GPON ve ROUTER ikisi bir arada yok mu?
-
-
https://www.wi.com.tr/tplink-XN020-G3-300mbps-wireless-n-gigabit-gpon-router?search=GB bu var
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ISP ler izin vermiyormuş diye bir şey okudum eğer öyleyse aramanın da gereği yok sanırım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu ISS'nin kararı ile oluyor aslında. Mesela Superonline hem dahili ONT'li router veriyor hem de TT gibi ONT ve Router ayrı veriyor.
ONT ve Router'ın ayrı olması esneklik sağlıyor. Çoğu durumda daha iyi.
Keşke ONT'ler için de esneklik olsa. İsteyen direkt fiber sonlandırabildiği cihazı kullanabilse.
-
En azından 10G ethernet olsa daha iyi. İkisi bir arada olması hiç mantıklı değil.
-
Var ancak iss ler sağlamıyor. Çeşitli markalarla nasıl bir anlaşma yapılıyorsa modem konusunda en dandik modemleri isslere veriyorlar global sürümden farklı ve yazılımsal kısıtlamalarıyla birlikte. ONT nin ayrı olması da bu yüzden ellerindeki modemler atıl durumdan kiralama yöntemiyle para kazanıyor issler.
Örneğin Vestel o özellikteki bir modemi perakende pazarda satabilmesine imkan yok. TT ye bir şekilde satabilmişler ve bu modemleri zorunlu bir şekilde kullanmaları ve kiralama ücretini ödemesi gerekiyor fiber müşterilerinin. Artık şansınıza ne gelirse stoktan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 2 Ocak 2023; 0:6:55 > -
ayrı ayrı olması daha iyi, istediğin router'ı kullanma imkanın var.
-
Arkadaşlar malum Türk Telekom fiber altyapıda kendi modemini kullanma zorunluluğu getiriyor. Ben İnternet Kutusu kullanıcısı olarak ayda 20 tl veriyorum. Aşağıdaki mesajı ilgili konuda attım ama buraya da atmak istedim:
Bu fiber altyapıda 20 tl modem kiralama bedeli konusunda CİMER üzerinden Ulaştırma Bakanlığına yazın. Onlar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna iletecekler. DSL hizmetlerde yokken fiber hizmetlerde modem kullandırma zorunluluğu Türk Telekom'un yasal boşluktan faydalanarak yaptığı bir uygulama. En azından belirli bir süre sonra modemin bize ait olması lazım ama ona da yanaşmıyorlar.
Şu anda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bu durumu ve fiber tarifeleri içeren düzenlemeyi yapma aşamasında (Ben de CİMER üzerinden Aralık ayında yaptığım bilgi edinme başvurusu vesilesiyle öğrendim). Özellikle elinizde modem varsa ve TT modem verdiği için elinizdeki çöp olduysa ya da bu 20 tl yüzünden hızınızı düşürdüyseniz ya da yükseltmekten vazgeçtiyseniz mağduriyetinizi CİMER üzerinden yazın. Yeterli kamuoyu baskısı olursa devlet bu uygulamayı iptal eder hatta TT ye ceza bile verebilir (Adil Kullanım Kotası olayını hatırlayın). Ama sessiz kalırsanız şu anki 20 TL yi de ararız.
İki cümle dahi olsa üşenmeden durumunuzu ve mağduriyetinizi bildirin. Bir mağduriyetiniz olduğunu düşünmüyorsanız bile DSL hizmetleri için olmayan modem kullanım zorunluluğunun fiber için neden olduğu konusunda bilgi almak istediğinizi belirtin. Özellikle seçim döneminde şikayetlere kayıtsız kalamazlar. Benden söylemesi...
-
Buyrun örnek bir başvuru metni:
AAA firmasından BBB tarihinden itibaren CCC hızında Türk Telekom altyapısında fiber internet hizmeti almaktayım. Son yapılan zamlarla birlikte fiber internet kapsamında tarafımdan aylık 20 TL modem kullanım ücreti tahsil edilmektedir. Bu tahsilatın elimde kendi modemim olup olmadığına bakılmaksızın yapılacağı ve ücretin Türk Telekom a iletileceği belirtilmiştir. DSL hizmetlerinde olmayan bu zorunlu modem kullanım ücreti uygulamasının ivedilikle sona erdirilmesi ve benzeri zorunlu uygulamaların tekrar hayata geçirilmemesi için Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurumunca gereğinin yapılmasını arz ve talep ederim.
-
Sagemcom F@st 5655v2. Sagemcom F@st 5760 GPON ONT + Router modemlerdir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güzel bir hareket olur. Dilediklerine kiralasın or ço ları. İstemeyene de vermesinler. İliğimize kadar sömürüyor allahsız kitapsızlar
Benzer içerikler
- internet alt yapı sorunu nasıl çözülür
- ev internet taahhüt bitince ne olur
- hgw fiber güçlü modem
- no wan ip warning ne demek
- türk telekom 100 tl"lik üst sınır ne demek
- 24 ay taahhütlü internet cayma bedeli
- ağda kayıtlı değil ne demek
- turkcell abone sayısı
- internetim çok yavaş
- zyxel modem kurulumu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X