Şimdi Ara

Türk Telekom Hız kısıtlaması(8 AY SONRA SORUN ÇÖZÜLDÜ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
0
Favori
6.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benimde aynı turk telekom hız kısıtlama yapıyor gece saatlerinde normelle donuyor
  • İş yerinde şu an telekom testi 4,8 Mbps çıkarken, my-speedtest 1,1 Mbps çıkıyor. gün içinde çok yakın sonuçlar çıkıyordu, şimdi aradaki farka bakın.http://www.my-speedtest.com testinde 2,5 Mbps altına çıkınca videolarda donmalar başlıyor. ıptv de daha çok belli oluyor.
    Testlerinizihttp://www.my-speedtest.com yaparsanız daha belli oluyor.

Türk Telekom Hız kısıtlaması(8 AY SONRA SORUN ÇÖZÜLDÜ)

Türk Telekom Hız kısıtlaması(8 AY SONRA SORUN ÇÖZÜLDÜ)

• Valla hocam spedd testte benim 45-46 asagi dusmuyor ama 2 haftadir ip tv de malum kanalda sorun oluyor trecent testinde 15-16 veya daha fazla pc dolasiyor gorunuyor ondan dolayi oluyor donmalar ama bolgesel olarak saha dolabindan dolayimi yoksa ttnet engellemesimi bilemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allaha şükür bugün genel müdürlüğe gittim , türkiye geneli sorunu anlattım türkiye geneli sorun düzeldi bugün
  • bana bimerden gelen cevapta "Kurumumuz mevzuatı çerçevesinde tüketici şikâyetleri; şikâyetlerin tasnifi neticesinde şikâyetlerin yoğunlaştığı ve/veya şikâyet konusunun yaygın abone mağduriyetlerine yol açtığının anlaşılması durumunda Kurumumuz tarafından yapılacak düzenleme ve denetlemelerde dikkate alınmaktadır." böyle bir paragraf da yazmışlar. yani şikayeti olan herkesin burda değil aynı zamanda bu tür kurumlara şikayetlerini dile getirmeleri de önemli. ne kadar çok şikayet olursa o kadar çok öncelik verilir. yoksa haa sistem hatası deyip geçerler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Telekom Hız kısıtlaması(8 AY SONRA SORUN ÇÖZÜLDÜ)

Bugün sıkıntı yok hayırdır inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagriyil

quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

quote:

Orijinalden alıntı: yusufd84

arkadaşlar bir tek ben farkettim sanıyordum 1-2 ay önce bu konuyla ilgili konu açmıştım ve geçen ay hızım 16 olmasına rağmen bu ay başı yine 8mbps'e düşürmüşler. airties modemi olanların arayüzünde ne kadar hız aldığı ve ne kadar hız alabileceği yazıyor. lütfen hızında düşme olanlar bimer-btk-internet ortamlarında şikayetlerini yapsın. belli ki bunu turk telekıom bilinçli yapıyor hem downloadı kısıyor hem uploadıkısıyor. burda art niyet var. herkes şikayet ederse ilgili kurumlar inceler. lütfen çekinmeyin yazın bu kurumlara...

benimde geçen ay 8 mbite düşürmüşler ,hemen şikayet yazdım ve 1 gün sonra cevap gelmiş
    baktım yeniden 16 mbite yükseltmişler
    yani birileri sürekli oynuyor ama nedendir ,niyedir bilemiyoruz
    çalışan sorunsuz hatlarla niye oynarlar aklım almıyor

hızın düştüğünü nasıl tespit ettiniz acaba?

NetSpeedMonitor proğramı yüklü ve daha açılışta hızı anlayabiliyorum
    ayrıca modemden baktığımda 8 mbite sabitlemişlerdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 5 Aralık 2016; 21:10:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SkeironnWH

19.03 henüz daha bir şey yok arıza kaydı açmıştım belki düzelttiler yada unuttular yada sistemde hata oldu engelleyemediler henüz bakalım ne olcakTürk Telekom Hız kısıtlaması(8 AY SONRA SORUN ÇÖZÜLDÜ)

Hocam hangi serverdan test yaptınız ve değerleriniz nedir?

• cagriyil C kullanıcısına yanıt
    aynı değil galiba ama farklılarındada denedim 67 ortalama tracert sonucunda
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    şikayetler yavaş yavaş sonuç veriyor olabilir ben herdaim kontrol edeceğim bu hızı hem google servislerinde hemde diğer yerlerde.
  • inşallah orada sıkıntı yaşamazsınız ayrıca bimere şikayet ederseniz iyi sonuçlar alabiliriz.
  • Genel bi sıkıntı söz konusu 1 haftadır sürekli 300 ping alıyorum. Bugün port değişikliği yaptırttım kendine geldi biraz.
  • Arkadaşlar TT Avrupa server i, değerler rezalet.. Sizde de böyle mi? Ayrıca telefondan yaptığım testte düzgün çıkıyor, bilgisayardan böyle...

http://www.speedtest.net/my-result/5854892511
  • Malesef altyapıları artık kaldıramaz duruma geldi. Bu hale geleceği daha yaz günlerinde ben söylemiştim. 5 kuruş altyapı yatırımı yapılmadan rezil duruma düşen bakır kablolar ve santralleri çoktan sınırı aştı. Kış günü havaların soğuması ve okullarda ders yoğunluğu yüzünden özellikle akşam prime time denilen 7-8 ile 12 arası internette PING artışı var. Port değişimi sorunu kısmen çözer, bulunduğunuz bölgede altyapı da sorunlu ve yoğunluk varsa o PING'i çatır çatır çekersiniz. Tek çözümü ilave cihaz ve altyapı yatırımıdır. Ben de yaklaşık 2 haftalık süreçte PING rezaleti çekiyorum. Ben yine en tıkanan günde 97 PING gördüm, sizinki aşırıya kaçmış.

https://forum.donanimhaber.com/m_121851797//tm.htm#121851797

Konu açmıştım. Boşa uğraşmayın, bunların derdi müşteri memnuniyeti felan değil, bunu biliyoruz zaten. Adamlar tekel olmalarından meydana gelen avantajı kullanıyorlar. Bazı bölgelerde belediyeler ile anlaştıkları, belli bölgelerde bunların altyapı işlemlerini bile belediyelerin üstlendiği, bölgeye girmek isteyen rakip firmanın önüne belediyelerce (firma tarafından sıkıştırılarak...) taş koydurtulduğunu da biliyoruz.

Dün yine gidiyorum, adam arıza çözeceğim diye geldiği sokağımızın dolabının kapağını öyle bir çarpıyor ki dönüp de benim de bir tane adama çarpasım geldi. Uyardım, kapağı adam gibi kapatıp eve döndüm. Adamlar baştan aşağı sorunlu! Kendi altyapısına bile sahip çıkmayan, iten-kakan bir firma ile karşı karşıyayız. Söyleyince fonksiyonsuz diyor dolabın kapağına, dönüp yap desen biz bakmıyoruz diyor, yağmurda çamurda tozda ne olacak diyorsun, çıt yok. Kapandığını gösterip dönünce de bu şekilde davranıyor. Allah ıslah etsin bunları... Hem firma hem de çalışan olarak...

Son günlerdeki akşam saatleri PING sorunu ve buna bağlı hızda düşme ve gezinme genel bir sorun... Birçok kişi kaç gündür bu sorundan halihazırda şikayetçi... Ne diyelim...

TTNET = "0" İNTERNET

• quote:

Orijinalden alıntı: uyemuyedegil

Malesef altyapıları artık kaldıramaz duruma geldi. Bu hale geleceği daha yaz günlerinde ben söylemiştim. 5 kuruş altyapı yatırımı yapılmadan rezil duruma düşen bakır kablolar ve santralleri çoktan sınırı aştı. Kış günü havaların soğuması ve okullarda ders yoğunluğu yüzünden özellikle akşam prime time denilen 7-8 ile 12 arası internette PING artışı var. Port değişimi sorunu kısmen çözer, bulunduğunuz bölgede altyapı da sorunlu ve yoğunluk varsa o PING'i çatır çatır çekersiniz. Tek çözümü ilave cihaz ve altyapı yatırımıdır. Ben de yaklaşık 2 haftalık süreçte PING rezaleti çekiyorum. Ben yine en tıkanan günde 97 PING gördüm, sizinki aşırıya kaçmış.

https://forum.donanimhaber.com/m_121851797//tm.htm#121851797

Konu açmıştım. Boşa uğraşmayın, bunların derdi müşteri memnuniyeti felan değil, bunu biliyoruz zaten. Adamlar tekel olmalarından meydana gelen avantajı kullanıyorlar. Bazı bölgelerde belediyeler ile anlaştıkları, belli bölgelerde bunların altyapı işlemlerini bile belediyelerin üstlendiği, bölgeye girmek isteyen rakip firmanın önüne belediyelerce (firma tarafından sıkıştırılarak...) taş koydurtulduğunu da biliyoruz.

Dün yine gidiyorum, adam arıza çözeceğim diye geldiği sokağımızın dolabının kapağını öyle bir çarpıyor ki dönüp de benim de bir tane adama çarpasım geldi. Uyardım, kapağı adam gibi kapatıp eve döndüm. Adamlar baştan aşağı sorunlu! Kendi altyapısına bile sahip çıkmayan, iten-kakan bir firma ile karşı karşıyayız. Söyleyince fonksiyonsuz diyor dolabın kapağına, dönüp yap desen biz bakmıyoruz diyor, yağmurda çamurda tozda ne olacak diyorsun, çıt yok. Kapandığını gösterip dönünce de bu şekilde davranıyor. Allah ıslah etsin bunları... Hem firma hem de çalışan olarak...

Son günlerdeki akşam saatleri PING sorunu ve buna bağlı hızda düşme ve gezinme genel bir sorun... Birçok kişi kaç gündür bu sorundan halihazırda şikayetçi... Ne diyelim...

TTNET = "0" İNTERNET

Aslında dün TT Avrupa'dan 6-7ms ping alıyordum bir sıkıntı yoktu. Ne olduysa birden bire ping fırladı, işin garibi Frankfurt'tan test yaptığımda bile İstanbul'a göre daha düşük ping ve daha yüksek download hızı görüyorum. Ayrıca telefondan speedtest yaptığımda değerler farklı çıkıyor.

• uyemuyedegil U kullanıcısına yanıt
    Bulunduğum şehirde birçok kabin dolabının kapağı açık vaziyette haftalardır bekliyor. Bunlar büyük dslam kabin dolaplarından. Şehrin ortasında kimsenin umrunda değil. Birçok yerde böyle halleri var bunların. Yazık bu ülkenin milli kaynaklarına. TT özelleştirmesinin ülkeye gram faydası olmadı. TT'yi alan araplar aksine daha kötüye götürüyorlar altyapıyı. Böyle giderse ilerde çok büyük sıkıntılar çıkar. Yatırımdan kaçıyorlar sürekli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Bunu söyledim zamanında... Millet özelleşince hizmet alacağız sandı. Memleketin milli servetlerini, kar getiren kurumlarını "Devletin malı gomünist düzenlerde oluğğğ..." dediler ve önüne geleni sattılar. Sonuç ortada...

PING ile ilgili açılan bir sürü konu var forumda... Dikkat ettim, hepsi de aynı sorunlar... Akşam 7-8-12 aralığı PING artışı ve hızda düşme, gezinme gibi sorunlar... Firmada sorundan anlamayan veya anlayıp işgüzarlığa vuran müşteri hizmetleri, sorunu gören ve bilen, buna rağmen konudan anlamıyorsanız ve detaylı anlatmıyorsanız işgüzarlığa vuran, defalarca aramanıza rağmen sorunla ilgilenmeyip, sorun çözüldü diye arıza kaydı kapatan saha ekipleri var... Bir de son günlerde yüksek hızda internet alanların hızlarını iyice dibe vurdurmuşlar, belli ki bu PING yüksek hız verilen kullanıcıların indirmeleri ve kullanımları sonucu altyapı yetersizliği oluşmasından kaynaklanıyor. Bu sebebiyetle ki hızları düşürüyorlar.

Ayrıca bir yerde telekomun son günlerde genel bir sorun olduğunu kabul ettiğini okumuştum.

Genel sorun = ALTYAPI YETERSİZLİĞİ!

Bu işler televizyonda FİBERLİYOOOO... reklamı yapıp, bilmeyen insanları BAKIRLATMAYA, fiber diye VDSL kakmaya benzemez. Memlekette insanlar bilinçsiz. Zaten anlayan insanlar olsa bu dandik hizmeti satamazlar insanlara... Ne yazık ki BTK tarafında da destek gören bu kurumun KAHIRNET hizmetine mahkum bırakılıyoruz...

Ben hem iş hem de özel olarak evde 10 yılı aşkın süredir bu adamların hizmetini (Blgemde başka firma olmadığından dolayı...) kullanıyorum. İlk açtığımda Yanılmıyorsam 256 KPBS idi, sonra kademeli olarak 512, 1 megabit oldu, uzun zaman 1 megabit kullandıktan sonra 8 megabit yaptılar... Sorunlar da bu noktada baş göstermeye başladı.

Ne diyim...

HEPİMİZE ALLAH SABIR VERSİN.

• quote:

Bunu söyledim zamanında... Millet özelleşince hizmet alacağız sandı. Memleketin milli servetlerini, kar getiren kurumlarını "Devletin malı gomünist düzenlerde oluğğğ..." dediler ve önüne geleni sattılar. Sonuç ortada...

PING ile ilgili açılan bir sürü konu var forumda... Dikkat ettim, hepsi de aynı sorunlar... Akşam 7-8-12 aralığı PING artışı ve hızda düşme, gezinme gibi sorunlar... Firmada sorundan anlamayan veya anlayıp işgüzarlığa vuran müşteri hizmetleri, sorunu gören ve bilen, buna rağmen konudan anlamıyorsanız ve detaylı anlatmıyorsanız işgüzarlığa vuran, defalarca aramanıza rağmen sorunla ilgilenmeyip, sorun çözüldü diye arıza kaydı kapatan saha ekipleri var... Bir de son günlerde yüksek hızda internet alanların hızlarını iyice dibe vurdurmuşlar, belli ki bu PING yüksek hız verilen kullanıcıların indirmeleri ve kullanımları sonucu altyapı yetersizliği oluşmasından kaynaklanıyor. Bu sebebiyetle ki hızları düşürüyorlar.

Ayrıca bir yerde telekomun son günlerde genel bir sorun olduğunu kabul ettiğini okumuştum.

Genel sorun = ALTYAPI YETERSİZLİĞİ!

Bu işler televizyonda FİBERLİYOOOO... reklamı yapıp, bilmeyen insanları BAKIRLATMAYA, fiber diye VDSL kakmaya benzemez. Memlekette insanlar bilinçsiz. Zaten anlayan insanlar olsa bu dandik hizmeti satamazlar insanlara... Ne yazık ki BTK tarafında da destek gören bu kurumun KAHIRNET hizmetine mahkum bırakılıyoruz...

Ben hem iş hem de özel olarak evde 10 yılı aşkın süredir bu adamların hizmetini (Blgemde başka firma olmadığından dolayı...) kullanıyorum. İlk açtığımda Yanılmıyorsam 256 KPBS idi, sonra kademeli olarak 512, 1 megabit oldu, uzun zaman 1 megabit kullandıktan sonra 8 megabit yaptılar... Sorunlar da bu noktada baş göstermeye başladı.

Ne diyim...

HEPİMİZE ALLAH SABIR VERSİN.

Bizim siteye de fiber kabin yapıp bakır kablo üzerinden devam etmişler. O zaman ilgilensem kesinlikle yönetimi bilgilendirirdim. Koskoca siteye tek kabin yaptılar üstelik daireye kadarda fiber gelmiyor. Bakırdan devam ederse işler daha hızlı olur vs deyip kandırmışlardır yönetimi. İmza toplayıp Superonline getirmek lazım.

• cagriyil C kullanıcısına yanıt
    Sizin olayda iyiden aşmışlar desene... :) Fiber kabloyu getirip bakır kabloya bağlama olsa olsa telekomda olur. :) Saç telinden ince yüksek hızda veri taşıyan kabloyu getir, kaç volt taşıyacağı belli olmayan bakır kabloya bağla... Valla helal. Mühendislerine benden selam söyle... :)

Ben sizin yerinizde olsam superonline'a hemen başvuru yaparım. En azından sitede oturuyorsunuz ve toplu kullanım alanı olduğundan avantajınız var. Yöneticinizle görüşürseniz ve mevcut durumu uygun bir dille anlatırsanız en azından herhangi bir durum karşısında alternatifiniz olur.

Yüksek miktarda veri taşıyan fiber kabloyu getirip bakır kabloya bağlamak nedir ya? Hiç çekmeseler daha iyiymiş.

Fiber bağlantının amacı zaten PING'siz ve lagsız, yüksek hızda ve kopmadan internete çıkmaktır. Mevcut durumda o bağlantı koparda, lagda, PING'de olur, hız da alamazsınız...
  • quote:

Sizin olayda iyiden aşmışlar desene... :) Fiber kabloyu getirip bakır kabloya bağlama olsa olsa telekomda olur. :) Saç telinden ince yüksek hızda veri taşıyan kabloyu getir, kaç volt taşıyacağı belli olmayan bakır kabloya bağla... Valla helal. Mühendislerine benden selam söyle... :)

Ben sizin yerinizde olsam superonline'a hemen başvuru yaparım. En azından sitede oturuyorsunuz ve toplu kullanım alanı olduğundan avantajınız var. Yöneticinizle görüşürseniz ve mevcut durumu uygun bir dille anlatırsanız en azından herhangi bir durum karşısında alternatifiniz olur.

Yüksek miktarda veri taşıyan fiber kabloyu getirip bakır kabloya bağlamak nedir ya? Hiç çekmeseler daha iyiymiş.

Fiber bağlantının amacı zaten PING'siz ve lagsız, yüksek hızda ve kopmadan internete çıkmaktır. Mevcut durumda o bağlantı koparda, lagda, PING'de olur, hız da alamazsınız...

Yani, saçmalığın daniskası. Zaten sen dibine kadar fiber getirmişsin, alt tarafı dairelere kadar götüreceksin. Üstelik 90 daire olan sitede tek kabin var, bu yüzden 100mbps hız almakta mümkün değil. zaten daireye kadar fiber olmadığı için 24mbps alsanız 23mbps ancak görülüyor. yazık gerçekten. yıl başından sonra Superonline işini konuşacağım. şu şampiyonlar ligi ihalesini seneye turkcell tv alsada ikna etmek için bir sebebimiz olur :)
    Bu arada bahsettiğim şekilde söylenen çok insan duydum, geçen forumda birisi de bahsetmişti. İşler daha hızlı yürür diye binadan sonrasını bakır yapalım demişler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagriyil -- 6 Aralık 2016; 17:8:47 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.