Şimdi Ara

Tek modemden 2 farklı ip almak ''Yardım''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
25.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar evimde tek bir modem haliyle tek internet "ttnet" ve modeme ethernet ten bağlı 2 farklı bilgisayar var. Yapmak istediğim bu iki bilgisayarında çıkış ip lerini farklı göstermek yani rapid hotfile gibi sitelerden aynı aynda indirme yapmak gibi hotspot gibi programlar bunu sağlıyor ancak interneti çok yavaşlatıyor yükleme hızım düşüyor.
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

• Google'a Elle IP atamak, IP çakışması yazarsanız öğrenmek istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoubleT34

Google'a Elle IP atamak, IP çakışması yazarsanız öğrenmek istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.
    ip çakışmasından bahsetmiyorum google da bulamadığım için sordum zaten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fififi

ip çakışmasından bahsetmiyorum google da bulamadığım için sordum zaten..

Alıntıları Göster
    Ben sadece elle ip vermeniz için söylemiştim. IP'yi atasanız bile modemin kendi havuzundan kullanacağınız için farklı çıkışlı gösteremezsin diye biliyorum. Proxy kullan belki işe yarar. Ya da tarayıcı eklentileri, illa program istemiyorum dersen. Kusura bakma yardımcı olamadım.
  • proxy işini görür
  • Proxy nin ise yarayacagini düşünmüyorum
  • Sorununuz şudur aslında zaten o iki makinanız şuan farklı IP ile internet ortamına çıkıyor ama siz farkında değilsiniz.İç ağlar için ayrılmış olan özel IP blokları var bunlar:
    192.168.0.0-192.168.255.255
    172.16.0.0-172.31.255.255
    10.0.0.0-10.255.255.255

bu IP aralıkları iç hatlar için kullanmanız için ayrılmış Global IP ADDRESS olarak bilinir.Siz internet ortamına çıktığınız anda yani herhangi internet ile bir işlem yaptığınız anda içerdeki DHCP serverdan otomatik olarak yukardaki IP adresi alan makinanız direkt olarak NAT işlemine mağruz kalır.(NETWORK ADDRESS TRANSLATION) olarak açılımı vardır.Otomatik olarak NAT işlemi uygulandığı için aslında dışarıya çıkış IP adresiniz değişiktir.Dersenizki hattım yavaşlıyor bu gayet normal ortalama 8megabit internetinizin olduğunu varsayarak konuşursak gelen hattınız bir nevi 2 ye bölünüyor gibi düşünebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagataysag

Sorununuz şudur aslında zaten o iki makinanız şuan farklı IP ile internet ortamına çıkıyor ama siz farkında değilsiniz.İç ağlar için ayrılmış olan özel IP blokları var bunlar:
    192.168.0.0-192.168.255.255
    172.16.0.0-172.31.255.255
    10.0.0.0-10.255.255.255

bu IP aralıkları iç hatlar için kullanmanız için ayrılmış Global IP ADDRESS olarak bilinir.Siz internet ortamına çıktığınız anda yani herhangi internet ile bir işlem yaptığınız anda içerdeki DHCP serverdan otomatik olarak yukardaki IP adresi alan makinanız direkt olarak NAT işlemine mağruz kalır.(NETWORK ADDRESS TRANSLATION) olarak açılımı vardır.Otomatik olarak NAT işlemi uygulandığı için aslında dışarıya çıkış IP adresiniz değişiktir.Dersenizki hattım yavaşlıyor bu gayet normal ortalama 8megabit internetinizin olduğunu varsayarak konuşursak gelen hattınız bir nevi 2 ye bölünüyor gibi düşünebilirsiniz.
    yanlış bilgi. nat ın amacı dışardaki tek ip yi içerdeki farklı ip lere yönlendirmektir.
    yani dış ip niz tek ve herkezde aynı iç ip leriniz birbirinden farklıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

yanlış bilgi. nat ın amacı dışardaki tek ip yi içerdeki farklı ip lere yönlendirmektir.

Alıntıları Göster
    2 farklı dış ip almanız için daha farklı devrelere ve modeme ihtiyacınız vardır. Bunlarda ADSL göre çok daha pahalıdır.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Sizin bir hatanız olduğunu düşünüyorum açıkcası belirtmiş olduğum IP adresleri iç ağlarda kullanılabilicek Local olan ağlardır. Siz dışarıya Çıkarken NAT veya PAT işlemi sayesinde çıkarsınız. Bu yüzden TT net kullananların çoğu 192.168.x.x IP lerini görür bunlar iç IP lerdir ve söylediğim blokta yer almaktadır. Bu IP adresleri dışarıya çıkarken nat işlemi uygulanır.

• quote:

Sizin bir hatanız olduğunu düşünüyorum açıkcası belirtmiş olduğum IP adresleri iç ağlarda kullanılabilicek Local olan ağlardır. Siz dışarıya Çıkarken NAT veya PAT işlemi sayesinde çıkarsınız. Bu yüzden TT net kullananların çoğu 192.168.x.x IP lerini görür bunlar iç IP lerdir ve söylediğim blokta yer almaktadır. Bu IP adresleri dışarıya çıkarken nat işlemi uygulanır.

Alıntıları Göster
    NAT bütün iplere uygulanır fakat ADSL devrelerde dışarı çıkış ip si tektir. İçeride 10 adet pc de bulunsa bunların internet ortamında kullandıkları ip adresi aynıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: HcihanA

NAT bütün iplere uygulanır fakat ADSL devrelerde dışarı çıkış ip si tektir. İçeride 10 adet pc de bulunsa bunların internet ortamında kullandıkları ip adresi aynıdır.

Alıntıları Göster
    Bence birimiz çok şidetli yanılıyoruz ben o örneği arkadaş ADSL kullandığı için vermiştim araştırmalarım devam ediyor yakında kafamda netliğe oturucak ve ozaman sizlerle paylaşacağım
  • quote:

Bence birimiz çok şidetli yanılıyoruz ben o örneği arkadaş ADSL kullandığı için vermiştim araştırmalarım devam ediyor yakında kafamda netliğe oturucak ve ozaman sizlerle paylaşacağım

Alıntıları Göster
    Çok kolay bir deneme yapabilirsin bir den fazla bilgisayarı olan bir yapıda her bilgisayardanhttp://whatismyipaddress.com/ adresine gir çıkan bütün iplerin aynı olduğunu görürsün.

• quote:

192.168.x.x. yani c sınıfı ip adresi ttnet e özel birşey diildir.
    dünya genelinde local sınıfta genel geçer değerdir bu.
    örn. amerikan malı bir ap nin default ip adresi 192.168.1.20 iken
    çin malı bir cihaz 192.168.1.254 dür.

hata sende. natı kafanda tam tersi kurguluyorsun. tekrar edeyim.
    nat ın amacı localdeki bircok ip adresini geneldeki tek ip adresi ile
    kullanmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 19 Ocak 2013; 0:20:37 >

• quote:

quote:

192.168.x.x. yani c sınıfı ip adresi ttnet e özel birşey diildir.
    dünya genelinde local sınıfta genel geçer değerdir bu.
    örn. amerikan malı bir ap nin default ip adresi 192.168.1.20 iken
    çin malı bir cihaz 192.168.1.254 dür.

hata sende. natı kafanda tam tersi kurguluyorsun. tekrar edeyim.
    nat ın amacı localdeki bircok ip adresini geneldeki tek ip adresi ile
    kullanmaktır.

Alıntıları Göster
    Cevabınız için çok teşekkür ederim tam niteliği anladım dediğiniz gibi dönüşümde aynı Ip ye dönüyor ama portlar farklı oluyor ve o port numaralarına göre hareket ediyor paket. Burası sonuçta bir nevi öğrenme amaçlı teşekkür ederim dostum

• quote:

Cevabınız için çok teşekkür ederim tam niteliği anladım dediğiniz gibi dönüşümde aynı Ip ye dönüyor ama portlar farklı oluyor ve o port numaralarına göre hareket ediyor paket. Burası sonuçta bir nevi öğrenme amaçlı teşekkür ederim dostum

Alıntıları Göster
    Aynı DSL hat üzerinden yada şöyle söyleyeyim aynı internet hattı üzerinden alınabilecek çıkış ip adresi birden çok olabilir. Örnek vermek gerekirse, ortamınızda 50 adet istemci olsun, siz her istemciyi farklı public IP adresinden dış dünyaya çıkarabilirsiniz. Öncelikle reel ip adresleri satın almanız gerekiyor. Aldığınız bu ip adreslerini kullanabilmeniz için, içerideki herhangi bir pc'ye ait local ip adresini, satın aldığınız reel ip adresine route etmeniz gerekiyor. Bunu yapabilmek içinde Layer 3 çalışabilen bir ürüne ihtiyacınız var. Switch, router yada Firewall işinizi görecektir. Daha çok teknik detaya girmiyorum ama bu olay en basit anlatımıyla böyledir... Şimdi sizin ev kullanıcısı olduğunuzu ve evinizde layer 3 çalışabilen switch yada firewall donanımı olmadığını varsayarsak, mevcut adsl hattı üzerinden bu dediğiniz olayı yapmak mümkün değildir :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ScanServ

Aynı DSL hat üzerinden yada şöyle söyleyeyim aynı internet hattı üzerinden alınabilecek çıkış ip adresi birden çok olabilir. Örnek vermek gerekirse, ortamınızda 50 adet istemci olsun, siz her istemciyi farklı public IP adresinden dış dünyaya çıkarabilirsiniz. Öncelikle reel ip adresleri satın almanız gerekiyor. Aldığınız bu ip adreslerini kullanabilmeniz için, içerideki herhangi bir pc'ye ait local ip adresini, satın aldığınız reel ip adresine route etmeniz gerekiyor. Bunu yapabilmek içinde Layer 3 çalışabilen bir ürüne ihtiyacınız var. Switch, router yada Firewall işinizi görecektir. Daha çok teknik detaya girmiyorum ama bu olay en basit anlatımıyla böyledir... Şimdi sizin ev kullanıcısı olduğunuzu ve evinizde layer 3 çalışabilen switch yada firewall donanımı olmadığını varsayarsak, mevcut adsl hattı üzerinden bu dediğiniz olayı yapmak mümkün değildir :)

Şimdi ttnetin sağladığı 2 ve fazla statik ip hizmeti var bunu sattıklarına göre verdikleri modemde bilgisayar başı ip atıyıcak donanıma sahiptir heralde benim işimi görür diye düşünüyorum yoksa yanılıyormuyum ? Düşündüğüm şey değilmi bu hizmletleri
    http://www.ttnet.com.tr/bireysel/Hakkinda/duyurular/Sayfalar/1-Kasim-2012-Statik-ip-tarife-guncellemesi.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: fififi

quote:

Orijinalden alıntı: ScanServ

Şimdi ttnetin sağladığı 2 ve fazla statik ip hizmeti var bunu sattıklarına göre verdikleri modemde bilgisayar başı ip atıyıcak donanıma sahiptir heralde benim işimi görür diye düşünüyorum yoksa yanılıyormuyum ? Düşündüğüm şey değilmi bu hizmletleri
    http://www.ttnet.com.tr/bireysel/Hakkinda/duyurular/Sayfalar/1-Kasim-2012-Statik-ip-tarife-guncellemesi.aspx

Alıntıları Göster
    ADSL Hizmeti alıyorsan çoklu statik ip alamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HcihanA -- 6 Şubat 2013; 14:48:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HcihanA

ADSL Hizmeti alıyorsan çoklu statik ip alamazsın.

Alıntıları Göster
    +1
  • quote:

rica ederim.
    evet forumun amacı bilgi edinmektir. doğal olarak yanlış bildiklerimizide doğruları ile düzeltmektir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.