Şimdi Ara

ADSL KESİNTİLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar steam'den indirimle oyun aldım. Oyunları kurmayı bırakın, steam'ı indirirken (100 mb) internet bağlantım kesiliyor ve sorun birkaç saniye içinde yeniden bağlanmayla düzeliyor. Ama steam indirmesi baştan başlıyor yine

Eskiden 2 mbit hızla bağlanıyordum. Aynı ağ ile 8 senedir internete bağlanıyoruz. Ama modem ve swich yenilenmesini 2 yıl önce yapmamıza rağmen son birkaç aydır internet bağlantımız stabil değil. Neredeyse her 30 sn de bir kesiliyor ve sonra tekrar düzeliyor. Bu aradaki süre boyunca (2 ila 10 sn değişiyor) internet sayfası açtığımda "no adsl connection" diye bir yazı geliyor. Altında "pvc durumu:yok" yazıyor. Chrome, ie gibi tarayıcıları pc de ve chrome, opera mini, standart tarayıcı gibi tarayıcıları denememe rağmen aynı hatayla karşılaşıyorum. Modemin wifi'ına da bağlı olsam, evimdeki router'a da bağlı olsam bilgisayarı direk kablolu şekilde bağlasamda aynı hata ile karşılaşıyorum.

Bu hatayı internet hızımız 6 mbit olduktan sonra almaya başladık, acaba bunun bir etkisi var mı? Çünkü bu bağlantı kesilmesinin nedenlerinden birinin bu olabileceğini duymuştum. Ağımız apartmanda kurulu, yıllardır sıkıntı ve değişiklik yokken hızdan yakınıyorduk, artık hız var ama stabilite yok. Video izleyemez, dosya indiremez olduk. Sayfa yenilemekten bıktık. İnternet alışverişlerinde sıkıntı yaşamaya başladık. Eskiden BF3 oynardım, şimdi servere girerken ya da servere girdikten 1-2 dk sonra oyundan atıyor. Kısacası anlık işler yapılabilirken süreç isteyen hiçbir şey yapılamaz hale geldi. 100 mb'lık steam inmez hale geldi yardım edin.

Bu ağı eski haline getirmek için bir öneriniz var mı acaba?

Edit: Görsel

ADSL KESİNTİLERİ

ADSL KESİNTİLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astronot1997 -- 7 Aralık 2013; 12:46:29 >

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astronot1997 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar TTnet le görüştük arıza kaydı aldılar ve bugün düzeltttiklerini belirttiler ama yine aynı şey sizce bir çözümü yok mu?

ADSL KESİNTİLERİ
  • Arkadaşlar tarife değişikliği yapıldı halen devam ediyor sorun. 30 saniye stabilite sağlanamıyor. Bi fikri olan yokmu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikir çok da bu fikirler size çözüm olur mu onu bilemedim.

1. Altyapı şu anki hızınızı kaldırmıyordur.
    2. Binanıza gelen kabloda sorun vardır.
    3. Dairenize gelen kabloda sorun vardır.
    4. Saha dolabına gelen kabloda sorun vardır
    5. Kablonuz, saha dolabındaki sokete düzgün takılmamıştır.
    6. Saha dolabındaki portunuzda oksitlenme vardır.
    7.
    8.
    .
    .
    .

Daha çok şey sayılabilir. Bu nedenle en doğru çözüm, arıza kaydı bıraktığınız ekibin, gelip bağlantıları incelemesi. Ya da senin bu bakımları yapan ekibi bulup, bir sıcak çay eşliğinde sorunu bulmaya razı etmen...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gıbırnet internet kesintisi
    4 yıl önce açıldı
    KABLONET MODEM
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.