a diğil. Aslında 49 üzerinden hesap yapmışlar fakat normal tarife olan 60'a tamamlayıp, fazlalık olan 60-49 = 11 Milyonu "çeşitli borçlar"dan düşmüşler.) Normalde ocak ayı için 22 gunluk ( yada fatura kesim tarihi ne ise artık )ücret almaları gerekiyor fakat o kalan 8 gunu baglantı ücretinden degilde, yine çeşitli borçlardan ( yani ocak ayı öncesi internet kullanım ücretinden) düşmüşler ve bağnatı ücretine 60 milyon diye geçmişler.

Bu durumda tüm 128 k kullancıları için;

31 Aralık öncesi hat açtıranlara :

Baglantı ucreti olarak : 60 Milyon
    Çeşitli Borçlar : (Ocak ayı oncesi kullanım gün miktarı * 49/30) - 11 Milyon

31 Aralık sonrası hat açtıranlar ise :

Bağlantı ücreti : Fatura kesim tarihine kadar olan 20-22 gunluk kullanım ücreti olan 37-38 milyon TL lik bir fatura gelecek.

Çeşitli borçlar diye birşey ise 31 aralık sonrası abonmanlar için söz konusu diğil.

---------------------------------------------------------

AKSAKAL'dan hesaplama . Başlangıç tarihini yazdığı için.

Demiş ki ;
    ------------------------------------
    bugun (cuma) gelen faturam şöyle:

[Başlangıç : 9 Aralık 2003]

port ücreti 49 000 000
    aylık toplam ücret 49 000 000
    ÇEŞİTLİ BORÇLAR 22 867 000
    bağlantı 60 000 000
    toplam (kdv dahil) 132 000 000

ÖDENECEK MİKTAR 132 000 000
    ------------------------------------

9 Aralık olduğundan ; 30-9 = 21 Gunluk ücret Çeşitli borçlara yansıcak.(1 ocak öncesi yani) Bağlantısı 128k oldugundan 49 milyon üzerinden hesaplıyoruz;

49*21 Gun /30'dan = "34 Milyon". işte bu aslında "Çeşitli Borçlar" olması gereken tutar. Fakat faturada "22.800" yazıyor. Nedenine gelince ;

Bağlantı ücretine üstte dediğim gibi promosyon fiyatı olan 49'u diğil, normal tarife 60 milyonu yazmışlar ve 60-49 luk aradaki fark olan 11 milyon fazlalığıda "Çeşitli borçalar"dan düşmüşler haliyle. Yani: 34 - 11 = "23 Milyon" ki buda bize faturadaki "çeşitli borçalar"ın tutarını veriyor.
    ---------------------------------------------------------

Olay budur yani..

• ya şimdi bi kereye mahsus alınan ücret port ücreti mi bağlantı ücreti mi? ben 31 aralıktan önce başvurmama rağmen port 60, bağlantı 49 geldi.
  • o zaman benim yaptigim hesap assagi yukari dogru cikiyor??? ben baglanti ucretimni promosyonlu fiyattan hesaplamistim. 22 aralikta sozlesme imzaladim cunku...

dogru yani dimi benim topic'in en basinda yaptigim hesap?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.