|
Türk Telekom Taahhüt Yenileme Sonrası (Hız Olarak Aynı Paketle Devam) Sürekli İnternet Kopması

-
-
Hocam sizle aynı tarifeyi kullanıyoruz. Ana konuda da yazmıştım. Şimdi benim de gözüm korktu. Umarım düzelir hocam.. Şimdi nasıl peki ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU - AYRINTILI BİLGİLER İLK MESAJDA konusunda şöyle bir mesaj yazmıştım
quote:
Bugün saat 12 gibi sitedeki yan bloktan birisinin internet şikayeti için gelen ekip önce T11 kabine bakmışlar. Birde bizim binada ki ankastreyi kurcalamışlarSaat 1 gibi ise internet gelmiş ve modem 6 saattir IP almış durumda.
Konu TürkTelekom oluncasorunum ekibin yaptıklarıyla mı düzeldi yoksa tamamen rastlantısal mı bilemiyorum.
Dün problem düzeldikten sonra başka bir sıkıntı olmadı. Şu an sorunsuz kullanıyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: Deathbringer
TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU - AYRINTILI BİLGİLER İLK MESAJDA konusunda şöyle bir mesaj yazmıştım
quote:
Bugün saat 12 gibi sitedeki yan bloktan birisinin internet şikayeti için gelen ekip önce T11 kabine bakmışlar. Birde bizim binada ki ankastreyi kurcalamışlarSaat 1 gibi ise internet gelmiş ve modem 6 saattir IP almış durumda.
Konu TürkTelekom oluncasorunum ekibin yaptıklarıyla mı düzeldi yoksa tamamen rastlantısal mı bilemiyorum.
Dün problem düzeldikten sonra başka bir sıkıntı olmadı. Şu an sorunsuz kullanıyorum
Hocam sevindim. Umarım sorunsuz kullanırsınız..
Peki hocam 2 sorum olacak AKK yetecek mi size? (Hani önceden 100 olup şimdi 50 ye düşmüş ya o bakımdan)
Diğeri de; taahhüdünüz bittikten sonra mı aradınız müşteri hizmetlerini tarifeye geçiş için yoksa bitmeden birkaç gün evvel mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkür ederim, sizde umarım sıkıntısız geçiş yaparsınız
100GB AKK'de yetmiyordu. Yeğende kullanıyor interneti aylık 500-600GB kota oluyor100 GB iken 10 günde bitiyorsa şimdi 5 günde bitecek çok fazla sorun olmuyor. Aslında 16MBit sınırsız interneti 70TL ye almış gibi oluyorum. Gerçi gece 2 den sonra toplu indirme yapmada 35Mbit çok işe yarıyor
Geçiş içinde taahhüt bitmeden 2 gün önce müşteri hizmetlerini aradım düzgün bir paket önermediler. Ertesi gün TT ofisine gittim orada da değişen birşey olmadı, üstüne Tivibu satmaya çalıştılar. TT ofisinde ki bayana bende sormuştum. Taahhüt bitmeden geçiş yapıyorum sıkıntı olur mu dedim. Taahhhüt bitimine 1 ay kala sorun olmuyormuş söylediklerine göre
-
@Deathbringerselam, sizinki galiba fiziksel müdahale kaynaklı spesifik bir durum olmuş da.
Bende de şöyle bir durum oldu. Mevcut VDSL 24 mbps'lik paketin taahhütünü yeniledikten sonra, bağlantı gitti geldi ve altyapı değerleri eskisi gibi gayet iyi olduğu halde modeme gelen hızda Telekom'un 1 seneden fazladır ikramlı verdiği 28.248 kbps'den 24.516 kbps'ye düşüş yaşadım. Tplink W9970 modem kullanıyorum. En azından ilk bağlandığı günkü şekliyle 24.548 kbps olması lazımdı. Onun da 32 kbps kadar altına düştü yani. Taahhüt yenilemenin modeme ulaşan DSL hızlarına ne gibi bir alakası, etkisi olabiliyor, hiç anlamadım ve şaşırdım. Aboneliğe ait paket hızım aynı kağıt üstünde zira.
@Ö1f1@mustifbüstatlar selam, sizlerin bir yorumunuz var mıdır? Arıza kaydı açtırmaya gerek var mı sizce? Aynı paket hızında hizmet almakta iken taahhüt yenileme işleminin hat hız profiline ne gibi bir etkisi olabiliyor, hiç anlam veremedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 14 Nisan 2025; 12:46:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hala fazladan tanımlıyorlar mı bilmiyorum gördüğüm kadarıyla herkeste ilk zamandaki NMS profilleri tanımlı. Yani 24 Mbps için normalde 24.576 Kbps tanımlanıyor.
-
Sağol hocam. Benim VDSL2'ye ilk geçtiğim 2 sene önceki dönemde aynı modemle ilk bağlandığım gün 24.548 kbps geliyordu. Sonradan 28.248 kbps yaptılar.
Evvelsi gün taahhüt yeniledikten sonra ise şu an itibariyle 24.516 kbps alıyor en fazla, üstte ekran görüntüsünde olduğu gibi. Profillerde veya modemde böyle kısmi bir farklılık var. Sizce bir sorun mudur? Arıza kaydı açmaya değer mi?
(Modem Tplink W9970 v1)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 14 Nisan 2025; 19:25:53 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aleykümselam, tam hatırlamıyorum ama sonradan olan fiziksel müdahale ile düzelmişti. Çokta bir fark olmayacağı için bence hiç kurcalatmayın derimquote:
Orijinalden alıntı: programmer_onur@Deathbringerselam, sizinki galiba fiziksel müdahale kaynaklı spesifik bir durum olmuş da.
Bende de şöyle bir durum oldu. Mevcut VDSL 24 mbps'lik paketin taahhütünü yeniledikten sonra, bağlantı gitti geldi ve altyapı değerleri eskisi gibi gayet iyi olduğu halde modeme gelen hızda Telekom'un 1 seneden fazladır ikramlı verdiği 28.248 kbps'den 24.516 kbps'ye düşüş yaşadım. Tplink W9970 modem kullanıyorum. En azından ilk bağlandığı günkü şekliyle 24.548 kbps olması lazımdı. Onun da 32 kbps kadar altına düştü yani. Taahhüt yenilemenin modeme ulaşan DSL hızlarına ne gibi bir alakası, etkisi olabiliyor, hiç anlamadım ve şaşırdım. Aboneliğe ait paket hızım aynı kağıt üstünde zira.
@Ö1f1@mustifbüstatlar selam, sizlerin bir yorumunuz var mıdır? Arıza kaydı açtırmaya gerek var mı sizce? Aynı paket hızında hizmet almakta iken taahhüt yenileme işleminin hat hız profiline ne gibi bir etkisi olabiliyor, hiç anlam veremedim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X