Şimdi Ara

ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN ! (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.741
Cevap
36
Favori
278.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ADSL Hızı(Kb/s): 1022 253 1173
    SNR Sınırı (dB): 28.2 35.4
    Hat Zayıflaması(dB): 38.3 20.9
    Güç (dB): 15.1 11.9

Bu değerler hakkında yorum yapıcak olan varmı? 4 mbit e geçersem kopma/hız düşmesi yaşayabilirmiyim?
  • bence benım verdıgım adres daha duzgun olcumler verıyor..nı dersenız metre olarak karsılıgından olculen degerler burdakı kullanıcıların degerlerıyle aynı sayılır.mesela serıf arkadasımızın 2.9 km mesafesıne 4 getırmelerı gerekıyordu (heralde 5-6)mb olmadıgından
    4 olunca cok duzdun dıyor.sızın verdıgınız adrese gore olması gereken 2mb. soyle dusundugumuz zamanda mantıken 2 mb cok dusuk kı cogu ınsan 4 ve 8 mb lere gecmesı ımkansız olurdu..

verdıgınız ss de bılmıyorum bendede -14 gozukuyor modem aırties sanırım sızınkıde aynı modem..heralde modem arayuzunden kaynaklı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

Gelen- Giden

Bu değerler hakkında yorum yapıcak olan varmı? 4 mbit e geçersem kopma/hız düşmesi yaşayabilirmiyim?

mesafen 1.52km
    8128kbps alabılırsınn...

hat zayıflama (Downstream Attenuation) degerın bu sanırım 20.9 sayet buysa dedıgım gıbı
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalay_xxx

bence benım verdıgım adres daha duzgun olcumler verıyor..nı dersenız metre olarak karsılıgından olculen degerler burdakı kullanıcıların degerlerıyle aynı sayılır.mesela serıf arkadasımızın 2.9 km mesafesıne 4 getırmelerı gerekıyordu (heralde 5-6)mb olmadıgından
    4 olunca cok duzdun dıyor.sızın verdıgınız adrese gore olması gereken 2mb. soyle dusundugumuz zamanda mantıken 2 mb cok dusuk kı cogu ınsan 4 ve 8 mb lere gecmesı ımkansız olurdu..

verdıgınız ss de bılmıyorum bendede -14 gozukuyor modem aırties sanırım sızınkıde aynı modem..heralde modem arayuzunden kaynaklı...

Teşekkürler cevap için.

Acaba bu değerleri modem ara yüzünden başka nereden görebiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan_hzl -- 31 Temmuz 2009; 19:48:53 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

Gelen- Giden

mesafen 1.52km
    8128kbps alabılırsınn...

hat zayıflama (Downstream Attenuation) degerın bu sanırım 20.9 sayet buysa dedıgım gıbı

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasan_hzl

quote:

bence benım verdıgım adres daha duzgun olcumler verıyor..nı dersenız metre olarak karsılıgından olculen degerler burdakı kullanıcıların degerlerıyle aynı sayılır.mesela serıf arkadasımızın 2.9 km mesafesıne 4 getırmelerı gerekıyordu (heralde 5-6)mb olmadıgından

Teşekkürler cevap için.

Acaba bu değerleri modem ara yüzünden başka nereden görebiliriz?

valla baska nasıl bakılabılır bende bılmıyorum bı arastırım bulursam yazarım

• selamlar,

hattımda uzun süredir bir problem var, internet hızı sürekli düşüyor, kesintiler oluyor..vs. hattan olduğunu tahmin ediyordum ve telekomu aradım tabiki işi yokuşa sürdüler
    başka modemle deneyin falan dediler.. daha sonra bu konuyu görünce anladım ki haklıymışım.

internet hızım gün içerisinde genelde şöyle (ki bunda çevredeki inşaatların da etkisi olduğun düşünüyorum) :

ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN !

ama gece genelde böyle ya da restart atınca modeme bazen bu hale geliyor:

Telekom bu problemleri giderebiliyor mu yoksa buna mahkum muyuz? Tez zamanda siteye taşınıp mis gibi fiber almak lazım.. Çevrem hep site ve her yerde var ama apartmanda olduğum için mahsur kalıyorum tabiki

• quote:

Orijinalden alıntı: requiem_

selamlar,

hattımda uzun süredir bir problem var, internet hızı sürekli düşüyor, kesintiler oluyor..vs. hattan olduğunu tahmin ediyordum ve telekomu aradım tabiki işi yokuşa sürdüler
    başka modemle deneyin falan dediler.. daha sonra bu konuyu görünce anladım ki haklıymışım.

internet hızım gün içerisinde genelde şöyle (ki bunda çevredeki inşaatların da etkisi olduğun düşünüyorum) :

ama gece genelde böyle ya da restart atınca modeme bazen bu hale geliyor:

Telekom bu problemleri giderebiliyor mu yoksa buna mahkum muyuz? Tez zamanda siteye taşınıp mis gibi fiber almak lazım.. Çevrem hep site ve her yerde var ama apartmanda olduğum için mahsur kalıyorum tabiki

downstream 384 cok dusuk. 1mb kullanıyorsunuz normalde kesın tt netle halletmelısınız bu ısı bence..arıza kaydı verın..

santrala uzaklıgınız 4.12 km
    max alabılecegınız hız 3200kbps

normalde 1mb rahat alabılmenız gerekıyor..ancak mesafenız bayagı fazla bundan dolayı bırcok sebepten etkılenmenız kacınılmaz gıbı gozukuyor hattınız eskı ve yıpranmıs olabılır,gürültü ,hat sınyal zayıflıgı vs vs..
    bence ttnet bastıra bastıra sıkayetınızı ıletın degerlerınızıde soyleyın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalay_xxx -- 1 Ağustos 2009; 0:47:35 >

•  ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN !
    rüyamda bu değerleri gördüm tabir edecek var mı
  • zxyle 660hw-t1-v2 modemim kurcaladım kurcaladım bulamadım nerden bakıcaz bu modemde bu değerlere

dostum ben bu sonucları aldim ama burdan hattım kac mbs interneti destekler durumunu gorebilir miyiz? bu 8128 eger ttnet 8mbs nete gecersem destekliyecegi anlamina mi geliyor abaca??

SNR Margin : down:24.0 up:35.8
    Line Attenuation :down 27.0 up 14.3

yukardaki sitedeki tabloda 8mbs net alabilecegim yazarken asagidaki telekom un sitesinden aldigim tabloda ancak 4mbs hız alabilecegim yazio sanki daha iyi bilen biri açıklama getirebilse sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revolutions -- 8 Ağustos 2009; 18:46:17 >

• Arkadasler 8mb kadar olan pakete geçtim kopmalar basladı 2-3 dk bir kopma oluyor.Smile kullanıyorum telekoma arıza kaydı verdiklerini söylediler.Telekom birşey yapabilir mi?Aradıklarında ne söylemeliyim?Hat değeri asagıda

ADSL Durumu
    Bağlantı Durumu Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps) 736
    Downstream Hızı (Kbps) 4128
    Upstream Sınırı 11
    Downstream Sınırı 8
    Trained Modulasyon ADSL_G.dmt
    LOS Hataları 0
    Downstream Hat Zayıflaması 46
    Upstream Hat Zayıflaması 28
    Peak Cell Rate 1735 cells per sec
    CRC Rx Fast 70
    CRC Tx Fast 2
    CRC Rx Interleaved 0
    CRC Tx Interleaved 0
    Path Mode Fast Path
  • arkadaşlar ben 4096 hıza geçtim ama hattımda sürekli kopma oluyordu . 4096 daiken SNR margin 7,5 idi.sonra 2048 e düşürttürdüm 16,5 gibi bir değer oldu hiç kopma olmuyor.
  • buda benim

• Arkadaşlar buda benim nasıl yaşayacak mı doktor bey?

• Modem Status

Connection Status Connected
    Us Rate (Kbps) 928
    Ds Rate (Kbps) 4096
    US Margin 6
    DS Margin 30
    Trained Modulation G.dmt
    LOS Errors 0
    DS Line Attenuation 31
    US Line Attenuation 16
    Peak Cell Rate 2188 cells per sec

Arkadaşlar internetim uzun bi süredir kesilip duruyor.
    Bi ara düzelmişti sonra 8 mbps yükselttim tekrar başladı ve hala devam ediyor bundan oncede 1mbps vardı oda kesiliyordu

Yardımcı olun arkadaşlar bıktım artık bu internet kesilmesinden
  • ___________________Local____Remote
    SNR Margin_______:29.0 dB____27.0 dB
    Line Attenuation__:8 dB________5 dB
    Transmit Power___:1.7 dB_____1.15 dB

İstanbul. Telekoma tahmini 60metre mesafe var.

Değerler iyi mi kötü mü bilmiyorum. Genel olarak memnunum hat kesilmesi olmuyor. Download hızı 105kb/sn den yukarı çıkmadı hiç.

(1024/256 sınırsız hat)

edit: Splitter girişleri düzeltildi. Güncel değerler yazıldı. Siz siz olun phone yazan yere ADSL modemi bağlamayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkaskan -- 6 Eylül 2009; 18:06:26 >
  • nereden bakıyoruz zyxelden bulamadım
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.