Bildirim
Türk Telekom Hız kısıtlaması(8 AY SONRA SORUN ÇÖZÜLDÜ) (6. sayfa)
MESSCOLLECTION Hakiki Deri Kartlık, El Yapımı Minimal Kartlık, Erkek & Kadın Minimalist Kartlık, Küçük Kartvizitlik, Şık Para ve Kartlık, Hediyelik Ürün, Tek Çıtçıtlı Kartlık (camel) : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0DBZF17TT
dün paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
port değişikliğini nasıl yaptırdınız ? -
aynen bende böyle düşünmeye başlamıştım TT bizleri ne hallere sokuyor insafsızlar yahu -
ortak paylaşma olmaz hocam ama ona benzer birşey yapıyorlar yalnız hız konusu yavaş yavaş düzeliyor şikayetlerin kesinlikle etkisi oldu. -
Kablo takılı iken direk koparttım. Bunu bi kere yanlışlıkla yaptığımda portlarda sıkıntı çıkmıştı bende bi daha yaptım eve teknik servis gelmek zorunda kaldı. Bende durumu onlara izah ettim. Sağolsunlar gidip değiştirdiler. Yani eve getirmenin bi yolunu bulun sonrası güzel dilinize kalmış. -
Hız çalma diye bir şey yok. Mevcut portun atıyorum 10 kişilik limiti var ise, bunlar maliyet yapmayıp nasıl daha çok abone alır da köşeyi döneriz ayağına yattıklarından anladığım kadarıyla ek yapıyorlar ve 10 kişilik yere atıyorum 15 kişi sokuyorlar santralde... Haliyle limit aşımı olunca 10 kişilik portla atıyorum 8 megabit rahat alınabilirken, 10 kişilik olup 15 kişi tıkılan porttaki tüm aboneler aynı anda internete çıkınca (birisi download yapar, birisi oyun oynar, birisi video seyreder v.s.) başlıyor PING ve tıkanma... Bu da genelde akşam saatlerinde (7-8-12 arası gibi...) çoluk çocuğun ve işten gelenlerin internete girmesiyle PING ve hızda gezinme, hızda düşmelere (ileriki safhalarda sinyalde zayıflama ve kopma...) sebep oluyor. Port değiştirmek bazen rahatlatabiliyor ama bir de gelen gideni aratır durumu var. Daha beterine de denk gelebiliyorsun, genelde çıkar-tak mantığında çalıştıklarından pek kontrol etmiyorlar yoğunluğu... Sallapati yani... Sinyal durumun ve mesafe değerlerin de bu değişikliğe istinaden farklılık gösterebiliyor, tekrardan parazit gibi abuk sorunlarla baş başa kalabiliyorsun, saha ekiplerini arıyorsun... Santralde yoğunluk varsa zaten defalarca port değişsen de kar etmiyor... Tek çare YATIRIM!
Zaten yamaya, tıkaya aldıkları ve yüksek hızlar verdikleri abonelerin hızlarını çaktırmadan düşürmelerinden altyapının artık yetersiz konuma düştüğü her halükarda belli oluyor... Gel gör ki artık 8 megabite kadar tenezzül eder duruma geldiler, çekiyorlar aşağıya... Anlamaz ve hergün kontrol edip aramazsan yandın... Zaten elledilerse de sinyali kırpıp başka abone eklediklerinden hızı da düşürmüş oluyorlar. Ararsan diyecekleri şey belli... Daha düne kadar sorunu olmayan internetiniz için "bölgenizde altyapı yetersiz..." oluveriyor. Zaten muntazaman her gün başka sokak yokmuş gibi bizim sokağın dolabının başındalar. Bir gün kutuya hepsini toparlayıp sokacağım, az kaldı...
Tamamiyle işgüzarlık... Zaten bakır kablonun taşıyacağı yük de belli iken ve en ucuzundan döşenen, tünelde farenin kemirdiği de bir kablo olduğundan varın gerisini siz düşünün...
Dediğin gibi hergün olmuyor ya da olsa da az oluyor. Nitekim bende PING olmazdı, hep 15 sabitti. Son 2 iki haftadır (ki herkesin şikayet etmeye başladığı bir dönem...) genelde bakıyorum akşam 7-8 ila 11-12 arası ben de dahil herkeste aynı sorun (PING, düşme + hızda gezinme...). Zaten geçenlerde de bir yetkilileri altyapıda son günlerde problem olduğunu kabul etmişti diye hatırlıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 7 Aralık 2016; 11:32:23 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: uyemuyedegil
Hız çalma diye bir şey yok. Mevcut portun atıyorum 10 kişilik limiti var ise, bunlar maliyet yapmayıp nasıl daha çok abone alır da köşeyi döneriz ayağına yattıklarından anladığım kadarıyla ek yapıyorlar ve 10 kişilik yere atıyorum 15 kişi sokuyorlar santralde... Haliyle limit aşımı olunca 10 kişilik portla atıyorum 8 megabit rahat alınabilirken, 10 kişilik olup 15 kişi tıkılan porttaki tüm aboneler aynı anda internete çıkınca (birisi download yapar, birisi oyun oynar, birisi video seyreder v.s.) başlıyor PING ve tıkanma... Bu da genelde akşam saatlerinde (7-8-12 arası gibi...) çoluk çocuğun ve işten gelenlerin internete girmesiyle PING ve hızda gezinme, hızda düşmelere (ileriki safhalarda sinyalde zayıflama ve kopma...) sebep oluyor. Port değiştirmek bazen rahatlatabiliyor ama bir de gelen gideni aratır durumu var. Daha beterine de denk gelebiliyorsun, genelde çıkar-tak mantığında çalıştıklarından pek kontrol etmiyorlar yoğunluğu... Sallapati yani... Sinyal durumun ve mesafe değerlerin de bu değişikliğe istinaden farklılık gösterebiliyor, tekrardan parazit gibi abuk sorunlarla baş başa kalabiliyorsun, saha ekiplerini arıyorsun... Santralde yoğunluk varsa zaten defalarca port değişsen de kar etmiyor... Tek çare YATIRIM!
Zaten yamaya, tıkaya aldıkları ve yüksek hızlar verdikleri abonelerin hızlarını çaktırmadan düşürmelerinden altyapının artık yetersiz konuma düştüğü her halükarda belli oluyor... Gel gör ki artık 8 megabite kadar tenezzül eder duruma geldiler, çekiyorlar aşağıya... Anlamaz ve hergün kontrol edip aramazsan yandın... Zaten elledilerse de sinyali kırpıp başka abone eklediklerinden hızı da düşürmüş oluyorlar. Ararsan diyecekleri şey belli... Daha düne kadar sorunu olmayan internetiniz için "bölgenizde altyapı yetersiz..." oluveriyor. Zaten muntazaman her gün başka sokak yokmuş gibi bizim sokağın dolabının başındalar. Bir gün kutuya hepsini toparlayıp sokacağım, az kaldı...
Tamamiyle işgüzarlık... Zaten bakır kablonun taşıyacağı yük de belli iken ve en ucuzundan döşenen, tünelde farenin kemirdiği de bir kablo olduğundan varın gerisini siz düşünün...
Dediğin gibi hergün olmuyor ya da olsa da az oluyor. Nitekim bende PING olmazdı, hep 15 sabitti. Son 2 iki haftadır (ki herkesin şikayet etmeye başladığı bir dönem...) genelde bakıyorum akşam 7-8 ila 11-12 arası ben de dahil herkeste aynı sorun (PING, düşme + hızda gezinme...). Zaten geçenlerde de bir yetkilileri altyapıda son günlerde problem olduğunu kabul etmişti diye hatırlıyorum.
Hocam pinginiz nereye tracert yapınca 15 çıkıyordu?
-
Bende göknet firmasının 35mbps limitsiz akksiz tarifesini kullanıyorum.bu firmada türk telekomun altyapısını kullanıyor. akşam 17 ile gece 24 arası hızım 24mbpse sabitleniyor. bu kısıtlamayı telekom mu yapıyordur yoksa göknet mi sizce. bende btk ya yazdım ama çözüleceğinden umudum yok. ne yapmalıyım sizce.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerkarakaya -- 7 Aralık 2016; 16:01:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: .Müdür.
Kablo takılı iken direk koparttım. Bunu bi kere yanlışlıkla yaptığımda portlarda sıkıntı çıkmıştı bende bi daha yaptım eve teknik servis gelmek zorunda kaldı. Bende durumu onlara izah ettim. Sağolsunlar gidip değiştirdiler. Yani eve getirmenin bi yolunu bulun sonrası güzel dilinize kalmış.
Hocam modeme gelen kabloyumu kopardınız, birde elit ekip mi geldi?
Bina / ev içi problem olduğunda Telekom ücretsiz olarak karışmıyor, sorun bizden kaynaklı değil diyor. -
Kablodan olduğunu söylemedim ki hocam. Kabloyu geri tamir etmiştim zaten :) Elit ekibin ne olduğunu bilmiyorum hocam. -
quote:
Kablodan olduğunu söylemedim ki hocam. Kabloyu geri tamir etmiştim zaten :) Elit ekibin ne olduğunu bilmiyorum hocam.
Tamam ama kabloyu kopardım demişsiniz, o sebeple sordum. Kabloyu onarmayı siz yaptınız yani.
Asıl servis eve kadar nasıl geldi ona şaşırıyorum. -
Tekrar özet geçeyim o zaman. Kabloyu koparttım ve tekrar onardım. Sonrasında ip gelmedi. Yani adsl alamadığım için evime gelip kontrol yaptılar. -
quote:
Tekrar özet geçeyim o zaman. Kabloyu koparttım ve tekrar onardım. Sonrasında ip gelmedi. Yani adsl alamadığım için evime gelip kontrol yaptılar.
Valla bunlardan herşey beklenir, iyi "bina / ev içi tesisatınızda sıkıntı var bizden kaynaklanmıyor" dememişler. -
Tamam öyle olsa bile yapmak zorunda. 15 lira ücretini diğer faturaya aktarıyor. -
bu şekilde port değişikliğinide ilk defa sizden duydum -
Her yiğidin bi yoğurt yiyişi vardır hocam -
-
speed testte sonuçlar normal çıkmasına rağmen bende twitchte yayıncıları izlerken orta ayarlarda bile donma oluyor(normalde donmadan yüksek ayarda rahat bir şekilde izleyebiliyordum halbuki akkyi geçmeme rağmen.) 1 aydır bu şekilde donmadan izlemek için ayarları iyice düşürüyorum ve görüntü çöpe dönüyor. -
btk ya şikayet edin kısıtlama yapıyorlar madem böyle bir kısıtlama var neden AKK denilen saçmalığı uyguluyorsunuz tamamen ters bir durum ortada alenen bir haksızlık yapma durumu var !
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X