Şimdi Ara

Türk Telekom Hız kısıtlaması(8 AY SONRA SORUN ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
147
Cevap
0
Favori
6.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar türk telekom uzun bir süredir saat 18-23 arası hızı 2 mbit seviyesine çekiyor ve pingide artırıyor(haftasonları günboyu oluyor).Donanımhaberi bile zor açıyorum birtürlü çözemedim çünkü santralden bilerek kısıtlıyorlar veya portla oynadılar.Başka bu sorunu yaşayan kişiler var mı?

Edit: Arkadaşlar yüzlerce şikayet vs. en sonunda portta değiştirdiler fakat oda sorunu çözmedi çünkü genel sorunmuş ve en az 8 aydır devam eden ilçe bazlı genel sorunu çözmemişlerdi 1 hafta önce bakım yapıp interneti düzelttiler.Şu lanet sorundan sonunda kurtuldum Allah kimseye böyle sorun yaşatmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuna152 -- 12 Haziran 2017; 2:8:10 >

• 18-21 arası ping atması kabul edilebilir ama o saatlerde speedtest'te benim hızım hiç düşmedi.
  • speedtestte bendede normal gösteriyor google playden bir uygulama indirerek veya youtube videosunda sağ tıklayıp meraklısı için istatistiklere girerek gerçek hızı görürsünüz speedtest tamamen yanlış gösteriyor bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuna152 -- 1 Aralık 2016; 19:20:7 >
  • Aynı sorun bende de var. Hız şu an 2 mbps bile değil.. 1.73 mbps de sürünüyor..
    Bugün ay'ın 1'i olmasına rağmen hız düşük.. Telekom özelleştirilmeden evvel daha ciddi hizmet veriyordu.
    Müşteri hizmetlerini aradım dns değiştireceksiniz gibi saçma bir çözüm söylüyorlar. Dns zaten auto değil mi? Bunu kasıtlı yapıyorlar.
    11 yıllık tttnet internetimi kapatma npktasına geldim.
    Türkcell süper online da aynı hat üzerinden mi hizmet veriyor? Yoksa onlatın hattı ayrı mı?
    Uydunet nasıl acaba? Ciddi olarak kapatacağım lanet internetlerini..
    Hizmet kalitesi 10 üzerinden 3-4 civarı anca
    k..

Türk Telekom Hız kısıtlaması(8 AY SONRA SORUN ÇÖZÜLDÜ)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuna152

speedtestte bendede normal gösteriyor google playden bir uygulama indirerek veya youtube videosunda sağ tıklayıp meraklısı için istatistiklere girerek geçek hızı görürsünüz speedtest tamamen yanlış gösteriyor bende

Müşteri hizmetlerine telefon ettim. Ölçtüğüm hızı onlar da görüyor. Hız 2 mbps civarı olduğunu olünlar da kabul ediyorlar. Dns"'ler değişti gibi saçma bir mazaret ileri sürüyorlar.
    Dns otomatik alır zaten. Kendileri modemi güncelleyebilir.
    Bilgisayarınızla modem'e girin diyorlar. Herkesin evinde pc yok ki.. Ben tablet veya telefondan internete giriyorum.
    15 gün evvel ev telefonu sinyal sesi kesildi tam 8 günde yaptılar.. Adamları defalarca aradım.

• frux kullanıcısına yanıt
    hocam 3-4 fazla değil mi yemin ederim bunların hizmeti 10 üzerinde 1 bile olamaz ya ogün 0.5 mbit gördüm insan 2017 de çıldırmaz mı bu duruma. Bende kapattırmayı düşünüyorum şu 3 aylık taahhütüm biter bitmez hatta bitmeden 1 ay önce diğer sağlayıcıya başvuracağım hemen bağlasın ama birdaha asla türk telekoma geçmeyeceğim bu sorun tamamen İSS kaynaklı az önce modemi yeniden başlattım farklı bir İP aldım ve sorun düzeldi gibi ama birsüre sonra tekrar sıkıntı çıkıyor kesinlikle bilerek düşürüyorlar.Şunu söyleyeyim adsl altyapısı türk telekoma ait buyüzden superonlineda adsl hizmetini türk telekom altyapısı üzerinden veriyor ama bizim yaşadığımız bu sorun sağlayıcı kaynaklı bence çünkü yeni İP aldığımda normal hıza dönebiliyor bazen. Ayrıca superonline adsl i kendi altyapısına da bağlıyormuş sanırım en azından birnoktadan sonra kendi altyapı hizmetine dahil olur diye düşünüyorum. Bulunduğunuz yerde uydunet in altyapısı türksat kablo diye geçiyor tam bilgim yok işte onların altyapısı varsa hizmet alabilirsiniz aynı şekilde superonline nın kendi altyapısı varsa fiber alırsınız. Fakat türk telekomda kesinlikle bir sorun var ben son 1 yıldır yaşıyorum bu sorunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuna152 -- 4 Aralık 2016; 23:42:36 >

Uydunet varsa 1 sn düşünmeyin geçin TT bitmiş okeye dönüyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam dns ile hiçbir ilgisi yok bunların. Eğer 2 mbit diyorlarsa kablolarınızda da sorun olabilir modem değerlerinizi atarsanız bilgi vereyim
  • Calimocho C kullanıcısına yanıt
    ya birde ekip geldi hat değerlerini ölçtü normal dedi ve ben indirme hızını gösterdim dalga geçer gibi bana masaüstünün doluluğundan yavaş indiriyor demeye çalışıyor yani pc ile ilgili hiçbir bilgim olmasa inanacağım ama bunların yaptığı haksızlık o paraları o yönetiiciler nasıl yiyebiliyor adam modeme 10 mbit internet gönderiyor çoğu zaman 2 mbit veriyor üstelik 60 tl para alıyor üstüne üstlük 75 gb akk koyuyor bizde alıyoruz birdaha taahhüt verirsem neyim. Türknete geçeceğim. en azından istediğin zaman iptal ettirme özgürlüğün var.
  • quote:

hocam dns ile hiçbir ilgisi yok bunların. Eğer 2 mbit diyorlarsa kablolarınızda da sorun olabilir modem değerlerinizi atarsanız bilgi vereyim

Modem'in arayüzüne girmek için, notebook'u ethernet kablosu ile modeme mi bağlamam gerekiyor?
    Modem'e iPad'ten wifi ile kullanıcı arayüzüne girebilirmiyim. Belki modem 3-4 yıldır aynı ayarda..
    Modem'e 2 yıl evvel kadar güçlü bir admin şifresi koymuştum. Sürekli apartmandan birileri wifi'ye hack yapıyordu. Uzun zamandır fing ile kontrol ediyorum, kimse giremiyor.
    Bugün apartmana gelen ana kabloları değiştirdiler, acaba portlar mı değişti? Fazla da anlamıyorum, ama hizmet kaliteleri gerçekten düştü.. Sanki bedava kullanıyoruz.
    Telekom'u devlet işletirken çok daha iyi hizmet kaliteleri vardı.. Her neyse fazla uzattım, umarım sorun çözülür.

• Tuna152 kullanıcısına yanıt
    Türknet'te aynı altyapıyı mı kullanıyor? Sanırım öyle..
    Türkcell süperonline için yarın konuşacağım, kendi altyapılarını kullanıyorlarsa iyi..
    Ayrıca Uydunet'te dns değiştirilebiliyor mu? Vpn kullanırken sorun olur mu?
    Tam karar veremedim, herkesin fikrini almadan acele etmek de istemiyorum.

• Tam btk'ya şikayet yazdım, internet başlığına bakıyım dedim donanımhaber'den.

Aynı durumu yaşayan birisi varmış.

Evet sevgili dostum maalesef bende şuan şok olmuş durumdayım.Kotayı aşmama ma rağmen, hızı 1.70 3.30 arasına sabitlediler.Ping 110'dan aşağı düşmüyor.

Hat değerlerine baktım normal.

Hiç müşteri hizmeti falan aramam.Artık aramıyorum zaten direk BTK'ya yazdım durumu.Tabi hem şikayet hemde delil mahiyetinde.Olurda önümüzdeki ay kapattıracak olursam tüketici hakem heyetine veya mahkemeye vereceğim şikayetleri, hem indirim bedellerini hemde taahüt ceza bedelini ödememek için.

Resmen ayıplı ürün satıyorlar.Taahüt verdiğim güne lanet olsun.
  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    hocam bilerek kısıtlıyorlar herkesin btk ya şikayet etmesi lazım bu durumları gören arkadaşlarda speedtestine bakıpta gerçek hızını aldığını zannetmesin speedtest yanıltıyor türk telekom çok haksız bir uygulama yapıyor kimseye farkettirmeden 2 mbit hız veriyorlar ortalama aman dikkat edin btk ya modeme gelen hızı alamadığınıza dair şikayet edelim ki sorunumuz giderilebilsin.
  • quote:

hocam bilerek kısıtlıyorlar herkesin btk ya şikayet etmesi lazım bu durumları gören arkadaşlarda speedtestine bakıpta gerçek hızını aldığını zannetmesin speedtest yanıltıyor türk telekom çok haksız bir uygulama yapıyor kimseye farkettirmeden 2 mbit hız veriyorlar ortalama aman dikkat edin btk ya modeme gelen hızı alamadığınıza dair şikayet edelim ki sorunumuz giderilebilsin.

Sizden ricam sizde, kota bilginizi, hat değerlerinizi ve hız testi'nin ekran görüntüsünü alıp lütfen BTK'ya şikayet olarak yazın.

Birazdan "internette kotaya hayır" başlığına bu başlığında linkini atıp oradaki arkadaşlarada soracağım aynı durumu yaşayan var ise toplu halde şikayet etmeleri için.
    modem arayüzüne wifiden girilebiliyor ipadden de girebileceğinizi düşünüyorum modem markanıza göre 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 şeklinde deneyin kullanıcı adı şifre sorar siz değiştirdiğiniz şifreyi girip modem arayüzüne ulaşabilirsiniz oralarda biryerde modem hat değerleri olacak snr gibi değerler yazacak. Ayrıca kabloları değiştirdiler diyorsunuz söylediğiniz gibi port değişimide olabilir fakat santral kaynaklı gibi duruyor şimdilik
  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    katılıyorum hocam herkesin bilinçlenmesi gerek aynı şekilde şikayet edeceğim
    turknet çoğu yerde türktelekom altyapısı kullanıyor ama bazı illerde kendi altyapıları var diye biliyorum.Ama kısıtlama mevzusu türk telekomun yaptığı bir uygulama diğer sağlayıcılarda böyle bir kısıtlama yapamaz çünkü onlar para verip kiraliyor değil mi. Budurumda İSS kaynaklı kısıtlama türk telekom dışındaki diğer sağlayıcılarda olmayacaktır.Ayrıca benim hiçbir altyapı problemim yok mesela. Modeme şuan 8 megabit hız geliyor normalde 16 mbite kadar ama şimdilik 8 e ayarlı şekide modeme gelen hız.Ama gelgelelim internette yaptığım tüm işlemlerde 2 mbps lik bir sınır var bu sınır geceleri kalkıyor gündüzleride bazı zamanlarda başlıyor böyle paramızın üstüne yatıyorlar Hepsinin Allah Belasını Versin hayatımda türk telekoma sinir olduğum kadar başka hiçbirşeye sinirlenmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuna152 -- 1 Aralık 2016; 21:9:18 >
  • Sorun bendede var
  • Vodafone net kullanıyorum kayıt actıgım halde 1 haftadır işlem yapılmadı adıma can cekişiyorum 1 haftadır sen bide bnaa sor degerlerim günlük standart böyle dava acıcam zaten yarın ilk işimTürk Telekom Hız kısıtlaması(8 AY SONRA SORUN ÇÖZÜLDÜ)
  • hız testi yaptığınızda normal hız alıyorsunuz

ama youtube dan video izleyemiyorsunuz

superonline , vodafone net ve turk net de olmadığını söylüyorlar

Türk Telekom VAE sisteminde bir noktadan sonra İSS'lere teslim ediyor.

ama net bilgiyi kullananlardan almak lazım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.