Şimdi Ara

repeater ve modemim farklı ip sorun olur mu ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir sorum olucaktı bende D-link DSL-2640NRU marka modelinde bir kablosuz modem var ben buna çin malı bir adet b-linkmarka bir adet repeater bağladım yani ana modemim d-link olan model fakat bir sorunum var benim modemimin ip si 192.168.1.1 fakat repeater olan modemin ip si 192.168.16.254 fakat bağlantıda bir sorun yok istediğim gibi bağlanıyorum ayrıca dhcp de açık bu bir sorun teşkil edermi bilgisi olan yardım edebilirse sevinirim...

• Sen cihazı repeater modunda kullanmıyorsun. Repeater modunda IP aralığı aynı olmak zorunda. Senin kullandığın bağlantı türü Standart router bağlantısı. Sadece internete bağlanmak istiyorsan bu şekilde kullanman en mantıklısı ama eğer ben diğer modeme bağlı olan PC ile paylaşım yapacağım diyorsan bu zor. Onun için aynı local ağ içinde bulunman lazın yani IP aralığınız aynı olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberenerger

Sen cihazı repeater modunda kullanmıyorsun. Repeater modunda IP aralığı aynı olmak zorunda. Senin kullandığın bağlantı türü Standart router bağlantısı. Sadece internete bağlanmak istiyorsan bu şekilde kullanman en mantıklısı ama eğer ben diğer modeme bağlı olan PC ile paylaşım yapacağım diyorsan bu zor. Onun için aynı local ağ içinde bulunman lazın yani IP aralığınız aynı olması lazım.

anladım ben repeatera aynı modem aralığğında verdiğimde ise internete bağlanamıyorum ana modemim 192.168.1.1 repeatera 192.168.1.2 veriyorum fakat internete bağlanmıyor peki bunu nasıl çözebilirim ??
  • 192.168.1.2 IP adresini başka bir bilgisayar kullanıyor olabilir
    Modemin bağlantı için belirlediği aralık dışında olabilir. Örnek modem ayarlarında 192.168.1.20 den 1.200 e kadar IP alsım gibi.
    Son olarak repeaterin varsayılan ağ geçidini 192.168.1.1 ve DNS sunucusunu 192.168.1.1 yap o şekilde dene. Bu şekilde cihazı modeme yönlendirmiş olursun.
  • Tamamdir eve gecince deneyecegim tesekkur ederim yardimin icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.