Şimdi Ara

ADSL ile Kendi Web Hostingini Kurmak..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Güçlü bir makina üzerine
    Windows Server 2008 kurdum
    Gereken programları (apache, mysql, php, asp vs) yapılandırdım.

Veritabanı ile çalışan siteleri denedim. localhostta çalışıyor.
    Aynı network üzerinde başka bir bilgisayardan bağlanabilme ayarlarını da yaptım. Çalışıyor siteler.

İnternet hattım 32MB VDSL. Sabit ip. var.
    Domainimin bulunduğu firmadan nameserver'ları kendi ip.lerime yönlendirdim.
    Modem üzerinde biriki yapılandırma ile Başka bir lokasyondaki bir bilgisayarla da (yani dünyadaki herhangi bir bilgisayarlada) çalıştı sitem.

Buraya kadar sorun yok.

Benim sorum şu, internette araştırdım ama çok kısıtlı bilgi var yeterli değil.:

Şuan sadece 1 siteyi host edebiliyorum. Ama host etmem gereken 9 site var.

Her siteyi tek tek, internet ip.si farklı 9 ayrı makinada mı host etmeliyim... (bence çok saçma) :)

yoksa nasıl. ?
    a.com, b.com, c.com, d.com.....
    gibi 9 site olduğunu düşünelim.
    hepsinin domain alınan yerde nameserver olarak benim ip.lerim var.

Ali Veli, explorer'a b.com yazdığı zaman önce domaini sonra dns ile benim ip.mi bulacak.
    ok.
    benim modemden geçip server'a girdiği zaman b.com'un klasörüne nasıl gidecek. Bunun ayrımını sağlattıracak bir program yada programcık varmı?

Yada fikirleriniz.?

• quote:

yoksa nasıl. ?
    a.com, b.com, c.com, d.com.....
    gibi 9 site olduğunu düşünelim.
    hepsinin domain alınan yerde nameserver olarak benim ip.lerim var.

Ali Veli, explorer'a b.com yazdığı zaman önce domaini sonra dns ile benim ip.mi bulacak.
    ok.
    benim modemden geçip server'a girdiği zaman b.com'un klasörüne nasıl gidecek. Bunun ayrımını sağlattıracak bir program yada programcık varmı?

nameserver dan yönlendirdiğin zaman yapabilirsin sanırım, veya cpanel , plesk alıp web sitelerinin ayarlarını yapabilirsin.

Ama vdsl 32 mbit'lik hatla nasıl verim alırsın onu bilemem. upload 1mbit olduğundan dolayı pek verimli olmaz gibi geliyor bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gabriel.Espaso -- 10 Aralık 2010; 20:57:51 >
  • ADSL'den de VDSL'den de kolay kolay verim alamazsın. Bunlar asimetrik bağlantıdır. Download hızı ne olursa olsun TTNet en fazla 1 mb upload hızı verir. Sana simetrik bağlantı lazım. Yoksa herkes hosting firması olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TradeMark -- 10 Aralık 2010; 23:31:08 >
  • firmamızda 4 tane vdsl 32 mbit
    ve 4 tane adsl 2 mbit var.
    hepsi router ile köprülenmiş ve aynı anda çalışan hatlardır.

Aslında o da sorun değil. Gerekiyorsa ttnetten omurga da alabiliriz.
    Bizim amacımız hosting kurmak ama satmak para kazanmak bu işi yapmak değil.
    sadece kendi sitelerimizi kataloğumuzu yayınlamak.

bıktık artık dış kaynaklı serverlardan, sorunlardan.
    200' yakın mail hesabımız ve exchange de kuracağız.

herneyse konuya dönersek:
    plesk ile ayrımı yapabiliri ip.yi paylaştırabilirsin diyorsunuz. ok. olabilir.
    reseller firmaların da bu işi bu yolla yaptığı aşikar gibi. her bir site için 2 ip, 2 name server batarlardı yoksa.
    teşekkürler fikirler için.

parallel plesk win server'a kurulurmu peki. linux mu ister yoksa.
  • O zaman yapacağın en kötü ihtimalle bir G.SHDSL hattı almak olur. Söylemek istediğin şeyi anlıyorum. (Ve kesinlikle katılıyorum, ellerine düştünmü canına okuyorlar adamın) Parellels Plesk bildiğim kadarıyla Java Tabanlı bir yazılım. Muhtemelen Tomcat gibi sürüm isteyecektir. WinServer için nasıl çalışır o konuda bir fikrim yok. Ancak Linux altında çok rahat çalıştırabileceğin de su götürmez bir gerçek. Repoya tomcat yazdığında karşına gelir zaten direk. Apache altında çalışır. (IIS Plesk yazarsan muhtemelen birçok kaynak bulabilirsin. Açıkçası windows server üzerinde hiçbir becerim söz konusu değil. Apache'yi çok kurcaladım biraz zorlar ama yine de dadından yinmez ).
  • :)) Erkan'ım kolay gelsin.

Sen istiyorsun ki CPanel, Plesk gibi bir arayüz olsun host'u tanımlayayım. Sanırım DirectAdmin programı ücretsiz onu kurabilirsin. Ancak sitelerinizi kendi bünyenizde barındırmanızı pek tavsiye etmem. Sonuçta Türkiye'nin internet alt yapısı adam akıllı değil her şey sıkıntı.

Türkiye'de hosting hizmeti alacaksan ya adam gibi firmalardan alacaksın ya da hiç almayacaksın. Çoluk çocuk VPS kiralayıp hosting satıyor:)

Eğer siteleriniz çok hit alıyorsa ve bw yiyorsa Türkiye'deki adam gibi firmalar pahalı kaçıyorsa yurtdışından bir reseller hesap alırsın yan gelir yatarsın. Gavurların Black Friday dediği indirim günleri var ya o dönemlerde çok güzel indirimleri oluyor. Bu olaydan faydalanıp ben de kapağı HostGator'a attım tıkır tıkır hiç bir sorunum yok Allaha şükür. Türkiye'deki zibidiler yüzünden diken üstündeydim. 2 güne bir sorun yaşayıp duruyordum.

MSN'den pek görüşemiyoruz ama bir ihtiyacın olursa bir mail falan at elimden geldiğince yardımcı olurum.

• Hocam Banada Anlatabilir misiniz Saatlerdir Uğraşıyorum Ama Sadece Hatalarla Boğuşuyorum Çözüm Arıyorum Bulamıyorum Bana İnstagram Yoluyla Ulaşabilir misiniz ?

-------------------------------------------------

İnstagram: gayzervip

Ulaşırsanız Çok Teşekkür Ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mur1el

Hocam Banada Anlatabilir misiniz Saatlerdir Uğraşıyorum Ama Sadece Hatalarla Boğuşuyorum Çözüm Arıyorum Bulamıyorum Bana İnstagram Yoluyla Ulaşabilir misiniz ?

İnstagram: gayzervip

Ulaşırsanız Çok Teşekkür Ederim

Konuyu açan ölmüş kardeş anlatamaz sana. 10 yıl olmuş sonucta.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.