Wireless-G ADSL Gateway WAG54G kullanıyorum arkadaşlar modemin firewall özelliğini bir ara kullanmıyordum emule içen ama port açma işlemini yaptıktan sonra onlarıda aktif ettim gayet güzel :) Kendime mi güveniyorum yoksa allahlık mı gidiyorum ne firewall var nede antivirüs programı :)
Mesela filter active-x dediğimde web sayfalarında active-xler bana gelmiyor mu yani göremiyor muyum? Teşekkürler
Adam gibi bir nick almanı tavsiye ederim. Daha ciddiye alıp cevap yazılması için şiddetle öneririm.
Ben sana o modemi anında elinden çıkar derim tek kelimeyele berbat rezil birşey. Ben aldım problemli çıktı ve tam üçkez değiştirdiler problem gene devam etti. Telekoma gittim adsl den sorumlu adamlarla oturduk 4 saat modemi test ettik. Alet bazı adsl portlarında sorunsuz bazılarında adamların nec dedikllerinde çakıyor. Modeme adamların test hattını tıktığımızda problem yok benim hattı takınca çakıyor. Onlarda bulunan iki modemle benim evde denediğim zoom la hiç problem yaşamadım. Sende dikkatet bozuk olabilir. Probem şu cihaz iki dakika internetten birşeyler alıyor veriyor bir dakika bağlantı kopuyor ve bu böyle periyodik bir şekilde deval diyor. Görev çubuğuna sağtıkla ve görev yöneticisinde ağ hareketlerini izle, grafikte böyle bir periyot yakalarsan hemen geri götür paranı al çünkü başka seçeneğin yok. Not: Bu konuda cok ciddiyi bir ay internet kullanamadım çünkü ve üçkere modem değişti gene çözüm olmadı, şu anda problem yaşamıyorsan adsl portunun modemine uygun olması yaın öbürgün bir yere taşınırsın adsl portun değişeceğinden problem yaşama ihtimalin var.
Anlıyorum senin yaşadığın gibi bir problem yaşamadım ama ileride sorun yaratabilir dediğin gibi.... Fakat cihazı 4 aydır kullanıyorum artık geri alacaklarını sanmam he?
Bu arada nick'e bakıp cevap yazmalarını saçma buluyorum....
bir kere asıl olarak nicke bakılmaz post sayısına bakılır neyse modeminle ilgili bilgim yok ama kesinlikle modem içi firewall senin güvenliğini sağlamayacaktır kendimden biliyorum neyse şimdi forumda testler falan var onları incele güzelce antivirüsünü firewallunu kur için rahat etsin ben derim ki mcafee anti virüs ve firewalludur hem sistemenide kasmaz iyi bir koruma sağlarsın ama çok iyi bir güvenlik istersen sana derim ki kaspersky + zone alarm yükle baya düzgün bir güvenliğin olur