Bildirim
ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN ! (178. sayfa)
https://www.amazon.com.tr/Orret-Home-Paslanmaz-D%C3%B6n%C3%BC%C5%9Ft%C3%BCrme-%C3%96zellikli/dp/B0D62XF3SC/ref=zg_m_mg_g_56453957031_m_sccl_2/262-9977704-9917659?psc=1
https://www.amazon.com.tr/Orret-Home-Paslanmaz-D%C3%B6n%C3%BC%C5%9Ft%C3%BCrme-%C3%96zellikli/dp/B0D62XF3SC/ref=zg_m_mg_g_56453957031_m_sccl_2/262-9977704-9917659?psc=1
13 sa. önce paylaşıldı
https://www.amazon.com.tr/dp/B08H4HG89B
https://www.amazon.com.tr/dp/B08H4HG89B
3 sa. önce paylaşıldı
HP Victus 16-R1001NT 9J205EA i7-14700HX 16 GB 1 TB SSD 8 GB RTX4060 16.1" Dos 144 Hz Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri
https://www.n11.com/urun/hp-victus-16-r1001nt-9j205ea-i7-14700hx-16-gb-1-tb-ssd-8-gb-rtx4060-161-dos-144-hz-dizustu-bilgisayar-47237995?magaza=teknoryabilisim
3 hafta önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Adsl olarak tam hız alıyorsunuz. -
Sıkıntı yoksa sorun yok demektir. Sıkıntı yaşarsanız 70 mbite sabitlettirirsiniz. -
santrala yakınlığı hangi degerden anlıyoruz sayın asus,quote:
Orijinalden alıntı: asus1981
hattınız en fazla 16 mbit destekli ve sizin modeme gelen 14 mbit..Burası gayet normal....snr marjin değerleri yani gürültü değerleri 7.8 ...Aslında düşük ama şimdi hat zayıflamasına bakalım...Santrale oldukça yakınsınız bu çok güzel..O yüzden snr marjin sizi çok etkilemez..6 db nin altına düşmedikçe sıkıntı olmaz....Şu an aldığınız değerler bu.Bence gayet iyi..Derseniz ki yapılacak bir şey var mı ..Ev içi tesisatı ve bina içi tesisatı değiştirip snr marjin yükseltebilirsiniz.İyi günler
Alıntıları Göster
-
-
-
Kendi sorduğum soruya kendim vevap vereyim.
Modemime 83 mbps sinyal geliyor. Şu an 70 mbps hızları görebiliyorum.
https://www.speedtest.net/result/7962027419.png
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yahu 16mbit alıyorduk iyi kötü.Geçen gün baktım hızı 7mbite sabitlemişlerdi.Aradım söyledim düzeltmeler yapılıyor dedi ve 4e düştü.Sonra tekrar aradım sorun ev içi tesisatta dediler çıktılar işin içinden.Ev tesisatında bir değişiklik olmadı ama değerler çok kötü tesisatı mı yenilesek ne yapsak bilemedim.Hayır son 1 yıldır 16mbiti veriyordu neden birden böyle oldu anlamış değilim.
-
hat değerleriniz çok kötü binanızın kendi hattını kullanıorsunuz galiba siz extradan cat5 kablo alın modemden apartman dışına doğru bağlantı yaptırın elektrikciye kablo bağlasınlar cat 5
baya fark eder şuan baya kötü değerleriniz
benim sorunum bu şekil düzeldi biraz daha iyi oldu
4mbti sabitlemişler evet çünkü hala kötü değerleriniz en fazla 7-8 olur ama düzel olur cat 5 kablo yaptırırsanız eğer size en fazla 8 verirler
bu santrel adsl olayı benimki gibi aynı hat santrel aynı çok kötü :( ben bi nebze kablo bide güzel modem alıp kendi çabamla düzeltmeyi başarabidlim şuan 7 mbt sabit ama 6 felan geliyor hız testinde en fazla 6.5 snr 13.3 bile yetmiordu online oyun oynadığım için gecikme lag bağlant sorun oluyordu ama normalde youtube felan video da sorun olmuyrdu hiç kendi modem ayarında az -db yaptım 15.3 birazdaha iyi oldu internet kalitesi :) snr margin önemli baya
-
Bizim müstakil ev, metrelerce kablomuz da yok. Binaya gelen kablo, telefon kablosu ile bağlantı yapılmış. Diğer ucu splittera geliyor. Bu kablonun uzunluğu 2 metre anca. Yinede bunu CAT kablo ile değiştirsek fark elde eder miyiz acaba?quote:
Orijinalden alıntı: DreamEnergy
hat değerleriniz çok kötü binanızın kendi hattını kullanıorsunuz galiba siz extradan cat5 kablo alın modemden apartman dışına doğru bağlantı yaptırın elektrikciye kablo bağlasınlar cat 5
baya fark eder şuan baya kötü değerleriniz
benim sorunum bu şekil düzeldi biraz daha iyi oldu
4mbti sabitlemişler evet çünkü hala kötü değerleriniz en fazla 7-8 olur ama düzel olur cat 5 kablo yaptırırsanız eğer size en fazla 8 verirler
bu santrel adsl olayı benimki gibi aynı hat santrel aynı çok kötü :( ben bi nebze kablo bide güzel modem alıp kendi çabamla düzeltmeyi başarabidlim şuan 7 mbt sabit ama 6 felan geliyor hız testinde en fazla 6.5 snr 13.3 bile yetmiordu online oyun oynadığım için gecikme lag bağlant sorun oluyordu ama normalde youtube felan video da sorun olmuyrdu hiç kendi modem ayarında az -db yaptım 15.3 birazdaha iyi oldu internet kalitesi :) snr margin önemli baya
Dışarıdan gelen kabloya rj11 jack çakıp direkt splittera bağlasam daha mantıklı olur sanırım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeson01 -- 24 Ocak 2019; 11:10:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Var mı benimle yarışabilecek bir arkadaş?
Dün 10mbps alıyordum. Şu an 1 bile alamıyorum.
Yoğun saatlerde problemsiz kullanırken gece 12-1 gibi kopmalar yaşıyorum.
2019 Tekirdağ.
Teşekkürler ttnet
-
direk komple olarak kablo değiştemniz gerek
cat 5 kablo alıp yapın kaliteli olsun kablonuz kablo önemli etken en ucuzunu almayın mesela
bizde 5.kattan yaptık düşünün 35 m kablo gitti
hocam sizde cat 5 kablo alıp öyle test yapın bidaha sorununuz çözülecektir. çözülmesse servis sağlayıcınızı arayıp hızı düşürtürsünüz sabitlerirsniz 4mbt misal ama. 4 mbttrn yukarısnı alırsınız rahat kablodan dolayı fark eder yani 6mbt sabitlemeniz lazım 6 mbt yeter size
1. Spliteri devre dışı bırakın ya da kaliteli bir spliterle değiştirin.quote:
Orijinalden alıntı: aeson01
Yahu 16mbit alıyorduk iyi kötü.Geçen gün baktım hızı 7mbite sabitlemişlerdi.Aradım söyledim düzeltmeler yapılıyor dedi ve 4e düştü.Sonra tekrar aradım sorun ev içi tesisatta dediler çıktılar işin içinden.Ev tesisatında bir değişiklik olmadı ama değerler çok kötü tesisatı mı yenilesek ne yapsak bilemedim.Hayır son 1 yıldır 16mbiti veriyordu neden birden böyle oldu anlamış değilim.
2. Dışardan gelen kabloyla telefon kablosu bağlantısını, uçlarından biraz keserek tekrar yapın. Oksitlenme olabilir. CAT 5 kabloya gerek yok 2m için ama isteğe bağlı değiştirilebilir de tabi.
3. Modemi fabrika ayarlarına alın tekrar kurun. Varsa başka bir modemle deneyebilirsiniz.
4. Son olarak telekomun direkteki ankastre kutusundan eve gelen kablo arasındaki bağlantıyı elektrikçiye kontrol ettirebilirsiniz. Müstakil evlerde ankastre kutusu
genelde direktedir.
Bunları yaptığınızda düzelme olmuyorsa sorun sizde değildir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt2121 -- 24 Ocak 2019; 19:56:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benim durum biraz garip hocam. Port mu arızalı nedir anlamadım. Buyrun şimdiki değerler.quote:
Orijinalden alıntı: DreamEnergy
hocam sizde cat 5 kablo alıp öyle test yapın bidaha sorununuz çözülecektir. çözülmesse servis sağlayıcınızı arayıp hızı düşürtürsünüz sabitlerirsniz 4mbt misal ama. 4 mbttrn yukarısnı alırsınız rahat kablodan dolayı fark eder yani 6mbt sabitlemeniz lazım 6 mbt yeter size
Gönderme Hızı 797 kbps
İndirme Hızı 8191 kbps
İndirme Hızı Zayıflaması 30
Gönderme Hızı Zayıflaması 19
İndirme Hızı SNR Marjı 10.1
Gönderme Hızı SNR Marjı 16.1
Kabloda bir sıkıntı yok. 12mbps dahi almıştım bu hat ile. Santralde bir sıkıntı var.
Akşam yoğun saatlerde sıkıntı yaşamam, gece 1'de internetim anlık kopar gelir. -
Soldakini dün göndermiştim.Ek olan kısmı koparıp yeniden yaptım ama değerlerde bir değişiklik olmamıştı.Ben bugün yeniden ek yapmayı düşünürken Türk Telekom ekipleri gelip kontrol etti.(Dün arıza kaydı oluşturmuştum) Sokaktaki kutuda arıza varmış.Ev içerisindeki tesisatta herhangi bir değişiklik yapılmadı ve sağ taraftaki değerleri veriyor şuan. Buralar 16 yı kaldırmaz 8 mbit olabilir belki şuanki değerler çok iyi dediler.Şuanki 4mbit yaraya merhem olacak bir hız değil 8e çıkınca kopma vs tekrar yaşar mıyım onda da emin değilim.Müşteri hizmetlerini arayıp 8e çıkarmalarını istesem mi acaba?
edit.
Son hız ve değerler bu şekilde. Çok kopma yaşanır mı acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeson01 -- 26 Ocak 2019; 15:30:38 >
-
hat zayıflaması ne kadar dan sonra sıkıntı çıkarıyor ? şuan upload 12.2 DB, download 5.7 DB hat zayıflaması var. Farkettiğim bi problem yok şuan sadece wifi sıkıntı çıkarıyor ama oda bunla alakalı değil sanırım. -
Bende 16Mbps AKK siz fulllimizsiz paket kullanıyorum ama alabildiğim maksimum hız 6Mbps hat değerlerimde aşağıdaki gibidsl kablosunu cat 6 yapıcam modemimde zyxel vmg3312-b10b bu modem beni idare edermi değiştirsemmi acama 2 senedir kulanıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a4tech3632 -- 25 Ocak 2019; 14:18:46 > -
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X