arkadaşlar şimdi biz karşı komşumuzla beraber, 3 kişi ortak adsl olayına girdik. fakat onlar download olayı abarttıklarından benim bağlanma hızım acaip düşüyor. fakat olayın garip tarafı, onlar download ederken (ben evde google'a bile kırk saatte girerken), onların dairesine geçtiğimde sayfalar hemen geliyo. onların hızında azalma yok denecek kadar az, bana da evde işkence dolu saatler. bu sorun neden kaynaklanabilir? onların hızı azalmazken niye benim hızım bu şekilde az? veya bağlantı hızı neden her bilgisayarda aynı değil? ayrıca modem de benim evde, bazen sayfalara giremediğimde karşı tarafın fişini çekiyorum ve full hız bağlanabiliyorum böyle de bi olay var.
dostum üç bilgisayarada net limiter kur ve bir sınır koyun.
fazladan bir ethernet ve bir hub yardımıyla kendi makineni sunucu olarak ayarlarsan sanırım bağlantı hızlarınıza adil bir şekilde sınırlama getirebilirsin
ethernet kablosunu fazla uzun tutma veya sen ortakliktan cik...
beyler teşekkürler..
birşey değil. hangisini uyguladın?
quote:
Orjinalden alıntı: ilhami
dostum üç bilgisayarada net limiter kur ve bir sınır koyun.
walla daha herhangi bişey uygulamadım, çocukları bi kere uyarmam yetti. anlamadım ama şu anda bağlanma hızım canavar gibi. ama bi daha aynı sorunla karşılaşırsam net limiter kurmayı düşünüyorum. veya olmadı ortaklıktan çıkarım.
net limiter ile yaparsın bunu ama karşı taraf onu açık tutacağı ne malum kapatırsa hızını arttırabilir biraz bilgin varsa.. şu adreslerdekilerini kullnabilirsin :)) görsel bir şey olmadığı için paylaşımdaki kişi bunu fark edemez he tabii ki bu konuları biliyorsa yine bunu aşar ama netlimiterdan daha zor aşar ...