Şimdi Ara

ADSL MODEM UZMANLARI-NETWORKCULAR..YARDIIIIIIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar pikatel modemi 2 kişi kullanıyoruz ..modem 4 port..ayarları yapıyorum baglanıyorum...durup dururken özellikle modeme yüklendiğim zaman download veya upload da modem çöküyor.otomatik olarak makineleri görmüyor.modeme erisim nosundan modeme giremiyorum..ip nolarını elle yapılandırıyorum (tcip) ozaman modeme baglı görünüyor fakat yine modem ip sinden modeme ulasılamıyor..reset atıyorum duzeliyor..
    bu nedir deli olmak uzereyim arkadaslar..lütfen bilen arkadalar bildiklerini esirgemesin..
    modem arkadasın evinde ben kapatıp acamıyorum...çok sık oluyor..okadar dedim ona pikatel alma diye ama aldı..zoomda da aynı sorunu yasayanlar varmıs..
    ne yapabilirim yardım lütfen..

NAT AYARLARINAN OLABİLİRMİ SANİYE DEĞERLERİ VAR ORDA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmenmani -- 5 Mart 2006; 18:32:35 >

• modemi baska bi makinada deneyin 1-2 gun aynı sorunlar olursa modemde sorum vardır yoksa sizin makinalarda bişi olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanyo

modemi baska bi makinada deneyin 1-2 gun aynı sorunlar olursa modemde sorum vardır yoksa sizin makinalarda bişi olabilir.
    ama ben baska modem kullandım...sorunum yoktu..modemde sorun var o kesin ama ayar sorunu olabilir..cunkü nat ayarlarını kapatınca buna benzer bir sorun oluyo..nat ı acınca birsuru saniye ayarı..tcip second vs..
    bu ayardan anlayan bu sorunu yasayan yokmu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmenmani

ama ben baska modem kullandım...sorunum yoktu..modemde sorun var o kesin ama ayar sorunu olabilir..cunkü nat ayarlarını kapatınca buna benzer bir sorun oluyo..nat ı acınca birsuru saniye ayarı..tcip second vs..
    bu ayardan anlayan bu sorunu yasayan yokmu..

Alıntıları Göster
    Modemin arkasında yada altında reset yeri vardı.Reset yapıp en baştan kurulumu dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarılacivert

Modemin arkasında yada altında reset yeri vardı.Reset yapıp en baştan kurulumu dene.

Alıntıları Göster
    denedim....yazılım bile update yaptım...
  • quote:

denedim....yazılım bile update yaptım...

Alıntıları Göster
    bir bendemi var bu sorun ilginç
  • quote:

bir bendemi var bu sorun ilginç

Alıntıları Göster
    modemin status sayfasını printscreen alıp buraya bir koysana. bakalımsorun nedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: troley111

modemin status sayfasını printscreen alıp buraya bir koysana. bakalımsorun nedir.

Alıntıları Göster
    dostum sendekı sorun benım bı kac arkadastada oluyordu cok sık baglantısı kopuyor acaba ag damı sorunvar dıye sorun arıyordu ama modemde sorun oldugunu ogrendı modemını degıstırdı sorun cozuldu ;) modemler arada bır boyle sorun yapabılıyormus reset atıp bu baglantı kopma sorununa kısa surelı cozum bulmustu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iStPaLaDiN

dostum sendekı sorun benım bı kac arkadastada oluyordu cok sık baglantısı kopuyor acaba ag damı sorunvar dıye sorun arıyordu ama modemde sorun oldugunu ogrendı modemını degıstırdı sorun cozuldu ;) modemler arada bır boyle sorun yapabılıyormus reset atıp bu baglantı kopma sorununa kısa surelı cozum bulmustu.

Alıntıları Göster
    Tek çözüm modem i değiş
  • ya arkadaş bişey söyleyimmi . bendede 4 port picatel modem var. ve bahsettiğin sorunun aynısı. ve başka bilgisayarla bile denedim aynı hattan. bilgisayara format attım. yine aynı. şu an 2 kişi bağlanıyoruz ama 2 kişi bağlanmadan öncede ay nı idi. Umarım bir çözüm buluruz. haberleşelim. birimiz çözüm bulursak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: magnifique_341

ya arkadaş bişey söyleyimmi . bendede 4 port picatel modem var. ve bahsettiğin sorunun aynısı. ve başka bilgisayarla bile denedim aynı hattan. bilgisayara format attım. yine aynı. şu an 2 kişi bağlanıyoruz ama 2 kişi bağlanmadan öncede ay nı idi. Umarım bir çözüm buluruz. haberleşelim. birimiz çözüm bulursak.
    ben yazılımı guncelledim servisten...sorun devam ediyor...nat ayarlarından supheleniyorum
  • quote:

ben yazılımı guncelledim servisten...sorun devam ediyor...nat ayarlarından supheleniyorum

Alıntıları Göster
    o servisten yüklediğiniz proğramın adresini banada verebilir misiniz.acaba ?
  • quote:

o servisten yüklediğiniz proğramın adresini banada verebilir misiniz.acaba ?

Alıntıları Göster
    nat ayrı birşeydir, kanaatimce modemin kalitesiz oluşundan kaynaklanıyor,
    ben piyasaya ilk çıkan zoom x4 lerden kullanıyorum ve böyle bir durumla hiç karşılaşmadım
    fakat modemin 15-20 günde kendi kendine tıkanması ve çökmesi normal sayılabilecek
    bir durum olarak görüyorum ama sizin bahsettiğiniz durum kesinlikle normal değil,
    yeni firmware varsa update etmenizi, eğer düzelme olmazsa modemi değiştirmenizi öneririm.

NAT HAKKINDA BİLGİ:http://www.tomshardware.com.tr/network/20060120/index.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Skorp

nat ayrı birşeydir, kanaatimce modemin kalitesiz oluşundan kaynaklanıyor,
    ben piyasaya ilk çıkan zoom x4 lerden kullanıyorum ve böyle bir durumla hiç karşılaşmadım
    fakat modemin 15-20 günde kendi kendine tıkanması ve çökmesi normal sayılabilecek
    bir durum olarak görüyorum ama sizin bahsettiğiniz durum kesinlikle normal değil,
    yeni firmware varsa update etmenizi, eğer düzelme olmazsa modemi değiştirmenizi öneririm.

NAT HAKKINDA BİLGİ:http://www.tomshardware.com.tr/network/20060120/index.html

Alıntıları Göster
    TCP Idle Timeout(sec):
    TCP Close Wait(sec):
    TCP Def Timeout(sec):
    UDP Timeout(sec):
    ICMP Timeout(sec):
    GRE Timeout(sec):
    ESP Timeout(sec):
    Default Nat Age(sec):
    NAPT Port Start: 50000
    NAPT Port End: 51023

AYARLARINDAN BAHSEDİYORUM..
    YAZILIM UPDATE İCİN SERVİSLE GORUSİİM

• quote:

TCP Idle Timeout(sec):
    TCP Close Wait(sec):
    TCP Def Timeout(sec):
    UDP Timeout(sec):
    ICMP Timeout(sec):
    GRE Timeout(sec):
    ESP Timeout(sec):
    Default Nat Age(sec):
    NAPT Port Start: 50000
    NAPT Port End: 51023

AYARLARINDAN BAHSEDİYORUM..
    YAZILIM UPDATE İCİN SERVİSLE GORUSİİM

Alıntıları Göster
    sorunun çözülürse buradan bizi bilgilendirmeyi lütfen unutma

• Sealm,
    kardeş ben picatel teknik servise ulaştım ve problemim ortadan kalktı. çok yardımcı oluyolar. Teknik servis tel numarasını mutlaka ara
    PİCATEL TEKNİK SERVİS :0212 336 3991
  • quote:

Sealm,
    kardeş ben picatel teknik servise ulaştım ve problemim ortadan kalktı. çok yardımcı oluyolar. Teknik servis tel numarasını mutlaka ara
    PİCATEL TEKNİK SERVİS :0212 336 3991
    yarın arayacamda ne yaptılar arkadasım..
    yazılım güncelledim...
    sorun düzelmemişti...
    baska biseymi yaptınız.
  • Valla sadece modem arayüzüne girip Quick Configuration A GİRDİK
    Quick Configuration
    Use this page to quickly configure the system.
    ATM Interface: 0
    Operation Mode: Enabled
    Encapsulation: PPPoE LLC
    VCI: 8
    VCI: 35
    Bridge: Disabled
    IGMP: Disabled
    IP Address: 0 0 0 0
    Subnet Mask: 0 0 0 0
    Use DHCP: Disable

Default Route: Enabled
    Gateway IP Address: 0 0 0 0
    PPP
    Username: kullanıcı adı@ttnet
    Password: şifre
    Use DNS: Enable

DNS
    Primary DNS Server: 212 156 4 1
    Secondary DNS Server: 212 156 4 7

bu şekilde düzenledik.
    sonra: admin paneline girip

COMMİT&REBOOT a girdik ve öce commit önce commit e tıkladık sonra reboot ve sorun ortadan kalktı.
    kolay gelsin. Anlattığın sorunun aynısı idi bendeki de bir aydır. ve ayarlarınız çok bozuk muş dediler.

• quote:

Valla sadece modem arayüzüne girip Quick Configuration A GİRDİK
    Quick Configuration
    Use this page to quickly configure the system.
    ATM Interface: 0
    Operation Mode: Enabled
    Encapsulation: PPPoE LLC
    VCI: 8
    VCI: 35
    Bridge: Disabled
    IGMP: Disabled
    IP Address: 0 0 0 0
    Subnet Mask: 0 0 0 0
    Use DHCP: Disable

Default Route: Enabled
    Gateway IP Address: 0 0 0 0
    PPP
    Username: kullanıcı adı@ttnet
    Password: şifre
    Use DNS: Enable

DNS
    Primary DNS Server: 212 156 4 1
    Secondary DNS Server: 212 156 4 7

bu şekilde düzenledik.
    sonra: admin paneline girip

COMMİT&REBOOT a girdik ve öce commit önce commit e tıkladık sonra reboot ve sorun ortadan kalktı.
    kolay gelsin. Anlattığın sorunun aynısı idi bendeki de bir aydır. ve ayarlarınız çok bozuk muş dediler.
    tekrar edecek yakında....bence çözülmedi..
    emule filan kullan...yine yapacak...
    insallah yapmaz ama bende yapmıstı...
    banada o ayarları yaptırdı servisteki arkadas.

• quote:

tekrar edecek yakında....bence çözülmedi..
    emule filan kullan...yine yapacak...
    insallah yapmaz ama bende yapmıstı...
    banada o ayarları yaptırdı servisteki arkadas.

Alıntıları Göster
    ya arkadaslar bu sorunu yasayan cook kisi var nette arastırdım...
    bi cozum bulalım
    bir kişi söyle demiş;
    Network connectiondaki baglantı bu yüzden bende baglanti gidince zaten otomatik olarak disable oluyor aynen dial up taki gibi....

ozaman network ayarlarındanmı sorun ???

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.