Şimdi Ara

ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN ! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.741
Cevap
36
Favori
278.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: QuadroFX

DB seivyeleri düşük oluncamı iyi yüksek mi?
    Nasıl sizce iyi mi?

İlk mesajdan alıntı:

SNR Margin: Bu ADSL sinyalinin gürültü seviyesini gösteririr. 6 dB'den az olması halinde ADSL bağlantı kurulamaz. Bunun iyi değeri 14 dB ve üstü gibidir.

Line Attenuation: Bu hat zayıflamasını gösteren değerdir. Hattın bir ucundan çıkan sinyal değerinin alındığı yerdeki sinyal değerinden çıkarılmasıyla bulunur. Tabiki ne kadar az olursa o kadar iyidir. Bunun en kötüsü 60 dB gibidir. 60 dB'den fazla değerlerde hat problemi var demektir. Özellikle hızlı bağlantılarda problem yaşamamak için bu değerin 40 dB'den az olması gerekir.
    ------------------------
    Buna göre seninki fena gözükmüyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orjinalden alıntı: QuadroFX

DB seivyeleri düşük oluncamı iyi yüksek mi?
    Nasıl sizce iyi mi?

İlk mesajdan alıntı:

SNR Margin: Bu ADSL sinyalinin gürültü seviyesini gösteririr. 6 dB'den az olması halinde ADSL bağlantı kurulamaz. Bunun iyi değeri 14 dB ve üstü gibidir.

Line Attenuation: Bu hat zayıflamasını gösteren değerdir. Hattın bir ucundan çıkan sinyal değerinin alındığı yerdeki sinyal değerinden çıkarılmasıyla bulunur. Tabiki ne kadar az olursa o kadar iyidir. Bunun en kötüsü 60 dB gibidir. 60 dB'den fazla değerlerde hat problemi var demektir. Özellikle hızlı bağlantılarda problem yaşamamak için bu değerin 40 dB'den az olması gerekir.
    ------------------------
    Buna göre seninki fena gözükmüyor.

İyi oldu öğrendiğim

Sürekli Kablo değişmekten bıkmıştım. Aklıma takılıyordu.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Hunter_one

En önemli değer attenuation downstream: 24 db hattın kaybı bu. Ne kadar az olursa o kadar iyi olur. @ HiGHWAYMOUSE eğer seninki sıfır gözüküyorsa mükemmel demektir:)

Bir kaç gün önce bulunduğum bölgede çalışma vardı. Hatta bir karışıklık nedeniyle 4-5 gün netim yoktu. Bu çalışmanın sebebi telekom'un fiber obtik kablo döşemesiymiş. Bizim sitedeki ana pano falan da değişti komple. Şimdi bir arkadaşa yardımcı olayım modemin ayarlarına bakayım derken farkettim bu değerleride. Evet dediğin gibi çok iyi gözüküyor. Muhtemelen fiber optik kabloların sayesinde böyle oldu bu iş. Çünkü 2-3 ay önce bu konuyu görmüş meraktan bakmıştım, şimdikinden farklı ve kötü değerler olduğunu hatırlıyorum. O zamanlar bağlantı sorunlarıda yaşamıştım. Telekomdan gelen zat-ı muhteremler evde ölçüm yamış 26 gibi bir rakamlardan bahsedip çok düşük falan filan demişlerdi. O ne rakamıydı tam bilmiyorum doğrusu.

Sitede otuyruyorsanız superonlinenın fiberoptik internetine başvursanıza. Site yöneticiniz ile konuşun 49tl ye 5mbit sınırsız fiber internet alma şansınız var bunu değerlendirin bence :)

• quote:

Sitede otuyruyorsanız superonlinenın fiberoptik internetine başvursanıza. Site yöneticiniz ile konuşun 49tl ye 5mbit sınırsız fiber internet alma şansınız var bunu değerlendirin bence :)

Ahh..Hocam ah.. düşünmem mi. Geçenlerde farkettim yakın çevrede kazılara başlamış Superonline. Site'de henüz yeni. Herşey tam yerine oturmadı. Ben amatörce takipteyim. Geçen yönetici kıza söyledim bak böyle böyle çalışmalar var diye. Zaten döşeniyor falan filan dedi. Onun dediği telekom'un çalışmasıymış. Olayı bile anlamakta zorlanıyorlar. Bakalım ne olacak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yorfa

upstream sınırı -20 diyo bu iyimi kötümü???

• Downstream Margin 2 değerini bile görüyor bazen bu 8mbps hiç iyi olmadı.
  • quote:

Ne 5 mbit'i adamlar kendilerini aşmışlar. Şu anda en düşük hız 10 Mbit hem de 49TL. Bizim verdiğimiz paraya adamlar bizim 10(Belkide 12-13) katımız hızda internet hizmeti alıyor. Biz 99TL ödesek bile alacağımız(alacağımızı iddia ettikleri) hız 8Mbit.

Buradan TT'e kocaman bir

ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 17 Haziran 2009; 10:46:15 >

•  ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN !
  • 1250 metre. Ttnetin sitesinden hesapladım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cüneyt Aykaç

1250 metre. Ttnetin sitesinden hesapladım.

Rahatsız etmek istemezdim ama ben nereden bakıldığını aramama rağmen bulamadım. Tam linkini verebilir misin?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Cüneyt Aykaç

1250 metre. Ttnetin sitesinden hesapladım.

Rahatsız etmek istemezdim ama ben nereden bakıldığını aramama rağmen bulamadım. Tam linkini verebilir misin?

Rahatsızlık mı ?

Baktım pek bilen yok herkes bilsin diye burada topic açtım. Aşağıdaki adresten bakabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_32449060/tm.htm

• Yanlış yazmışım sanırım ttnet değil , Telekomadsl.

arkadaşlar durumum nasıl?

8 mbite geçmem mantıklımı??
  • Downstream-UpStream
    Noise Margin 17.1 dB - 8.0 dB
    Line Attenuation 38.0 dB - 20.5 dB
    Output Power 17.6 dBm - 12.5 dBm
    Sizce bu değerler nasıl. Ayrıca bu değerler bazen değişiyor. Bu neden kaynaklanır. Son olarak bu değerlerle 4mbit hız mümkünmüdür.
    Sorularıma cevap veren olursa sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hugareva

ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN !

arkadaşlar durumum nasıl?

8 mbite geçmem mantıklımı??

Bence mantıklı. Hattın 10mbit e kadar kaldırır.
  • bir türlü karar veremedim, 8 mbite geçsemmi die

şimdi geçiçem 3 saat sonra hızımın yerlerde sürünme ihtiamli çok korkutuyo beni

birde şu ballılar var, 100 lerce gb indirdiği halde 900 kb ile çekenler, bende onlardan olabilirmiyim diye iştahimda kabarmıyo değil

burdaki arkadaşlar geç derse geçiçem, papatya falına kaldı iş
  • Connection Status Connected
    Us Rate (Kbps) 256
    Ds Rate (Kbps) 1024
    US Margin 31
    DS Margin 31
    Trained Modulation GDMT
    DS Line Attenuation 20
    US Line Attenuation 12
    Peak Cell Rate 603 cells per sec
    Path Mode Fast Path

geçen yıl 2mb yapmıştım 2 3 ay kullandıktan sonra sürekli kopmaya tam hız alamamaya başladım ozaman adsl2+ bağlanıyordu
    1mb ye geri aldım ve hattım o zamandan beri hiç kopmuyor ve tam hız alıyorum ama gdmt bağlanıyor yani daha adsl i doğru düzgün alamıyorum quiknet gelirde kurtulurum bu aç gözlülerden inş

2-3 Ay Önce 2 Mb Yapmıştım İlk Başlarda Sorun Yoktu.Fakat 3-4 Gün Önce Bağlantı Hızları Bu Hale Geldi Düzelir Diye Bekledim Olmadı.En Sonunda Telefon Açtım TTnete Karşılıklı 3-4 Görüşmeden Sonra Bağlantımın Düşük Olduğunu Kabul Etti.Yaklaşık 10 Dk Boyunca Upstream Hızımı Telefonda Kontrol Ettik 19.5 İle 20 Arasında Değişiyordu.Santrale Uzaklığımın 3 Km Olduğunu Söyledi.Daha Sonra Hattımın En Fazla Bu Hızı Desteklediğini Üstüne Basa Basa Söyledi Sayın Telekom Yetkilisi.

Halbuki Daha 2 Hafta Önce 200 KB Lar Down Yaparken Şimdi 110 Kb Zar Zor Görebiliyorum.Telefondaki Kişi Sonunda Pes Diyerek "Ewt Hızınızda Bir Sorun Var Teknik Destek Ekibini Evime Göndermeyi" Olmaz İse Hızımın Tekrar 1 Mb Dönmesini Kabul Etti.

Şimdi Bekleyip Göreceğiz.

Edit=Pc Sabaha Kadar Açık Bıraktım.32 Defa Kopma Yaşamışım.2 Mb Hattımda Şu an 1056 Destekliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiCoTeeN -- 18 Temmuz 2009; 14:56:11 >

• bu değerler ışığında ne kadara kadar hattımla ne kadar hıza kadar çıkabilirim

Alınan Gönderilen
    SNR Sınırı (dB): 33.6 40.1
    Sinyal Genlik Zayıflaması (dB): 9.0 3.2
    Çıkış Gücü (dBm): 12.1 0.9

arkadaşlar görüşlerinizi bekliyorum değerlerim böyle netlimitsiz 8mbit tarifesindeyim fakat 1mbit'ten yukarısına ulaşamadım adsl hızım sizce normal mi ??? yardımcı olursanız sevinirim...
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.